Lumia 950 a 950 XL: Zklamání?

Diskuze o prvních smartphonech s Windows 10 Mobile…
Post Reply
qwerty
smartguru
smartguru
Zařízení: L950, XRN5

Lumia 950 a 950 xl -Zklamání

Post by qwerty »

Aikon, Sandra: OK, tak mate iphony, ale preco potom prudite v diskusii o Lumiach? Ja tiez nechodim na diskusie o iphonoch a nevypisujem tam, jak mi nevyhovuju a jak su pre a nanic
Sandra
smartstar
smartstar
Zařízení: iPhone SE

Post by Sandra »

qwerty: nechci se tě nijak dotknout, ale asi máš problém s chápáním psaného textu. Psala jsem, že jsem MĚLA pět let iPhony a teď mám Lumii, konkrétně 1020 (v rodině) a 830. Za 830 jsem dala 5.990 Kč, což považuji za kombinaci hliníku a plastu (který kupodivu sedí jako ulitý, nehne se a nevrže, což se o více než 3x tak drahé 950 říct rozhodně nedá) za rozumnou cenu, 1020 stála 6.690 Kč, což také považuji za rozumnou cenu (unibody, byť plastové, superkvalitní foťák, kvalitní displej, nikde nic nevrže). Ale ani jeden z těch telefonů nemá a nikdy neměl cenu podstatně vyšší, současná cena odpovídá kvalitě zpracování, HW a materiálům. Dále jsem psala, že jsem o Lumii 950 uvažovala, měla jsem ji v ruce a hrála jsem si s ní asi půl hodiny a prostým faktem je, že je to vrzající plasťáček s nedodělaným OS. Ano, dám si Insider WM10 na 830-ku, je to moje rozhodnutí, ale stále se mohu vrátit k finálnímu a plně funkčnímu WP8.1, se kterým byla dodaná. S 950 se stávám draze platícím betatesterem. Takže už chápeš jak to myslím? Nebo to mám rozepsat ještě více polopatě?

Mimochodem, přiznej se, kolik ti MS platí? Mají zaměstnanci dobré platy? Asi ano, když dokáží obhajovat neobhajitelné :-)
AIKON
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Apple iPhone 6s Plus 64GB Space Gray

Post by AIKON »

qwerty tu přeci neprudím, jen jsem napsal svůj názor. Roky jsem měl Lumie a chtěl jsem dál protože se mi ty telefony líbili, nechtěl jsem už Android a přišlo mi, že pod Nokii s MS ze začátku to bylo opravdu fajn co do zajímavého HW a spolehlivého OS. Bohužel to se teď vytrácí.
Stále píšu, že telefony jako 830, 640 XL, 550, a snad i ta 650 sou/budou fajn kousky za tu cenu. Ale chtěl jsem telefon jiné třídy a tady MS silně zklamal.
To je celé, od toho zde myslím to vlákno vzniklo.
alda2
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: L950 single sim

Post by alda2 »

Koukám že na store je aktualizace ( nevím jak dlouho ) aplikace zařízení. Pomohla tato aktualizace někomu kdo má problémy s bluetooth ?
Předpokládám, že se připojujete přes tento SW ?
Mich77
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Lumia 950 XL DS, LG G6 DS 64GB quad DAC

Post by Mich77 »

Tak třeba na 950 XL nevrže vůbec nic.
A k těm betatesterům.. Mám telefon od 1. prosince a kromě Windows Hello (u kterého je mimochodem i v názvu Beta) funguje perfektně a neměl jsem jediný restart.
Misanekx
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Huawei P10, Lumia 640LTE

Post by Misanekx »

Tady už je to vazne jen diskuse o pomlouvani. Když napisu, ze moje XL jede jak z praku, nemá restarty tak hned leti odpověď, ze jsme jen betatesteri. Ale jo, insider používám už od dob kdy jsem mel L930. Takže jsem asi jen hloupý tester co vyplácl skoro 19tis za novou 950xl. Takže ještě podotknu jeden detail, zadní kryt mi sedi na desetinky možná setiny milimetru a nevrze. Tak a ted jsem zvedavej na další negativní reakce. Jak jsem podokl výše..... spokojeni uzivatele si užívají telefonu a ani se moc nenamáhají sem psát. Zrejme se k nim přidám, protože za chvilku to tu bude hádanice jako na jiných podobných forech. A pokud tu někdo hodla do nebe chválit iPhone tak jen dodám, ze iPhone forum je na jine web adrese. Taky máme doma několik zarizeni od Apple včetně pocitacu, ale mam důvod to tu vytahovat a hanit nove Lumie? Ne nemam, ja jsem happy za svoji strasne ošklivou, plastovou, vrzající, nefunkční Lumii 950XL.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

950/950XL jsou spatnym vtipem po funkcni nebo spis nefunkcni strance + designovym odpadem.Řada 950 nepatri mezi povedne, zcela ji přeskakuji a uvidíme jestli reputaci napravi chystany telefon ala surface.
Misanekx
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Misanekx »

-Pavel- wrote:Mich77/Misanekx: já Vám to věřím, je to asi také dost individuální, ale přeci jen hodně stížností na OS, kam se podíváš, mi nedělá moc velkou radost. Já si počkám na odladěný systém na L930 a z největší pravděpodobností půjdu do L950, ta velikost mi sedí. Telefon je o kompromisu, něco se líbí, něco nevyhovuje, ale když L950 vezmeš celkově i s tím co se líbí, nebo nelíbí, tak je L950 dobrý kompromis. ;-) Psal jsem, že HW je velmi dobrý a nemám s tím problém, ale aby si tuna lidí po celém světě povídala o neodladěnosti systému, se přehlédnout prostě nedá. ;-) To je můj pohled a nemám problém uznat, že ty telefony má spousta lidí v pořádku, ale jen možná spoustu věcí tolerují, spoustu věcí ignorují a o spoustě věcí ani nevědí, že může být něco chyba. Zkusím to napsat takhle, já jsem příznivec L950/950XL. ;-) Jen jsem v rozpacích s OS, ne z HW, nebo designu, konstrukce. Dokonalý telefon neexistuje. ;-)
L950 je do ruky super, v reálu mnohem hezci nez na fotkách. Mel jsem ji čtrnáct dni a dobry. Pak jsem ale usoudil, ze cenový rozdíl u XL není az tak velky a navíc dostanu dock. Tak jsem ji vrátil do obchodu a odnesl XL. Jedine čeho si člověk na "nedodělaném" systemu všiml na první pohled bylo, ze prohlížeč Edge mi jel na mensi 950 proste pomaleji (dele vykresloval stránky) Ale malou 950 jsem mel pouze s update .29 Ted už se to třeba po dalším update systemu a firmware srovnalo, nemůžu posoudit. Jinak poslední insider build na L930 jede taky perfektně. Spis nechápu, ze ještě neodstranili chybu se zavináčem a stale vklada obsah schránky. Taková blbost, ale chyba to je. Holt obcas se musí přepnout klávesnice cz/eng pro vlozeni @
legoss
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Iphone 6s plus 128gb

Re: Lumia 950 a 950 xl -Zklamání

Post by legoss »

Pripadá mi to tu ako diskusia pre male deti ktoré sa hádajú kto ma lepšie autíčko na ovládanie. Koho krajšie bliká a trubi. Všetci sme tu dospelý a každý si telefón kupil za svoje zarobene peniaze. Tak ten kto je spokojný bude spokojný a ten kto si ho nechce kúpiť nech si nechá svoje názory pre seba. Manželke som kúpil ruzovy 6s to sa mame teraz doma na sviatky hadat kto ma lepši,drahší,kvalitnejší? Veď je to smiešne :)))) spokojný sme obaja a hotovo
alda2
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: L950 single sim

Post by alda2 »

qwer wrote:......- samotného by mě před pár měsíci nenapadlo, že nebudu mít svou 1520 za co vyměnit..a já nemam za co. Buď si ji nechám nebo vyzkouším Iphone.

..... ale faktem je, že jak se druhý den brouzdám Apple Storem, tak jen čumím......
tak co máš? 1520 nebo Iphone nebo oboje ?
qwerty
smartguru
smartguru
Zařízení: L950, XRN5

Post by qwerty »

Qwer: Naozaj nepotrebujem skludnit hormon, nenadavam, neurazam. Kritizovat by si mal niekoho ineho, sorry, prejdi si to este raz, kto tu dava emotivne prispevky. Len som sa postavil proti mode nadavania na MS produkty. A zamestnancom MS nie som. Bohuzial, to by som mal lepsi plat a nevyberal by som si tolko, nepocital koruny.... L950 mam z bazosu, o tretinu lacnejsie, niekto zoberie na pausal a potom preda :) Takze som spokojny. To je ale asi dnes nenormalne, ci?
Sandra: Nie, MS mi neplati, ale mozno ze plati niekto z konkurencie aby tu nadavali na ich produkty, ktovie ako to v skutocnosti je ;-)
steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus

Post by steelspace »

Za mě je design naprosto v pořádku. Čelní strana je monolitní samonosné gorilla glass a zadní díl ho neobepíná - žádná vanička. System za 14 dní naprosto bez problému, i Hello funguje celkem rozumně.
Chyby jsou patrně navázány na nějaké sim karty u nás. Aplikací je čím dál víc.
Za mě naprostá spokojenost.

Sent from mTalk
Misanekx
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Misanekx »

Presne tak, strucne a vystizne... Původně jsem kvůli designu zvazoval kryt mozo, který telefon uplne zmeni, ale kupodivu mi original kryt připadá taky hezky. A celni strana? Jedním slovem krása pohledět. Ze nejsou senzorová tlačítka? Toho jsem se původně taky bal, ale senzorová se nedokážou schovat, takže virtuální za me taky lepsi.
imperator
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver

Post by imperator »

Sandra wrote: Za 830 jsem dala 5.990 Kč (220 eur)
1020 stála 6.690 Kč (247 eur), což také považuji za rozumnou cenu (unibody, byť plastové, superkvalitní foťák, kvalitní displej, nikde nic nevrže). Ale ani jeden z těch telefonů nemá a nikdy neměl cenu podstatně vyšší, současná cena odpovídá kvalitě zpracování, HW a materiálům.
Viete o tom ze 1020 zacinala na 660 eurach a 830 cca na 380 eur ? Kupili ste si ich mozno po roku vydania a obhajujete ich cenu... Preco si nekupite teda ten iphone za 850eur a mate po starostiach ale stale sa lopotite s insider verziou ci negativnymi komentarmi na telefon ktory nevlastnite ? :)
Sandra
smartstar
smartstar

Post by Sandra »

Osobně bych si je za výchozí cenu nekoupila. A proč si nekoupím iPhone? Protože jsem to tu už psala asi milionkrát a nemám potřebu to psát po milionté prvé.
950 nevlastním a vlastnit nebudu, je ošklivá a předražená. Cena brzy klesne, to je jasné, ale ošklivá zůstane už navždy. Nicméně již několikrát jsem psala, že jsem o ní vážně uvažovala a po osobním vyzkoušení jednoznačně zavrhla (nepřestává mě udivovat neschopnost některých jedinců chápat psaný text).
Misanekx
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Misanekx »

Sandro, myslím ze L950 by jsi vazne pomlouvat nemusela. Není to tak dlouho co jsi tu myslim resila, ze sháníš nástupce své L520. Takže bylo předem jasne, ze L950 to nebude :-) Ona kdyby byla za tech šest jako stara L830 tak by jsi tu psala pouze samou chválu, ze? :-D
imperator
smartmaniak
smartmaniak

Post by imperator »

qwer wrote:samotného by mě před pár měsíci nenapadlo, že nebudu mít svou 1520 za co vyměnit..a já nemam za co
tak to by nenapadlo ani mna - vyssie som cital ze sa ani dizajnovo 950 xl na 1520 nechyta... neviem naozaj mate pocit ze vasa 1520 je 10x krajsia ako 950xl aj ked mate iba displej v plastovej vanicke ? mimochodom zacinala na 720 eurach (co dnes nezacina ziadna lumia) aj za tu cenu by ste obhajovali jej dizajn ? :) pretoze vyzera velmi podobne ako 160eurova lumia 640xl :)

Image
imperator
smartmaniak
smartmaniak

Post by imperator »

Sandra wrote:Osobně bych si je za výchozí cenu nekoupila. A proč si nekoupím iPhone? Protože jsem to tu už psala asi milionkrát a nemám potřebu to psát po milionté prvé.
950 nevlastním a vlastnit nebudu, je ošklivá a předražená. Cena brzy klesne, to je jasné, ale ošklivá zůstane už navždy. Nicméně již několikrát jsem psala, že jsem o ní vážně uvažovala a po osobním vyzkoušení jednoznačně zavrhla (nepřestává mě udivovat neschopnost některých jedinců chápat psaný text).
Neviem preco si ho nekupite faktom je ze porovnavate prepojenost iphone (cca telefon od 750 eur) s osx (opat system na zariadeniach od 1000eur vyssie) a rovnako ine jeho vlastnosti ale sama zanho nechcete tolko dat... pokial by 950tka stala 150eur tak by vam nevadila ani jedina vec :) ono co sa tyka vyvazenosti napr farieb a kompozicie je uz dalej nez 1020tka rovnako 830tka ma uz co to za sebou...takze no...
Takze si to zhrnme za iphone tolko dat nechcete a radsej budete zaplnat forum svojimi prispevkami ako je to s vasimi 200 eurovymi zariadeniami naprd.. :) njn

Mal som zopar androidov... lacnejsich aj drahsich... vsetky boli katastrofa...ale ani raz som nesiel na smartmanii do android sekcie a pol roka tam nenadaval... tie telefony som v kratkej dobe predal... neznie to logicky pani sandra ?

To nie je komunizmus aby ste mali na vyber jeden ciselnikovy telefon ktory musite pouzivat... stale porovnavate s iphonom na ktory bud nemate alebo nechcete tolko dat... rovnako vam nevyhovuje android ale vojst do temy o 950tkach a vylievat si srdce to ano :)
Sandra
smartstar
smartstar

Post by Sandra »

Misanekx wrote:Sandro, myslím ze L950 by jsi vazne pomlouvat nemusela. Není to tak dlouho co jsi tu myslim resila, ze sháníš nástupce své L520. Takže bylo předem jasne, ze L950 to nebude :-) Ona kdyby byla za tech šest jako stara L830 tak by jsi tu psala pouze samou chválu, ze? :-D
Mýlíš se v několika věcech.
1. nesháněla jsem nástupce 520, ale 1020.
2. 950 byla vážným kandidátem (spolu s několika dalšími, mimo jiné byly ve výběru i Android telefony, nejdražší za 15k Kč, s hliníkovým unibody a designově nádherný, srovnatelný s Applem, ne jako vrzající plastová 950) a odradilo mě zpracování a nedodělaný OS (kupodivu hůř funkční než na 1020).
3. i kdyby 950 byla za stejnou cenu jako 830, tak na ní pět chválu nebudu z důvodů zmíněných výše.
4. opravdu nechápu neschopnost některých jedinců chápat psaný text.
5. pro 830 jsem se nakonec rozhodla z následujících důvodů - má hliníkový rámeček, barevný zadní kryt, nevrže a je příjemná do ruky, má glance screen, má podporu paměťových karet a designově je docela povedená.
legoss
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Iphone 6s plus 128gb

Post by legoss »

no veru 1520 je úplný designovy klenot :))
Post Reply

Return to “Microsoft Lumia 950 & 950 XL”