Lumia 950 a 950 XL: Zklamání?
-
legoss
- přispěvatel

- Zařízení: Iphone 6s plus 128gb
Re: Lumia 950 a 950 xl -Zklamání
Za rok 2015 som mal: Note4,Galaxy s6 edge, iphone 6 a naposledy 6s a 950xl ma natoľko začala baviť ze si ju necham... To hovorí za všetko 
-
AIKON
- častý přispěvatel

- Zařízení: Apple iPhone 6s Plus 64GB Space Gray
Lumia 950 a 950 xl -Zklamání
qwerty - takový drahý telefon nebude nikdo nosit nechráněný - 1020 jsem kupoval za 17 a nosil ji bez pouzdra, obalu, bez folie. 6S Plus za skoro 28 a také nosím bez pouzdra a bez folie. Nebudu si vybírat pěkné telefony abych je pak prznil 
Navic je telefon spotřební zboží - kdyz ho znicim koupím jinej.
Tohle fórum je plné fanoušků a tim spíše se nediv kdyz ti ten fanoušek napíše jaký je 950 krok vedle - to o něčem vypovídá - možná pro mnohé majitele je ok, ale po 920, 930, 1020, 1520 to považuji za nepovedený telefon.
Navic je telefon spotřební zboží - kdyz ho znicim koupím jinej.
Tohle fórum je plné fanoušků a tim spíše se nediv kdyz ti ten fanoušek napíše jaký je 950 krok vedle - to o něčem vypovídá - možná pro mnohé majitele je ok, ale po 920, 930, 1020, 1520 to považuji za nepovedený telefon.
-
Misanekx
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Huawei P10, Lumia 640LTE
Presne tak, pomalu me to přestává bavit cist. Spokojených uživatelů sem pise mene a mene, protože nemají důvod psát. A porad tu čtu jen pomlouvani. Obcas mi připadá, ze ty negativa pisou i lidi co L950 viděli jen na fotce. Ja osobně jsem byl spokojeny s oběma L950, nechal jsem si nakonec XL a po posledních updatech si chrochtám blahem. Včera jsem dokonce koupil paměťovou Sandisc 64GB ultra a taky zadny problem. Jsem rad, ze nejsem sam kdo řadu 950 dokáže ocenit a pochválit. A nedodělanost win10m? Neřeším, nemam zadny zásadní problem a microsoft se sakra snaží aby to do ledna doladil uplne.qwerty wrote:Ako som uz zoparkrat napisal, toto forum ako keby ani nebolo pre majitelov a fanusikov ale pre frflosov co budu iba v kuse nadavat. Nedokoncenost Win10M tu bola mnohokrat rozoberana, vedeli ste do coho idete. Soft sa spravi a dizajn sa aj tak strati pod puzdrom, taky drahy mobil nebude nikto nosit nechraneny.
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Pisou o tom i samotne zahranicni weby, 950/950XL jsou velkym zklamanim a velkym nedodelkem, stejne jako "desitky".Tohle se opravdu nepovedlo a dlouho nic tak Microsoft nezkazil, jak prichod novych modelu tak OS.
Ahojte ja som mal lumia 925,1020,1520 a teraz po dlhej dobe som skúsil lumia 950 a musím povedať že napriek tomu že je to novy výrobca a ma najnovší windows tak všetko slusne funguje je tu vela inovacii a som veľmi spokojný.Jedina vec co by som dal ako minus je že v spodnej casti sem tam vrzne ale podlozim tam kúsok papierika alebo niečo podobne a mam v rukách ideálny fonik
Za mňa veľká spokojnost a to som už používal tento rok nejaký ten vlajkový model ako napriklad z3c,samsung alpha,lg g4,samsung s6,huawei p8 a z5c.Myslim že lumiu 950 len tak ľahko nevymenim 
-
alda2
- častý přispěvatel

- Zařízení: L950 single sim
Asi by nedalo velký problém vypsat těch cca 5 neustále nespokojených přispěvovatelů. Mohu jenom poradit. Telefon prodat či vrátit a jít si chrochtat blahem na fóra výrobce, od kterého si telefon koupí a budou spokojení.qwerty wrote:Ako som uz zoparkrat napisal, toto forum ako keby ani nebolo pre majitelov a fanusikov ale pre frflosov co budu iba v kuse nadavat. Nedokoncenost Win10M tu bola mnohokrat rozoberana, vedeli ste do coho idete. Soft sa spravi a dizajn sa aj tak strati pod puzdrom, taky drahy mobil nebude nikto nosit nechraneny.
-
imperator
- smartmaniak

- Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver
tu sa ukazuje preplnenost trhu - kdezto niekedy tieto telefony vzdy niecim vynikali - teraz ked mate 950xl bez absolutneho kompromisu (okrem OS teda) tak to povazujete za nepovedeny telefonAIKON wrote:po 920, 930, 1020, 1520 to považuji za nepovedený telefon.
920 - tazky viac nez dnesne 6 palcove telefony - princip unibody vanicky ktoru mam aj dnes u 730tky (v podstate vyzera rovnako len je tensia a lahsia) a nevymenitelna bateria, ziadne SD karty, ked som ju kupil parkrat mi zamrzla, stisoval sa mi budik, displej mi casom zozltol, baterka stratila tak 50 kapacity - odrel som si rohy a vymena krytu vdaka unibody nebola lacna ako kryt za 10e na 730tku - to nehovorim o monstroznych ramcekoch... priniesla ovladanie v rukaviciach, glance, zaujimavy fotak a bezdrotove nabijanie
930 - problemy s displejom ktori tu viaceri riesili na niekolkych reklmaciach, ziadny glance, vaha a hrubka, ziadna sd karty, ziadne vymenne kryty pritom konstrukcia je podobna ako 830, vlnenie displeja pri edge, slaba kapacita baterie (staci pozriet testy) dokonca fotograficke vysledky v tme neboli az take uspokojujuce ako pri predoslych modeloch
1020 - jedna sa o 920 s fotakom takze plati takmer vsetko - s tym ze fotak predbehol hardware - pomale spracovanie a ukladanie - pomaly start fotaku - cize na to na co je urceny splnal polovicato
1520 - problem s displejom swipe ako touch - plastova vanickova konstrukcia inak vyvazeny telefon - snad keby vznikol takyto model s 5,5 displejom bol by to slusny hit - predsa len trh sa premiestnil na 5,2 - 5,5 - 5,7 uhlopriecky... okrem toho je slusne tazky a je to normal plastak takisto ako aj nove modely...
950 a XL - v podstate hlavne OS - mozno by pri takmer stopercentnom OS ala iphone to znamena vybalis s krabice a ficis menej ludi vrtalo do dizajnu - XL je pekna... 950 pre mna menej... nie su to sklenene hlinikove orgie, 650 vyzera akoby mala "lepsi" dizajn, ale je to mierne skomolenina iphonu ci galaxy A rady so zadnou stranou 630tky...navyse ma skarede ramceky a HW bude opat spiatocny...za to mi teda hlinikovy ramcek nestoji
inak mal som iphone 5 a 5s a obe mi spadli a urval som si ten ramcek podotykam ze asi z 10cm vysky (do sprcky to nebudem davat sprcka je na ine veci)
aj 920mi spadla a mal som obite rohy... a furt nemozem menit kryt :D
no a fetisu senzorovych tlacitok skoda hovorit - mam 830 mam senzorove a nedaju sa ovladat v rukaviciach...ked vecer nieco citam dlanou si stlacim furt tlacitko spat bo ho nemozem skryt...a vecer svietia pokial si nedate setriaci rezim... podla mna je trh nejaky skomoleny a dokazeny...co to vy vlastne chcete
telefon samotny je super ale ten OS - uz sa nanho clovek diva inak... ked prisiel wp 7 alebo 8 stale to bolo nieco nove v tejto oblasti... lenze v tento cas sa MS uz dlho lopoti s mizernymi predajmi a keby chcel z toho vyjst potreboval bombasticky nabeh ze by apple pozeral zdialky...bohuzial nic sa nekona - pokial by mal niekto v ruke napr S6 a ja lumiu tazko ho nejako extra pretiahnem na svoju stranu (o co by teda malo v MS ist ) k tomu rozne nezmyselne kroky (zrusenie a nasledne nenapadne navratenie onedrive priestoru) ci rozne pretlacanie online office balika a spol.htcjirka wrote:Pisou o tom i samotne zahranicni weby, 950/950XL jsou velkym zklamanim a velkym nedodelkem, stejne jako "desitky".Tohle se opravdu nepovedlo a dlouho nic tak Microsoft nezkazil, jak prichod novych modelu tak OS.
Na obrazku ci YT videach je XL krajsia, ale v reali ked som ich videl vedla seba tak som zmenil nazor. Ano je to tak, dovodom frflania ludi je neodladeny system, po HW stranke nie je moc co vytknut. Asi to mal MS vydat pred Vianocami iba pre insiderov, tym by to ospravedlnil.
-
AIKON
- častý přispěvatel

Nevím, já s těmi co jsem vypsal mel jediný problém 930 a GS no 920 ve své době byla fajn to nemůžeš porovnávat s dnešními founy.
1020 měla kouzlo foťák pomalej jenze tam šlo o to manuálně si nastavit expozici takže ta lenost ani nevadila.
950 ma po HW strance nedostatky - chybí senzorová tlačítka, mizerná vydrž baterie, mizerné zpracování těla a design - s tím OS nic nenadělá.
Pokud vyladí problém se SW ok ale i tak ten telefon není nijak dál jak třeba 1520.
Funkce Continium - v podstatě k ničemu a sám MS to ještě pohřbí se svým předplatným.
Čtečka duhovky - v praxi neohrabaná, oproti čtečce na otisky prstů a to teď už nijak nevylepší.
To měli být takové dvě hlavní ,,LÁKADLA,, něco navíc co jinde nemají a oboje končí fiaskem.
Přidáš k tomu chyby co sem vypsal výše a telefon zásadně strácí oproti konkurenci, ale i oproti 1520.
Připočítat si W10 - ano není to dodělané, ale upřímně to je mi jako zákazníkovi u zadnice že to není finále - neměli to s tím vydávat, nebo tam meli dát WP8,1. Něco jiného když sem si W10 nahrál jako TP ale tohle si kupují zákazníci co chtějí funkční telefon. Ale ok ještě by se to dalo pochopit no. Ale ty HW nedostatky s tím už nic neudělají a hlavní BONUSY k ničemu.
Proto je 950 takové zklamání nejde jen o nedotažený OS.
1020 měla kouzlo foťák pomalej jenze tam šlo o to manuálně si nastavit expozici takže ta lenost ani nevadila.
950 ma po HW strance nedostatky - chybí senzorová tlačítka, mizerná vydrž baterie, mizerné zpracování těla a design - s tím OS nic nenadělá.
Pokud vyladí problém se SW ok ale i tak ten telefon není nijak dál jak třeba 1520.
Funkce Continium - v podstatě k ničemu a sám MS to ještě pohřbí se svým předplatným.
Čtečka duhovky - v praxi neohrabaná, oproti čtečce na otisky prstů a to teď už nijak nevylepší.
To měli být takové dvě hlavní ,,LÁKADLA,, něco navíc co jinde nemají a oboje končí fiaskem.
Přidáš k tomu chyby co sem vypsal výše a telefon zásadně strácí oproti konkurenci, ale i oproti 1520.
Připočítat si W10 - ano není to dodělané, ale upřímně to je mi jako zákazníkovi u zadnice že to není finále - neměli to s tím vydávat, nebo tam meli dát WP8,1. Něco jiného když sem si W10 nahrál jako TP ale tohle si kupují zákazníci co chtějí funkční telefon. Ale ok ještě by se to dalo pochopit no. Ale ty HW nedostatky s tím už nic neudělají a hlavní BONUSY k ničemu.
Proto je 950 takové zklamání nejde jen o nedotažený OS.
Za sebe musím říct, že 950 je ošklivá, plastová, vrže a rozhodně nemá cenu 18.000 Kč. Abych pravdu řekla, mnohem víc se mi líbí 1020 (zaoblená, unibody které sice je také jen plastové, ale dokonale všude sedí) a i 830 se svým hliníkovým rámečkem, HW tlačítky a oranžovým zadním krytem (který sice opět je jen z obyčejného plastu, ale za cenu 5.990 Kč se nedá čekat hliník a sklo ani žádné jiné luxusní materiály). Prostě kdyby 950 nebyla za 18.000 ale tak za 10.000 a nebyla považována za vlajkovou loď, bylo by to docela dobré a kdyby udělali i nějaké hezké barvy a ne jen nudnou černou a bílou, bylo by to ještě lepší. Za 18.000 Kč očekávám dokonalou kvalitu po HW i SW stránce a ta se tady nekoná. A continuum to nevytrhne, to je funkce k ničemu, mnohem zajímavější by byla možnost přijmout hovor na počítači a napsat SMS z počítače, jako to má Apple (samozřejmě bezdrátově, telefon dnes nikdo kabelem nepřipojuje). Ale to mi nějak s Windows 10 Pro TH2 nefunguje.
-
Radek Jahoda
- smartguru

- Zařízení: Lumia 950
Napsat SMS jde pouze s Cortanou, tedy anglický region a jazky na PC i na mobilu.
Takže to nefunguje. A volání se to týká taky. Tedy funkce, která jako by nebyla, protože ve skutečnosti není. To samé quiet hours, opět nefunguje, proto ji WP/WM vlastně pro většinu světa neobsahuje.
Mňa by zaujímalo ake telefóny vlastnia kritici nových Lumií a potom sa môžeme baviť o tom ktorý telefón a značka je top na trhu.Podla mňa nove Lumie nemajú skoro žiadne mínusy a komu chyba prémiový dizajn tak si moze dokúpiť krásne kryty mozo a co sa týka sw tak o mesiac budu skoro všetky problémy vychytane.Okrem iného ktorý výrobca nemal na začiatku predaja nejaké problémy ? Ked takého poznáte tak šup sem s nim
Som veľmi zvedavý 
-
legoss
- přispěvatel

- Zařízení: Iphone 6s plus 128gb
Re: Lumia 950 a 950 xl -Zklamání
myslím,ze nikto to neberie osobne bez ohľadu na to ci je slovak alebo cech. Ale tiež mam pocit že najviac tu tie telefóny hania ľudia ktorí maju telefóny inej kategórie a nekupili by si tak drahy telefón uz len z princípu (je jedno akej značky) a hladaju chyby len aby si odovodnili ze je blbosť dat toľko peňazí za telefón. Podľa mňa nech si každý kúpi čo sa mu pozdáva a the best phone neexistuje.... Je to vec preferencii. Keď mi záleží na image a ekosystéme a dobrej podpore idem do Apple, keď mi vyhovujú zive dlaždice,kvalitný foťák a možnosť otvorenosti systému beriem Microsoft, ak chcem z každého niečo aj keď nie v takej kvalite mam na vyber z xy telefónov s Androidom....qwer wrote:Prosím naše slovenské kolegy, aby přestaly brát kritiku nových 950 osobně,ať nezabijem téma. To není výzva k souboji, bratia, buďte v klidu a přestaňte nás nutit vysvětlovat, proč máme s těmi phony problém je přijmout jako the Best..
-
Stevik
- smartguru

- Zařízení: Xiaomi Mi A1, L950XL, M5Card
qwer: Promin, ale s tim "mame" mluvis za vsechny, nebo jen za nektere?
Sandra: Za seba musim povedat, ze striedmy dizajn sa mi paci, je navyse prakticky, neriadim sa pocitmi ako ta vyfintena slecna u ruzoveho iphonu o stranku vyssie. Zadny kryt v pripade padu ci oskretia lahko a lacno vymenim, u celokovoveho a nerozoberatelneho fonu toto nespravis.
Aikon: To si skor vynimka. V mojom okoli je viac tych, co svoje telefony do obalu daju. A na rozdiel od teba fon zabalim do obalu aj preto, lebo ho menim castejsie a doskrabany by som nepredal. Tvoj zasadny problem je, ze si si spravil z 950 modlu a po kupe si zistil, ze je to telefon ako kazdy iny, ma aj klady aj zapory.
Legoss: Presne si to vystihol
Aikon: To si skor vynimka. V mojom okoli je viac tych, co svoje telefony do obalu daju. A na rozdiel od teba fon zabalim do obalu aj preto, lebo ho menim castejsie a doskrabany by som nepredal. Tvoj zasadny problem je, ze si si spravil z 950 modlu a po kupe si zistil, ze je to telefon ako kazdy iny, ma aj klady aj zapory.
Legoss: Presne si to vystihol
qwerty: ty asi ano, ale já mám ráda veselé barvy, kvalitní materiály a co rozhodně nemám ráda je, když drahý telefon vrže a působí jako hračka za 2.000... Nemám problém si koupit drahý telefon, když má tu cenu. Koneckonců pět let jsem používala iPhony, počítač pouze Mac (a je spousty lidí, kteří tvrdí, že Macy jsou předražené a že si postaví mnohem lepší PC za méně peněz, je to možné, ale já mám ráda kvalitu a za tu jsem ochotná zaplatit). Jenže když někdo vydá platový vrzající telefon s nedokončeným OS za takovou cenu, není se co divit, že je tolik lidí, kterým tento přístup vadí. Spousta lidí si koupí krásný hliníkový iPhone a dá za něj 28k Kč a nevadí jim to, protože dostanou kvalitu na všech frontách. Tady ne, dostaneš za nehorázné peníze testovací prototyp. Osobně bych si 950 koupila, vážně jsem o ní uvažovala, ale musela by mít mnohem lepší zpracování a OS ve finální verzi. Tohle se prostě nepovedlo.
-
AIKON
- častý přispěvatel

Tak já mám teď iPhone 6s Plus 64 za 27500,- takže cena mi u 950xl opravdu nevadí - i předchozí Lumii jsem mel za 17000 v tom ho opravdu není.
Mozo kryt vypadá zajímavě nicméně ani s ním pevnou nevrzající konstrukci nezískáš.
Myslím, že jsem napsal dostatečně konstruktivní kritiku podloženou lety užívání Lumií - opravdu nejsem MS hatter. Jen ta 950 hold nesplnila to co velká část fanoušků čekala.
Kvalita se vytratila, nová lákadla skončila fiaskem, plus nějaké nedostatky a OS který zatím měl zůstat jen u TP.
Sám jsem novou Lumii chtěl a čekal půl roku s koupí - bohužel mě MS donutil odejít.
I tak si myslím, že 550 je fajn a pokud bude 650 jak vypadá teď na renderech tak palec nahoru pokud bude fajn výbava. Jen ty TOP telefony sou zklamání.
Mozo kryt vypadá zajímavě nicméně ani s ním pevnou nevrzající konstrukci nezískáš.
Myslím, že jsem napsal dostatečně konstruktivní kritiku podloženou lety užívání Lumií - opravdu nejsem MS hatter. Jen ta 950 hold nesplnila to co velká část fanoušků čekala.
Kvalita se vytratila, nová lákadla skončila fiaskem, plus nějaké nedostatky a OS který zatím měl zůstat jen u TP.
Sám jsem novou Lumii chtěl a čekal půl roku s koupí - bohužel mě MS donutil odejít.
I tak si myslím, že 550 je fajn a pokud bude 650 jak vypadá teď na renderech tak palec nahoru pokud bude fajn výbava. Jen ty TOP telefony sou zklamání.
-
AIKON
- častý přispěvatel

qwerty - hele já třeba tu 1020 po skoro dvou letech používání bez obalu a fólie prodal bez jediného škrábance. A to se řadím mezi lidi co telefon nedají z ruky - nabízel jsem běžně 2/3 za den!
Prostě myslím stačí dávat trochu pozor - a to jsem telefon používal i v provozu na dílně kde na něj šaháš špinavíma rukama a dostává zabrat - a nešetřím ani iPhone.
Proste jak sem psal telefon je pro mne spotřební zboží - rozhodne ho nemám za nějakou modlu jak jsi psal. Jen ocenim kvalitu a ta u 950 chybí.
Prostě myslím stačí dávat trochu pozor - a to jsem telefon používal i v provozu na dílně kde na něj šaháš špinavíma rukama a dostává zabrat - a nešetřím ani iPhone.
Proste jak sem psal telefon je pro mne spotřební zboží - rozhodne ho nemám za nějakou modlu jak jsi psal. Jen ocenim kvalitu a ta u 950 chybí.
-
alda2
- častý přispěvatel

- Zařízení: L950 single sim
Koukám že to srovnání se trošku změnilo v porovnání s Iphonem. Pak je tedy nutné porovnat i cenu 28 vs. 18 (v případě XL verze ). Zajímalo by mne, kdyby to MS osadil hliníkem a možná udělal veselejší ( netuším tedy jak ) a prodával za 28, jaké by byly reakce. Pro mě osobně by se to dostalo do kategorie nekoupitelného, protože jsem nesežral mozek z blázna, abych za telefon dal 28. Rozhodně se nechci pouštět do srovnávání něčeho co jsem neměl alespoň měsíc v provozu v ruce, protože by to bylo nefér subjektivní srovnání.