HTC Touch Cruise (Polaris): Dojmy, zkušenosti a rady

Diskuze o dalších komunikátorech série Touch (Diamond, Touch Pro...)
Locked
strojvudce
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Posts: 175
Joined: Wed Jan 30, 2008 0:56
Zařízení: HTC Desire HD

Post by strojvudce »

Tak to máš asi speciální edici. :wink:
TALI
nováček
nováček
Posts: 32
Joined: Mon Feb 11, 2008 20:44
Zařízení: HTC Touch HD & HTC desire HD

Cruise x počasí

Post by TALI »

Zdravim všechny šťastné majitele HTC Cruise :-)

Chtěl jsem zde požádat o jednu radu. S Cruisem jsem celkově spokojen, díky tomuto fóru jsem si ho už donastvil "skoro" k obrazu svému, jen s jednou věcí stále bojuji. Nevíte jak Cruise donutit, aby si aktualizoval info o počasí z internetu přez PC a ne GPRS. Cruise mam sesynchronizovaného přez bluetooth a activesync s PC bez problémů, ale na internet se mi nechce takto připojit. Stejně, když ťuknu na aktualizaci počasí, tak se začne připojovat přez GPRS. Vím, že se dá GPRS vypnout přes např. MoDaCo NoData, ale stejně se mi pak Cruise přez activesync k internetu nepřipojí. A ještě jedna věc ohledně počasí. Když aktualizuji počasí, naskočí jako hlavní obrázek (ikona)aktuálního stavu počasí ve chvíli aktualizace, ale druhý den tam je ten stejný?! Nedochází k automatickému posunutí na ikonu počasí dalšího dne. Prostě jako hlavní obrázek není ikona počasí pro aktuální den, ale ikona počasí z doby, kdy byla provedena aktualizace.... Snad jsem to napsal srozumitelně :-)... Díky za odpověď.
Vitezslav2
smartguru
smartguru
Posts: 515
Joined: Sat Feb 09, 2008 15:23
Zařízení: Samsung Galaxy S7,iPhone 7

Post by Vitezslav2 »

Poradte mi ti kdo máte taky Cruise,dá se někde nastavit,aby načítal počasí přes WIFI a né přes internet?Díky za radu.
Erkil1452
přispěvatel
přispěvatel
Posts: 107
Joined: Sat Jan 19, 2008 19:28

Post by Erkil1452 »

Pokud mam aktivni pripojeni k WiFi, probiha veskera komunikace pres ni automaticky, nikdy se nepripoji k GPRS. Stahovani pocasi funguje spolehlive, nikde jsem nic zvlastniho krome profilu te dane site nenastavoval. Pokud vam pres sit beha Opera, pak nevidim duvod, proc by nemel i zbytek.
xhugom
nováček
nováček
Posts: 19
Joined: Sat Feb 02, 2008 12:59

Post by xhugom »

ja osobne pouzivam Spb Weather a home jsem kompletne zrusil.pocasi a tedy vsechny programy,co pro update potrebuji sit,wi-fi nebo hsdpa se mi pripojuji podle toho, ktere je zrovna aktivni..jeste se mi nestalo,ze by byl nejaky konflikt..ziju v Italii a Hsdpa funguje perfektne..da se rict, ze stejne jako kdyz jsem doma na wi-fi.

jediny problem je ta grafarna,filmy ktere mi bez problemu fung. na qtek 9100 se tady kuosou,nejedou vuvec plynule
PULPAN
přispěvatel
přispěvatel
Posts: 73
Joined: Fri Mar 16, 2007 10:03
Zařízení: htc touch diamond2T5353,ROM 2.16.405.4(67041)
Location: PRAHA
Contact:

TT

Post by PULPAN »

Golf Zaslal: po únor 11, 2008 16:55 Předmět:
Dovolim si oponovat, me to beha naprosto bez problemu prave s tim internim.....

TAK TO FAKT ČUMÍM, MĚ TO BĚHÁ JEN A JEN NA JINÁ NMEA...
jesi
nováček
nováček
Posts: 5
Joined: Tue Jan 29, 2008 16:49

Post by jesi »

tiez mam nastavene gps na interny a slape v pohode....ale mam nasledujuci problem...v programs mam zobrazene Opera Browser a Opera Browser (1) ...ako to mozem odstranit?
Erkil1452
přispěvatel
přispěvatel
Posts: 107
Joined: Sat Jan 19, 2008 19:28

Post by Erkil1452 »

Celou nabidku start si muzes editovat jak je libo, dokonce jeste lepe jak ve WXP, kde delaji bordel ruzne ucty, coz tady neni. Staci otevrit v libovolnem pruzkumniku a v omezene mire i pres ActiveSync slozku Windows - Nabidka Start, myslim. Je to vcelku jednoduche.
ull
nováček
nováček
Posts: 4
Joined: Fri Feb 08, 2008 16:53

Dotaz MMS

Post by ull »

Prosím vás, ted mi prisla MMS a Cruise se mi pripoji na GPRS/EDGE a pokusi se MMS stahnout, ale vubec se mu ji nedari stahnout (0%) a zkousi to stale dokola:( Mam T-M, nevite kde by mohlo byt neco blbe nastavene? Diky za pripadnou pomoc
Erkil1452
přispěvatel
přispěvatel
Posts: 107
Joined: Sat Jan 19, 2008 19:28

Post by Erkil1452 »

Tento problem jsem uz take resil - prispevek 188 teto diskuze.

No aby se nereklo - Zpravy - SMS/MMS - Nabidka - Moznosti MMS... - Servery - T-Mobile MMS (Predpokladam ze konfiguraci jsi provedl autoamticky pres pruvodnce na karte pripojeni v ovladacich panelech) - WAP Verze 2.00 . Me to pomohlo, ale nemam to overene, mohlo to byt neco jineho, co jsem udelal a nevsiml jsem si toho. Kazdopdne od te doby prijimam/odesilam bez problemu. Limit odeslani mam na 300k, pripojit pomoci T-Mobile MMS, port 8080 a brana 10.0.0.10
Vitezslav2
smartguru
smartguru
Posts: 515
Joined: Sat Feb 09, 2008 15:23
Zařízení: Samsung Galaxy S7,iPhone 7

Post by Vitezslav2 »

Na jakej formát AVI je nejlepší převést video do Cruise a jaké rozlišení.
Mě to nechce nic přehrát.
Erkil1452
přispěvatel
přispěvatel
Posts: 107
Joined: Sat Jan 19, 2008 19:28

Post by Erkil1452 »

Pouzivam XviD (zdarma), 320x240 (jasna volba podle rozliseni displeje) a datovy tok umerny zdrojovemu videu a pomeru zmenseni. S 600 kbps i vic neni problem. Ovsem zalezi na prehravaci a nastaveni. Pouzivam CorePlayer. S defaultnim nastavenim DirectDraw je vykon spatny. Nejlepsich vysledku dosahuji s nastavenim vykreslovani videa v programu na GDI. Pak zvladne i 700MB film ve standartnim PC rozliseni v pouzitelne framerate. V dekodovaci kvalite medium pak jiz zcela plynule (nad 100% v benchmarku). To vsak zpusobuje horsi barevne prechody. Na high jsem nameril cca 84% (tj. 16% snimku vynechano) u filmu Resident Evil 3. Jinak mate pravdu ze predinstalovany WMP zvladne tak maximalne ukazkova videa a nahravky z kamery :)
Vitezslav2
smartguru
smartguru
Posts: 515
Joined: Sat Feb 09, 2008 15:23
Zařízení: Samsung Galaxy S7,iPhone 7

Post by Vitezslav2 »

Tak jsem se snažil nainstalovat CorePlayer,ale nevím jak protože v těch souborech jsem nenašel instalační ikonu.Nevíš jak se to dává do telefonu?
Neelix
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Posts: 3
Joined: Wed Feb 13, 2008 20:02
Contact:

Post by Neelix »

Dobry den vsetkym...

Vlastnim "Hajtek tač krujs" asi tyzden a rad by som sa Vas spytal na par veci...

-Vedel som ze 400 Mhz procesor a velky display bude riadna zataz na baterku ale ze telefon nevydrzi ani 2 dni ma dost prekvapilo! Tiez vam telefom vyrzi len tak malo?? Tiez hladam nieco co by my podtaktovalo procesor. Battery status nefunguje! Neviete o niecom co by zaistilo aby processor bezal napriklad na 200-300 Mhz??

-Ked spustim Tomtom tak signal zo satelitou hlada hadam aj 2-3 minuty! Mam aj stiahnute polohy satelitou cez Quick GPS ale ziadna zmena! Slaby sygnal to nebude lebo ked konecne zameria sygnal potom uz prijma dobry sygnal aj zo 6-8 satelitou... Ako dlho vyhladava GPS sygnal Vam??

-Fotak! Prekvapil ma... ale nie v dobrom! Od pristroja za tolke peniaze som naozaj necakal ze obraz pri foteni bude spomaleny a pri pohybovani telefonom rozmazany! Vysledna fotka celkom ujde ale s vydeom je to uz horsie! Co mam z toho ze nehrava v celkom slusnom rozliseni ked s nim memozem ani pohnut inak je obraz rozmazani a miestamy na zazname ani netusim co som to akoze vlastne kameroval!! :evil: Mate podobne problemy s fotakom? Je to normalne ze vykreslovanie je tak pomale??

NAJDOLEZITEJSIA OTAZKA!!
-Momentalne sa snazim prist na jednu vec ale nedary sa my... Ako dam SMS pod heslo?? Neviem najst nic co by mi pomohlo a nemusel za to platit! Nechcem zamykat cele PPC to je neohrabane a zadavat heslo aj ked sa chcem pozriet kolko je hodin je dost otravne! Ako to riesite (alebo by ste vyriesily) Vy?? Neviete o nejakom programe??

HTC Touch Cruise ale inak hodnotim zatial velmy kladne aj ked ma iste nedokonalosti...

Za odpovede a pripadne radi vopred moc dakujem...
Erkil1452
přispěvatel
přispěvatel
Posts: 107
Joined: Sat Jan 19, 2008 19:28

Post by Erkil1452 »

Vitezslav2:
Je to komercni aplikace a ty se v 99% instaluji pomoci instalatoru z PC pres ActiveSync. Takze proste pripoj telefon k PC s ActiveSync (patrne mas, jinak je na CD na na webu MS), pak spustis exe instalaci a proklikas. ActiveSync nakopiruje soubory do telefonu, tam potvrdis instalaci a vyberes misto (pamet/karta/sit). Jinak by to jeste mohl byt CAB soubor, ten by stacil nakopirovat do zarizeni a spustit primo v nem.


Neelix:
- telefon pouzivam intenzivne a nechci se dostat do problemu takze nabijim denne pres noc. Nemam s tim problem. Odhaduji vsak, ze ty dva dny jsou realne a 3 dny maximum. Podtaktovani jsem nezkoumal, nejak se mi to nelibi.
- TomTom se chova jako jine aplikace a s QuickGPS daty mam fix tak za 10, maximalne 20 sekund. Zameri pozici i v blizkosti okna v budove.
- PDA maji obecne blbe fotaky, nestezoval bych si, za svetla foti nadprumerne. Jen je lepsi snizit expozici a dat nejvyssi kvalitu, protoze ma prazvlastni kompresi a dela "ctverecky". Pri spatnem svetle skokove prepina na onen trhany nahled. Jsme presvedcen, ze je to SW problem, take se mi to nelibi, uvidime v nove ROM. S videem jsem spokojen, moc ho vsak nepouzivam. Pro me je podstatne nafotit si stranu A4 dokumentu a to telefon zvlada dobre.
- Posledni otazku nechapu. Jde o to, aby si nikdo nemohl precist Vase SMS? To jsem jeste nevidel ani ne jinem telefonu. Musite hledat, nejaky SW by se najit mohl, ale ze bude placeny je docela mozne, to je proste zivot. Jinak ja telefon nezamykam, vzdy ho jen "tipnu" kratce power buttonem. Pripada mi to mnohem lepsi, nez co jsem zatim zazil na "dumbphonech".

Tez jsem s telefonem spokojen. Ne tak vsak s HTC, ktere nevydava zadne informace o nadchazejicich opravach. Jestli budou...


A ted muj problem:
Pouzil jsem Kaiser LED Setup pro nastaveni chovani LED u sluchatka, ale bohuzel zrejme neni tak zcela kompatibilni. LED mi prestaly blikat uplne a to pri vsech situacich krome nabijeni. Da se s tim i zit, to ano, ale kdyz uz je mam, tak bych byl radsi, kdyby fungovaly...
prague77
nováček
nováček
Posts: 40
Joined: Wed Feb 06, 2008 8:43

vydrz

Post by prague77 »

hehe, zavidim vam vase 1,5 - 2 dny...me nevydrzi ani den.
Ano, "hraju si s nim", ale o tom to je, proto jsem si jej kupoval - abych byl na icq, abych byl neustale na mailu a podobne...
to je to co me zatim nejvic zlobi
Erkil1452
přispěvatel
přispěvatel
Posts: 107
Joined: Sat Jan 19, 2008 19:28

Post by Erkil1452 »

Njn, tak TCcko ve vydrzi pravda neexceluje, ale pri intenzivnim pouzivani se da behem sesti-osmi hodin vybit prakticky jakakoliv masinka. Porad to vydrzi dyl nez notebook ;)
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Posts: 2379
Joined: Sat Jan 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Location: Písek
Contact:

Post by IkE Blaster »

hh tak tu baterku z autotraktoru xD ja si ho tez budu porizovat jako hracku a s dennim nabijenim pocitam. temer furt wifi plugged neco zere no :) (nastesti baterku a ne prachy :D )

ikdyz v manualu jsem cetl neco o 400hodinach (17 dni) stavu pohotovosti :D to nekdy zkusim
Golf
nováček
nováček
Posts: 18
Joined: Thu Dec 13, 2007 15:38
Zařízení: iPhone 4
Location: Praha

Post by Golf »

Vydrz se udava (a to vzdy bylo u vsech vyrobcu mobilu) v idealnich podminkach a pri "nevyuzivani" niceho jineho. Tezko jinak srovnavat vydrz pri ruznem kolisani signalu, zapnutych aplikacich a podobne. Nikdy by se asi nedosahlo stejnych podminek pouziti...
cigin
nováček
nováček
Posts: 4
Joined: Wed Feb 13, 2008 23:40

Post by cigin »

Má Cruise asi 14 dní, všechno mně celkem funguje až na rádio, ať dělám co dělám prostě nejde naladit žádná stanice, rádio sice chrčí, ale po zadání pásma "jiné země" a zmáčknutí vyhledat a uložit stanice se po chvíli objeví nápis žádné stanice nenalezeny. :-( Máte s tím někdo podobné zkušenosti? Už jsem zkoušel i použít svoje sluchátka na jiném Cruisovi, ale tam to běhalo normálně. :x
Locked

Return to “HTC Touch series”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest