Lumia 950 & 950 XL: Všeobecná diskuze
lebo podvedome citia,ze je ten system lepsi ako ich..
priatelka s ios velmi chvalila livetiles..bodaj by nie
priatelka s ios velmi chvalila livetiles..bodaj by nie
-
Mich77
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 950 XL DS, LG G6 DS 64GB quad DAC
Tak jsem to po skoro dvou měsících života s XL nevydržel a před koncem zkušební doby si zašel i pro 950. Hned po prvních minutách bylo jasné, že XL jede zpět Microsoftu a měl jsem to udělat už dávno
Ten rozdíl v ergonomii je obrovský, vůbec jsem tomu nevěřil. XL ostré hrany, tlačí do ruky, pocit jako bych držel jen displej. U 950 je rozdíl asi 0,5 mm ve velikosti displeje/krytu a tahle drobná hovadina dělá úplně jiný pocit z držení v ruce. To nemluvím o ovládání jednou rukou. Neustále přechytávání u XL a obava, že mi vypadne. Čemu vůbec nerozumím, rychlost systému a spouštění aplikací rychlejší u 950. Sice drobně ale když leží vedle sebe na stole, poznat to jde. O cenu mi nešlo ale dostal jsem zdarma Mozo kryt, na který pro XL čekám už měsíc (naštěstí šlo zrušit), takže celkem ušetřeno skoro 4 tisíce.
Abych to shrnul s XL jsem byl spokojen na 95% a teď s 950 konečně na 100%.
Za mě pokud nepotřebujete velký displej na sledování filmů, tak s 950 dostanete to samé co s XL, ale je to radost používat
Ten rozdíl v ergonomii je obrovský, vůbec jsem tomu nevěřil. XL ostré hrany, tlačí do ruky, pocit jako bych držel jen displej. U 950 je rozdíl asi 0,5 mm ve velikosti displeje/krytu a tahle drobná hovadina dělá úplně jiný pocit z držení v ruce. To nemluvím o ovládání jednou rukou. Neustále přechytávání u XL a obava, že mi vypadne. Čemu vůbec nerozumím, rychlost systému a spouštění aplikací rychlejší u 950. Sice drobně ale když leží vedle sebe na stole, poznat to jde. O cenu mi nešlo ale dostal jsem zdarma Mozo kryt, na který pro XL čekám už měsíc (naštěstí šlo zrušit), takže celkem ušetřeno skoro 4 tisíce.
Za mě pokud nepotřebujete velký displej na sledování filmů, tak s 950 dostanete to samé co s XL, ale je to radost používat
-
imperator
- smartmaniak

- Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver
Diki za komentar tak teraz uz viem ze 950 bude lepsia volba - ten narast velkosti asi nestoji za tu ergonomiu aj ked rozmery ma stale fajn - ale tablet to nikdy nebude - takze filmy vdaka 0,5 palca väčsiemu displeju zrazu na xl pozerat nebudem...
- marYan
- častý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy S7 Edge
Re: Lumia 950 & 950 XL: Všeobecná diskuze
No neviem. Mam 950xl a mal som pri objednavani obavy z velkosti,ktore sa nepotvrdili. Drzi sa v ruke fajn, pisanie resp ovladanie jednou rukou bol problem uz u 930, ktoru som mal ptedtym, cize u mna ziadna zmena..odporucam ti vyskusat si nazivo 950 aj 950xl. Ja by som tu mensiu urcite nechcel.
- Daff_Cz
- smartguru

- Zařízení: Samsung Galaxy S7 Edge, black
Taky bych určitě jen kvůli velikosti do 950 nešel, přecházel jsem z 640xl a jaké bylo moje překvapení, že 950xl je menší než 640xl.
-
Mich77
- stálý přispěvatel

Jasně, zaleží i na velikosti ruky, každému sedne něco jiného. Hlavně jsem tím chtěl poradit,aby si případní zájemci telefony vyzkoušeli používat. Protože na papíře je to jen 5 mm a i proto jsem šel prvně do XL. Že to bude v používání tak velký rozdíl jsem nečekal. Telefon nosím v kapse a často potřebuji rychle fungovat jednou rukou hlavně v práci, když v druhé nesu třeba laptop. S XL to sice šlo ale bylo to všechno dost nepohodlné a nebyl jsem tak rychlý. Telefon za tyhle prachy mi má sloužit a já jsem se spíš cítil omezován.
-
Papek
- stálý přispěvatel

- Zařízení: iPhone 7 32GB + AT&T Lumia 640 LTE
Tiež by som nešiel do XL. Pred 950 som mal asi mesiac na skúšku 640 a tá mi už veľkosťou vadila. Len 640 má pomerne klzký zadný kryt a vypadáva z ruky. 640XL som skúšal vystavené v predajni a bola už príliš veľká. Ono ani 950 není nejaký drobec. Mám tu na stole aj 925 a tá je úplná paráda, do jednej ruky akurát. Ak by urobili menšiu verziu 950, tak by som do nej išiel.
Zalezi na osobnych preferenciach a s velkostou ruky by som to nespajal. Mam doma L925 a L830 a aj L830 je uz proste na mna moc. Ruky mam "velke", rozhodne vacsie ako priatelka, ktora by s prehladom brala L950XL. Ja by som uz po takmer 3 rokoch tiez rad kupil novy, ale tie padla proste odmietam kupovat. Pre mna ma byt telefon co najmensi, najspratnejsi, resp. nesmie zavadzat pri vsemoznych aktivitach.Mich77 wrote:Jasně, zaleží i na velikosti ruky, každému sedne něco jiného.
-
Papek
- stálý přispěvatel

Presne toto som riešil aj ja a bohužiaľ som rezignoval. Ak nechceš nejakú šunku, čo fotí horšie ako 5 rokov staré top modely, tak ti toho moc na výber nezostáva. Kedysi som riešil nástupcu Lumie 800, ešte bol na trhu iPhone 5S, ale nejako som to prekusol a prešiel na Lumiu 920. Vtedy to bol pomerne veľký kultúrny šok, ale bolo to ešte použiteľné s jednou rukou. Teraz po 3 rokoch je to bieda, ešte Lumia 930 sa ako-tak dá, 950 s jednou rukou obmedzene. Dosť pomohlo posunutie klávesnice na pravú stranu.
-
imperator
- smartmaniak

- Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver
to posunutie na pravu stranu je mozne nastavit stale alebo musi byt v "tabletovom rezime" cize mat zmensene UI ?
-
Mich77
- stálý přispěvatel

Podle mě klávesnice není navázaná na velikost zobrazení. Zkoušel jsem 300% až 450% a klávesnice vypadá pořád stejně a vždy jde připnout napravo. Ona má totiž své menu v nastavení malá/střední/velká a podle toho se mění velikost.
A to připnutí ber s rezervou, ona se stejně nenatlačí úplně na kraj a zůstane tam zbytečně velká šedá mezera, snad to ještě vyladí časem.
A to připnutí ber s rezervou, ona se stejně nenatlačí úplně na kraj a zůstane tam zbytečně velká šedá mezera, snad to ještě vyladí časem.
-
Papek
- stálý přispěvatel

Velkost UI mam defaultnu. Inak si to pamata posledne nastavenie, cize otvorim SMS, Skype alebo toto forum a klavesnica je stale posunuta v pravo. Tak isto sa to da nastavit v rezime na sirku, ale je to nezavisle navzajom. Ta medzera pri pravom okraji mi ani tak nevadi, mozno by sa mi horsie triafali pismenka. Hlavne to odsunutie od laveho okraja velmi pomohlo.
-
steelspace
- smartmaniak

- Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
Možnost jednoruké klávesnice je závíslá na velikosti obrazovky.
-
cubic214
- nováček

- Zařízení: lumia 950 DS + Lumia 920
Da sa nejako prosim vas zmenit v ms edge tlacidlo karty na tlacidlo oblubene? V 8.1 sa to dalo nastavit. Dik
-
bouskat
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nokia N97, Lumia 920, 950XL
Bohužel nedá, taky mi to vadí...
-
bouskat
- stálý přispěvatel

Dneska první restart normálně mam tak dva, telefon mam v kapsi a když ho vyndám tak chce pin. ALE dneska se stalo něco co se mi ještě nestalo.... Telefon zůstal vypli, a ukazoval uprostřed blesk s ozubeným kolečkem. Co má byt?? Jediny co pomohl byl restart kombinaci tlačítek...
-
Misanekx
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Huawei P10, Lumia 640LTE
Tak za me mohu rict jedno. Verze .71 je super. Udělal jsem preventivne tovární nastaveni a telefon trápím a trápím. Baterka lepsi, rychlost lepsi, žádný restart a žádný problem. XL single sim. Na předchozím buildu jsem nějaký ten samovolný restart mel, ale u poslední verze proste telefon slape nadherne.
No, tak to jsem zase na vážkách. Prostě denodenně měním rozhodnutí, do kterého modelu jít. Trochu mě u menší 950 trápí, že displej je s virtuálními tlačítky menší než u mé dosavadní 830 a u 950XL se mi víc líbí design kamery. Jinak vede 950 v rámci velikosti a klasickým rozmístěním tlačítek a taky tím, že její kryt nevrže tolik jako XL.Mich77 wrote:Tak jsem to po skoro dvou měsících života s XL nevydržel a před koncem zkušební doby si zašel i pro 950. Hned po prvních minutách bylo jasné, že XL jede zpět Microsoftu a měl jsem to udělat už dávno![]()
-
Misanekx
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Huawei P10, Lumia 640LTE
Co mate stale s tim vrzanim? Moji 950XL muzu v rukách mačkat a kroutit a nic nevrze.
-
bouskat
- stálý přispěvatel

Můj datový limit dostal pekne na p*d*l... Mam 300mb, za dva dny 0... Projíždím historii vyuziti, něco malo edge, messenger fb. A 250mb system, si ze me děla srandu ten telefon ne??
Ps: Me taky nevrže....
Ps: Me taky nevrže....