Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Diskuzní fórum věnované smartphonům řady Lumia 640, 635, 630, 620, 530 a 520
t0m3k87
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Zařízení: Lumia 640 LTE

Post by t0m3k87 »

Máte taky někdo problém, že už počasí nelze nastavit jako zamykací obrazovku? Mě tato volba po upgradu na W10 zmizela.
nasko
nováček
nováček
Zařízení: 2xLumia920 w8.1, 2xLumia920 W10M

Post by nasko »

t0m3k87 wrote:Máte taky někdo problém, že už počasí nelze nastavit jako zamykací obrazovku? Mě tato volba po upgradu na W10 zmizela.
ano mne taky
yrsej
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: nokia 830

Post by yrsej »

mne dnes po aktualizacii win 10 zmizla z nastaveni moznost vypnut 3g siet a zapnut 2g siet,,stale mam zapnutu 3g.. neviete nahodou ako a či sa to da niekde zmenit ?
Wertigo
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 820,Lumia 830,Galaxy Tab 10.1

Re: Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Post by Wertigo »

Nastaveni, všechna nastaveni,mobilní sit,nastavení sim
yrsej
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: nokia 830

Post by yrsej »

vdaka, uz je to vybavene, :)
street-dog
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 640 LTE / Nokia 6.1

Post by street-dog »

Tak mám další chybu :( asi přejdu zpátky na W8.1.

Funguje vám když si u kontaktů nastavíte různý melodie jak na sms tak volání ? Já si je totiž nastavím, ale když mi třeba přijde sms tak to nezvoní jak je nastaveno u kontaktu, ale zvoní to normálně :(
Wertigo
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 820,Lumia 830,Galaxy Tab 10.1

Re: Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Post by Wertigo »

Ano,funguje
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Také funkční bez potíží.
street-dog
přispěvatel
přispěvatel

Post by street-dog »

Díky, no nic vracím se asi zpátky k W8.1 tam fungovalo vše jak má :)

PS: popřípadě nějaký nápad čím by to mohlo být ?
michalurban
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Moto G 2013

Post by michalurban »

Tak dalsi dil meho sr- ... rozcilovani s LTE pripojenim na L640. Telefonu jsem vcera zformatoval SD kartu a nasledne udelal pres WDRT flash na 8.1 (ve Win10m to blblo taky).

Aktualni stav:
TM simka - signal vypadava, pomuze jen restart
O2 dnes vymenena simka - telefon vyskoci na L, vzapeti klesne na E a tam zustane, po restartu totez
O2 preplacenka, ktera se mi valela doma - telefon jede jedna basen; doma, cesta do Prahy, v Praze, cesta domu, doma - temer se to nehnulo z L

WTF?!?!?! :-D
TMASKA
smartguru
smartguru
Zařízení: SGS2

Post by TMASKA »

Chci se zeptat , nemate nebo neslyseli jste o problemu ktery se mi vyskytuje ale uz i po prehrani softu pres komp na 8.1 a i tet kdyz uz mam w10m , ze mi nejde vypnout telefon ? pridrzim vypinaci tlacitko prejedu listu dolu a display zhasne ale ihned zase najede jako pri zapnuti,

ps no momentalne system zase aktualizuje na 164 tak uvivdim pak

PS 2 vse ok , aktualizoval jsem i vytahnul telefon z krytu a sice nevim co pomohlo ale je to ok ?
Xlendi
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: SG Note II, Lumia 640 XL LTE dual sim

Upgrade na Win 10

Post by Xlendi »

Nechci dštít síru na Microsoft, ale při upgradu na Win 10 jsem přišel o paměťovou kartu. Nevím, jestli to je shoda okolností či co, ale stalo se. Měl jsem na ní nainstalováno mj. plno aplikací a zapomněl jsem, že ji mám před upgradem vyndat (jedna věc, kterou jiným radím a pak se na to sám vykašlu). Po peripetiích tedy nainstalováno a vyladěno tak, že jsem spokojen. Budu sice opakovat to, co se dá najít jinde (a co bych udělal sám od sebe, kdybych nebyl línej a nevěřil Microsoftu, že přechod na desítky bude stejně snadný, jako na PC).

Tedy radím následující postup (pro ty, co nechtějí zkoušet, jestli to bylo jen kartou, nebo Microsoftem):

- vše raději zálohovat (fotky, hudbu atd., pokud mají zůstat v telefonu určitě, aplikace snad ani ne)
- vyndat paměťovou kartu
- pokud byly na kartě nainstalovány nějaké aplikace či mapy, vymazat je v PC (adresář WPSystem, z telefonu nepřístupný)
- nainstalovat a spustit Update Advisor
- nainstalovat upgrade na Win 10
- provést reset (tovární nastavení)
- neobnovovat ze zálohy na OneDrivu (zkusil jsem, musel jsem po pár hodinách opět do "továrního nastavení", nenainstalovalo se to toho moc a to, co ano, často nefungovalo, systém byl evidentně pomalý)
- nainstalovat do telefonu to, co tam patří (tedy samozřejmě updaty systému a např. Word a Excel, pokud používate, tak jiný cloud, já tam nainstaloval i zakoupený software včetně ProShot)
- odinstalovat z telefonu bloatware (různé ty fitness aplikace, finance, travel advisory apod.)
- nahrát do telefonu multimediální soubory, které tam patří (u mě jenom vlastní zvonění - pozor, nejen, že musí být a adresáři Ringtones, ale MP3 musí mít i upravený "žánr" na Ringtones - a to nahrání lze jen přes PC, ne překopírováním z SD karty přímo v telefonu)
- párkrát restartovat, vše aktualizovat (u mě něco i několikrát)
- vložit zpět paměťovou kartu a doinstalovat na ní životně nedůležité aplikace (alternativní počasí, hry, alternativní mapové aplikace apod.)
- opět můžete být vyzvání k několika restartům (u mě byly v této fázi už asi jenom dva)
- a pak vyzkoušet a "doladit" všechny aplikace

U mě to po tomto maratonu vše funguje. Subjektivně telefon žere rychle baterku (ale to bude tím, že je tím instalováním a restartováním v permanenci). Jinak mě (opět subjektivně) přijde o kapánek rychlejší. Mě fungují všechny (celkem tři) za peníze zakoupené aplikace a ostatně i všechny ostatní, které jsem ze Storu nainstaloval.
street-dog
přispěvatel
přispěvatel

Post by street-dog »

Asi to byla náhoda zatím jsem to vždycky praktikoval s kartou v telefonu a v pohodě :) a u toho vlastního vyzvánění mi to funguje s jakoukoliv mp3 nemusí mít žánr ringtones.

Jinak mě zase přijde, že je telefon s W10 pomalejší než byl :(
Xlendi
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: SG Note II, Lumia 640 XL LTE dual sim

Post by Xlendi »

Tak snad jen shoda okolností. Naštěstí je karta ještě v záruce (do dubna 2016), tak půjde vyměnit. Karta nejde ani zformátovat, data nejdou vymazat. Naštěstí jde jen o hudbu a podobně, citlivá data tam nedávám.
michalurban
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Moto G 2013

Post by michalurban »

street-dog wrote:Jinak mě zase přijde, že je telefon s W10 pomalejší než byl :(
Ja mel taky takovy s jistotou hranici, pocit ... ale pouzival jsem ho s W10m jen ve ctvrtek necelou hodku, takze jsem pocital, ze by si to sedlo ...
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Xlendi
Dnes jsem dělal upgrade na 532, s pametovkou a bez HR a všechno ok.Takze u tebe asi blba nahoda.
denis15
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 640LTE

Post by denis15 »

Já to taky přechválil-pokud nastavím melodii na sms, pak jí u někoho upravím, jako bych nic neudělal-to už tu někdo psal. Pokud udělám Reset, zmizne glance atd-zůstanou 4 volby z 9. Doinstalovat nelze-aplikace není pro váš telefon, tečka...
Pokus 1 - reset, instal 10, reset nahouby
Pokus 2 - WDRT, instal 10, reset opět nahouby
Pokus 3 - WDRT, instal 10. Glance vidím, ale pro změnu nedokáže stáhnout slovník návrhů pro češtinu, na zbytek (otestování) už nemám sílu. Hodně přemýšlím nad návratem 8.1 a pokud toto MS pustil, páchá sebevraždu. Né každý má na to nervy jako někteří z nás
Ty problémy jsou jak čtu na 640, jinde ne, tedy ..... :roll:
street-dog
přispěvatel
přispěvatel

Post by street-dog »

denis15 wrote:Já to taky přechválil-pokud nastavím melodii na sms, pak jí u někoho upravím, jako bych nic neudělal-to už tu někdo psal. Pokud udělám Reset, zmizne glance atd-zůstanou 4 volby z 9. Doinstalovat nelze-aplikace není pro váš telefon, tečka...
Pokus 1 - reset, instal 10, reset nahouby
Pokus 2 - WDRT, instal 10, reset opět nahouby
Pokus 3 - WDRT, instal 10. Glance vidím, ale pro změnu nedokáže stáhnout slovník návrhů pro češtinu, na zbytek (otestování) už nemám sílu. Hodně přemýšlím nad návratem 8.1 a pokud toto MS pustil, páchá sebevraždu. Né každý má na to nervy jako někteří z nás
Ty problémy jsou jak čtu na 640, jinde ne, tedy ..... :roll:

To jsem psal já s těma melodiemi, zatím jsem nic nevyřešil :-( přítelkyně má 640 XL a jí šlape všechno v pohodě i po resetu, tak nevím, dávám tomu cca týden, pokud to nebude OK tak jdu zpátky na W8.1 a zkusím to až budou W10 dostupný přes WDRT
TMASKA
smartguru
smartguru
Zařízení: SGS2

Post by TMASKA »

Me zatim taky funguje vse na co jsem zatim sahnul , 640 xl nemec.
street-dog
přispěvatel
přispěvatel

Post by street-dog »

Glanc screen jsem vyřešil :-) stáhl jsem si z odkazu co uvádí kolega ve vlákně o W10M nahrál instalačku glancescreen.appx přímo do mobilu přes průzkumníka souborů našel ťukl na ni, restartoval, ve store jsem dal vyhledat aktualizace a funguje :-)
odkaz: http://leteckaposta.cz/836270556" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 640/635/630/620/530 a 520”