Lumia 950 & 950 XL: Chyby a problémy
zda sa mi, ze pri automatike je to tak, ze mozes tymi percentami posunut zakladny level, na ktorom automatika pracuje
-
steelspace
- smartmaniak

- Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
Jeste zalezi na celkovem biausu pro jas - tedy automatika to nastavuje automaticky, ale uzivatel muze nastavit bias po 25 procentech.
Mich77: Tohle není první, třeba již zmiňovaná L930 měla AMOLED.
Jen nechápu proč zvolili tento typ.
No ale tím nastavením 25 -100 % změním jen možnou nejnižší hodnotu ne?
Nad tím, že je to jiný typ display a proto je horší čitelnost jsem také přemýšlel, ale snad nedělá takový rozdíl.
Uvidím, zkusím si nějak pohrát s nastavením.
Jen nechápu proč zvolili tento typ.
No ale tím nastavením 25 -100 % změním jen možnou nejnižší hodnotu ne?
Nad tím, že je to jiný typ display a proto je horší čitelnost jsem také přemýšlel, ale snad nedělá takový rozdíl.
Uvidím, zkusím si nějak pohrát s nastavením.
-
Mich77
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 950 XL DS, LG G6 DS 64GB quad DAC
Máš zapnutou čitelnost na slunci v Doplňky-Barevný profil? A v některých recenzích jsem četl, že automatika umí být jasnější než když dáš 100% manuálně. Ale to nevím, mám zapnutou automatiku pořád a ten posuvník mám na 25%.
Ano mám,
dneska jsem projížděl celé nastavení, abych tohle nastavení našel a zjistil, zdali jej mám zapnuté.
Jas mám zapnutý na automatický a minimální mám na 25%. Barvy jsem měl nastavené na Normální.
dneska jsem projížděl celé nastavení, abych tohle nastavení našel a zjistil, zdali jej mám zapnuté.
Jas mám zapnutý na automatický a minimální mám na 25%. Barvy jsem měl nastavené na Normální.
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Mame zapnuto, ten displej je proste špatenka a na slunci to nedava.Jak u 950, tak i nyní 950XL.930 byla/je krasne citelna i bez zapnute volby viditelnosti na slunci.Mich77 wrote:Máš zapnutou čitelnost na slunci v Doplňky-Barevný profil? A v některých recenzích jsem četl, že automatika umí být jasnější než když dáš 100% manuálně. Ale to nevím, mám zapnutou automatiku pořád a ten posuvník mám na 25%.
- Daff_Cz
- smartguru

- Zařízení: Samsung Galaxy S7 Edge, black
Re: Lumia 950 & 950 XL: Chyby a problémy
No nevím možná ta citelnost na slunku není jak na 920/930, ale na na 950 xl nemám problém něco přečíst pri slunečném počasí, takže zase tak horký to není a zbytečně bych nepřeháněl...
-
hravec-x
- smartguru

- Zařízení: Lumia 950XL, Band 2, Surface Pro 4
Asi jsi mel hodně malo slunka, jsem ted na horách a pri fest zoncně nevidím vůbec co fotím.... A zkoušet něco číst je nesmysl sam o sobě. Na 930 to bylo nesrovnatelné a přímo dokonalé ten system del sol...
-
htcjirka
- smartmaniak

Souhlas.Ten rozdil je uplne markantni.
Tak pokud fotíš a zacláníš čidlo, tak se nediv, že se ti jas nezvýší.
-
hravec-x
- smartguru

- Zařízení: Lumia 950XL, Band 2, Surface Pro 4
Já se nepotřebuju divit, protože jak jsem psal, u L930 jsem toto nikdy nezažil a čídlo tam bylo úplně stejně a fotil jsem stejně, tedy srovnávám srovnatelné...
-
htcjirka
- smartmaniak

To není zaclanením cidla, ale vyrazne horsim displejem u 950/950XL.Marty04 wrote:Tak pokud fotíš a zacláníš čidlo, tak se nediv, že se ti jas nezvýší.
Právě jsem vylezl na zahradu a stoupl si tak, aby mi slunce svítilo na displej a fotil. Všechno perfektně viditelný.
-
htcjirka
- smartmaniak

Dnes není ostre slunicko, v dnesnim počasí to i celkem jde.Na 950 i 950XL je při ostrem slunci oproti 930 opravdu houby videt.Displej je vyrazne horsi nez na nekterych starsich modelech, nejen 930, i na 925, 1520 je displej na slunci uplne nekde jinde, o několik trid.Diskutuje se o tom i na WP central a všichni mají stejne poznatky, je to bída, bohužel.Ale co uz, každý model ma něco.
-
bouskat
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nokia N97, Lumia 920, 950XL
Zase me ten blbej kram začíná sra#. Chci psát esemesku nejde to. Cely se to sekne. Po nějaké dobe se rozjede a vypínám ho, v tu ránu te zase sekne ale tak ze musím vyndat baterku. Dela to ještě když vjedu do nastaveni. V MS si z lidi dělají akorát p*d*l. Dost lituju toho ze sem si takovej telefon vůbec koupil. Ja blbec. Bohužel to bylo tolik peněz ze to budu muset prezit.
Edge mi nacte stránky az na podruhé, na poprvé do řekne ze atranka není dostupná. Nejde se připojovat na nějaký wifi, přej nemá internet. Nepočítám to ze telefon nevidrzi zaplej vic jak 48hodin, bud se restartuje sam. Nebo to musím udělat ja, protože si telefon postavi hlavu. Ze zoufalosti sem nainstaloval tu .248 a je to uplne to stejný jak prez kopírák, co tam ty blbci nahoře dělají?
Edge mi nacte stránky az na podruhé, na poprvé do řekne ze atranka není dostupná. Nejde se připojovat na nějaký wifi, přej nemá internet. Nepočítám to ze telefon nevidrzi zaplej vic jak 48hodin, bud se restartuje sam. Nebo to musím udělat ja, protože si telefon postavi hlavu. Ze zoufalosti sem nainstaloval tu .248 a je to uplne to stejný jak prez kopírák, co tam ty blbci nahoře dělají?
-
Papek
- stálý přispěvatel

- Zařízení: iPhone 7 32GB + AT&T Lumia 640 LTE
Toto je najhorsie. Taketo chyby sa zle reportuju, lebo servis to vrati, ze zavada sa neprejavila, alebo prehrali sme soft atd. Tiez si niekedy hovorim, ze by som ten telefon najradsej vratil, aj ked ja tie padania systemovych aplikacii nemam tak caste, ale obcas vedia vytocit. Edge ako pises, niekedy ho musim zavriet a spustit nanovy, aby nacital stranku. V sobotu som fotil, potreboval som urobit viac fotiek po sebe. Pri stvrtej fotke telefon zamrzol a po chvili sa restartoval. Nepouzivam sd kartu, takze tu chyba nebude.
-
htcjirka
- smartmaniak

To ale zcela jiste vypada na HW vadu, jeden clovicek na wpcentral mel stejne problémy a na vine byla baterie.Ale tech moznosti je vice.Ja jak kupuji vždy vse dvakrat, zakoupil jsem i 950XL dvakrát a obe makaji ku spokojenosti.Nedivim se tvému rozcileni.Stejne jako narazit na bezchybnou 930 bylo také nekdy umeni.bouskat wrote:Zase me ten blbej kram začíná sra#. Chci psát esemesku nejde to. Cely se to sekne. Po nějaké dobe se rozjede a vypínám ho, v tu ránu te zase sekne ale tak ze musím vyndat baterku. Dela to ještě když vjedu do nastaveni. V MS si z lidi dělají akorát p*d*l. Dost lituju toho ze sem si takovej telefon vůbec koupil. Ja blbec. Bohužel to bylo tolik peněz ze to budu muset prezit.
-
bouskat
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nokia N97, Lumia 920, 950XL
Re: Lumia 950 & 950 XL: Chyby a problémy
Vůbec se nedivím ze to nikdo nekupuje. Dostat do ruky talevej kram jako neznalel tak jim to omlátím o hlavu. Dobre dělají ze to výrobci nevyrábí, akorát by si nasipali popel na hlavu.... A tp ten telefon nepouzuvam tolik, mam ho spis jako hračku. Ale když ho potřebuju samozrejme nefunguje
Sent from mTalk, W10m
Sent from mTalk, W10m
-
Radek Jahoda
- smartguru

- Zařízení: Lumia 950
A to si představ že já s L950 nemám už nějaký ty měsíce žádný problém.
A vlastně jediný co jsem měl bylo odpojování BT který vyřešili do 2 měsíců od vydání telefonu.
A když se podívám do vlákna o dualsimu do 10k, tak na tom nejsem tak špatně. Jedna chyba vyřešena docela rychle.
A vlastně jediný co jsem měl bylo odpojování BT který vyřešili do 2 měsíců od vydání telefonu.
A když se podívám do vlákna o dualsimu do 10k, tak na tom nejsem tak špatně. Jedna chyba vyřešena docela rychle.
-
htcjirka
- smartmaniak

Vada HW nemá nic s OS, tak nevim, proc by si ostatní vyrobci měli sypat popel nahlavu.Dobre dělají ze to výrobci nevyrábí, akorát by si nasipali popel na hlavu....