Lumia 950 a 950 XL: Zklamání?
- Daff_Cz
- smartguru

- Zařízení: Samsung Galaxy S7 Edge, black
Re: Lumia 950 a 950 XL: Zklamání?
No ty tlačítka na 950 XL vymyslel opravdu blázen, s telefonem jsem spokojený, ale ty tlačítka mě vytáčí, často si buď udělám screenshot obrazovky nebo se rychle přepnu do feedbacku ...
Jinak jsem zkoušel ten nový FW a ani wdrt mi nic nenašlo, telefon mám prej aktuální...
Jinak jsem zkoušel ten nový FW a ani wdrt mi nic nenašlo, telefon mám prej aktuální...
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Designove je 950 i XL hnus, zvenku telefon kategorie 4-5tis (to zadny update nespravi, nikdy a ani Mozzo kryty), ale Pavle představ si, chodí upgrady OS i FW zejména, coz konecne udelalo jak z 950 tak i z 950XL konecne stroje, které se daji používat a funguji (nehryžou se, nerestartuji, nezere to baterii jako blázen apod.).Koupit to v listopadu, prosinci, lednu, unoru to bylo na svihnuti o zed a to hned po dni pouzivani.164 s novym FW a baťohem aktualizací různych aplikací konečně zestabilnila tyto strojky.Teď už jenom, aby se neobjevily nějaké HW vady, to Nokia/Microsoft umí velmi dobře, u každého modelu se vždycky něco sype..
nejlepší telefon na světě to není, to jsem nikde nepsal ani o 950 a ani o 930 ba naopak.Snad se někdy dočkáme surface phone, to by mohla být high-end třída na úrovni po všech stránkách.
- Zaklinac
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Apple iPhone 7 Plus + Microsoft Lumia 950 XL
Proste klasický htcjirka, najprv veľkohubé prehlásenia o tom, ako 930 nie je vlajková loď a podobne, potom mal dve, neskôr to, aké sú 950/XL strašné a že ich preskočí a kúpi až Surface Phone, a naraz...
Smial som sa tomu vtedy a smejem sa tomu ešte viac teraz. Ale veď dobre, každý sme nejaký. Ešte by som rád vedieť, prečo by boli tie telefóny hnus. Dizajnom nenadchnú, ale ani neurazia, spredu na celej ploche sklo, vzadu plast/koža, keď má niekto kryt. Úplne normálny telefón.
Mimochodom, tie kecy, že je to kategória 4-5 tis sú tiež iba kecy. Keďže mám aj 550, môžem porovnať.
Smial som sa tomu vtedy a smejem sa tomu ešte viac teraz. Ale veď dobre, každý sme nejaký. Ešte by som rád vedieť, prečo by boli tie telefóny hnus. Dizajnom nenadchnú, ale ani neurazia, spredu na celej ploche sklo, vzadu plast/koža, keď má niekto kryt. Úplne normálny telefón.
Mimochodom, tie kecy, že je to kategória 4-5 tis sú tiež iba kecy. Keďže mám aj 550, môžem porovnať.
-
htcjirka
- smartmaniak

To prohlašuji stále a držím se toho po celou dobu nevlastnictví i vlastnictví Lumie 930.Ja nepotřebuji mít vlajkovou lod, každý telefon je kompromis.930 vlajkovou lodí nikdy nebyla, byl to vždy mezimodel, to tvrdim od začatku a pořád.ako 930 nie je vlajková loď
950 a 950XL jsou zase pěkně vybavené, konecne už odladěné, ale škaredé a hrozně lacině vypadající telefony.Bohužel.Mozo kryty to nezachrání, je to naleštěná bída.Po čase se ten plast oleští, začně mizet chromo barva a tím pádem prosvítat černá, koženka a šití vypadá po čase také nevábně.Taková 650 vypadá mnohem hodnotněji a kvalitněji než 950 či 950XL.Chlapci tvrdá realita.Já se do modelů, které vlastním nebojím kopnout.
Já si v tomto kontextu vzpomenu na sebe, jak jsem nadával jako velice spokojený uživatel symbianu na dlaždice
.
Ono na tom tureckém - však Vy se to naučíte mít rádi, opravdu něco asi je
.
Možná i já nakonec skončím po předlouhém čekání na Surface s L950XL, i když ty ostrý tlačítka asi vezmu smirkovým plátnem
, a absentující double-tap nerozchodím nikdy.
Ono na tom tureckém - však Vy se to naučíte mít rádi, opravdu něco asi je
Možná i já nakonec skončím po předlouhém čekání na Surface s L950XL, i když ty ostrý tlačítka asi vezmu smirkovým plátnem
-
htcjirka
- smartmaniak

Ono bohužel ani nic lepšího dnes není, než to přežít s čím to co teď je.A každý telefon bude mít nějaké ale.Snad i naschvál, kdyby byl dokonalý telefon do puntíku ve všech směrech, tak nebudeš chtít upgrade a to výrobci telefonů nepotřebují..Jj, zruseni/nemoznost odemykani poklepem, taky zhovadilost.Casem třeba vydaji telefon, kde zase bude odemykani poklepem, ale seberou GS a porad dokola 
- Zaklinac
- stálý přispěvatel

Nie je to koženka ale koža a keď sa rám začne šúpať, kúpi sa nový kryt a hotovo.
A ak podľa niekoho pridáva hliníkový rám na hodnote, prosím, ale myslím si o ňom svoje. Hliník je odpadový materiál rovnako ako plast. Bohužiaľ sa dnes ide iba na spotrebu a tak sa oceľ (ako jediný skutočne kvalitný materiál) už prakticky nikde na telefóny nedáva.
A ak podľa niekoho pridáva hliníkový rám na hodnote, prosím, ale myslím si o ňom svoje. Hliník je odpadový materiál rovnako ako plast. Bohužiaľ sa dnes ide iba na spotrebu a tak sa oceľ (ako jediný skutočne kvalitný materiál) už prakticky nikde na telefóny nedáva.
-
htcjirka
- smartmaniak

Pěkně mizerná kůže, vlastnosti mizerné jak koženka.A na to, ze barva z rámu mizí už klidně po dvou, třech měsících, kupovat každé 3 měsíce nový kryt, no tomu říkam výhra a rada nad zlato
Odpadový materiál, pan hliník vypadá o několik tříd lépe, je pevnější a i po roce neztratí šmrnc a obdiv.Jeste lepsí by byl pan nerezová ocel.Ale 950/XL jsou po designové stránce výsměch jak vzhledově, tak materiálově.
Odpadový materiál, pan hliník vypadá o několik tříd lépe, je pevnější a i po roce neztratí šmrnc a obdiv.Jeste lepsí by byl pan nerezová ocel.Ale 950/XL jsou po designové stránce výsměch jak vzhledově, tak materiálově.
Ten nákup krytu bych si dvakrát promyslel. Nechci to hejtovat, ale koukni se na tenhle článek: https://wmmania.cz/clanek/jak-vypadaji- ... pouzivani/" onclick="window.open(this.href);return false;
Na to, kolik to stojí a co to vydrží je to dost drahá sranda. Teda pokud člověk nemá opravdu na rozhazování nebo se nespokojí s tím stavem, do jakého se to brzo dostane.
EDIT: Jirka mě předběhl
Na to, kolik to stojí a co to vydrží je to dost drahá sranda. Teda pokud člověk nemá opravdu na rozhazování nebo se nespokojí s tím stavem, do jakého se to brzo dostane.
EDIT: Jirka mě předběhl
-
htcjirka
- smartmaniak

A ještě jak u těchto krytů za hubičku sedí pěkně tlačítka 
Zaklinac
Můžeš napsat jak jsi třeba v autodržáku dokázal u L950XL při její velikosti oželet double-tap, a nahmatáváš v autě tlačítko z boku druhé strany při emailové notifikaci na GS?
Já si to nedokážu představit.
To u iPhone to je alespoň zepředu.
Můžeš napsat jak jsi třeba v autodržáku dokázal u L950XL při její velikosti oželet double-tap, a nahmatáváš v autě tlačítko z boku druhé strany při emailové notifikaci na GS?
Já si to nedokážu představit.
To u iPhone to je alespoň zepředu.
- Zaklinac
- stálý přispěvatel

Článok som čítal. U mňa sa zatiaľ nič nešúpe, keď sa začne, buď kúpim nový alebo dám späť pôvodný.
Riešiť kryt za 38 eur, keď nádrž benzínu stojí 50 a vyjazdí sa za týždeň alebo keď jedna lepšia večera stojí 40? LOL.
"Ale 950/XL jsou po designové stránce výsměch jak vzhledově, tak materiálově." Nie sú. Najmä XL je pekný telefón, ktorému nič nechýba.
Mposvar: Nerozumiem celkom otázke. Všetky telefóny, ktorými som sa kedy navigoval som mal v režime naležato, s tlačidlom zhora a nikdy som nemal problém ho nahmatať, veď som naň normálne videl.
Inak mám objednaný Brodit, ktorý budem mať ešte oveľa bližšie k sebe, takže tam problém nebude už absolútne žiadny. Alebo na čo si sa pýtal?
Riešiť kryt za 38 eur, keď nádrž benzínu stojí 50 a vyjazdí sa za týždeň alebo keď jedna lepšia večera stojí 40? LOL.
"Ale 950/XL jsou po designové stránce výsměch jak vzhledově, tak materiálově." Nie sú. Najmä XL je pekný telefón, ktorému nič nechýba.
Mposvar: Nerozumiem celkom otázke. Všetky telefóny, ktorými som sa kedy navigoval som mal v režime naležato, s tlačidlom zhora a nikdy som nemal problém ho nahmatať, veď som naň normálne videl.
Inak mám objednaný Brodit, ktorý budem mať ešte oveľa bližšie k sebe, takže tam problém nebude už absolútne žiadny. Alebo na čo si sa pýtal?
No telefon mám v držáku na stojato, jedu do práce či bez navigace.Zaklinac wrote:Mposvar: Nerozumiem celkom otázke. Všetky telefóny, ktorými som sa kedy navigoval som mal v režime naležato, s tlačidlom zhora a nikdy som nemal problém ho nahmatať, veď som naň normálne videl.
Přijde email na GS a chci se podívat, nebo SMS-ka a potřebuji odemknout za jízdy telefon, nyní dvojklik na mojí L1020 a je to, tady musím nahmatat tlačítko ze strany ode mne a ještě zatlačit a držák se v kloubu pohne.... To je asi ta situace.
Ostré rohy ma netrapia, každý mobil u mňa aj tak skonci v obale
- Zaklinac
- stálý přispěvatel

MPosvar: Odomykať a pozerať sa na telefón za jazdy a lúštiť e-mail? Ehm. Prepáč, ale ak to robíš, som rád, že jazdíš niekde inde, než ja...
Edit: tak nic...Zaklinac wrote:MPosvar: Odomykať a pozerať sa na telefón za jazdy a lúštiť e-mail? Ehm. Prepáč, ale ak to robíš, som rád, že jazdíš niekde inde, než ja...
- Zaklinac
- stálý přispěvatel

Ja si nič predstavovať nemusím. Ja som už odpitval dosť takých, ktorí sa hrali za jazdy na telefóne. End of story.
-
Misanekx
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Huawei P10, Lumia 640LTE
Tak jsem se včera po celkem dlouhém premysleni rozhodl a svoji 950xl prodal. Vrátil jsem se ke sve L930, nainstaloval poslední ofic dostupný build .164 a jake nastalo zdeseni. Win10 běhá na L930 podstatne lepe nez na L950xl. Navíc opět chytám LTE v místech kde mi s L950 neslo a byl jsem nuceny využívat pomale Edge pripojeni. V podstatě nic mi nechybí krom podpory paměťových karet. Ale 32GB vnitřní pameti mi stačilo a dal asi stačit bude. Nehanim tímto nove Lumie od MS, ale asi jsem se pri nakupu ukvapil a mel zůstat u L930 jíž předtím. Naštěstí jsem 950xl po trech mesicich neprodal s žádným vyraznym prodělkem. Zkušenost s používáním mam a nyní budu asi cekat az jestli nekdy vyjde Surface Phone. Protože jinak upgrade z L930 na L950 nemá vůbec smysl. Člověk by nevěřil jak potěší opet odemykani poklepem
A ted mi někdo vysvětlete proc na staricke L930 novy system běhá lepe nez na nových TOP telefonech.
-
htcjirka
- smartmaniak

Presne tak, souhlas, L950 jsem si poridil na test, 930 neprodal a na 930 behaly 10 paradne a lepe, hlavne zezačátku, po udate FW uz je to srovnatelene a beha to stejne rychle a stejne stabilne.
950 budu mit do hospody a na tury do terenu, proste na hrosi akce a 930 si budu setrit
950 budu mit do hospody a na tury do terenu, proste na hrosi akce a 930 si budu setrit
-
Darth Daron
- přispěvatel

- Zařízení: Lumia 950
Mně teda přijde, že 10 běhají na 950 luxusně. V porovnání s 920 je to obrovský rozdíl (i oproti 8.1). 930 má přítelkyně rychlostně mi to přijde o něco horší než 950.