Lumia 950 a 950 XL: Zklamání?

Diskuze o prvních smartphonech s Windows 10 Mobile…
qwerty
smartguru
smartguru
Zařízení: L950, XRN5

Post by qwerty »

ja nemam zachvat, len pisem, ze som spokojny. Zachvat tu ma niekto iny :) ozaj, co je to "grafomansky zachvat". cesky rozumiem, ale toto je pre mna ako spanielska dedina :tlem:
Radek Jahoda
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950

Post by Radek Jahoda »

Taky netuším co má být to plave prostředí, to jako že se houpe?
Na Edge si stěžuje více lidí, potom ale dost často zjistí že si přepli zobrazení do desktop módu.

Nic nevysvětlit a jen říct, běž si půjčit něco jinýho a pak uvidíš, no nebylo by lepší napsat co je teda špaqtně? A to ne obecně jako: nejede, ale spíš napsat co nejede.
Přijde mi to jak když v práci mi volají lidi a řeknou: nejede mi počítač, pak tam dojdu a zjistím že počítač v pohodě jede, na monitoru je krásně plocha, ale kolegové zalepili myš páskou takže se nehýbe.
Jenže nefunkční myš=nejede PC. To je potom těžké s takovýma lidma.
Mich77
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Lumia 950 XL DS, LG G6 DS 64GB quad DAC

Post by Mich77 »

to mposvar: Ne lumii jsem neměl ani iphone vždy jen android. To se to "plave" nedá nějak popsat? A špatný edge se nedá specifikovat? Já kritiku beru, třeba ty tlačítka souhlasím. Ale prostředí je parádní, na .29 mi přišlo trochu pomalé, ale někdy od .63 jsou reakce bleskové. A edge používám denně a kromě psaní v něm, kdy swipe psaní mi nedává automaticky mezery, v něm problém nevidím. Všechno načte, nic nepadá.. Tak proto se ptám.
mposvar
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Telefon

Post by mposvar »

Edit:
Radek Jahoda:
Než dlouze vysvětlovat, zkusím a vidím.
Není nic lepšího, než osobní zkušenost, proto moje doporučení.
Mich77:
Člověk vezme do ruky top model a očekává vzhledm k jeho ceně něco víc, než u dva roky starého stávajícího modelu co vlastní a ke spokojenosti používá..
mposvar
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by mposvar »

qwer wrote:Ale to zase dobře jim nabíjíš, to je asi těžký na to nereagovat, úplně vidím, jak se to zde dnes zvrhne:-)
Neboj, jsem v pohodě.
Pokusím se to udržet v tématu a ve stručnosti :-)
Misanekx
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Huawei P10, Lumia 640LTE

Post by Misanekx »

Asi je na case skočit treba na iPhone forum a zacit tam sypat stupidní komenty taky. Proc se tu porad dokola mele o tom stejném? Proc se tu pomlouvá plastovy kryt? Bože, plast je praktičtější nez hliník. A navíc není přece problem za tisícovku koupit designové Mozzo. Dvojitého poklepu je sice skoda, ale na něm telefon nestojí.
mposvar
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by mposvar »

Misanekx wrote:Asi je na case skočit treba na iPhone forum a zacit tam sypat stupidní komenty taky. Proc se tu porad dokola mele o tom stejném? Proc se tu pomlouvá plastovy kryt? Bože, plast je praktičtější nez hliník. A navíc není přece problem za tisícovku koupit designové Mozzo. Dvojitého poklepu je sice skoda, ale na něm telefon nestojí.
Edit:
Pozdrav do Náchoda :-)
qwerty
smartguru
smartguru

Post by qwerty »

Co si myslel ostrymi hranami? Mal som v ruke XL v predajni, mali ho tam aj so zapojenym continuom, "hral" som sa s nim chvilu a okrem pocitu, ze som asi predsa len mal ist do vacsej Lumie, som si ziadne negativne pocity neodniesol
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Přesně tak, poslední vyšší řady Lumií nasadily laťku vysoko a Microsoft z ní pěkně slezl ba přímo spadnul dolů.
Nové modely jsou ostuda včetně Windows 10.
ijon
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 950 SS VF

Post by ijon »

Co k tomu říct, dvoklik není a nejspíš nebude, protože by to podle všeho příliš žralo baterku. Vzhled je bohužel také spíše praktický, ale osobně mi nijak extra nevadí. Je ale trochu smutné, když člověk vedle sebe položí 550 a 950 a až na velikost jsou oba mobily téměř stejné.
Jinak řečeno, s hardwarem jsem spokojený, se softwarem je to mnohem horší. Chlapci od Microsoftu by aspoň ten kalendář mohli udělat dobře. Je trapné, že nová událost je vždy předvolena k aktuálnímu dni, ne ke zvolenému v kalendáři. A tak dále, a tak dále...
qwerty
smartguru
smartguru

Post by qwerty »

930 tiez bola kritizovana za absenciu glance a pamatovej karty atd. Vzdy sa nieco najde.
Misanekx
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Misanekx »

To mposvar. Taky preju hezky vecer. Ma reakce asi nebyla myslena uplne primo osobně, ale kdykoliv sem vlezu tak v podstatě stejný lidi pisou stejna negativa. Každopádně Mozzo kryt ma i jiná tlačítka. Me osobně zatím vyhovuje spis ten plastovy, protože když jsem mel Lumii 930 tak me maly škrábanec na hliniku dost mrzel a oprava by byla cenove neúnosná. Tady proste plastak v nouzi vyhodím a bude vyřešeno. Každopádně osobně jsem si malicko upravil soft a krom posledního insider sestaveni .107 jedu i na novem firmware. Za me spokojenost. Jo, jsme trochu testovaci ovečky na nedokončeném systemu, ale nemam zadne problémy a telefon využívám naplno k plne spokojenosti.
mposvar
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by mposvar »

Edit:
ijon:
O tom kalendáři jsem raději ani nepsal :-)
mposvar
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by mposvar »

qwerty wrote:930 tiez bola kritizovana za absenciu glance a pamatovej karty atd. Vzdy sa nieco najde.
Edit:
Tam je ale u GS problém display.
32GB a u mé 1020-tky dokonce 64GB u O2, tu kartu společně s One Drive řeší.
Tak jsem po sobě od 15-tky uklidil :-)
qwerty
smartguru
smartguru

Post by qwerty »

Misanekx wrote:Za me spokojenost. Jo, jsme trochu testovaci ovečky na nedokončeném systemu, ale nemam zadne problémy a telefon využívám naplno k plne spokojenosti.
Suhlas, sam by som to lepsie nenapisal :-) btw aj ja som nahodil .107 a novy FW
mposvar
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by mposvar »

Pavel
Toto téma je i o možném zklamání.
Nikdo nikomu nic nenutí.
Já volbu mám, ostatní u nás v práci kde to mám na starosti zatím také.
imperator
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver

Post by imperator »

Na odlahcenie - mna ten fotak ale poriadne bavi

16 mpix
http://postimg.org/image/ie6kjv1i9/" onclick="window.open(this.href);return false;

a vyrezana kvapka - v nej odrazy vetviciek a budovy :-o + malo sumu a rozmazanosti
http://postimg.org/image/rkov756qp/" onclick="window.open(this.href);return false;

Makro kalanchoe - uz zmensene na 720p
http://postimg.org/image/m9cxyonof/" onclick="window.open(this.href);return false;

Inak k teme zklamani
pametam si ako som vymenil lumiu za iphone 5s svojho casu
baterka tam nevydrzala nic.. ked som telefonoval nechcelo sa mi doma pripojit na wifi, mal som problem s bluetooth sluchadlom ze sa v dialke odpojilo ale nevedelo napojit naspat - vtedy este len skusali cloud photos - fotky sa mi tam nejak nahrali ale nevedel som ich z cloudu vymazat - na prepojenie s fotkami nemali na mac app takze sa dalo pristupovat len cez web - nebol este tusim ani icloud drive
nie je mozne doteraz blokovat anonymne hovory
120fps slow mo - je fejkove upscalovane 480p na 720p
fotak bol za dobreho svetla paradny za sera tragicky
Kupil som 16gb variantu a len co som doinstaloval zakladne veci neostalo nic - no moja chyba ale...
bohuzial na druhy den mi padol z 10cm vysky a hned preliacina na hliniku - hned nato som nasiel v schranke puzdro ktore som si nanho objednal :x ironia
prostredie mi prislo sterilne ako win xp - ikonky a prinajlepsom ciselko... mrtvo nuda farbicky
na imap som nemohol a ani sa nedalo nastavit push takze len sync po hodinach
naseptavac fungoval len na en jazyk
quick reply (odpisanie z toast notifikacie) fungovalo toho casu len na sms teraz uz je tusim aj na ine app
ziadne usb 3.0 - prenos je doteraz aj u ip6s - usb 2.0 rychlost... no proste cloud ale aj tak
ani u iphone 6s ziadne OIS - videa su proste roztrasene

a tak dalej...

a to som si len matne spomenul a niektore veci pretrvavaju doteraz... nikde som s tym nelozil ale ked uz je tu taka plodna diskusia preco k teme o L950 neprihodit troska vlastneho sklamania... za mesiac som ho predal a presedlal toho casu na L830...a bolo dobre :)
Daff_Cz
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy S7 Edge, black

Re: Lumia 950 a 950 XL: Zklamání?

Post by Daff_Cz »

qwerty wrote:
Misanekx wrote:Za me spokojenost. Jo, jsme trochu testovaci ovečky na nedokončeném systemu, ale nemam zadne problémy a telefon využívám naplno k plne spokojenosti.
Suhlas, sam by som to lepsie nenapisal :-) btw aj ja som nahodil .107 a novy FW
Ten nový FW ti už přisel sám od sebe nebo jsi flashnul odjinud?
Misanekx
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Misanekx »

To Daff_Cz: Prestalo me bavit cekat a z telefonu od českého Vodafonu jsem si udělal jinou distribuci. Zabralo to chvilku a vse jede jak ma. Případný navrat není problem.
mposvar
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by mposvar »

Imperator
L830 a Sandra, zkus se jí zeptat na spokojenost...A to bylo také nadšení.
No a k L950/XL + jak píše Pavel.
Jak jsem psal - display - foto - video.
Nedávno tady někdo dle mého trefně napsal, dejte majitelům možnost přes WDRT nahrát WP8.1 GDR2, a budeme spokojení :-)
Post Reply

Return to “Microsoft Lumia 950 & 950 XL”