Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Diskuzní fórum věnované smartphonům řady Lumia 640, 635, 630, 620, 530 a 520
Clitorysnik
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 640 LTE

Post by Clitorysnik »

ManT wrote:Ta bílá je ale lesklá ne? objednáváš jakou DS nebo LTE tuším že mají kryty stejné.
Ano je lesklá, jsem pak koukal na něco jiného, tak se mi to vsugerovalo. S LTE.

No nejspíš ve středu napíšu první pocity.
ManT
deaktivovaný účet
deaktivovaný účet
Zařízení: ---

Post by ManT »

Dovolím si tvrdit ze budeš spokojen.
Pišta Hufnágl
smartguru
smartguru
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 5 LTE 64 GB

Post by Pišta Hufnágl »

bery1970 wrote:titulky překóduju samozřejmě na pc ne v telefonu. diakritika po překódování na utf-8 je 100%.
No ale tohle je mi k prdu, žeano, když zrovna nemám po ruce PC. Na Symbianu mi to v telefonu Total Commander překonvertoval raz dva.
bery1970
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: lumia 520,535 ex-nyní L640 LTE

Post by bery1970 »

tak to je potom těžký :smt024
Pišta Hufnágl
smartguru
smartguru

Post by Pišta Hufnágl »

Otázka je, proč je to těžký, když to uměly i "hloupé" chytré telefony před x lety...
Pišta Hufnágl
smartguru
smartguru

Post by Pišta Hufnágl »

A teď jsem seznal, že na W10 mi nefunguje ztišení vyzvánění otočením telefonu. Sakryš :(
yrsej
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: nokia 830

Post by yrsej »

tak dnes mi prisla lumia 640 xl ds ,s bielym aj ciernym krytom,zaial som maximalne spokojny, velkost nieje az taka hrozna ako som cakal :) reproduktor hra paradne, diplej velky prehladny, cez vikend ked budem mat cas tak donej nahodim win.10 lebo uz som si nanho zvykol z mojej 640 ds, len mi vnom chyba to ze v setrici baterie mi neukazovalo cas od posledneho dobitia baterie,takze som nevedel odkedy je vlastne bateria nabita, v 8.1 to ukazuje. za 2 tyzdne pridu z aliexpressu dve tvrdene skla na displej a potom to uz bude ako ma byt :)
ManT
deaktivovaný účet
deaktivovaný účet

Post by ManT »

Nevím jak vy ale downgradoval jsem na WP8.1 podle tohoto článku se to doporučuje http://www.mylumia.cz/Dulezite-oznameni ... mie-A_3035" onclick="window.open(this.href);return false; , WP10 byly v mnoha věcech lepší ale WP jsou myslím odladěnější (aby ne když je to finální verze) přijde mi že rychlejší a nikdy ani škobrtnutí, 10ky občas "lagnou" nebo problikne na lockscreenu při odemykání modré pozadí, výdrž je také lepší a samovolné vybíjení přes noc zanedbatelné tak 2-3procenta.
Pišta Hufnágl
smartguru
smartguru

Post by Pišta Hufnágl »

Za ty starosti mi to nestojí. Zůstanu u desítek, dokud nebude sichr, že na upgrade FW nestačí Production Ring. Přecijen, oproti osmičkám jsou o pár kroků dál, i přes ty mouchy.
KoumiCZ
smartguru
smartguru
Zařízení: LG G Flex 2 / Stock ROM

Re: Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Post by KoumiCZ »

ManT wrote:Nevím jak vy ale downgradoval jsem na WP8.1 podle tohoto článku se to doporučuje http://www.mylumia.cz/Dulezite-oznameni ... mie-A_3035" onclick="window.open(this.href);return false; , WP10 byly v mnoha věcech lepší ale WP jsou myslím odladěnější (aby ne když je to finální verze) přijde mi že rychlejší a nikdy ani škobrtnutí, 10ky občas "lagnou" nebo problikne na lockscreenu při odemykání modré pozadí, výdrž je také lepší a samovolné vybíjení přes noc zanedbatelné tak 2-3procenta.
ManT, nechci bejt hnusnej, ale jsi zde zbytečně až moc aktivní, protože přínos tvých příspěvků je stejně většinou nulový. Opravdu se na mě nezlob, ale myslím, že je to tak. Dá se říct, že mlátíš prázdnou slámu. Děkuji za pochopení.
yrsej
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: nokia 830

Post by yrsej »

ahojte, viete poradit ako si nastavit vo win 10 vlastne zvonenie na vyzvananie ? ta appka ringtone maker je pre verziu 8.1
Pišta Hufnágl
smartguru
smartguru

Post by Pišta Hufnágl »

Na to nepotřebuješ žádnou "appku", pro pána krále. Připoj k PC, do složky Ringtones v telefonu ulož požadovanou muziku, a je vymalováno.
pogo8303
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite

Post by pogo8303 »

Ringtone maker od Microsoftu naprosto bez problémů funguje i na W10M.
https://www.microsoft.com/cs-cz/store/a ... zdncrfhvdm - tý arabštiny v odkazu si nevšímej, prostě od jistý doby ho store ukazuje v CZ arabsky, ale je normálně od MS...
Btw. taky si radši nastavím zvonění přes Ringtone maker - nejde ani o nastavení Pišto, jako spíš o to, že nepotřebuju, aby mi zvonila 3minutová písnička, ale udělám si jenom oblíbený výřez.
Pišta Hufnágl
smartguru
smartguru

Post by Pišta Hufnágl »

Tak výřez, to jsem považoval za samozřejmé. Já muziku stříhám a upravuju v NGWave už jaksi automaticky, tak mě nenapadlo, že je to pro někoho problém. Moje chyba. Každopádně pokud ten Ringtone maker umí totéž, tak spánembohem, ať to dělá v něm. Ať tak či tak, žádná složitost to není.
ManT
deaktivovaný účet
deaktivovaný účet

Post by ManT »

Mohu vřele doporučit aplikaci Vyzvánění, je tam toho děsně moc, pokud nechceš stříhat a jistě si vybereš to své.
Omlouvám se že nedávám přímý odkaz na store ale na ntb se mi to nedaří na store nalézt a co jsem koukal už nelze aplikca přes PC ani instalovat, jde to jen v telefonu, dřív to tuším chodilo, ted je políčko nainstalovat zašedlé a nelze na něj kliknout.
https://onedrive.live.com/redir?resid=6 ... =folder%2c" onclick="window.open(this.href);return false;
Clitorysnik
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 640 LTE

Post by Clitorysnik »

Tak mi dneska taky přišla L640 LTE.
První dojem byl, že se jedná o prémiový telefon. Ok, musím ho nabít. Chvíli jsem myslel, že něco dělám špatně, když po půl hodině na mě stále rozsvicovala ikonka prázdné baterie s kabelem. Pak telefon nastartoval a já si uvědomil, že tam musím ještě vložit simku! Fajn, vložil jsem ji tam a telefon znovu zapl, když v tom... zase ta ikonka vybité baterie s kabelem (a to předchozí nabití už bylo na 55%!) ale přežil jsem to a teď se seznamuju s telefonem. Aplikace Facebook a její chatovací Messenger je na mě až moc sociální, až moc vlezlá, skoro jsem se bál na cokoliv tapnout. Tady stále budu používat starou java aplikaci pro mou Nokii 202, jelikož tam mám zatím větší komfort. Stejně tak nárazové vyhledávání na googlu. Stále si zvykám na vše nové. Jinak, LTE opravdu frčí a líbí se mi přehlednost nastavení pro mobilní data...

Ještě napíšu, teď si na wifině stahuji pár pořadů a mapové podklady pro navigaci a mapy.

V čem přehráváte/prohlížíte videosoubory (mp4, avi...) a pdf? Stáhl jsem si VLC pro WP, tak uvidíme. Zatím jsem docela spokojený.
V průběhu týdne ho pořádně otestuju, budu fotit, natáčet a pak sem ještě napíšu a určitě se budu hodně ptát. Vždyť od toho tady to forum taky je, že jo.
Mahtiel
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 4 Global

Post by Mahtiel »

Mám právě stažené Hry o trůny s multi jazykovými titulkami a VLC se s tím zatím popasoval nejlépe. Na pdf třeba mobilní Acrobat Reader, na čtení jsou na WP třeba Bookviser Reader nebo Freda
Wertigo
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 820,Lumia 830,Galaxy Tab 10.1

Re: Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Post by Wertigo »

Moliplayer na filmy
Pišta Hufnágl
smartguru
smartguru

Post by Pišta Hufnágl »

Vyzkoušel jsem leccos a nejvíc (nikoli však dokonale) se osvědčil VLC. Jen titulky je třeba (případně) překódovat v počítači, telefon to stále ještě neumí. Na pdf - Adobe Acrobat Reader, klasika.
Pišta Hufnágl
smartguru
smartguru

Post by Pišta Hufnágl »

A už mi jede stahování aktualizace .122 :)
Tož su celé zvědavé...
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 640/635/630/620/530 a 520”