Microsoft Lumia 640 / 640 XL
Telefon tu UHS kartu vezme, jen ale plně nevyužije její rychlosti.
Tak jasně je to kompatibilní, já jen že bez uhs už snad karty ani nejsou k sehnání.
Koupím tuhle http://www.czc.cz/sandisk-micro-sdhc-ul ... 88/produkt" onclick="window.open(this.href);return false; v budoucnu kdybych měnil telefon at mám něco solidního.
Koupím tuhle http://www.czc.cz/sandisk-micro-sdhc-ul ... 88/produkt" onclick="window.open(this.href);return false; v budoucnu kdybych měnil telefon at mám něco solidního.
Řešení problémů ohledně rychlosti paměťových karet zde: http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=213&t=39591" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Pišta Hufnágl
- smartguru

- Zařízení: Xiaomi Redmi Note 5 LTE 64 GB
Trochu odbočím od tématu: Jak lze změnit kódování .srt souboru (titulky)? Symbian na E7 blahé paměti si s tím poradil raz dva, stačilo otevřít v Total Commanderu a dát uložit třeba z ANSI do Unicode. Na L640 to ale zjevně tak jednoduše nejde. Nějaký nápad?
Chci to právě pro ty titulky, resp. korektní zobrazení české diakritiky.
Chci to právě pro ty titulky, resp. korektní zobrazení české diakritiky.
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
České znaky titulku bez potizi, resim kdyztak přes pspad.
-
osso
- smartguru

- Zařízení: Lumia 950 XL, Lumia 830, Lumia 640 LTE, Nexus 5x
Re: Microsoft Lumia 640 / 640 XL
Kingston je na houby mam Sandisk a žiadne problémy nemám, z kingstonom mam zle skúsenosti
Sent from mTalk
Sent from mTalk
-
Pišta Hufnágl
- smartguru

Mně to jako potíž přijde...

Stalo se někomu ze by se vám samovolně zapnula wi-fi?
Ja ji večer vypínal mobilní data taky a v noci me vzbudila notifikace z FB.
Kouknul jsem do listy, vypnul ji, zase usnul a k ránu se to stali ještě jednou...mam w10m insider build xxxx.71.
Ja ji večer vypínal mobilní data taky a v noci me vzbudila notifikace z FB.
Kouknul jsem do listy, vypnul ji, zase usnul a k ránu se to stali ještě jednou...mam w10m insider build xxxx.71.
Jdi do Nastavení _ Síť a bezdratové připojení _ Wi Fi a dej Vypnuto a dole si nastav Znovu zapnout wifi...
Aha já tušil že je v tom nějaká kulišárna, dík.JirkaTom wrote:Jdi do Nastavení _ Síť a bezdratové připojení _ Wi Fi a dej Vypnuto a dole si nastav Znovu zapnout wifi...
Mezi náma, čekal bych že to bude v základu vypnuto a ne že člověk musí pátrat v nastavení.
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Použij ten Pspad a měj to ve Windows CP1250.Nemám problém s jediným videem co se titulek týče..Pišta Hufnágl wrote:Mně to jako potíž přijde...
-
Pišta Hufnágl
- smartguru

A co je "pspad"? Ve Storu nic takovýho není.
Jestli máš na mysli něco na PC, tak tam si to samozřejmě překóduju v obyčejném poznámkovém bloku ve vteřině. Já ale mluvím o situaci, kdy titule i film stahuju rovnou krs telefon...
Jestli máš na mysli něco na PC, tak tam si to samozřejmě překóduju v obyčejném poznámkovém bloku ve vteřině. Já ale mluvím o situaci, kdy titule i film stahuju rovnou krs telefon...
Som si kúpil Kingstone 64 GB class 10 (MBLY10G2/64GB). Prvé dva týždne dobre a včera sa to stalo. Inštalovala sa aktualizácia Office, potom alebo padol systém alebo sa reštartoval plánovane, no po reštarte obrazovka - poškodená karta. Polovica aplikácií "nešla". Reštartoval som telefón a už nabehlo všetko ako predtým. V každom prípade, to (už aj tak chabý) dojem z mobilného Windowsu nevylepšilo.
-
pogo8303
- smartmaniak

- Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite
špatná karta kazí dojem z mobilních windows? Nechápu...
-
steelspace
- smartmaniak

- Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
Tuším, že Kingston není s Lumiemi doporučován.
Kua! Přece v těch kartách nemůžou bejt takový rozdíly!
-
pogo8303
- smartmaniak

- Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite
Karta je elektronika - elektronika se kazí - prošlo mi rukou hodně špatných kingstonů, adat, noname a dalších. Fakt nevím, co se dá k tomuto tématu ještě napsat, aby to lidi pochopili...
Koupil jsem k telefonu tu nejlevnější kartu 32GB class10 co jsem sehnal (cca 300,-). Včera jsem zkoušel přesunout Mapy cz včetně map (0,5Gb) na SD a trvalo to asi 15 minut což je dost dlouho. Ale počkal bych s hodnocením W10 až vyjde i FW pro jednotlivé modely.
-
Pišta Hufnágl
- smartguru

Tak jsem nevydržel, to microsoftí "soon" už mi lezlo krkem, a nainstaloval W10 (.107). A docela spokojenost. Zdá se být rychlejší, výdrž rozhodně lepší (přes noc si to vzalo sotva 10%), GS konečně ukazuje i datum, trackpoint konečně dovoluje smysluplný pohyb kurzoru v textu... Zbytek se ukáže časem. Instalaci jsem dělal bez všch HR a podobně - pouze přihášení do Insider a už to jelo. I s dostahováním aktualizací ze Storu a obnovou dat cca dvě hodiny.
Z všudemožně popisovaných chyb zatím registruju jen tu se zavináčem. Sice častějc kopíruju a vkládám než píšu mailové adresy, sice to jde vyřešit chvilkovým přepnutím na anglickou klávesnici (jeden tah prstem, fajn
), ale stejně je to veleostuda. A pak už jen drobnosti:
- Ty kroužky v dlaždici s kontaktama, to je pořádnej úlet. Design patrně navrhoval František Lopata z Horní Dolní. Jinak si to těžko vysvětlit.
- Trochu mi vadí, že na dlaždici se sdruženými položkami zmizela mřížka. Je to takové... méně přehledné.
- Dost jsem se vyvztekal s mailem. Kdo by tušil, že nestačí zaškrtnout "přehrávat zvuk", ale musíte ještě "zobrazovat banner s oznámením", páč jinak se zvuk nekoná. Na to tam taky museli mít nějakého speciálního člověka...
- Kde jsou dlaždice pro stav baterie, inteligentní data a inteligentní úložiště? Áha?
- Kalendář je výrazně použitelnější, ale stále nechce na dlaždici zobrazovat víc než jednu událost. Chronost to umí, ale ten se zase upejpá ukázat se na zamykací obrazovce. Ach jo.
- Přepínač mobilních dat nejde dát do první linie rychlé akce.
- Nenašel jsem čudlík pro nahrávání hovorů, byť to bylo hlášeno a přísahal bych, že jsem nějakej screen s ním viděl.
Suma sumárum, s L640 se na W10 není čeho bát, šlape spolehlivě, až na ten zavináč.
Edit: Jo, a hláška o nutnosti opravit kartu po restartu trvá.
Z všudemožně popisovaných chyb zatím registruju jen tu se zavináčem. Sice častějc kopíruju a vkládám než píšu mailové adresy, sice to jde vyřešit chvilkovým přepnutím na anglickou klávesnici (jeden tah prstem, fajn
- Ty kroužky v dlaždici s kontaktama, to je pořádnej úlet. Design patrně navrhoval František Lopata z Horní Dolní. Jinak si to těžko vysvětlit.
- Trochu mi vadí, že na dlaždici se sdruženými položkami zmizela mřížka. Je to takové... méně přehledné.
- Dost jsem se vyvztekal s mailem. Kdo by tušil, že nestačí zaškrtnout "přehrávat zvuk", ale musíte ještě "zobrazovat banner s oznámením", páč jinak se zvuk nekoná. Na to tam taky museli mít nějakého speciálního člověka...
- Kde jsou dlaždice pro stav baterie, inteligentní data a inteligentní úložiště? Áha?
- Kalendář je výrazně použitelnější, ale stále nechce na dlaždici zobrazovat víc než jednu událost. Chronost to umí, ale ten se zase upejpá ukázat se na zamykací obrazovce. Ach jo.
- Přepínač mobilních dat nejde dát do první linie rychlé akce.
- Nenašel jsem čudlík pro nahrávání hovorů, byť to bylo hlášeno a přísahal bych, že jsem nějakej screen s ním viděl.
Suma sumárum, s L640 se na W10 není čeho bát, šlape spolehlivě, až na ten zavináč.
Edit: Jo, a hláška o nutnosti opravit kartu po restartu trvá.
-
Pišta Hufnágl
- smartguru

A ještě k SD kartě. Dle testů fakt brutální zpomalení - HW Tests hlásí 2,31Mbs, SDCard Speed pak 4,04.
Nicméně klinicky se to nijak neprojevuje, foťák fotí rychle, natočené video se neseká, Asphalt 8 lítá jak z praku...
Nicméně klinicky se to nijak neprojevuje, foťák fotí rychle, natočené video se neseká, Asphalt 8 lítá jak z praku...