Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze
-
nasko
- nováček

- Zařízení: 2xLumia920 w8.1, 2xLumia920 W10M
Zdravím vše ve fora,chtěl bych se zeptat jestli vám funguje glace screen-obrazovka rychlého prehledu na L920 a w10, vym že w10 ještě není oficiální ale zda semi to divný
-
veigy
- smartmaniak

- Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Re: Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze
funguje, dokonce i s obrázkem..
-
nasko
- nováček

Když jsem vzal ten telefon už tam byl w10 a nemůžu se podívat na hodiny při mávnutím na senzoru dokážu nastaví jenom s poklep na obrazovky u dalších L920 co mam je to v pohodě ale tam tam w8.1 a to ma štve
-
veigy
- smartmaniak

a koukal ses do nastavení, jak to tam je?
-
nasko
- nováček

Snad to hledat správné nastavení>doplňky>obrazovka rychlého přehledu,a když zmačknu jenom problikne a zase vijede ven
-
veigy
- smartmaniak

Reinstall, ale obecně s tímhle problémem tě přesměruju do tématu o W10M a neplevelil to tady...
-
nasko
- nováček

Ok omluvám se, zkusím jinou diskuze, nechtěl jsem to plevelit

Já jen dodám, že mně funguje podivně, chvilku jo, chvilku ne [emoji1]
-
nasko
- nováček

Zdravím podporuje L920 "mhl" pro připojení k tv
Zdravím, má smysl ještě dnes kupovat 920tku? Chtěl bych Windows telefon, ale s úhlopříčkou max 4,7" a že by se nějaký nový chystal to nevypadá. Takže tu je jen 920, 735 a 550 (925 nechci, ta je moc klouzavá). Líbí se mi OIS a foťák mi přijde i na dnešní poměry dobrý. Trochu se bojím výdrže a hmotnosti. Ty mluví pro 735. Ale ta má horší foťák, nemá gyroskop a OIS a haardwarovou spoušť...
Nevím, za kolik by ta 920 byla. Je to dobrý mobil, velmi pěkně vyrobený, bohužel poměrně těžký. Výdrž je taková normální. Časté závady - odcházejí boční tlačítka, zejména On/Off tlačítko. Displej je u horších kusů vybledlý a zažloutlý.
Pokud by ale vybraný kousek dobře fungoval, proč ne. Na druhou stranu se dá podle mě sehnat za podobné peníze Lumia 925, která řeší přinejmenším vysokou hmotnost.
A nebo sehnat 830 s rozbitým displejem a opravit si ji ;)
Pokud by ale vybraný kousek dobře fungoval, proč ne. Na druhou stranu se dá podle mě sehnat za podobné peníze Lumia 925, která řeší přinejmenším vysokou hmotnost.
A nebo sehnat 830 s rozbitým displejem a opravit si ji ;)
No, kupoval bych ho asi v MobilPohotovost. Cena 3000. Trochu víc než třeba na bazoši, ale zas si můžu vybrat z několika a mám tam půl roku záruku na skryté vady. U 925tky mi vadí, že je klouzavá a především AMOLED displej. U takhle starého telefonu už bude v dost špatném stavu, takže jedině novou (a 5000 už je moc). No a 830tka už je moc velká. Díky za ty vady. Porozmýšlím o tom a když ji budu kupovat, pořádně ji prozkoumám. Ne jako loni, když jsem koupil 720tku s vypáleným flíčkem na displeji (myslel jsem, že IPS se nemůže nic stát).
-
zlieva
- častý přispěvatel

- Zařízení: NOKIA LUMIA 620/ LUMIA 920 Black/ LUMIA 950 SS
Pokiaľ sa jedná len o váhu, tak sa toho netreba báť. Je síce zrejme vyššia ako u iných podobných telefónov, ale vrecko ti neodtrhne a k uchu ho tiež celkom v pohode zdvihneš. Na druhej strane ale naozaj cítiš, že ten telefon je kus poctivého výrobku a nie tintítko, kde sa bojíš, že ho zlomíš, rozpučíš....mám L920 cez 2,5 roka, a žiaden problém z tlačítkami, a ani na displey nepozorujem nejaké zmeny. Ta výdrž je ale už asi slabšia....takže L920 by som a nebál, je to stále fajn telefón.
-
veigy
- smartmaniak

Z dnešního pohledu má L920 problémy:
1. Pomalejší, než telefony s SD400 (třeba L735)
2. Žloutnoucí displej (mě to potkalo přesně po 2 letech, když skončila záruka)
3. Slabší výdrž
4. Pomalý foťák
Zato ale:
1. Skvělé fotky, hlavně za tmy
2. Velmi bytelnou konstrukci
3. Pokud nechytneš zažloutlý displej, tak je jinak super
4. Ovládání v rukavicích
5. Odolné sklo na displeji (subjektivně odolnější, než třeba na L930)
6. Bezdrátové nabíjení
7. Plnou podporu LTE
Ale k té velikosti: Nenech se zmást. L920 má sice jen 4.5" displej, ale tělo telefonu je stejně široké jako L930 s 5" displejem!
1. Pomalejší, než telefony s SD400 (třeba L735)
2. Žloutnoucí displej (mě to potkalo přesně po 2 letech, když skončila záruka)
3. Slabší výdrž
4. Pomalý foťák
Zato ale:
1. Skvělé fotky, hlavně za tmy
2. Velmi bytelnou konstrukci
3. Pokud nechytneš zažloutlý displej, tak je jinak super
4. Ovládání v rukavicích
5. Odolné sklo na displeji (subjektivně odolnější, než třeba na L930)
6. Bezdrátové nabíjení
7. Plnou podporu LTE
Ale k té velikosti: Nenech se zmást. L920 má sice jen 4.5" displej, ale tělo telefonu je stejně široké jako L930 s 5" displejem!
-
finchcz
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy A5 (2017), Lumia 920 (WP8.1)
A taky asi o centimetr kratsi...
-
hotovyrado
L920 si nemyslím, že je míň výkonná, než telefony s SD400 (L730/640/830)...
Naopak, plusem je jednoznačně displej (pokud netrpí žloutnutím), výbava, foťák, QI nabíjení, o celkovém provedení se bavit nemusíme. Hlavní je koupit přístroj s perfektním displejem (obrazově i mechanicky bez škrábanců) , zbytek (korpus i s tlačítky, baterie) se dá koupit za pár šupů a máš prakticky nový telefon, na který se přístroje 730/640 a nižší nechytají ani dnes
Naopak, plusem je jednoznačně displej (pokud netrpí žloutnutím), výbava, foťák, QI nabíjení, o celkovém provedení se bavit nemusíme. Hlavní je koupit přístroj s perfektním displejem (obrazově i mechanicky bez škrábanců) , zbytek (korpus i s tlačítky, baterie) se dá koupit za pár šupů a máš prakticky nový telefon, na který se přístroje 730/640 a nižší nechytají ani dnes
Opravdu je pomalejší? Mě přijde, že teoreticky by měl být 2x Krait 1.5GHz výkonnější než 4x A7 1.2GHz. A že je širší než 830 nebo 930 vím. Proto nechci 925. Ta už se nedá držet v roce. Ale 920 díky zaoblené konstrukci ano. Proto mi ta šířka nevadí. Důležité je, že když telefon držím, dokážu palcem víceméně stáhnout stavovou lištu i zmáčknout tlačítko zpět.
A ještě k tomu žloutnutí. Pokud má telefon tendenci žloutnout tak už se to na něm projevilo? Takže když půjdu teď do obchodu, koupím telefon bez zažloutlého displeje, tak už nezažloutne?
Mimochodem, když bych dal na displej tvrzené sklo, tak to asi bude vypadat hrozně, ne?
A ještě k tomu žloutnutí. Pokud má telefon tendenci žloutnout tak už se to na něm projevilo? Takže když půjdu teď do obchodu, koupím telefon bez zažloutlého displeje, tak už nezažloutne?
Mimochodem, když bych dal na displej tvrzené sklo, tak to asi bude vypadat hrozně, ne?
-
hotovyrado
Pokud dáš na L920 tempered glass, bude to vypadat jako pěst na oko, neboť sklo L920 se po stranách zaobluje, navíc jak bylo psáno výše, origoš sklo od L920 je velmi odolné, mám jej rok, nosím v motorkářské vestě po cestách-necestách pod Kavkazem a nikde ani škrábaneček.
Pokud má být displej zašloutlý, tak je regulérně flekatý a na bílé stránce to pozná i slepý
Pokud má být displej zašloutlý, tak je regulérně flekatý a na bílé stránce to pozná i slepý
-
zlieva
- častý přispěvatel

- Zařízení: NOKIA LUMIA 620/ LUMIA 920 Black/ LUMIA 950 SS
Nemyslím že treba sklo, u mňa 2,5 roka bez nejakej ochrany a bez škrabancov. A to padol displejom na betón....malý kamienok rozdrvený na displeji ale displej prežil bez škrabanca..
920ka byla asi nej lumia všech dob. máme doma dvě asi dva a půl roku. u obou odešel hlavní mikrofon, oprava cca 50Kč svépomocí. jsou opravdu velice odolné a těch pádů mají ty naše za sebou nespočet a na těle ani známka po poškození. jenomže, je ten telefon fakt strašně těžkej, velkej a tlustej, proto už ho nepoužívám. navíc baterka sotva dá jeden den a hlavně BT žere nehorázně baterku. než dojedu do práce, tak s HF v autě klidně 10% dolů, novější telefony 0-1%. můj názor je, že už v dnešní době tohle nemá cenu kupovat a když, tak leda by byla cena kolem tisícovky. výkonově je na tom pořád dobře, jenže to starý železo prostě hodně žere baterku.