Windows 10 Mobile: Release preview

Všeobecná diskuze o nové verzi operačního systému Windows 10 Mobile
thegxero
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 1320

Windows 10 Mobile Technical Preview

Post by thegxero »

Ahoj, zamrzává někomu taky mobil? Mi strašně :( mám nokii 1320, poslední build, dneska jsem dal tovární nastavení, ale bez změn.
Začíná mě to štvát, ale rychle jsem si zvykl na 10 a tak na 8.1 se mi už moc nechce.
relouth
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 640,Redmi Note 4 LTE

Post by relouth »

Ohľadom klávesnice. Ak napíšem nejaké slovo normálne,tak mi ho napíše napr bez háčku. Ak to slovo ale napíšem swipom,tak je vzdy napísane správne. Trochu bordel
Agent47
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 830

Post by Agent47 »

Nevím jestli to tu už někdo psal ale nedaří se mi otevřít v novém officu excel 2003 na WP8.1 bez problému šlape
Sandra
smartstar
smartstar
Zařízení: iPhone SE

Post by Sandra »

Chtěla bych se zeptat, když budu mít alba jen na One Drive a ne offline v telefonu (jak jsem teď zvyklá podle složek), budou ty alba přístupná i offline? Vytvoří se lokální soubory a v případě, že budu bez internetu, budu moct prohlížet fotky nebo alba na One Drive prostě vyžadují připojení k internetu a bez něj to nefunguje? Díky.
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2

Re: Windows 10 Mobile Technical Preview

Post by veigy »

Nějaká malá cache tam určitě bude, nicméně spolehnout se na to vyloženě v offline režimu nemůžeš... MS sice sliboval že ještě letos nějak vylepší uživatelský zážitek z OneDrive app, ale jaksi se na to opět nedostalo...
Sandra
smartstar
smartstar

Post by Sandra »

Takže opět řešení k ničemu. Použitelné na LTE dokud není vyčerpaný limit (mám cca 3 GB fotek pro telefon, takže pro většinu lidí to limit překonává několikanásobně), možná to bude rozumně rychlé na 3G, ale na pomalejším připojení k ničemu a bez internetu dvakrát k ničemu. Takže vítejte v 21. století, ach jo... Nechápu, proč se prostě nemůže obsah stáhnout do telefonu a aktualizovat se, když dojde ke změně a to podle nastavení WIFI only, WIFI/LTE...
hotovyrado

Post by hotovyrado »

ale takto je to všude (Google Picasa, MIUI Cloud) a mezi námi, principielně to snad ani jinak nejde, když je to online úložiště
chobotmilan
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 950 xl

Post by chobotmilan »

Sandra: Teraz som to skúšal,funguje to dobre ,len apps fotografie nedáš albumy,ale za tím priečinky,pred vypnutim internetu treba aby apps fotografie sa načítala,(to čo je nove)vypol som internet a v priečinkoch onedrive fotka bola.
Wertigo
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 820,Lumia 830,Galaxy Tab 10.1

Post by Wertigo »

No ono by to totiž trochu postrádalo logiku mít cokoliv z cloudu uložené lokálně.....neumím si představit,ze mám v telefonu celých svých 90gb fotek a navíc je mám i online....od toho je to online úložiště přece....
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2

Post by veigy »

To je pravda, nicméně bych ocenil možnost selektivně dát složky stáhnout, popřípadě mit možnost nechávat offline fotky za uplynulých 60 dní.třeba...
chobotmilan
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 950 xl

Post by chobotmilan »

[img]http://images.tapatalk-cdn.com/15/11/30 ... 916964.png[/img]Da sa to zapínať a vypínať apps fotografie
Sandra
smartstar
smartstar

Post by Sandra »

hotovyrado wrote:ale takto je to všude (Google Picasa, MIUI Cloud) a mezi námi, principielně to snad ani jinak nejde, když je to online úložiště
Není to tak všude, od Applu jsem zvyklá na postup, který jsem popsala výše.
tuta
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 930

Post by tuta »

Tak jsem si překopčil z komplu dvě alba-dvě složky s písničkama,tak jak jsem to dělal vždy.
A Hudba Groove je nemá v seznamu.
Přes apku Soubory se k nim dostanu,ale to je dosti na prd.
Sandra
smartstar
smartstar

Post by Sandra »

Tak mám další ne příliš dobrý postřeh. Dělala jsem nakonec factory reset bez obnovení zálohy, něco se tam rozbilo a WhatsApp a Messenger měly jako výchozí zvuk mé zvonění pro telefon a nešlo to trvale změnit, po restartu bylo zpátky to zvonění. Tak dnes celý den nastavuji, instaluji a obnovuji a zjistila jsem, že mé zvuky ve složce Ringtones nestačí jen čistě zkopírovat, že je nutné použít znova Ringtone Maker a vytvořit znova to samé. Nevím, v čem se liší kopírování z Ringtone Maker od kopírování ze zálohy na One Drive, ale asi nějak ano, protože zkopírování z One Drive znamená, že moje zvuky telefon nevidí ani po restartu.
A nahrávat zpátky 3 GB obrázků a 8 GB hudby, to je taky požiteček. Něco jako iTunes (nebo kdysi dávno Zune) neexistuje, takže se to musí složitě přes wifi pomocí programu třetí strany (One Drive naprosto nepochopitelně neumí kopírovat složky :-O ), používám na to Files & Folders Pro a rychlost je neskutečná, fotky jsem kopírovala dvě hodiny, hudba jede už čtvrtou hodinu a ještě není konec. Pro Windows Phone/Windows Mobile je evidentně nutností telefon s paměťovou kartou, když factory reset vymaže úplně všechno a nahrát si soubory pohodlně z počítače (Mac) připojením k programu není možné. Nevím, jestli to jde ve Windows, mám všechno na Macu. Býval program Windows Phone.app, který synchronizaci umožňoval, ale už dva roky nefunguje a nedávno byl odstraněn z App Store. Jestli existuje jednodušší a hlavně rychlejší cesta, jak nahrát do telefonu data po factory resetu, prosím poraďte. Z tohohle jsem už skoro na prášky.
motas
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 1020

Post by motas »

Trochu mě zaráží ty 3GB fotek a 8GB hudby. To je praxe několik let zpátky. To už dnes, v době cloudů a služeb jako Spotify, není vůbec potřeba.
František Šafr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Xiaomi Mi 8

Post by František Šafr »

Je fakt, že od dob různých aplikací jako Spotify, Tubecast, iVysílání, PrimaPlay atd. jsem také výrazně zredukoval svojí multimediální knihovnu v telefonu a dá se říci, že už bych snad zvládl i 16 GB variantu (to bych ovšem neriskoval).

Po delších zkušenostech s W10M musím říci, že přes všechny novinky je to pro mě stále jen jakousi variací na mobilní systém. Pořád v tom nevidím tu BOMBU, která by měla konkurovat Androidu a iOSu. I přes absenci řad bugů je to pořád jen taková nesourodá směs, která mi nepřijde vhodná k prodeji.
joeslovakia
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: lumia 930, lumia 925

Post by joeslovakia »

neviem co robis Sandra ale ked som pripojil lumiu 930 s W10M cez kabel k pocitacu tak mi otvorilo telefon ako ulozisko. prekopiroval som pesnicky do priecinku s hudbou a vsetko islo. hned hudbu nenaslo ale potom ju nacitalo a nahodilo do groove
Sandra
smartstar
smartstar

Post by Sandra »

motas wrote:Trochu mě zaráží ty 3GB fotek a 8GB hudby. To je praxe několik let zpátky. To už dnes, v době cloudů a služeb jako Spotify, není vůbec potřeba.
O cloudu viz výše, ne všude je internet a ne všude je dostatečně rychlý. Zkoušela jsem Apple Music a v metru je to nepoužitelné, na venkově většinou taky. O fotkách platí to samé co o hudbě. A co se týče hudby, mám svou sbírku v iTunes, synchronizovanou v iPodu Classic, na sport si beru iPod Shuffle, ale takový nejoblíbenější výběr mám i v mobílku, který mám prakticky neustále u sebe. Nakonec, k čemu by mi potom byla kapacita 32 GB. Každopádně to nijak neřeší problém jak lehce a rychle dostat do mobílku požadovaná data. Máš radu?
Sandra
smartstar
smartstar

Post by Sandra »

joeslovakia wrote:neviem co robis Sandra ale ked som pripojil lumiu 930 s W10M cez kabel k pocitacu tak mi otvorilo telefon ako ulozisko. prekopiroval som pesnicky do priecinku s hudbou a vsetko islo. hned hudbu nenaslo ale potom ju nacitalo a nahodilo do groove
Jakou verzi OS X máš? Já El Capitan a nefunguje to, nic se nepřipojí. Akorát se mi otevřou Fotky a můžu importovat z telefonu fotky do Macu, ovšem obráceně to nejde.

Naposledy mi to fungovalo s Windows Phone.app v Mountain Lion.
joeslovakia
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: lumia 930, lumia 925

Post by joeslovakia »

https://blogs.windows.com/devices/2013/ ... ith-a-mac/" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply

Return to “Windows 10 Mobile”