Windows 10 Mobile: Release preview

Všeobecná diskuze o nové verzi operačního systému Windows 10 Mobile
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2

Re: Windows 10 Mobile Technical Preview

Post by veigy »

relouth wrote:Viete mi poradiť,ako vypnem upozornenia na bliziaci sa dátový limit? V zvukch Spotrebu dat nemam..

Co vím, tak to nejde...

Včera se mi vrátila resetována L920, tak jsem chtěl vyzkoušet W10M i na ní a musím říct, ze jsem velmi mile překvapen. Rychlost systému slušná, odezvy v pohodě, multitasking také, baterie asi stejná jako na WP8.1, ale to se mi těžce hodnotí.

Zároveň také musím pochválit soudruhy za vylepšení zálohování, protože zase je to o krůček dál. Přihlásit jsem se musel jen na Messenger, protože FB je lemra a do WhatsApp, protože to je vlastnost. Jinak snad všechny ostatní appky jako mTalk, Twitter, FB, 6tag atd. se mi obnovily včetně nastavení! Za mě spokojenost, jestli to takhle půjde dál :) samozřejmě ten systém má i bugy, ale ty jsou stejné jako na primární L930...

Edit: Jo vlastně si musím zanadávat na neschopnost obnovit a synchronizovat nastavení email+kalendář....
Matt54
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 920

Windows 10 Mobile Technical Preview

Post by Matt54 »

Mám problém mám nainstalovanej poslední build (Lumia 920) a celou dobu všechno fungovalo, ale dneska jsem obnovil telefon do továrního nastavení a zapnul bez zálohy, takže jedu na novo, ale ted když chci neco stáhnout ze storu tak mi to píše error (0x8002000A). Stalo se to taky někomu ? Nevite někdo co s tim ?
murder
smartguru
smartguru
Zařízení: LG G3 Android 6 Marshmallow

Post by murder »

Nejdřív vyvolat aktualizace aplikací a jako první aktualizovat store. Pokud nepomůže tak opakovaně HR
joeslovakia
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: lumia 930, lumia 925

Post by joeslovakia »

nejake info ohladam oficiálneho vypustenia w10m na lumie 930?
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Kam spechas?
hotovyrado

Post by hotovyrado »

Ono na ofiko vydání snad sejde?

Pokud nebude aktualizovaný i FW, je prašť jako uhoď rádoby oficilální release, nebo sestavení IP
Ruafa
nováček
nováček
Zařízení: Apple iPhone 8 64GB

Post by Ruafa »

Update na Windows 10 Mobile se nekoná minimálně do konce února!

http://www.winmagazine.cz/2016/01/20/up ... nce-unora/
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

To je ale odpověď operatora Bouygues Telecom , takze jaksi k nicemu a uz vůbec ne smerodatne.
KoumiCZ
smartguru
smartguru
Zařízení: LG G Flex 2 / Stock ROM

Post by KoumiCZ »

Jestli je to náhodou pravda i v potaz pro globální měřítko, tak to Microsoftu u běžných uživatelů určitě nepřidá, kór když na to čekají defakto od léta. Sám si podkopává nohy, už tak na poli mobilních systémů vratké a to podle mě velice.
joeslovakia
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by joeslovakia »

a ako o je ked ni je telefon kupeny o operatora? da sa vtedy obist operator?
Radek Jahoda
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950

Post by Radek Jahoda »

@Joeslovakia Pokud telefon není od operátora tak záleží kdy to MS uvolní oficiálně. Jiank můžeš použít Insider, teď je tam build který by snad měl být vydaný jako oficiální.

Každý operátor si aktualizaci testuje, takže ta odpověď co je výše může jen znamenat že MS uvolní update dříve, ale operátor si to ještě bdue testovat než to vypustí. Taky to může být tak že operátor ručně zadržuje update na Wave 1 aby to pustil dohromady s Wave 2, ono tam těch možností může být víc. No a nejhorší varianta je že to drží MS. To by mě nepřekvapilo.
Musím ale říct že mě překvapuje kde lidí chodí na to že MS měl vydat update v létě. Když vloni jasně řekli že W10 budou v červenci a W10M nejdříve v Q4/2015. A najednou lidi říkají že se čeká na aktualizaci od léta?

Majitelé L950, jak se Vám tváří telefon na .63? Mně přijde že se baterka zhoršila a celkově je to takový zvláštní. Asi půjdu zpět na .29. Ono to vypadá že insider má zaplý nějaký debugy a díky tomu je stabilita horší než poslední ofiko build na L950.
joeslovakia
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by joeslovakia »

ja mam na lumii 930 w10m posledny build. len ma zaujima kedy bude doladena ne verzia.
Krayzie
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950, iPhone SE

Post by Krayzie »

Radek Jahoda: Nemyslim si, ze by v builde bolo nieco navyse, co vysava baterku. Sice nemam L950, ale prva instalacia .63 na L925 mi tiez vysavala baterku. Potom som spravil HR, pri setupe povypinal vsetko mozne, co sa mi zdalo, ze by mohlo posielat von nejake info a insider som vobec neinstaloval. Na moje prekvapenie, baterka je teraz min. tak dobra ako WP8.1, skor sa mi zda ze este o par % lepsia (den s prehladom na takmer 3 rocnom stroji/baterke).
Radek Jahoda
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950

Post by Radek Jahoda »

Což o to Gabe Aul už dřív řekl že insider verze mají zapnutý nějaký procesy na pozadí na schromažďování informací o pásu aplikací a debuging, takže určitě v insideru něco na pozadí běží.
Mě spíš šlo o to jestli uživatelé L950 pozorují stejnou/lepší/horší baterku na insideru vs oficial.
Není to katastrofa to ne, na .29 jsem měl po celým pracovním dnu (06:00-21:00)cca 45% baterky a teď mám průměrně 35%.

Joe jo tak ty máš W10M a chceš opravdu jen oficial. No to je těžký říct. Od MS zatím ani slovo, Polský Vodafone vydal update na jejich Lumie 640, v Anglii prý T-Mobile updatuje první vlnu na W10M od včerejška.
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2

Post by veigy »

Zkus v nastavení > soukromí > zpětná vazba vypnout odesílání a logování...
finchcz
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy A5 (2017), Lumia 920 (WP8.1)

Post by finchcz »

ja teda v nedeli udelal HR (pro jistotu dva za sebou), baterka je od te doby cajk, ale co me trapi, je prodleva pri odemceni telefonu po delsi dobe necinnosti. potahnu nahoru a cekam 3-4 vteriny, nez se zobrazi start screen...

jinak v nastavení > soukromí > zpětná vazba a diagnostika to uplne vypnout nejde, jde tam nastavit jen odesilani zakladnich dat
KoumiCZ
smartguru
smartguru
Zařízení: LG G Flex 2 / Stock ROM

Post by KoumiCZ »

Radek Jahoda wrote:@Joeslovakia Pokud telefon není od operátora tak záleží kdy to MS uvolní oficiálně. Jiank můžeš použít Insider, teď je tam build který by snad měl být vydaný jako oficiální.

Každý operátor si aktualizaci testuje, takže ta odpověď co je výše může jen znamenat že MS uvolní update dříve, ale operátor si to ještě bdue testovat než to vypustí. Taky to může být tak že operátor ručně zadržuje update na Wave 1 aby to pustil dohromady s Wave 2, ono tam těch možností může být víc. No a nejhorší varianta je že to drží MS. To by mě nepřekvapilo.
Musím ale říct že mě překvapuje kde lidí chodí na to že MS měl vydat update v létě. Když vloni jasně řekli že W10 budou v červenci a W10M nejdříve v Q4/2015. A najednou lidi říkají že se čeká na aktualizaci od léta?

Majitelé L950, jak se Vám tváří telefon na .63? Mně přijde že se baterka zhoršila a celkově je to takový zvláštní. Asi půjdu zpět na .29. Ono to vypadá že insider má zaplý nějaký debugy a díky tomu je stabilita horší než poslední ofiko build na L950.
Přijde mi, že jsem někde četl, že má vyjít zároveň s PC verzí. A pokud ne, tak to mělo být někdy v září nebo říjnu, ne?
pogo8303
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite

Post by pogo8303 »

Určitě neměl přijít s PC verzí, to už na začátku říkali, že bude později - zřejmě koncem roku. To, že konec roku nestihli je škoda, nicméně tak jak systém je nyní, by neměl být vypuštěn "všem". To, že nám problikne obraz, jednomu se to chová takhle, druhému zase jinak... Jako na mé 640XL je systém prakticky připraven, tam to vypadá kromě známých chyb dost stabilně, ale např. to problikávání na L830 prostě ve finálním systému nezkousnu (L830 teda poputuje přítelkyni, až se vrátí z RMA, ale předpokládám, že jí by to taky vadilo). Ať radši MS pořádně zapracuje na odladění, ještě vydržíme s insider verzí - lepší naštvat pár lidí, že vydají systém pozdě, než naštvat většinu, že bude zabugovaný...
Krayzie
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950, iPhone SE

Post by Krayzie »

finchcz wrote:ja teda v nedeli udelal HR (pro jistotu dva za sebou), baterka je od te doby cajk, ale co me trapi, je prodleva pri odemceni telefonu po delsi dobe necinnosti. potahnu nahoru a cekam 3-4 vteriny, nez se zobrazi start screen...
Jj, je to jeden z hlavnych minusov W10M TP. Ked zoberiem do ruky L830 s WP8.1 a L925 s W10, tak to odomykanie je fakt otras. Z programatorskeho hladiska by to nemalo byt nic narocne a na WP8.1 to fungovalo paradne, nechapem.
relouth
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 640,Redmi Note 4 LTE

Post by relouth »

Odomykám do polsekundy..
Post Reply

Return to “Windows 10 Mobile”