Lumia 950 a 950 XL: Zklamání?

Diskuze o prvních smartphonech s Windows 10 Mobile…
rejca
nováček
nováček
Posts: 12
Joined: Wed Sep 09, 2015 11:22
Zařízení: Huawei P8 Lite + Lumia 925 (RIP)

Lumia 950 a 950 xl -Zklamání

Post by rejca »

Krayzie wrote:rejca: Seriozne, vobec ti nechyba HS na WP (live tiles)? Som za poslednych par mesiacov viackrat skusil na dlhsiu dobu droid aj iOS, ale bez Live tiles mi tam stale "nieco chybalo" (a 100% WP launcher som na droide nenasiel.
Nechybí, nastavil jsem si dle potřeby widgety a hlavně mi stačí notifikační centrum + jsem si koupil Pebble Steel a důležité notifikace mi chodí přímo na hodinky (vydrží mi nabité 7 - 10 dní).

Takže mi opravdu nechybí už nic. Dokonce mi místo GS stačí i notifikační dioda na to ostatní.
Misanekx
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Posts: 323
Joined: Tue Aug 06, 2013 19:42
Zařízení: Huawei P10, Lumia 640LTE
Location: Náchod

Lumia 950 a 950 xl -Zklamání

Post by Misanekx »

Nedá mi to a musím take zareagovat. Jak se zda a jiz bylo zmineno tak do tohoto fora pisou příspěvky hlavně nespokojeni uzivatele. Mel jsem necelých čtrnáct dni mensi L950 a byla zcela bez problemu, dlouho jsem premyslel o verzi XL a nakonec se odhodlal, malou 950 vrátil a po malem doplatku si z obchodu (VF) odnesl verzi XL. Je to pro mnohé asi nepochopitelne, ale ani s verzi XL nemam v podstatě vůbec žádný problem. Jediné co se mi párkrát stalo, ze na par vteřin zamrznul dotyk v menu. Ale zadne restarty pri volani. Přecházel jsem z původní L930 na které jsem používal take win10m TP. Takže samozrejme vim, ze system jako takový není asi uplne dotazeny. Je pravda, ze MS trochu spěchal a uvedl na trh něco co ještě chtelo doladit pro plnohodnotne uzivani normálním uživatelem. Mel jsem samozrejme i několik iPhonu a android telefonu. Androidy mají problémy nonstop a IOS take není co byvalo. Windows mobile je sice relativně mlady system, ale neexistuje system ktery ma vetsi zabezpeceni. U droidu nemá 99% uživatelů ponětí co jim dela system "za zády" IOS sice je mnohem dokonalejší, ale v zabezpeceni opet nemá na Win. Chápu, ze spousta lidi nove telefony od MS vrátí a vrátila, ale osobně tento krok nezvažuju, protože az se "desítky" dodelaji tak věřím, ze jejich popularita raketove poroste. Ze nejsou aplikace? Me osobně nechybí na win žádná. A pokud někdo řekne, ze chybí třeba Snapchat tak to nepovazuju za nic důležitého. I ten úžasný Snapchap v příštím roce přijde. Možná nas není moc, ale ja si proste novou L950XL zamiloval. Věřím a doufám, ze win10m bude hodne brzo dotazeny a dokáže přilákat mnohem vic uzivatelu
kllr007
smartguru
smartguru
Posts: 692
Joined: Tue Sep 11, 2012 12:54
Zařízení: OnePlus 3
Location: Žilina (SR)

Lumia 950 a 950 xl -Zklamání

Post by kllr007 »

Chápem že si z telefonu nadseny ale nedá mi nezareagovať:
Androidy mají problémy nonstop a IOS take není co byvalo.
Nieje pravda. Ak si nemal droida za 100e tak ja neviem kde nato chodite. Od lollipop 5.1 som s N5 nemal absolutne ziaden problem co sa o WP8.1/10 povedat naozaj neda... Stale ako obohrata paska tocite to iste co platilo mozno pred 10 rokmi...
Windows mobile je sice relativně mlady system, ale neexistuje system ktery ma vetsi zabezpeceni. U droidu nemá 99% uživatelů ponětí co jim dela system "za zády" IOS sice je mnohem dokonalejší, ale v zabezpeceni opet nemá na Win.
WTF? U W10M vies presne co dosiela na MS servery ? Si vsimni aka vznikla u W10 vcelku zaujimavá kauza kedy te system naozaj spehoval uzivatela..
Zabezpecenie ma OS len take aky je uzivatel. Alebo v com je tak lepsie zabezpecenie W10M oproti konkurencii ?
O tom ze spehuju vsetky 3 platformy sa ani nemusime baviť.
Chápu, ze spousta lidi nove telefony od MS vrátí a vrátila, ale osobně tento krok nezvažuju, protože az se "desítky" dodelaji tak věřím, ze jejich popularita raketove poroste. Ze nejsou aplikace? Me osobně nechybí na win žádná.
To si nemyslim, kedže vzostup systemu pochovava sam MS.. A raketovy start nečakaj, hlavna príčina je ako si povel aj chybanie podstatnych app. (Osobne tiez viem prezit s minimom, no su ludia na toto dost haklivy, naco by sli do platformy kde niesu appky na ktore su zvyknuty ?)

Ako chapem ze si z telefonu nadseny, ale tvoje nazory su velmi neobjektivne. Widnows ako mobilnú platformu mám naozaj rád no netreba byť zaslepený a po par mesiacoch (medzi L930 a L930 - iny kus, co bolo je cca 2-3 mesiace) som pouzival aktivne androida (N5) a ak by mal fotograficke funkcie a kvalitu Lumie, tak o prechode naozaj ani neuvazujem.
Treba sa nato pozriet objektivne, android v dnesnej dobe je vcelku bezpecny a hlavne stabilny OS (pokial si clovek nekupi telefon za 50€ a caka od toho nemozne, alebo si spravii root a ine zasahy do systemu a potom sa cuduje ze je nestabilny/nebezpecny) a tato parketa uz nieje tak jedinecna pre WP/iOS..

Pametam si ako to bolo kedysi -
WP - rychle, stabilne, lacnejsia alternativa k iOS
iOS - rychly, stabilny, drahsi ale zato viac app
Android - zasekany, nestabilny no uzivatelsky velmi prisposobivy.

Momentalny stav-
W10M - nie az tak rychla a nie az tak stabily a v highende uz ani nie tak lacny
iOS- tiez uz nie tak stabilny ale stale ok
Android- velke polepsenie a ak sa donho ludia naozaj nese*u, tak stabilny a rychly ako to len HW umoznuje.
BigHlava
varování
varování
Posts: 65
Joined: Fri Mar 08, 2013 9:45
Zařízení: Nokia Lumia 920

Re: Lumia 950 a 950 xl -Zklamání

Post by BigHlava »

Mám Sony Xperia Z5 a i Lumii 950 XL...Lumii mám radši.
legoss
přispěvatel
přispěvatel
Posts: 126
Joined: Sat Dec 05, 2015 22:28
Zařízení: Iphone 6s plus 128gb
Location: Trnava, SK

Re: Lumia 950 a 950 xl -Zklamání

Post by legoss »

Ja musím žiaľ dat za prvdu kllr007. Tento rok som okrem iphonu mal aj Note 4 a galaxy s6edge a čo sa týka optimalizácie a chodu systému tak Android je ďaleko dopredu. Aj keď som mal telefón zahltený aplikáciami a dátami slapal bez problémov bez sekania. Veci ako reštarty,nefunkčnosť systému som nepoznal.... A to naozaj Android moc nemusím a keby som si mal teraz vybrať novy telefón tak Android by som už nechcel. Čo sa týka iphonu nech si hovorí kto chce,čo chce je to najlepší najpremakanejsi os v mobiloch. Je pravda ze na telefón po čase začal nudiť ale to tým ze všetko fungovalo az moc bezproblémovo:) a čo sa týka bezpecnosti je to v dnešnej dobe absolútne jedno každý jeden os odosiela dáta na zberne servery a nikto tomu nezabrani.... Nebavíme sa o zariadeniach ktoré sa pohybujú od 5tis € kde hardware a software je stavany na ochranu pred odpocuvanim, tahanim dat z neho a podobne. Taktiež si nemyslím že wp10 sa nejako extra presadí na trhu.... Na to už mal dosť prilezitosti... Vydat tak neodladeny software ako je v 950/950xl si v dnešnej dobe dovoli už malo výrobcov.... Pamätám si aké halo bolo vždy pri vydaní nového iphonu ze niečo nefunguje tak ako ma.... Boli to hluposti oproti tomu čo nefunguje na mojej 950xl. Niekedy mi to pripadá ako keby bolo na tieto modeli uvalene informačné embargo a každý sa tváril ze sa nič nedeje... Ľudia ako keby nevedeli byt objektívny... Alebo ma wp fanatizovaných zakaznikov
Misanekx
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Posts: 323
Joined: Tue Aug 06, 2013 19:42
Zařízení: Huawei P10, Lumia 640LTE
Location: Náchod

Lumia 950 a 950 xl -Zklamání

Post by Misanekx »

Drive jsem byl poblazneny fanda Apple, protože otec podniká s grafikou a Apple tudíž preferuje v podstate cela nase rodina, ale přiznám ze telefony s win jsou jedine co mne od jablíčka dostalo. Androidu jsem mel taky dost a nikdy žádný srot, pouze same "TOP" telefony. Možná proto, ze se o systémy jako takové trochu zajímám do hloubky tak jsem naznacil, ze droid je sakra "děravý" system. Možná už nelaguje jako dřív - viz Samsung a jeho silne upraveny android, ale i tak je to proste system pro děcka a ne pro práci. Nechci tu polemizovat a vnucovat svůj názor. Spis jsem napsal svoje práni aby windows mobile rostl a lidi mu dali šanci, zaslouží si ji.
legoss
přispěvatel
přispěvatel
Posts: 126
Joined: Sat Dec 05, 2015 22:28
Zařízení: Iphone 6s plus 128gb
Location: Trnava, SK

Re: Lumia 950 a 950 xl -Zklamání

Post by legoss »

myslím že šancu mu dalo veľa ľudí vratane mňa a j veľa ľudí z tohto fora, ale namiesto spokojného uzivania ľudia telefóny za ktoré dali skoro 700€ vo veľkom vracajú :(
steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Posts: 1094
Joined: Wed Nov 24, 2010 22:29
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
Location: Líbeznice

Lumia 950 a 950 xl -Zklamání

Post by steelspace »

"WTF? U W10M vies presne co dosiela na MS servery ? Si vsimni aka vznikla u W10 vcelku zaujimavá kauza kedy te system naozaj spehoval uzivatela..
Zabezpecenie ma OS len take aky je uzivatel. Alebo v com je tak lepsie zabezpecenie W10M oproti konkurencii ?
O tom ze spehuju vsetky 3 platformy sa ani nemusime baviť."

W10 odesílají data do MS, ale je známo jaká. Většina se dá odmítnout. Co se zabezpečení týká, tak bezpečnost všech tří platforem je probírána velmi zevrubně a Android (resp. různé jeho verze od výrobců) mají mnoho bezpečnostních děr a často nedostanou žádnou aktualizaci. Navíc API Androidu umožňuje čtení uživatelských dat prakticky bez omezení. Zapínání kamery a mikrofonu, posílání a čtení SMS bez vědomí uživatele apod. také nepatří k bezpečnostním etalonům.
kllr007
smartguru
smartguru
Posts: 692
Joined: Tue Sep 11, 2012 12:54
Zařízení: OnePlus 3
Location: Žilina (SR)

Lumia 950 a 950 xl -Zklamání

Post by kllr007 »

V novom droide si vieš povolenia ovladat. Appky ked inštaluješ tiez je vypisany zoznam ske povolenia chcú..
Tak kde je problém ? Všetko je to len a len o užívateľovi.
W10 odosiela užívateľove dáta a nie nejde všetko vypnit. To je ale PC verzia, bavme sa o mobilnej - fakt más pod kontrolou čo kedy a ako posiela WP/W10M ? Vážne ?

PS:
Ak ma Android nejakú bezpečnostnú chybu ako napr. nedávno SF, tak Google danu chybu fixne behom par hodin-dni. To že výrobcovia zariadeni nato kaslu, to nieje problém droidu (Google) ktorý to fixol a aktualizaciu rozoslal výrobcom a rozoslal na svoje zariadenia Nexus. Bohužiaľ ale toto nieje chyba Androidu ako takého ale výrobcu ktorý predal zariadenie a na zákazníka sa vy*ral. Na druhu stranu kto ma bezpecnosti a pravidelne aktualizácie v prioritách pri kupe tak nesiahne po ničom inom ako nexus.
Marty04
smartguru
smartguru
Posts: 702
Joined: Thu Jan 02, 2014 21:59
Zařízení: Nokia 8

Lumia 950 a 950 xl -Zklamání

Post by Marty04 »

Já bych ten android tolik nevyzdvihoval. Android možná lítá jako z praku, ale zjevně jen na nejnovějších vlajkových lodích. Kámoš si koupil v březnu LG G2 a byl spokojenej než vyšla aktualizace na Lollipop, pak se telefon zpomalil a baterie zvládá jen jeden den i po hard resetu. To moje L830 i s těmi problematickými desítkami a slabým hardwarem je mnohem rychlejší a spolehlivější.
kllr007
smartguru
smartguru
Posts: 692
Joined: Tue Sep 11, 2012 12:54
Zařízení: OnePlus 3
Location: Žilina (SR)

Lumia 950 a 950 xl -Zklamání

Post by kllr007 »

Preto uznsvam nexus radu. Nebol problém ani na maeshmallow ( a to ma N5 totožný HW ako g2).
To je proste problém výrobcov telefónov a ich nadstvieb. V takom prípade treba nahodiť CM (čistý Android lollipop behal skvelo aj na xperii T ktorá je HW postarsia... Dokonca lepšie ako WP na Lumiách)


Ale ako som povedla nieje to problém Androidu ako takého.
rejca
nováček
nováček
Posts: 12
Joined: Wed Sep 09, 2015 11:22
Zařízení: Huawei P8 Lite + Lumia 925 (RIP)

Lumia 950 a 950 xl -Zklamání

Post by rejca »

Já za největší problém Windows Phone 10 považuji jednoznačně to, že systém měl být hotový k nástupu desktopového Windows 10 a to ve stabilní míře. Také měla být mnohem širší nabídka než totální lowend a drahý highend. Existovat aplikace, které fungují na obou platformách včetně synchronizace.

Taky se měl dotáhnout appstore z Androidu, když ten Microsoftí za moc nestojí (vím o čem mluvím, měl jsem Lumii 925).

Když si zpětně člověk uvědomí, kolik telefonů bylo k dispozici při nástupu Windows Phone 7, ale i 8, tak asi jen největší optimista ještě čeká od tohoto systému nějaký progres do vyšších prodaných čísel.

3 telefony na celý systém? To je jako vtip? Telefony, kde chybí střední třída? Masírování se v praxi nepoužívanou funkcí Continium, když systém nefunguje stoprocentně? Prohlížeč Edge, který se půl roku po uvedení učí základní funkce?
steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Posts: 1094
Joined: Wed Nov 24, 2010 22:29
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
Location: Líbeznice

Re: Lumia 950 a 950 xl -Zklamání

Post by steelspace »

Třetí den a kromě pádů v nastavení vůbec žádný z uvedených problémů. Hello jsem natrénoval za různých světelných podmínek, vzdáleností a úhlů a jede jako blesk. Půl vteřiny trvá, než se rozsvítí červená dioda a pak hned rozpoznání.
Kryt nevrže, foťák fotí výborně (možná trochu přeostřené snímky). Mám XL DS.

Sent from mTalk
Radek Jahoda
smartguru
smartguru
Posts: 629
Joined: Tue Dec 06, 2005 8:50
Zařízení: Lumia 950
Location: Bukovany a Brno

Lumia 950 a 950 xl -Zklamání

Post by Radek Jahoda »

Líbí se mi odpověď od kllr007:To je proste problém výrobcov telefónov a ich nadstvieb. V takom prípade treba nahodiť CM

Takže rada pro android, nefunguje? to je problém výrobce telefonu, musíš udělat věci které poruší záruku abys nahodil čistou romku androidu od 3rd party modifikátora androidu.
Tak jestli tomuhle říkáš funkčnost,spolehlivost a bezpečnost tak jseš opravdu na omylu.

W10M není dodělaný to souhlasím, ale aspoň na tom MS pracuje, podle aktualizací software které přichází pomalu denně, a to včetně systémových aplikací, což se nedá číct o androidu a je jedno jestli je od googlu nebo samsungu nebo xiaomi či jiných.
rejca
nováček
nováček
Posts: 12
Joined: Wed Sep 09, 2015 11:22
Zařízení: Huawei P8 Lite + Lumia 925 (RIP)

Lumia 950 a 950 xl -Zklamání

Post by rejca »

Jahodo, Jahodo, a jak to že mně Android funguje bez jediného lagu a záseku, když nefunguje?
Radek Jahoda
smartguru
smartguru
Posts: 629
Joined: Tue Dec 06, 2005 8:50
Zařízení: Lumia 950
Location: Bukovany a Brno

Lumia 950 a 950 xl -Zklamání

Post by Radek Jahoda »

Zkus si aspoň přečíst na co reaguju jo?
Já neříkal že android nefunguje, já reagoval na kllra který píše že máš nahodit CM popkud máš na androidu problémy. A to asmé pokud kvůli výrobcům nemáš bezpečnostní update který google pro nexusy pouští hned ale výrobci dlouho ne.
kllr007
smartguru
smartguru
Posts: 692
Joined: Tue Sep 11, 2012 12:54
Zařízení: OnePlus 3
Location: Žilina (SR)

Lumia 950 a 950 xl -Zklamání

Post by kllr007 »

Ale google tie aktualizacie rozposlal aj vyrobcom. To ze oni kaslu na zakaznika nieje chyba OS ale teba kedze si podporil vyrobcu ktory sa na teba z vysoka vy*ral.

Keby boli len nexus zariadenial resp. ked chcem a je pre mna prioritna bezpecnost a aktualizacie, nekupim si napr. gogen alebo ine cinsko/korejske znacky ale vsadim na referencny telefon a to nexus.

To ze android davaju vyrobcovia na vsetko co sa da zapnut nieje problem OS ale vyrobcu, maximalne tak zakaznikov ked takeho vyrobcu podpori..

A ano pokial pri nakupe clovek spravy chybu a aj tak takeho vyrobcu podpori, stale je sanca ze sa to da zachranit a to instalaciou cisteho androidu.
Tak jestli tomuhle říkáš funkčnost,spolehlivost a bezpečnost tak jseš opravdu na omylu.
Ano android v podobe ako ho distribuje majiteľ (Google) ci uz pre svoje telefony alebo dalších výrobcov je funkčný, spoľahľivý a bezpečný.
podle aktualizací software které přichází pomalu denně, a to včetně systémových aplikací, což se nedá číct o androidu a je jedno jestli je od googlu nebo samsungu nebo xiaomi či jiných.

Podla tohoto ale sudim ze si zjavne android novsi nikdy nemal (od lollipop a vyssie),

PS: google aplikacie sa aktualizuju tiez pravidelne, tak ako aj samotny system. (N5 - vysiel vtedy s novým 4.4, potom aktualizacia na 5.0, nasledne 5.1, nedavno na 6.0 a predvcerom na 6.0.1...) Avsak nieje to potrebne tak casto kedze OS ako taky nieje beta verzia ako je tomu v priapde W10M.

PPS: a neber to tak ze by som nejako droid obhajoval. ALe uz mi je proste smiesne ak niekto povie ze droid je nestabilny a W10M je stabilita sama.. To uz proste dávno neplatí.
rejca
nováček
nováček
Posts: 12
Joined: Wed Sep 09, 2015 11:22
Zařízení: Huawei P8 Lite + Lumia 925 (RIP)

Lumia 950 a 950 xl -Zklamání

Post by rejca »

Bohužel je to momentálně přesně naopak. Android 5.1 je stabilní, Windows Mobile zatím stále ne.

Jinak jde srovnávat Microsoft telefony s Nexus zařízeními.

Ostatní výrobci, kteří používají Android nejsou referenční (i když některé ROMky nejsou špatné, ale stále je zde komunitní ROM), stejně tak jako ostatní výrobci používající Windows Mobile 10 (kolik jich je)? :-)
Misanekx
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Posts: 323
Joined: Tue Aug 06, 2013 19:42
Zařízení: Huawei P10, Lumia 640LTE
Location: Náchod

Lumia 950 a 950 xl -Zklamání

Post by Misanekx »

Jsem jineho nazoru, stačilo 950 xl par dni používat a rozhodne bych se už k předchozí L930 nevracel. Win10m hodnotím naopak jako slušný krok kupředu. Telefon je pekne lehoučký do ruky, display absolutní pecka. Ovladani celkove dobre. Continuum bomba. Nelituju skoro 19tis. Ja si proste radost udělal.
alda2
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Posts: 151
Joined: Mon Jan 02, 2012 8:31
Zařízení: L950 single sim
Location: Východní čechy

Lumia 950 a 950 xl -Zklamání

Post by alda2 »

No já jsem spokojený a aktualizace FW, která je teď k dispozici výrazně vylepšuje chování systému.
Post Reply

Return to “Microsoft Lumia 950 & 950 XL”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests