Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)
Dík za snahu pomoci, ale fakt to u 640DS nemam, par lidi to psalo, ze v pripade DualSim přístrojů, to zcela nepochopitelne chybí.
EDIT:
Už dříve jsem zde nebo v tématu 640/640XL zmiňoval problém při připojení přes Wi-Fi, kdy mi z d-linku co mám v obýváku, leze 30Mbit, různé speedtesty v lumii tuto rychlost zhruba naměří také, ale načítání stránek v edge či jiném browseru, bylo nechutně pomalé.
Jeden člověk psal to samé a tak mi to i potvrdil, přirovnal to k tomu, že po požadavku o načtení stránek jdou data snad přes půl zeměkoule bůhví kam, než se to vrátí a stránka laskavě načte.
Tento problem již naštěstí delší dobu nemám, nevím zda to způsobila nějaká drobná aktualizace systémové součástí které store občas instaluje (mám to nastaveno přes wifi defaultně,tedy automaticky) nebo kompletní reset routeru na tovární hodnoty, jako po vybaleni z krabice a prvním zapnutí, s ntb problém nikdy nebyl a tak to spíš přičítám že si lumia a dlink někdy prostě neporozumí.
Předchozí build jsem měl ofiko verzi 164, nedávno jsem instaloval update na 218 a bohužel se objevil problém s browserem Edge, který jsem před tím nikdy neměl.
Chci reagovat zde na SM na nějaký příspěvek, kliknu na odpověď, rychlá odpověď, či editaci mého příspěvku, ťuknu do textu a nic....klávesnice zespod vůbec nevyjede a nemám šanci cokoliv napsat či opravit.Stránku Sm i fórum, mám načteny v mobilní verzi.
Zkouším to několikrát, i znovu načtu stránku ale je to stejné, pomůže návrat na home screen, podržení šipky zpět k zobrazení seznamu aplikací co běží na pozadí a ukončení Edge,když jej poté spustím je už vše v pořádku ale většinou to moc dlouho nevydrží.
Co je příčinou netuším, bud to bude nový bug, v tomto buildu a nebo je to způsobeno bordelem po updatu atp. HR jsem výjimečně nedělal.
EDIT:
Už dříve jsem zde nebo v tématu 640/640XL zmiňoval problém při připojení přes Wi-Fi, kdy mi z d-linku co mám v obýváku, leze 30Mbit, různé speedtesty v lumii tuto rychlost zhruba naměří také, ale načítání stránek v edge či jiném browseru, bylo nechutně pomalé.
Jeden člověk psal to samé a tak mi to i potvrdil, přirovnal to k tomu, že po požadavku o načtení stránek jdou data snad přes půl zeměkoule bůhví kam, než se to vrátí a stránka laskavě načte.
Tento problem již naštěstí delší dobu nemám, nevím zda to způsobila nějaká drobná aktualizace systémové součástí které store občas instaluje (mám to nastaveno přes wifi defaultně,tedy automaticky) nebo kompletní reset routeru na tovární hodnoty, jako po vybaleni z krabice a prvním zapnutí, s ntb problém nikdy nebyl a tak to spíš přičítám že si lumia a dlink někdy prostě neporozumí.
Předchozí build jsem měl ofiko verzi 164, nedávno jsem instaloval update na 218 a bohužel se objevil problém s browserem Edge, který jsem před tím nikdy neměl.
Chci reagovat zde na SM na nějaký příspěvek, kliknu na odpověď, rychlá odpověď, či editaci mého příspěvku, ťuknu do textu a nic....klávesnice zespod vůbec nevyjede a nemám šanci cokoliv napsat či opravit.Stránku Sm i fórum, mám načteny v mobilní verzi.
Zkouším to několikrát, i znovu načtu stránku ale je to stejné, pomůže návrat na home screen, podržení šipky zpět k zobrazení seznamu aplikací co běží na pozadí a ukončení Edge,když jej poté spustím je už vše v pořádku ale většinou to moc dlouho nevydrží.
Co je příčinou netuším, bud to bude nový bug, v tomto buildu a nebo je to způsobeno bordelem po updatu atp. HR jsem výjimečně nedělal.
viete prosim poradit?
mam mailovu adresu od internetoveho poskytovatela od ktoreho mam prihlasovacie udaje.vec je taka ze vsetko slo ok na 8.1 WP aj na Insider preview ako som presiel na WP10 ofiko tak zadam nastavenia presne tak ako v 8,1 alebo IP ale mi pise ze NASTAVENIE VASEHO KONTA JE NEUKTALNE. trapim sa uz dost dlho a neviem to rozbehat ani poskytovatel internetu nevie poradit tak hladam pomoc tu.susal som to cez outlook posta aj cez metro mail.inu apku som nenasiel na ktorej by som to vyskusal
mam mailovu adresu od internetoveho poskytovatela od ktoreho mam prihlasovacie udaje.vec je taka ze vsetko slo ok na 8.1 WP aj na Insider preview ako som presiel na WP10 ofiko tak zadam nastavenia presne tak ako v 8,1 alebo IP ale mi pise ze NASTAVENIE VASEHO KONTA JE NEUKTALNE. trapim sa uz dost dlho a neviem to rozbehat ani poskytovatel internetu nevie poradit tak hladam pomoc tu.susal som to cez outlook posta aj cez metro mail.inu apku som nenasiel na ktorej by som to vyskusal
Re: Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)
Pokud si pamatuji - musel jsem ve své schránce povolit Imap v nastavení a pak to teprve začalo fungovat přes mobil
Mahtiel
Hele tak jaem se na 640DS prece jen dockal a v Nastaveni/System/Telefon mam nahore Hocory a prepinac "Vibrace pri prijeti meho volani" funguje to oaradne akorat ten prekkad je trochu kostrbatejsi, drobny gacek je v tom ze jsem nahodil insider rs, ale zda se ze s tim ve finaknim sestaveni,lze pocitat.
Naopak volbu ztlumeni vyzvaneni otocenim displejem dolu,stale postradam.
Hele tak jaem se na 640DS prece jen dockal a v Nastaveni/System/Telefon mam nahore Hocory a prepinac "Vibrace pri prijeti meho volani" funguje to oaradne akorat ten prekkad je trochu kostrbatejsi, drobny gacek je v tom ze jsem nahodil insider rs, ale zda se ze s tim ve finaknim sestaveni,lze pocitat.
Naopak volbu ztlumeni vyzvaneni otocenim displejem dolu,stale postradam.
Zväčšil som rozlíšenie dispeja kvôli viac dlaždiciam,ale zmenšilo sa všade písmo..systemove zväčšiť viem,ale to v edge asi nezvacsim čo?
Na způsob jak zvětšit písmo v MS Edge jsem také nepřišel, možná zkusit alternativu v podobě Maxthon,Shiye Browser atp.relouth wrote:Zväčšil som rozlíšenie dispeja kvôli viac dlaždiciam,ale zmenšilo sa všade písmo..systemove zväčšiť viem,ale to v edge asi nezvacsim čo?
Co mi ale trochu vadí, je mrňavý font na dlaždicích titulní obrazovky, místa je tam dost a až na výjimky jsou názvy aplikací krátké, stačilo by alespoň možnost, zvolit tučný font, tedy bold
Volba- Nastavení/Usnadnění přístupu/Další možnosti/Vizuální možnosti/velikost písma sice zvětší font hned v nastavení, seznamu aplikací, stavové řádce edge, seznamu spuštěných aplikací a jinde, jenže na dlaždice to vliv nemá.
Zdravím, možná je to OUT, ale nedaří se mi v oficiálním buildu stáhnout českou klávesnici. Vyhodí mi to chybu že se ji nepodařilo stáhnout. Byl jsem registrován v insider programu a zde mi našeptávač nějakým způsobem fungoval, včetně funkce wordflow. A bez té nemohu žít
Existuje nějaký způsob jak klávesnici doinstalovat? Hledal jsem a nic jsem nenašel. Díky za radu.
Zkus to později, mě tam naskočila a začala se aktualizovat včetně našeptávače krátce po instalaci, oficiální verze W10m 164 nebo 218 může být i problém u ms nějaká odstávka kvůli udržbě, jinak ti stahování ze store vč. aktualizací chodí? ještě zkus restart, podržením pwr tl. dokud se telefon nevypne a znovu nezačně bootovat.
Pokud ani později nic z toho nezabere, tak asi hard reset.
Pokud ani později nic z toho nezabere, tak asi hard reset.
Díky za radu, bohužel jsem vyzkoušel už mnoho možností. Aktualizace ve store chodí, vše se zdá být OK, jen tu klávesnici tam nemohu dostat. Reset jsem také zkoušel, ale bohužel nic nepomáhá. Tento problém již mám několik dní.
ManT: Člověče co ty máš tedy v mobilu za OS ? Oficiální Build W10M, nebo RS, nebo co ? Zasíráš to všude možně...

-
Mahtiel
- smartmaniak

- Zařízení: Xiaomi Redmi Note 4 Global
OT dobrý blog http://www.mylumia.cz/Krize-viry-zaryte ... onu-A_3082" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Mahtiel
- smartmaniak

- Zařízení: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Nevím, zda má smysl dávat feedback ohledně fungování telefonu a OS. Stejně nejvíce tzv upvotes tam mají příspěvky, typu Cortana do češtiny, fuj kulaté kontakty ne apod., které tam jsou postovány mrtě krát. V půlce mám max. dva upvotes, zbytek má o něco více. Můj rekord je jen 50 upvotes. Netušíte, jak probíhá kontrola návrhů a problémů? Zda musí mít hodně tzv. upvotes, aby se tím vůbec zabývali?
Edit: MS údajně čte každý jednotlivý feedback, v případě CZ to prohání strojovým překladem
Edit: MS údajně čte každý jednotlivý feedback, v případě CZ to prohání strojovým překladem
-
veigy
- smartmaniak

- Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Re: Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)
Čtou údajně všechny, ale samozřejmě nejvíc koukají na příspěvky, co mají hodně upvotes...
-
juraj1985
- nováček

- Zařízení: Nokia Lumia 930
To iste začalo robiť aj mne. Začalo to z ničoho nič. Normálne mám chuť sa vrátiť späť na WP8.1kllr007 wrote:Vam ten system ide v pohode ? Mne zacina robit to ze sam zaviera aplikacie, ani fotak niekedy nejde otvorit, resp. sa sam zavre, uplne na sracky. Pomaha restart ale len na par minut.. Ako keby tam bol memory leak a RAM sa zaplnila alebo neviem. Robi to az tohoto noveho, na "prvej" officialnej W10M to bolo ok, na W8.1 taktiez..
Ako uprimne ma to zere, je to horsie ako lowendovy android.
ahojte,mam lumiu 830, v programe poradca pre inovaciu - upgrade advisor mi napise ze mam telefon opravneny na inovaciu na win.10 a s mojim mob.operatorom a vyrobcom telefonu spolupracuju na spristupnení inovacie.ale ziadne oznamenie o moznosti aktualizovat na win.10 sa mi nezobrazuje,ani ked dam vyhladat aktualizacie, poradte čo robit 
-
pogo8303
- smartmaniak

- Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite
jestli Ti to píše, že připravují, tak asi ještě není uvolněná, jestli to máš blokovaný na nějakýho operátora - nejjednodušší bude nahrát W8.1 pro L830, která je neblokovaná, třeba já mám L830 z Francie (na lumiafirmware.com stáhneš aktuální balík - 059W568 - RM-984 VAR EURO FR CV D GREY - nebo Ti někdo napíše, jaká je oficiální CZ distribuce, číslo z hlavy nevím), nahodíš do telefonu přes tuším Nokia Care Suite (návod si najdi tady na fóru).
pogo ja mam ten telefon z vodafonu,, ked sa zapina tak mi tam ukaze vodafon, myslis ze by pomohlo nahodit tam win 8.1 cez pc cez WDRT?
-
pogo8303
- smartmaniak

- Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite
WDRT ti hodí stejnou verzi, co máš, takže se VF customizace nezbavíš. Ale jestli opravdu VF ještě nevydal W10M pro 830, netuším...