Lumia 950 & 950 XL: Chyby a problémy
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Můžeš kryt při testu mikrofonů sundat.Všechny mikrofony musí mít úplně stejnou hlasitost.Pokud ne je daný mikrofon defektní a časem odejde úplně.
- marYan
- častý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy S7 Edge
Re: Lumia 950 & 950 XL: Chyby a problémy
Ok vyskusam bez krytu. Na l950xl su tie mikrofony rozmiestnene rovnako ako na l950?
-
htcjirka
- smartmaniak

930 i 950 to ma ciselne stejne, takze u 950XL by to mělo byt jakbysmet stejne, to poznáš i zpetnou vazbou tech mikrofonu.Koukni také jestli není mikrofon pouze tlumen spatne nalepenym tesnenim.
Může to být designovou vadou. Hodně 950/XL má problém s ochranou mikrofonu, která je třeba nalepená trochu šejdrem a tím pádem tlumí mikrofon. Stačí sundat kryt a trochu to posunout. Viz.marYan wrote:Otestoval som tym sw moju lumiu 950xl. Vsetko vyzera byt ok az na mikrofon c.2 - pri teste je pocut zvuk ale o 3/4 tichsi ako z ostatnych 3. Nechrci ale je velmi potichu oproti ostatnym. Mam mozo kryt, netusim ci to moze byt tym ale asi skor nie. htcjirka, je ten mikrofon vadny podla teba?
http://allaboutwindowsphone.com/flow/it ... _desig.php" onclick="window.open(this.href);return false;
-
htcjirka
- smartmaniak

Ona není nalepena šejdrem, ale sama se dokonce "sveze" do jiného místa.To lepidlo je špatné.
No, to je vlastně pravda. Dneska jsem sundával kryt a koukám, že už je to zase špatně a to jsem to před týdnem rovnal, aby to mikrofon netlumilo.
ja to mam tiez posunute, a dost krivo nalepene jedno na druhom. Ked som to chcel narovnat, sa to odlepilo. Bude velmi vadit, ked to tam nebude?
Nevím proč, ale moje 950 se nechce připojit k PC, pokud ji zapojím do USB 3.0. To se podaří tak při jednom pokusu z deseti. Pokud ji zapojím do USB 2.0, tak se chytne hned. Podobné zkušenosti? Nevíte, čím to může být?
Mě pomohlo
Mě pomohlo přeinstalovat ovladače USB3
- marYan
- častý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy S7 Edge
Tak som dnes otestoval bez krytov tie mikrofony, a vsetky su ok. Este ze tak. Nechcelo by sa mi davat mobil do servisu
-
bouskat
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nokia N97, Lumia 920, 950XL
Po včerejší update, dneska první restart... Blbci....
Sent from mTalk, W10m
Sent from mTalk, W10m
bouskat wrote:Po včerejší update, dneska první restart... Blbci....
Sent from mTalk, W10m
No to je nádhera ...
-
imperator
- smartmaniak

- Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver
bouskat : no ved system chcel dorobit este nejake veci tak sa restartol aby si ty nemusel :D :D
-
htcjirka
- smartmaniak

Otázkou je, cim je restart zpusoben, klidne vadou telefonu, ono 950 není zadný spolehlivý telefon.Ja restart nemel s 950 ještě ani jeden, zato zase odesel mikrofon.
imperator:

imperator:
Vzpomínám na Nokii 6310i, a tahle holka mne nikdy nenechala, dokonce i když jsem ztratil nabíječku a dobíjel ji na auto-kouřáku... 100% spolehnutíhtcjirka wrote:Otázkou je, cim je restart zpusoben, klidne vadou telefonu, ono 950 není zadný spolehlivý telefon.Ja restart nemel s 950 ještě ani jeden, zato zase odesel mikrofon.
imperator:![]()
S tímhle, když to člověk nejméně potřebuje se nedivím při hovoru, že někdo otevře za jízdy okno a letí...
Rozhodně málokdo bude pátrat po příčině, kliďas tomu možná dá ještě jednu šanci.
Tohohle se asi nejvíce bojím, ono čekat než to znovu naběhne, spáruje se to v autě s BT, a najednou je ten druhý už na jednání a típne to...
-
hravec-x
- smartguru

- Zařízení: Lumia 950XL, Band 2, Surface Pro 4
myslím si, že je to jak píše imperátor, tel. si po aktualizaci sám naplánoval restart na nějakou jím vybranou dobu a pak se prostě restartoval... taky se mi to tak jednou stalo... ale pak napíše ze slušnosti že Aktualizace byly nainstalovány...
ono to dost často bývá jako u PC, tedy někde mezi klávesnicí a židlí...
jak jsem psal již několikrát, mám 950XL od začátku prosince 2015, restarty jsem tehdy hned na začátku zažil dva během hovoru a od té doby nevím co to samovolné restarty nebo problémy jiného rázu jsou, nejsem Insider a nelaboruji
edit: jinak k BT - telefonuji převážně v autě (Š Octavia III orig. HF s Columbusem) - mimo třech restartů začátkem prosince 2015 žádný problém... denně používám Band - žádný problém... používám NFC sluchátka Nokia BH-505 - žádný problém... stejně tak Treasure Tag, stejně tak Arc Touch BT Mouse a MS Wedge Mobile Keyboard... vše přes BT a žádné problémy při hovorech
ono to dost často bývá jako u PC, tedy někde mezi klávesnicí a židlí...
jak jsem psal již několikrát, mám 950XL od začátku prosince 2015, restarty jsem tehdy hned na začátku zažil dva během hovoru a od té doby nevím co to samovolné restarty nebo problémy jiného rázu jsou, nejsem Insider a nelaboruji
edit: jinak k BT - telefonuji převážně v autě (Š Octavia III orig. HF s Columbusem) - mimo třech restartů začátkem prosince 2015 žádný problém... denně používám Band - žádný problém... používám NFC sluchátka Nokia BH-505 - žádný problém... stejně tak Treasure Tag, stejně tak Arc Touch BT Mouse a MS Wedge Mobile Keyboard... vše přes BT a žádné problémy při hovorech
Měl jsem L950XL půjčenou, mám dtto Octavii combi RSo, a to co mi předvedl syn s iP6s pluskem na Apple konektivitu, je opravdu včetně hlasového ovládánií jinde.
Jo a jeden hovor jsem neslyšel, tak jsem musel vypnout a znovu zapnout na L950-tce BT.
Jo a jeden hovor jsem neslyšel, tak jsem musel vypnout a znovu zapnout na L950-tce BT.
-
hravec-x
- smartguru

- Zařízení: Lumia 950XL, Band 2, Surface Pro 4
nerozumím.... co je s nakouslým jabkem jinde? co ti předvedl? vždyť i přes Apple konektivitu není podpora zcela kompletní na rozdíl od Windowsů...
-
htcjirka
- smartmaniak

Jinak dneska me na 950 pobavila hlaska behem delsiho nataceni se nahravani stoplo, vyrazne snizil jas a napsalo, musime chladit