Lumia 950 & 950 XL: Chyby a problémy

Diskuze o prvních smartphonech s Windows 10 Mobile…
rehgehege
nováček
nováček
Zařízení: Microsoft Lumia 950 XL

Re: Lumia 950 & 950 XL: Chyby a problémy

Post by rehgehege »

kozakvv wrote:Tak pri volani se stale odpojuje bluetoth , kdyz resetuji tel tak se zase pripoji a opet pri volani odpoji. snad to po nevem roce uz opravi
Je to tak. Už jsem 2x psal GabeAulovi pres twitter. Feedback xkrat. Ach jo. U me je to po cca 1min. S naprostou pravidelnosti. Podle me sw záležitost. Teda doufám. Co vy na to? Psychická útěcha, ze je to sw...

Sent from mTalk
qwerty
smartguru
smartguru
Zařízení: L950, XRN5

Post by qwerty »

skusal som, BT mys drzi. Mas DS alebo SS? Ja SS.
marYan
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy S7 Edge

Post by marYan »

Ja mam Lumiu 950xl od 1.12. a doteraz ani jeden reštart alebo odpojenie a znovu pripojenie k BT zariadeniu. Pouzivam BT hands free v aute denne a fakt bez problémov..mam single sim.

Bud to je sw problem WP10, alebo to súvisí so sim kartou alebo BT zariadenim. Pochybujem,že to bude hw problem Lumie,keďže nie som sam,co nemá problemy
kozakvv
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Microsoft lumia 950 XL SS

Post by kozakvv »

mam singl sim. BT zkouseno i na jinych handsfre a sim take nova
mato_sk
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Microsoft Lumia 950 Dual SIM + Band 2

Post by mato_sk »

Mam Lumiu 950 dual sim tyzden. Prechadzal som z Lumie 1020. Po prvom zapnuti som nedal obnovit nastavenia. Verziu systemu som mal povodnu, s akou boli telefony uvedene do predaja. Cca o den neskor mi telefon ohlasil dostupnu aktualizaciu, bola to verzia 29 aj s updatom firmware. Po nainstalovani updatu som nedal reset telefonu, pretoze vsetko fungovalo (aj zatial funguje, klop...klop...klop na drevo :-)). Ihned potom telefon ohlasil, ze potrebuje restart kvoli zmene nastavenia SIM. Mam stale zapnuty bluetooth (kvoli MS Band a handsfree) a ziadny restart ani zamrznutie som nezaznamenal. V telefone mam aj pamatovu kartu 128GB od Kingston. Hello mam vypnute, neplanoval som to pouzivat. Telefon som naposledy nabil v sobotu vecer o 21:00. Odvtedy som vybavil zopar telefonatov, odpisal som na niekolko emailov a sms, aktualizoval aplikacie v store a spravil zopar fotiek. Momentalne ukazatel baterie zobrazuje 53%. To je slusne by som povedal. Jedine, co mi chyba je double tap. Dufam, ze ho MS coskoro povoli aj vo W10M. Este ked konecne pride cierny Mozo kryt, bude aj vizual vyborny :-). Osobne som teda s upgradom spokojny.
zlieva
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: NOKIA LUMIA 620/ LUMIA 920 Black/ LUMIA 950 SS

Post by zlieva »

to: mato_sk
Akého máš operátora?
mato_sk
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Microsoft Lumia 950 Dual SIM + Band 2

Post by mato_sk »

Jednu SIM mam sukrome cislo (Telekom SK) a druhu sluzobne (rakuske cislo v roamingu O2).
Radek Jahoda
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950

Post by Radek Jahoda »

Tak jsem se včera večer odhodlal a udělal hard reset.
Měl jsem insider .39 a neměl aktualizovaný firmware. Bluetooth se mi sekal při volání, už se teda nerestartovalo ale po volání byl BT nepoužitelnmý do restartu.
Přes WDRT jsem nahrál systém. Obnovení jsem nedělal. Pak jsem zaktualizoval na .29.
No a dnes ani po pár hovorech mi telefon nerestartoval a BT je stále funkční.
Jediná chyba na mém přístroji je teda taky vyřešena.
Jo mám simku O2 a nikdy mi to nenabídlo update simky a i ruční vyvolání updatu dřív nepomohlo.
qwerty
smartguru
smartguru
Zařízení: L950, XRN5

Post by qwerty »

ako sa da rucne vyvolat update simky?
Radek Jahoda
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950

Post by Radek Jahoda »

settings->network&wireless->Cellular&Sim->sim settings-> Update settings dole v mobile operators settings.
legoss
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Iphone 6s plus 128gb

Post by legoss »

Ja som včera sa prihlasil na insidera hneď mi ponuklo .36. Po aktualizácii som si všimol par zmien : Hardwerova spust na foťák začala bezproblémovo fungovať z uspatého režimu (pred tým z 10x sa spustila tak 6), continuum mi už neodpája cez miracast (pred tým asi po 3.minutach), telefón sa mi zdá byt vo všetkých ohladoch rychlejsi... Batéria pre zmenu oproti 29 ide dole rýchlejšie... Problém so zavináčom stále pretrváva
Papek
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone 7 32GB + AT&T Lumia 640 LTE

Post by Papek »

No do p... mne sa fakt nechce robit HR. Doteraz som fungoval bez problemov, updaty medzi prvymi, viacmenej bez restartov. Len ten Miracast :( Najprv to islo a potom nic, nechce sa mi pripojit ani k 55AS640 ani o generaciu novsej 50CX700
Zavinac budu musiet opravit vseobecne v systeme. Je to dane sposobom akym CZ a SK klavesnica vklada @. Na desktope to robi v podstate tiez, ak niekto pouziva skratku ctrl+alt+V. Len na desktope to vies vyriesit pouzivanim praveho alt+V. Na telefone musim kvoli tomu prepnut na anglicku klavesnicu.
legoss
přispěvatel
přispěvatel

Post by legoss »

S tou hardwerovou spúšťou som to prechválil. Zas to blbne...
Mich77
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Lumia 950 XL DS, LG G6 DS 64GB quad DAC

Post by Mich77 »

Dáváš si bacha na senzor světla? Často jsem ho nevědomě zakryl když jsem chtěl fotit, protože levou rukou přesně tam držíš mobil. Když si na to teď dávám bacha, funguje mi spoušť foťáku na 100%.
Nebo si tu funkci úplně vypni, jmenuje se to nějak zabránit nechtěnému spuštění fotoaparátu...
legoss
přispěvatel
přispěvatel

Post by legoss »

Mich77 wrote:Dáváš si bacha na senzor světla? Často jsem ho nevědomě zakryl když jsem chtěl fotit, protože levou rukou přesně tam držíš mobil. Když si na to teď dávám bacha, funguje mi spoušť foťáku na 100%.
Nebo si tu funkci úplně vypni, jmenuje se to nějak zabránit nechtěnému spuštění fotoaparátu...
vyskúšam. Ďakujem za radu
legoss
přispěvatel
přispěvatel

Post by legoss »

Mich77 wrote:Dáváš si bacha na senzor světla? Často jsem ho nevědomě zakryl když jsem chtěl fotit, protože levou rukou přesně tam držíš mobil. Když si na to teď dávám bacha, funguje mi spoušť foťáku na 100%.
nejako neviem tuto funkciu nájsť... Kde by sa to malo nachádzať?
Mich77
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Mich77 »

Nastavení - Zařízení - Výchozí kamera - Zabránit nechtěnému spuštění fotoaparátu v uzamčeném zařízení.
Můžeš vyzkoušet, když to vypneš a dáš ruku nahoru na senzor, vždy kameru zapneš. Když je to zapnuté tak to nezapneš. Je to aby se ti nezapnula kamera třeba v kapse. Ale když to nevíš, tak si levou rukou držíš telefon přesně na tom místě.
legoss
přispěvatel
přispěvatel

Post by legoss »

Mich77 wrote:Nastavení - Zařízení - Výchozí kamera - Zabránit nechtěnému spuštění fotoaparátu v uzamčeném zařízení.
Můžeš vyzkoušet, když to vypneš a dáš ruku nahoru na senzor, vždy kameru zapneš. Když je to zapnuté tak to nezapneš. Je to aby se ti nezapnula kamera třeba v kapse. Ale když to nevíš, tak si levou rukou držíš telefon přesně na tom místě.
funguje ako si hovoril. Ďakujem.
Mich77
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Mich77 »

Není zač, jen je škoda že to MS někde neuvádí. Zbytečně mu to vyčítají i v recenzích a štve to uživatele, přitom to není žádný bug.
Kdybych to náhodou nenašel na zahraničním serveru, tak na to do teď nadávám :tlem:
vauvauvau
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: LUMIA 950

Post by vauvauvau »

co vsetko treba mat zapnute, myslim v casti ochrana os udajov aby fungovalo hello, zistil som ze mi to nefunguje, vytvorim a zadam ten pin a dalej hodi hlasku ze to nebude mozne to skenovanie, napadla ma taka vec, overuje ta aplikacia jedeno aj druhe oko alebo iba jedno, lebo v jednom oku som mal operovanu duhovku a vyzera dost chabo a v druhom je v poriadku, moze bzt ta nefunkcost preto?
Post Reply

Return to “Microsoft Lumia 950 & 950 XL”