Windows 10 Mobile: Release preview

Všeobecná diskuze o nové verzi operačního systému Windows 10 Mobile
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2

Re: Windows 10 Mobile Technical Preview

Post by veigy »

Pokud mě paměť neklame, ale stát se to může, tak koncept odepisování z toast notifikace MS ukázal jako první, ale Apple ho první implementoval :/
matiqos
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPhone 7/Microsoft Lumia 950

Windows 10 Mobile Technical Preview

Post by matiqos »

no to je vseobecny problem microsoftu ze u nich prejde od vizie cez preview po final 5 rokov, medzicasom konkurencia ich viziu implementuje a 10x vylepsi... :)
veigy
smartmaniak
smartmaniak

Post by veigy »

Bohužel to tak je no :(

Jak tak koukam na video recenzi L950, tak na videu je dokonce verze systému jen 10586.0 a ne .11 jako mají Insideři... http://wmpoweruser.com/lumia-950-review/" onclick="window.open(this.href);return false;
Mahtiel
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 4 Global

Post by Mahtiel »

Je s Win mobile 10 kompatibilní HBO GO? Chci si rozbalit dárek od Vodafonu a přemýšlím mezi 100 GB dat na mobil nebo HBO GO. Ve storu je ovšem u HBO GO poznámka, že aplikace není zatím kompatibilní s WP 8. A 100 GB dat na měsíc rozhodně nevyužiju, zvláště, když nemám LTE telefon a doma mám wifi...
veigy
smartmaniak
smartmaniak

Post by veigy »

Ta appka nějak nefunguje, ale ona má nízké hodnocení i na WP8.1... A ty dárky od VDF si můžeš rozbalit a využít všechny ;) jen si dej bacha, ať ten internet rozbalíš na začátku zúčt. období...
Mahtiel
smartmaniak
smartmaniak

Post by Mahtiel »

Taky vám v nejnovějším buildu trvá zaklapnutí budíku třeba tři kliknutí na zrušit, páč to vyzvání znovu. Nebo vám rovněž odklepnutí notifikace kalendáře trvá několik odklepnutí? Především se to děje u narozenin z FB, které mi pro jednoho člověka v kalendáři visí i 15x?
jaroslavii
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 830

Post by jaroslavii »

Chci se zeptat, jestli jdou v poslednim buildu v Edge nastavit oblibene polozky vlevo vedle vyhledavani. Dekuji
Mahtiel
smartmaniak
smartmaniak

Post by Mahtiel »

Oblíbené položky fungují, ale dostavám se k nim vpravo od vyhledávání
imperator
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver

Post by imperator »

zaujimave na 950tke nemaju double tap to wake a ja to na 830tke mam
František Šafr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Xiaomi Mi 8

Post by František Šafr »

Přátelé, buďme realisté. Windows 10 Mobile je v současné chvíli jeden velký, nedodělaný mišmaš. Microsoft sliboval (ostatně jako u WP7 a WP8), že přijde nový systém, který bude plně srovnatelný s konkurencí. Bude mít konečně mnoho funkcí, které do této doby chyběly a navíc aplikace z Androidu i iOS. Nakonec se z toho téměř nic nestalo a opět zkoušíme polotovar, kterému chybí velký kus cesty k něčemu, co se alespoň trochu vyrovná použitelnosti WP8.1.

Na mé Lumii 930 poslední build funguje poměrně dobře. Graficky však na mě systém působí, jakoby ho vytvářeli nějací puberťáci někde v pokoji. Aplikace mají vzhled určený pro WP8, což v moderně laděných W10M působí značně odpudivě (Twitter, Meteoservis...). Bugů stále nacházím dost (cvakání barev, problikávání displeje, občas uřízlý obraz při sledování videí na Edge atd.). Vzhled domácí obrazovky také nevypadá zrovna povzbudivě. Neumím si představit, že někdo přijde do obchodu a zahlédne ten mišmaš, že by se vrhnul na koupi. Ano, dá se to nastavit tak, aby to alespoň nějak vypadalo, ale dát si tam obrázek a pak koukat na dlaždice Twitteru, Instagramu, Počasí... to je vážně na prd.

Výdrž se výrazně zlepšila a na tu si opravdu stěžovat nemohu, ale bohužel je W10M pro mě jen mišmaš mezi Androidem a iOS, kterým se však nemůže vyrovnat ani použitelností, ani funkčností. Čekal jsem mnoho a doufal jsem v mnoho, ale Microsoft mě přesvědčil o tom, že tudy cesta zkrátka nevede. Mrzí mě to, protože jsem WP používal od začátku a na WP8.1 nedám dopustit.
Mahtiel
smartmaniak
smartmaniak

Post by Mahtiel »

@imperator ty používáš double tap? Já ho vyzkoušela kdysi na 520tce, ale zrušila jsem to, páč mi to žralo docela radikálně baterii. No a na manželově 640tce jsem to po koupi okamžitě zrušila.
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: ***

Post by JirkaTom »

František Šafr: Jsem realista a proto si myslím že:

1. Posouzení vzhledu nových W10M a zejména vzhledu domácí obrazovky(HS) je vždy subjektivní. V souladu s vývojem byl ale vzhled WP8.1 neudržitelný. Mě osobně se vzhled HS na W10M líbí a vzhled WP8.1 už působí hodně zastarale...

2. Na vzhledu a funkčnosti W10M je vidět, že MS chtěl modernizovat a postupně se mu to daří.

3. Drtivá většina uživatelů na svých zařízeních (PC,NB) provozuje OS Windows. Vzhled a způsob ovládání W10M se tomu začíná hodně podobat. To může řadu lidí motivovat k přechodu na mobily s W10M.

4. Žádný marketér nebo analytik není v tuto chvíli schopen předvídat, jak se bude trh s mobily s W10M vyvíjet

5. Některé systémové aplikace jsou na W10M už o hodně dále, než na WP8.1. Typicky například Fotky, Outlook Pošta a Kalendář...
gorby
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia

Post by gorby »

Přátelé - zejména ti, kteří mají problémy. Stále je třeba brát na vědomí, že nový build nebyl oficiálně vypuštěn pro veřejnost - pouze pro nás insidery. Je zřejmé, že byl nejvíce optimalizován na novou 950/950XL. Četl jsem první zahraniční recenze nových uživatelů a ti si na chod systému vesměs nestěžují (jistě ale i zde se nějací najdou). Pro ty z nás, kteří máme starší Lumie můžeme více či méně očekávat nějaké problémy. Jak už jsem psal několikrát, moje L 640XL dual sim, běží naprosto bez problémů, všechno (opakuji VŠECHNO) běží jak má. Pokud někdo stále brble, tak se podívejte na konkurenční fóra, že jablíčkáři mají také problémy s upgrady. O Androidu a jeho tisícovkách klonů ani nemluvím, protože jsem od něj odešel. Zkrátka musíme od zcela nového systému očekávat dětské nemoci, ktete budou - snad - postupně dolaďovány. Nové modely auta také mívají občas závady a konstrukční nedodělky.
osso
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950 XL, Lumia 830, Lumia 640 LTE, Nexus 5x

Post by osso »

Dal som update na 830 ale store nechce aktualizovať aplikácie hr som nerobil celkom ma to vytáča [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND SMILING EYES]
pogo8303
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite

Post by pogo8303 »

Mahtiel wrote:@imperator ty používáš double tap? Já ho vyzkoušela kdysi na 520tce, ale zrušila jsem to, páč mi to žralo docela radikálně baterii. No a na manželově 640tce jsem to po koupi okamžitě zrušila.
Nevím, používám double tap na L830 od začátku a že by to nějak žralo baterii? Možná to souvisí s tím, že L520 neměla glance screen... (jen domněnky)
Georgo10
nováček
nováček
Zařízení: Palm Pre / iPhone 7+ / Lumia 640

Post by Georgo10 »

Mahtiel wrote:Taky vám v nejnovějším buildu trvá zaklapnutí budíku třeba tři kliknutí na zrušit, páč to vyzvání znovu. Nebo vám rovněž odklepnutí notifikace kalendáře trvá několik odklepnutí? Především se to děje u narozenin z FB, které mi pro jednoho člověka v kalendáři visí i 15x?
Ano. U budiku pomohlo budiky povypinat a zase zapnout zpet.
veigy
smartmaniak
smartmaniak

Post by veigy »

pogo8303 wrote:
Mahtiel wrote:@imperator ty používáš double tap? Já ho vyzkoušela kdysi na 520tce, ale zrušila jsem to, páč mi to žralo docela radikálně baterii. No a na manželově 640tce jsem to po koupi okamžitě zrušila.
Nevím, používám double tap na L830 od začátku a že by to nějak žralo baterii? Možná to souvisí s tím, že L520 neměla glance screen... (jen domněnky)
Já na všech lumiích double tap používám, ale zkušenost Mahtiel vychází z L520 na které tato funkce nebyla nativně, ale pouze nějak tak naroubovaná časem. Na modelech typu 640, 830, 930, 920 atd to funguje dobře a baterii to nežere (a jestli jo, tak je to natolik komfortní, že to procento za den oželím)...
imperator
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver

Post by imperator »

ahoj, no ja som robil testovanie a s vypnutym double tap aj zapnutym nebol ziadny rozdiel v spotrebe baterie. V com bol ale rozdiel o 0,7 percenta za hodinu bol glance screen - takze to nie je tak ako mnohi tvrdia ze nic nezere... za 24 hodin je to takmer 17%... hovorim o WP 8.1 - lumia 830 s ips a rocnou baterkou. Kazdopadne slovo nic nezerie pre mna znamena tak rozdiel percenta za den.

EDIT : mam tu aj 520tku a tam som po vypnuti double tap nezaregistroval zvysenie kapacity baterie. Vsetko narovnako.
veigy
smartmaniak
smartmaniak

Post by veigy »

František Šafr wrote:Přátelé, buďme realisté. Windows 10 Mobile je v současné chvíli jeden velký, nedodělaný mišmaš. (...)
Jako v něčem pravdu určitě máš (třeba v nesourodosti UI), ale polovinu věcí, co jsi vyjmenoval jsou chyba nedodělaného FW na našich telefonech. A další věc je ta, že vytýkáš design aplikacím třetích stran, které ještě vývojáři neaktualizovali na W10M. A taky to chce malinko přimhouřit oči nad dětskými nemocemi každého OS..
veigy
smartmaniak
smartmaniak

Post by veigy »

imperator wrote: ahoj, no ja som robil testovanie a s vypnutym double tap aj zapnutym nebol ziadny rozdiel v spotrebe baterie. V com bol ale rozdiel o 0,7 percenta za hodinu bol glance screen - takze to nie je tak ako mnohi tvrdia ze nic nezere... za 24 hodin je to takmer 17%... hovorim o WP 8.1 - lumia 830 s ips a rocnou baterkou. Kazdopadne slovo nic nezerie pre mna znamena tak rozdiel percenta za den.
Za prvý glance na IPS ma jinou spotřebu než AMOLED. A za druhy teorie výpočtu na 24hodin je zajímavá, nicméně i kdybys mel glance zapnutý 10 hodin denně (třeba v praci a chvilku doma), tak je to 7%, coz není tak strašné...
Post Reply

Return to “Windows 10 Mobile”