Microsoft Lumia 640 / 640 XL
-
michalurban
- přispěvatel

- Zařízení: Moto G 2013
Ztrata LTE
Zdravim,
mam od utery odpo Lumii 640 LTE, sim TMobile. Po celem dome mi drzi signal LTE. Ve chvili, kdy probehne telefonni hovor, tak uz se mi zpatky pripoji jen na 3G a tim to konci - pomuze jen restart. Ted jsem ji po hovoru nechal cekat 10 minut a LTE se nechytlo. Po restartu uz mam zas L. Pouze vypnout/zapnout mobilni data nebo Letadlo nema zadny efekt.
Nejake rady, pls?
mam od utery odpo Lumii 640 LTE, sim TMobile. Po celem dome mi drzi signal LTE. Ve chvili, kdy probehne telefonni hovor, tak uz se mi zpatky pripoji jen na 3G a tim to konci - pomuze jen restart. Ted jsem ji po hovoru nechal cekat 10 minut a LTE se nechytlo. Po restartu uz mam zas L. Pouze vypnout/zapnout mobilni data nebo Letadlo nema zadny efekt.
Nejake rady, pls?
Jak se vlastně pozná, že je to LTE? E a H je mi jasný. H+ je LTE? Mám taky 640LTE
-
michalurban
- přispěvatel

Kdyz jsem na LTE, tak mam vedle sily signalu pismeno "L".
Jinak je potreba povolit 4G v nastaveni a mit LTE-kompatibilni SIMku. Plus nekteri virtualove vyzaduji aktivaci LTE zvlast.
Jinak je potreba povolit 4G v nastaveni a mit LTE-kompatibilni SIMku. Plus nekteri virtualove vyzaduji aktivaci LTE zvlast.
Re: Microsoft Lumia 640 / 640 XL
Reklamace.
-
djkure
- přispěvatel

- Zařízení: iPhone 5s Space Grey (64GB)
Ztrata LTE
Zavolat na operátora, vyměnit SIMku případně otestovat jiného Operátora v poslední řadě reklamace tlf.michalurban wrote:Zdravim,
Nejake rady, pls?
Jojo. Byl jsem ve Vodafonu a budu tam muset jít znovu-ten idiot, doufám že tam bude zase, mi tvrdil, že sim není třeba měnit a oni mají přímo na webu, že musí na sobě mít napsáno LTE (ta simkarta). Navíc nebyl vůbec schopný mi říct jak poznám, že je Lumia na LTE-prý si mám změřit rychlost. Inu, na všetko je treba odborníkov.
-
michalurban
- přispěvatel

Sim - mam uplne novou sim, prisla mi shodou okolnosti stejny den (v utery) jako telefon. Opravdu to muze byt ji?
Otestovani - O2 se mi tady moc nechyta, takze to bohuzel nemam jak testnout.
Reklamace - mam ten telefon dva dny, pokud na to nebude nejake instantni reseni, tak ho asi spis vratim.
Otestovani - O2 se mi tady moc nechyta, takze to bohuzel nemam jak testnout.
Reklamace - mam ten telefon dva dny, pokud na to nebude nejake instantni reseni, tak ho asi spis vratim.
Zkus, za to nic nedáš. Mě LTE ještě ani nepřeplo-stará SIM.
-
michalurban
- přispěvatel

Jedu pres virtuala na TM. TMobile rekl, ze mi neporadi, kdyz nejsem primo jejich, ale ze o takovem problemu jeste neslyseli. Virtualni technik
ze o takovem problemu jeste neslysel, ale ze kontaktuje technickou potvoru TM. Tak cekam.
Jinak LTE sim O2 neustale prepina E/L, coz me vzhledem k horsimu pokryti outuckem zde neprekvapuje. Ale i po provedeni hovoru se normalne vraci na L ... coz u toho TM nefunguje.
BTW zda se mi, ze k tomu problemu s TM dochazi, kdyz volam ja nekomu, ne nekdo mne ...
A koukal jsem, ze to neni az tak ojedinely problem:
https://www.reddit.com/r/tmobile/commen ... r_calling/" onclick="window.open(this.href);return false;
PS: Jestli to bude problem zpusobeny konkretni simkou v konkretnim telefonu, tak me to bude stvat. Ale jestli je to zpusobeno simkou, nezjistime to, ja vratim telefon a dalsi LTE telefon to bude delat taky, tak to bude extremni vopruz! Ze ja si radsi nevzal dualsimkovy telefon :D
Jinak LTE sim O2 neustale prepina E/L, coz me vzhledem k horsimu pokryti outuckem zde neprekvapuje. Ale i po provedeni hovoru se normalne vraci na L ... coz u toho TM nefunguje.
BTW zda se mi, ze k tomu problemu s TM dochazi, kdyz volam ja nekomu, ne nekdo mne ...
A koukal jsem, ze to neni az tak ojedinely problem:
https://www.reddit.com/r/tmobile/commen ... r_calling/" onclick="window.open(this.href);return false;
PS: Jestli to bude problem zpusobeny konkretni simkou v konkretnim telefonu, tak me to bude stvat. Ale jestli je to zpusobeno simkou, nezjistime to, ja vratim telefon a dalsi LTE telefon to bude delat taky, tak to bude extremni vopruz! Ze ja si radsi nevzal dualsimkovy telefon :D
-
Clitorysnik
- nováček

- Zařízení: Lumia 640 LTE
Zkusil jsem to, ale vrátí se mi to na 4G po minutovém hovoru. (Vyzkoušeno na TMobile, Mobil.cz).michalurban wrote:
Pokud máš simku na kredit a v dohledné době ho budeš dobíjet, jdi do trafiky, kup si novou simku, zavolej na operátora, že chceš přenést číslo s kreditem a uvidíš jestli je to simkou - nebo rovnou do prodejny Tmobilu, vymění simku na počkání.
-
michalurban
- přispěvatel

Mne se to na LTE s TM nevraci, s O2 simkou zda se jo, coz me paradoxne spis mrzi - bych mel vyreseno, ze je to telefonem.
S TM to primo asi resit nemuzu, kdyz mam virtuala, ne? Nebo jsi to zkousel a jde to?
Dobrej nick btw
S TM to primo asi resit nemuzu, kdyz mam virtuala, ne? Nebo jsi to zkousel a jde to?
Dobrej nick btw
-
Clitorysnik
- nováček

Jo dík :Dmichalurban wrote:Mne se to na LTE s TM nevraci, s O2 simkou zda se jo, coz me paradoxne spis mrzi - bych mel vyreseno, ze je to telefonem.
Dobrej nick btw
Zkus se podívat na jejich stránky, jestli tam nemaj zaslání simky (jakože asi jo, bylo by to neobvyklé, kdyby neměli tuhle možnost), pokud to přesto nenajdeš, zavolej si na operátora s tím, že si chceš vyměnit simkartu... V čem je problém? :p
UPRAVENO:
U Mobil.cz i u Mujkaktus.cz lze možnost převodu nově koupený simkarty... A simkartu si objednáš nebo koupíš v trafice.
-
michalurban
- přispěvatel

Jak jsem psal, uz jsem to resil s operatorem TM (ti se mnou nechteji mit nic spolecneho), pak s virtualem (ti to ted resi s TM). Takze cekam na odpoved. Pocitam, ze si tu jinou simku necham poslat nebo ze mi to sami navrhnou az reknu, ze mi v Lumii LTE O2 funguje normalne.
Jestli myslis, v cem je problem s operatorem, tak presne s tim, ze nejsem zakaznik TMobilu - oni se mnou nic resit nebudou.
Jestli myslis, v cem je problem s operatorem, tak presne s tim, ze nejsem zakaznik TMobilu - oni se mnou nic resit nebudou.
-
Clitorysnik
- nováček

Chápu, ačkoliv moc nechápu, proč nenabídli rovnou výměnu sim, když jsi sám zjistil, že na jiných simkách ten problém neregistruješ. Nevadí, hlavně, že se to řeší.michalurban wrote:Jak jsem psal, uz jsem to resil s operatorem TM (ti se mnou nechteji mit nic spolecneho), pak s virtualem (ti to ted resi s TM). Takze cekam na odpoved. Pocitam, ze si tu jinou simku necham poslat nebo ze mi to sami navrhnou az reknu, ze mi v Lumii LTE O2 funguje normalne.
-
michalurban
- přispěvatel

To ale oni jeste nevi.
Ja popsal chybu, oni se zeptali, jestli tu sim muzu vyzkouset v jinem pristroji a ja rek, ze ne. Tak jsme se rozloucili, ze to jdou resit s TM. No a mne vzapeti napadlo, ze vlastne muzu zkusit O2 simku - nezkusil jsem ji hned proste proto, ze vim, ze tu O2 nema az tak dobry signal a ze mi LTE vypadavalo - podarilo se mi najit asi jedinne misto na pozemku, kde to jede ok. Takze to neni jejich chyba.
Ale jak rikas, hlavne, ze se to resi.
Ja popsal chybu, oni se zeptali, jestli tu sim muzu vyzkouset v jinem pristroji a ja rek, ze ne. Tak jsme se rozloucili, ze to jdou resit s TM. No a mne vzapeti napadlo, ze vlastne muzu zkusit O2 simku - nezkusil jsem ji hned proste proto, ze vim, ze tu O2 nema az tak dobry signal a ze mi LTE vypadavalo - podarilo se mi najit asi jedinne misto na pozemku, kde to jede ok. Takze to neni jejich chyba.
Ale jak rikas, hlavne, ze se to resi.
-
Clitorysnik
- nováček

Beztak nabídnou výměnu simkarty :D Pak napiš, až zavolaj.
Já teď zkouším nahrávat CZ VF firmware do Lumia 640, schválně jak se bude lišit od GB CV. Překvapilo mě, že je nahrávání tak jednoduchý. Stačí Windows Phone Image Desinger, firmware stažený z lumiafirmware.com (s tím, že vyberete pro svůj model) a přes tu aplikaci nahrajete do telefonu, za pět minut je to hotový.
Už vidim, jak sem za chvíli napíšu: Mám cihlu.
Já teď zkouším nahrávat CZ VF firmware do Lumia 640, schválně jak se bude lišit od GB CV. Překvapilo mě, že je nahrávání tak jednoduchý. Stačí Windows Phone Image Desinger, firmware stažený z lumiafirmware.com (s tím, že vyberete pro svůj model) a přes tu aplikaci nahrajete do telefonu, za pět minut je to hotový.
Už vidim, jak sem za chvíli napíšu: Mám cihlu.
-
michalurban
- přispěvatel

LOL, snad nenapises!
BTW co si od toho slibujes? Nejaky CZ VF specific aplikace? 
-
Mahtiel
- smartmaniak

- Zařízení: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Stalo se vám někdy, že při volání z LTE telefonu na LTE telefon nebo i na telefon s maximálkou 3G sítě aspoň jedna strana slyší, jako by ten druhý šišlal? Poprvé se mi to stalo s manželem, jemu do jeho Lumie přišla LTE simka Vodafone, já měla LTE simku Vodafone ale tehdy v 535tce s maximálkou 3G sítě. Nyní když oba dva máme LTE telefony, tak mne manžel slyšel šišlat max jednou. Může za tím být Vodafone nebo samotné LTE?
-
Clitorysnik
- nováček

Já měl původně z obchodu PL verzi, kdy se mi nainstalovalo spoustu aplikací, které neuvyužiju, protože nejsem v Polsku, žejo. Tak jsem pak potom pídil, jak nahrát jinou verzi, všude samé složité návody a až dneska se mi podařilo najít nejjednodušší způsob a řekl bych, že i bezpečný. Takže teď zkouším v čem se ty verze liší. Polská měla i polskou řeč pro Cortanu, takže se s ní dalo normálka bavit. Verze Velké Británie (Country Variant) neměla nic až na to, že jsem mohl hlasově ovládat telefon přes Cortanu, ačkoliv lokalizace, oblast byla česká. Teď mám CZ Vodafone a změna je jen barva motivu (červená) a předinstalovaná Acrobat Reader, tlačíko pro ovládání Cortany (dlouhé tapnutí na lupu), zde nefunguje.michalurban wrote:LOL, snad nenapises!BTW co si od toho slibujes? Nejaky CZ VF specific aplikace?
-
Clitorysnik
- nováček

A nebude to ucpaným mikrofonem? Něco podobného jsem zažil, když měla protistrana novej telefon a nevědomky prstem zakrývala mikrofon.Mahtiel wrote:Stalo se vám někdy, že při volání z LTE telefonu na LTE telefon nebo i na telefon s maximálkou 3G sítě aspoň jedna strana slyší, jako by ten druhý šišlal? Poprvé se mi to stalo s manželem, jemu do jeho Lumie přišla LTE simka Vodafone, já měla LTE simku Vodafone ale tehdy v 535tce s maximálkou 3G sítě. Nyní když oba dva máme LTE telefony, tak mne manžel slyšel šišlat max jednou. Může za tím být Vodafone nebo samotné LTE?