Poskakující SMARTmania.cz

Pomozte nám vylepšit SMARTmanii, sdělte nám co máte na jazyku!
Uživatelský avatar
groovox
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 293
Registrován: úte dub 22, 2008 14:34
Zařízení: ML950XL Alcatel IDOL4S Pro W10, NL1520, HTC HD2
Bydliště: Praha

Poskakující SMARTmania.cz

Příspěvek od groovox » pon lis 30, 2015 14:24

Zdravím redakci a všechny návštěvníky Smartmanie. Už delší dobu mi vadí při návštěvě tohoto jinak sqělého webu, že mi stránka při načítání tzv. "poskakuje". Když chci při načítání rychle kliknout na nějaký odkaz, stránka poskočí a já se samozřejmě ukliknu. Je to nepříjemné a hlavně otravné. Děje se mi to na všech prohlížečích a zařízeních. Je to postupným zobrazováním reklam? Anebo je problém někde jinde? Jsem sám, komu to znepříjemňuje život anebo se to děje všem? Věřím, že to nebude problém kdyžtak vychytat. Děkuji

Microsoft640
nováček
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: pát lis 06, 2015 10:07
Zařízení: iPhone 6S 128GB, Microsoft 640 LTE

"Poskakující" Smartmania

Příspěvek od Microsoft640 » pon lis 30, 2015 14:37

Taky mi to občas dela, bude to nacitanim reklam, protože se po postupnem nacteni usune

Uživatelský avatar
pogo8303
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1038
Registrován: úte čer 17, 2014 10:45
Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite
Bydliště: North Bohemia

"Poskakující" Smartmania

Příspěvek od pogo8303 » pon lis 30, 2015 17:15

určitě to je načítáním reklam a je to šílené - na PC to docela jde, ale na tabletu, je nemožný kolikrát zobrazit co chci - nazoomuju stránku, donačte se další reklama a stránka se vrátí do původní velikosti, mezitím samozřejmě někam klinku a jsem jinde

joeslovakia
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 244
Registrován: čtv zář 10, 2015 16:57
Zařízení: lumia 930, lumia 925

"Poskakující" Smartmania

Příspěvek od joeslovakia » pon lis 30, 2015 17:52

posla mna by mali byt stranky pri prezerani z mobilných zariadeni bez reklamy. kvôli reklame je clovek okradany o prenesene data. a mobilne datove baliky nie su extra lacne

kocicak
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 129
Registrován: ned črc 27, 2014 13:51
Zařízení: Nokia Lumia 1320, Palm Treo 650, Lenovo P780

Re: "Poskakující" Smartmania

Příspěvek od kocicak » pon lis 30, 2015 21:15

Já hlavně na Lumii 640 nemohu scrollovat tahem přes reklamní prvek či náhled videa... Některé stánky tak vůbec neposunu... Ale SM to má ještě dobré

Microsoft640
nováček
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: pát lis 06, 2015 10:07
Zařízení: iPhone 6S 128GB, Microsoft 640 LTE

Re: "Poskakující" Smartmania

Příspěvek od Microsoft640 » pon lis 30, 2015 23:38

kocicak píše:Já hlavně na Lumii 640 nemohu scrollovat tahem přes reklamní prvek či náhled videa... Některé stánky tak vůbec neposunu... Ale SM to má ještě dobré
U mne naprosto stejné

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

"Poskakující" Smartmania

Příspěvek od Jiří Hrma » pon lis 30, 2015 23:48

Hezký večer, děkuji za reakce a upozornění. To co popisujete se děje na webu nebo na fóru, či v obou případech? Zkusím to pořešit s programátorem, nicméně nyní veškerou energii soustředíme do migrace na nový web, který již bude responzivní (a později přibude i responzivní šablona fóra).

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3219
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

"Poskakující" Smartmania

Příspěvek od veigy » pon lis 30, 2015 23:58

Jen soustřeďte, už se těšíme :) už je znám nějaký časový horizont spuštění? Jsou to řády dnů, týdnů, měsíců? Nebo že bychom se dočkali pod stromeček? :)

Microsoft640
nováček
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: pát lis 06, 2015 10:07
Zařízení: iPhone 6S 128GB, Microsoft 640 LTE

"Poskakující" Smartmania

Příspěvek od Microsoft640 » úte pro 01, 2015 0:06

Jiří Hrma píše:Hezký večer, děkuji za reakce a upozornění. To co popisujete se děje na webu nebo na fóru, či v obou případech? Zkusím to pořešit s programátorem, nicméně nyní veškerou energii soustředíme do migrace na nový web, který již bude responzivní (a později přibude i responzivní šablona fóra).
Problém je na fóru

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

"Poskakující" Smartmania

Příspěvek od Jiří Hrma » úte pro 01, 2015 0:59

veigy píše:Jen soustřeďte, už se těšíme :) už je znám nějaký časový horizont spuštění? Jsou to řády dnů, týdnů, měsíců? Nebo že bychom se dočkali pod stromeček? :)
Původně jsme měli spouštět už včera (30. listopadu), ale ještě je stále co ladit, tak raději nechci předbíhat. Snad to klapne během prosince nebo ledna - raději to nechceme uspěchat. A jakmile se odladí a „zaběhne“ web, vrhneme se na optimalizaci fóra :)

Mahtiel
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1011
Registrován: čtv črc 03, 2014 19:56
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Bydliště: Brno

"Poskakující" Smartmania

Příspěvek od Mahtiel » úte pro 01, 2015 8:58

Používám Edge a někdy je to fakt umění dostat se zvlášť ve fóru, kam chci. Na nový vylepšený web se těším :) Vidím, že všichni, co zde píší mají Lumie, třeba je to vyloženě problém Edge, případně IE... Zrovna před chvilkou se mi podařilo se omylem odhlásit :)

Uživatelský avatar
pogo8303
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1038
Registrován: úte čer 17, 2014 10:45
Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite
Bydliště: North Bohemia

"Poskakující" Smartmania

Příspěvek od pogo8303 » úte pro 01, 2015 9:26

Problém je jak na fóru, tak na hlavní stránce.

Sandra
smartstar
smartstar
Příspěvky: 893
Registrován: ned črc 13, 2014 11:16
Zařízení: iPhone SE

"Poskakující" Smartmania

Příspěvek od Sandra » úte pro 01, 2015 12:26

Určitě to je přebytkem reklamy. Dejte sem textové reklamy, které neobtěžují, šetří data a neničí design stránky a slibuju, že občas na nějakou i kliknu. Takhle to řeší doplněk, ve kterém mám textové reklamy povolené všechny a ostatní zakázané a z textových tu nevidím žádnou. Opravdu nepochopím to obrovské množství reklam, které jen obtěžují a stejně je každý buď filtruje ve svém mozku nebo přímo v prohlížeči. Textové nerušivé reklamy by nikdo neblokoval a měli byste z toho zisk.

Jinak na telefonu je to vůbec problém, reklamy často zabraňují v posunu stránky a hlavně sežerou třikrát tolik dat.

uni
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1327
Registrován: čtv říj 16, 2008 9:56
Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi

"Poskakující" Smartmania

Příspěvek od uni » úte pro 01, 2015 12:49

Vánoce holka, vánoce. Vše je více exponované. Pak se to zase uklidní.

Sandra
smartstar
smartstar
Příspěvky: 893
Registrován: ned črc 13, 2014 11:16
Zařízení: iPhone SE

"Poskakující" Smartmania

Příspěvek od Sandra » úte pro 01, 2015 13:27

To ano, ale na té textové reklamě trvám a ostatní blokuji, škoda, že to nejde blokovat i v mobilu...

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

"Poskakující" Smartmania

Příspěvek od Jiří Hrma » úte pro 01, 2015 14:46

Sandra: Textová reklama sice není tak výrazná, ale z té bychom nedokázali ufinancovat ani provoz webu.
uni: Přesně tak :)

Sandra
smartstar
smartstar
Příspěvky: 893
Registrován: ned črc 13, 2014 11:16
Zařízení: iPhone SE

"Poskakující" Smartmania

Příspěvek od Sandra » úte pro 01, 2015 15:20

Tak je otázka, jestli je lepší textová reklama nebo přemíra grafické reklamy, která obtěžuje, ztěžuje procházení webu a ve výsledku dojde k jejímu (alespoň částečnému) blokování a tudíž z ní nejsou žádné peníze. To je ale na uvážení vás, co se vám vyplatí.

Uživatelský avatar
pogo8303
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1038
Registrován: úte čer 17, 2014 10:45
Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite
Bydliště: North Bohemia

"Poskakující" Smartmania

Příspěvek od pogo8303 » úte pro 15, 2015 10:09

Je to čím dál tím horší, obávám se, že nová verze stránek nic nevyřeší, jestli budete stále používat google ads. Jako, chci nějak symbolicky přispět tím, že nechám alespoň zobrazené reklamy a nepoužívám různé adblocky, ale aby mi reklamy zasekaly celý prohlížeč a defaultně se pouštěl zvuk, to už je trošku moc i na mě. Nejde nějak vyfiltrovat, aby se Vám nezobrazovaly na stránkách reklamy, které jsou vytvořené jako dlouhá videa ve flashi (konkrétně např. reklama odkazující na http://t2vnews.com/" onclick="window.open(this.href);return false;)? Ano, mám starší pracovní PC, na dnešní dobu low-end, ale s ničím jiným není problém. Navíc, většinou si u google ads můžu vybrat, že se mi daná reklama nelíbí, aby mě to už s ní neotravovalo, ale tady nic - spodní strana stránky.

Mahtiel
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1011
Registrován: čtv črc 03, 2014 19:56
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Bydliště: Brno

"Poskakující" Smartmania

Příspěvek od Mahtiel » úte pro 15, 2015 10:58

zjistila jsem, že v mobilní Opeře se web Smartmanie i fóra zobtazují korektně

Uživatelský avatar
groovox
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 293
Registrován: úte dub 22, 2008 14:34
Zařízení: ML950XL Alcatel IDOL4S Pro W10, NL1520, HTC HD2
Bydliště: Praha

"Poskakující" Smartmania

Příspěvek od groovox » úte pro 15, 2015 15:45

ano, potvrzuji, mobilní Opera je na tom jediná dobře, , souhlas s pogo8303, a vlastně se Sandra taky

Odpovědět

Zpět na „Náměty, dotazy, připomínky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti