Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Diskuzní fórum věnované smartphonům řady Lumia 640, 635, 630, 620, 530 a 520
michalurban
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Moto G 2013

Post by michalurban »

Clitorysnik wrote: Já měl původně z obchodu PL verzi, kdy se mi nainstalovalo spoustu aplikací, které neuvyužiju, protože nejsem v Polsku, žejo. Tak jsem pak potom pídil, jak nahrát jinou verzi, všude samé složité návody a až dneska se mi podařilo najít nejjednodušší způsob a řekl bych, že i bezpečný. Takže teď zkouším v čem se ty verze liší. Polská měla i polskou řeč pro Cortanu, takže se s ní dalo normálka bavit. Verze Velké Británie (Country Variant) neměla nic až na to, že jsem mohl hlasově ovládat telefon přes Cortanu, ačkoliv lokalizace, oblast byla česká. Teď mám CZ Vodafone a změna je jen barva motivu (červená) a předinstalovaná Acrobat Reader, tlačíko pro ovládání Cortany (dlouhé tapnutí na lupu), zde nefunguje.
Tak to je dobry. Takze muzu mit GB verzi v cestine, vsechno mi bude fungovat jako na te ceske co (zatim :-D) mam a navic mi pojede Cortana?
Clitorysnik
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 640 LTE

Post by Clitorysnik »

michalurban wrote:
Clitorysnik wrote: Já měl původně z obchodu PL verzi, kdy se mi nainstalovalo spoustu aplikací, které neuvyužiju, protože nejsem v Polsku, žejo. Tak jsem pak potom pídil, jak nahrát jinou verzi, všude samé složité návody a až dneska se mi podařilo najít nejjednodušší způsob a řekl bych, že i bezpečný. Takže teď zkouším v čem se ty verze liší. Polská měla i polskou řeč pro Cortanu, takže se s ní dalo normálka bavit. Verze Velké Británie (Country Variant) neměla nic až na to, že jsem mohl hlasově ovládat telefon přes Cortanu, ačkoliv lokalizace, oblast byla česká. Teď mám CZ Vodafone a změna je jen barva motivu (červená) a předinstalovaná Acrobat Reader, tlačíko pro ovládání Cortany (dlouhé tapnutí na lupu), zde nefunguje.
Tak to je dobry. Takze muzu mit GB verzi v cestine, vsechno mi bude fungovat jako na te ceske co (zatim :-D) mam a navic mi pojede Cortana?
Ano, můžeš používat Cortanu za předpokladu, že:
umíš anglicky a ještě napíše na jaké příkazy slyší (send, search, open, type...), a dále změna v GB, že
nevadí, když místo LTE se bude zobrazovat 4G.
Pokud máš uvnitř simku, jazyk telefonu se nastaví automaticky.
michalurban
přispěvatel
přispěvatel

Post by michalurban »

Anglina neni problem, 4G neni problem, simka uvnitr je ceska ... jen to LTE mi to mrvi. :D
Ale rozhodne diky, jestli nejak vyresim ten problem, tak tohle zkusim. :) Ze nemuzeme v CZ pouzivat Cortanu, byt by byla jen v anglictine a moc toho zatim neumela, me stve.
Clitorysnik
nováček
nováček

Post by Clitorysnik »

Kupodivu na "oupn spořič baterie" odpoví "oupning spourič betrje"..

Jo ale myslím, že upgradem na W10M se zase tahle možnost deaktivuje. Uvidíme.
SmetyCZ
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Huawei P9 Lite 2017

Re: Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Post by SmetyCZ »

michalurban wrote:Anglina neni problem, 4G neni problem, simka uvnitr je ceska ... jen to LTE mi to mrvi. :D
Ale rozhodne diky, jestli nejak vyresim ten problem, tak tohle zkusim. :) Ze nemuzeme v CZ pouzivat Cortanu, byt by byla jen v anglictine a moc toho zatim neumela, me stve.
LTE ti pojede, jde jenom o znak nahoře v liště, o nic víc.
michalurban
přispěvatel
přispěvatel

Post by michalurban »

SmetyCZ wrote:LTE ti pojede, jde jenom o znak nahoře v liště, o nic víc.
Znak mi nevadi, ale nez jsi prisel, tak uz jsme tu nejakou dobu resili, ze mi vypadava LTE. :) Takze to, ze mi pojede LTE, neni vubec jiste. :-D
SmetyCZ
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Huawei P9 Lite 2017

Post by SmetyCZ »

A jo tak, pardon, svoji denní dávku ztrapňování mám tím pádem za sebou :-)
Pišta Hufnágl
smartguru
smartguru
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 5 LTE 64 GB

Post by Pišta Hufnágl »

Šišlání, jak psala Mathiel, jsem nikdy nezaznamenal, tak nevím. Ale u pár lidí se mi stává, že když s nimi mluvím, slyším se z reproduktoru o pár desetin vteřiny zpožděně. To se člověk zakoktá u třetího slova, hrůza. Zatím jsem nepřišel na to, čím to je.
michalurban
přispěvatel
přispěvatel

Post by michalurban »

SmetyCZ wrote:A jo tak, pardon, svoji denní dávku ztrapňování mám tím pádem za sebou :-)
:-D
Clitorysnik
nováček
nováček

Post by Clitorysnik »

Pišta Hufnágl wrote:Šišlání, jak psala Mathiel, jsem nikdy nezaznamenal, tak nevím. Ale u pár lidí se mi stává, že když s nimi mluvím, slyším se z reproduktoru o pár desetin vteřiny zpožděně. To se člověk zakoktá u třetího slova, hrůza. Zatím jsem nepřišel na to, čím to je.
Tuhle záhadu jsem taky řešil u pár známých. Vyšlo najevo, že mají hlasitost reproduktoru vysokou na to, aby to mikrofon zachytil a poslal mi zpět do sluchátka. Možná, že je to i tento případ :)
Pišta Hufnágl
smartguru
smartguru
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 5 LTE 64 GB

Post by Pišta Hufnágl »

No, nahluchlý kamarády nemám. I když, v našem věku... Prozkoumám. Dobrý tip, díky ☺
qwerty
smartguru
smartguru
Zařízení: L950, XRN5

Post by qwerty »

Pišta Hufnágl wrote:Šišlání, jak psala Mathiel, jsem nikdy nezaznamenal, tak nevím. Ale u pár lidí se mi stává, že když s nimi mluvím, slyším se z reproduktoru o pár desetin vteřiny zpožděně. To se člověk zakoktá u třetího slova, hrůza. Zatím jsem nepřišel na to, čím to je.
to je najskor chyba u operatora
Mahtiel
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 4 Global

Post by Mahtiel »

Taky si myslím, jeden den měl manžel O2 a druhý den LTE simku od Vodafone a první hovor s ním vypadalo jako z bezzubým staříkem :D a on mne taky slyšel šišlat :D
Clitorysnik
nováček
nováček

Post by Clitorysnik »

Psal jsem to tu už nebo jsem měl pouze v plánu:

Uživatelé Windows 10 Mobile mohou mít na Startu čtyři střední dlaždice a dvě široké vedle sebe. Stačí jít do nastavení > systém > displej a posunout posuvník Velikost textu, aplikace a položek... minimálně na 175%, restart telefonu, pak zase nastavení > přizpůsobení > start a zatrhnout Zobrazit více dlaždic.

Snad to někomu pomůže ;)
Clitorysnik
nováček
nováček

Post by Clitorysnik »

Zkontrolujte aktualizace.
Stáhnul jsem si Windows Insider, chtěl vstoupit do Slow Ringu, hodilo to chybu, že se právě aktualizuje, pak se to restartovalo, zase to ukazovalo chybu, tak jsem nechal aktualizace ať se nainstalují a pak vidím, instalaci Windows 10, ale myslel jsem, že je to Preview. Teď po instalaci, spuštění tu apku Windows Insider nemám, nainstaluju jí a nabízí mi vstup do programu Insider...
Je to jen chyba a nebo opravdu vyšly Windows 10 Mobile?
denis15
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 640LTE

Post by denis15 »

Na 2 zahraničních webech jsem natazil dnes na článek, že už spouštějí upgrade na w10. Tak se snad brzy dočkáme :-)

https://blogs.windows.com/windowsexperi ... 10-mobile/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://arstechnica.com/gadgets/2016/03/ ... -handsets/" onclick="window.open(this.href);return false;
Mahtiel
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 4 Global

Post by Mahtiel »

denisi přečti si další fóra a články Smartmanie, už se vesele upgraduje :D
dave134579
nováček
nováček
Zařízení: Microsoft Lumia 640 LTE

Post by dave134579 »

ty si bystrý :DDDD
Clitorysnik
nováček
nováček

Post by Clitorysnik »

Tak fajn. Tak už mam aktualizováno. To jsem chtěl vědět :D
denis15
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 640LTE

Post by denis15 »

Holt, tak jsem něco zaspal, nicméně na wifi budu až za 1,5hodiny, takže pak bude lámání chleba. Můj telefon před 20hodinou psal, že je aktuální :tlem: (win 8.1)
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 640/635/630/620/530 a 520”