Windows 10 Mobile: Release preview

Všeobecná diskuze o nové verzi operačního systému Windows 10 Mobile
joeslovakia
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: lumia 930, lumia 925

Windows 10 Mobile Technical Preview

Post by joeslovakia »

nechpem preco hovorite o nedorobkoch. camera, edge to su aplikacie a nie system. W10M je system a ten je v pohode az na par much. ostatne veci su systemove aplikacie pri ktorých staci update aplikacie. Imperator ak si odmyslis systemove aplikacie a pozries n cistu kostru systemu tak podla mna tak zle na tom nie je. podla mna by teraz sa mali zameriat na prisposobenie zobrazenia na roznych rozliseniach a optimalizovani textu. aplikacie ma nestvu pretoze tie sa aktualizuju skoro raz za tyzden. skratka nemusis byt az tak prilis kriticky.
hotovyrado

Post by hotovyrado »

imperator > asi tak nějak.... systém se chová na každém telefonu zcela jinak, což není normální.... pro mě teda aspoň :-)
imperator
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver

Post by imperator »

systemove aplikacie hoc su oddelene = system = to co dostanem po vybaleni z krabice = nedodelek (plus nemas ani moznost volby co ja osobne ani nechcem ja rad vsetko v ramci systemu)
ak sa pozriem na cistu kostru systemu tak sa radsej nepozeram - aky ma vlastne tento w10 zmysel oproti 8.1 - mohli zmenit iba tu prechodovu animaciu ta usetrila aspon 2 sekundy pri prechodoch a system by dalej fical ako ma byt + tych par features ako odpisovanie z toastu, viac ikoniek v roletke a spol mohli kludne strcit do 8.1 a nazvat to desiatkami lol...takto to vyzera ze robili kazdu jednu vec od piki...a ono sa to asi neda za par mesiacov... niekto robi mailoveho klienta a prehliadac roky...a MS to tu vypalil ako ronaldo od podlahy...
+ cele to zandroitovatelo cely UI koncept vlastne nie je...tu robi hambrger to tu ono...to je tak ked nacuva MS hlasy androidakov na uservoice a nema vlastnu hlavu

kriticky ?
kupis si za 650 eur telefon a ja ti poviem ze kostra systemu je v poriadku a ze aktualizacie na systemove app mi budu chodit casto tak zatial sa v tom nemam vrtat ? s tym chces ty nazbierat do pol roka roka dalsie percenta podielu na trhu... nebud smiesny...
dizajn = priemer
system = nedodelek = priemer
balenie prislusenstvo = priemer
dostupnost informacie marketing = priemer az trapas
exkluzivne app oproti konkurencii = 0
MS apps lepsie na konkurencii = ano
Onedrive = drahsi nez konkurencia orezanie na 5gb pre vsetkych

s tymto sa zbieraju percenta na trhu ano ? myslim ze o application gap sa bude hovorit este zopar rokov takymto systemom... na 1,7% nebude nikto nic robit...
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: ***

Post by JirkaTom »

hotovyrado wrote:imperator > asi tak nějak.... systém se chová na každém telefonu zcela jinak, což není normální.... pro mě teda aspoň :-)
Kde jsi tohle vzal ? Chová se to na všem ZHRUBA stejně...

EDIT: jen uživatelé jsou každý jiný... ;-)
hotovyrado

Post by hotovyrado »

W10M mají proti WP8.1 v mých očích pouze TŘI zásadní výhody...

1. Vytáčení kontaktů z adresáře přímo klávesnicí dialeru
2. Návrat možnosti nahrávat offline mapy na SD kartu
3. Konečně bez další aplikace z vlastností vyfoceného obrázku vidím na mapě místo vyfocení

Nic více pozitivního tam nevidím.... Režim naležato při univerzálních aplikacích není o funkci, ale o pohodlí, respektive o zvyku a co dál? Líbivost designu toho nebo onoho systému je subjektivní.....

Pro dnešek končím :-)
joeslovakia
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by joeslovakia »

hotovyrado wrote:JirkaTom > sorry, ale nynější sestavení je to, se kterým se L950 bude prodávat... A taky jsem podotkl, že neřeším W10M v tomhle stadiu na starších telefonech, prostě ty chyby tam jsou objektivně v softwarové rovině, nikoliv v návaznosti na FW toho onoho modelu. Jak jsem psal výše: ano, nadšení a entuziasmus z nového OS je jednoznačně oprávněný, stejně tak je ale nutno si ponechat racionálně-kritický náhled bez růžových brýlí....

joeslovakia > opravdu si můžeš v notifikační roletce nastavit tlačítka dle libosti? Opravdu si můžeš dle libosti nakonfigurovat Glance, nebo třeba objem dat (zkus 1,5GB se začátkem 1.) ? Opravdu si můžeš ke každému kontaktu vybrat svou vlastní vyzváněcí melodii? Sorry, ale to nejsou funkce nikterak nadstandardní, ale naprosto triviální
1.takze v roletke som to neskusal ale mam tam vsetky ako kazdy
2. glance screen? hm teraz mi nieco updatlo a je tam nejake nastavenie. glance screen som nepouzival ale ukazuje mi hodiny den udalosti maily ci dosli
3. ata viem nastavit 1,5 GB takze neviem kde mas problem
4. viem nastavit melodiu ku kontaktom ale ci to funguje neviem. nemam si ako to overit

preto skratka nechapem niektoreveci co tu pisete.
imperator
smartmaniak
smartmaniak

Post by imperator »

hotovyrado ved hovorim

1.stacilo dorobit dialer
2.stacilo pustit mapy na sd kartu
3.stacilo podporovat funkciu zo storytelleru

to vsetko stacilo vopchat do 8.1 a zrychlit prechodovu animaciu lol... a nie robit novy system a ze to novy system je to aj vidno to nie je ziadny upgrade...vsetko zacali odznova...tak budu dalej v srackach :)
Lubomir
nováček
nováček
Zařízení: lumia 730 DS

Post by Lubomir »

ahojte, ja som presiel z 581 na 586 a zatial bez nutnosti HR
jedine co mi aj na 581 neslo je melodie z telefonu, musim nahrat nanovo zo Zedge alebo inej app. Uz som skusal dat priamo na root telefonu, aj do music aj ringtones a nic, nevidi ich
Budik tu moznost ma vybrat bud vyzvanacie tony alebo z mojej hudby,
zvysok ide ako ma
hotovyrado

Post by hotovyrado »

imperator > přesně... navíc nemám problém označit chování MS jako vydírání, kdy si jsou moc dobře vědomi, že 8mi GB přístroje jsou pro navigaci s offline mapami nepoužitelné (v globále fakt nikomu nestačí 300MB na mapu Česka/Slovenska) a spousta lidí od zaříznutí Lumia Storage Check řvala... a co udělá MS? Chceš mapy na SD? Jdi do Desítek.... celkem unfair....

dobrou :-)
relouth
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 640,Redmi Note 4 LTE

Post by relouth »

Tieto slzy roniace ženy by mal niekto zabanovať. Kto to ma citat preboha.
joeslovakia
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by joeslovakia »

imperator wrote:systemove aplikacie hoc su oddelene = system = to co dostanem po vybaleni z krabice = nedodelek (plus nemas ani moznost volby co ja osobne ani nechcem ja rad vsetko v ramci systemu)
ak sa pozriem na cistu kostru systemu tak sa radsej nepozeram - aky ma vlastne tento w10 zmysel oproti 8.1 - mohli zmenit iba tu prechodovu animaciu ta usetrila aspon 2 sekundy pri prechodoch a system by dalej fical ako ma byt + tych par features ako odpisovanie z toastu, viac ikoniek v roletke a spol mohli kludne strcit do 8.1 a nazvat to desiatkami lol...takto to vyzera ze robili kazdu jednu vec od piki...a ono sa to asi neda za par mesiacov... niekto robi mailoveho klienta a prehliadac roky...a MS to tu vypalil ako ronaldo od podlahy...
+ cele to zandroitovatelo cely UI koncept vlastne nie je...tu robi hambrger to tu ono...to je tak ked nacuva MS hlasy androidakov na uservoice a nema vlastnu hlavu

kriticky ?
kupis si za 650 eur telefon a ja ti poviem ze kostra systemu je v poriadku a ze aktualizacie na systemove app mi budu chodit casto tak zatial sa v tom nemam vrtat ? s tym chces ty nazbierat do pol roka roka dalsie percenta podielu na trhu... nebud smiesny...
dizajn = priemer
system = nedodelek = priemer
balenie prislusenstvo = priemer
dostupnost informacie marketing = priemer az trapas
exkluzivne app oproti konkurencii = 0
MS apps lepsie na konkurencii = ano
Onedrive = drahsi nez konkurencia orezanie na 5gb pre vsetkych

s tymto sa zbieraju percenta na trhu ano ? myslim ze o application gap sa bude hovorit este zopar rokov takymto systemom... na 1,7% nebude nikto nic robit...
dizajn= kazdy ma svoj nazor. 1000 ludi 1000 chuti
system= stale TP ale aspon v mojom pripade je to uz skoro rovnake a v niektorých lepsie ako WP8.1. ale su muchy kde je to slabsie.
prislusenstvo= dnes sluchadka su zbytocnost k telefonu. normalny vyrobca vie ze zakaznik ich nickdy nepouzije a kpi si dhasie s lesou kvalitou. pre vyrobcu telefonu su to len vyssie naklady. zaklad balenia je nabijacka a kabel. vysok by som bral len ako zbytocnost co predrazuje
marketing= no marketing by bol ale ten je miereny na americky trh a nie na europsky. v tom mas pravdu ale len okladom európskeho trhu.
exkluzivne a lepsie apps= vzdy plati ze ak robis nieco pre druhého urob to co najkvalitnejsie. hejrajz smula no. v tom by sa mal Microsoft zlepsit. ale skratka snazi sa tam kde ma viac zakaznikov.
OneDrive= no aj mna tym zaskocil. je to velmi nelogicky krok. no kazdopadne uvidie buduci rok ao sa to bude vyvijat. ja Onerive extremne nepouzivam ale aj napriek tomu mam tam 10GB takze nebol som nadseny.

kludne ma rozkus ale mas az prilis subjektivny nazor
hotovyrado

Post by hotovyrado »

relouth wrote:Tieto slzy roniace ženy by mal niekto zabanovať. Kto to ma citat preboha.
Pouze nabubřelý nádiva jako Ty chce zabránit vznesení odlišného názoru, než má on sám... notabene názoru objektivního... ale na druhou stranu člověk je rád, s kým má tu čest....
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak

Post by JirkaTom »

hotovyrado wrote:imperator > přesně... navíc nemám problém označit chování MS jako vydírání, kdy si jsou moc dobře vědomi, že 8mi GB přístroje jsou pro navigaci s offline mapami nepoužitelné (v globále fakt nikomu nestačí 300MB na mapu Česka/Slovenska) a spousta lidí od zaříznutí Lumia Storage Check řvala... a co udělá MS? Chceš mapy na SD? Jdi do Desítek.... celkem unfair....

dobrou :-)
Kolik je lidí, kteří si koupí low-endový telefon za pár tisíc s malou pamětí a potom v něm potřebují místo na desítky map a jezdí podle toho low-endu po světě ?
hotovyrado

Post by hotovyrado »

JirkaTom > L730 je LowEnd? Jsi zaslepený.... upřímně....
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak

Post by JirkaTom »

Tvůj upřímný entuziasmus nesdílím. L730 je low-end...
qwerty
smartguru
smartguru
Zařízení: L950, XRN5

Post by qwerty »

jirka ti povedal pravdu, si frfloš
imperator
smartmaniak
smartmaniak

Post by imperator »

dizajn= kazdy ma svoj nazor. 1000 ludi 1000 chuti
system= stale TP ale aspon v mojom pripade je to uz skoro rovnake a v niektorých lepsie ako WP8.1. ale su muchy kde je to slabsie.
prislusenstvo= dnes sluchadka su zbytocnost k telefonu. normalny vyrobca vie ze zakaznik ich nickdy nepouzije a kpi si dhasie s lesou kvalitou. pre vyrobcu telefonu su to len vyssie naklady. zaklad balenia je nabijacka a kabel. vysok by som bral len ako zbytocnost co predrazuje
marketing= no marketing by bol ale ten je miereny na americky trh a nie na europsky. v tom mas pravdu ale len okladom európskeho trhu.
exkluzivne a lepsie apps= vzdy plati ze ak robis nieco pre druhého urob to co najkvalitnejsie. hejrajz smula no. v tom by sa mal Microsoft zlepsit. ale skratka snazi sa tam kde ma viac zakaznikov.
OneDrive= no aj mna tym zaskocil. je to velmi nelogicky krok. no kazdopadne uvidie buduci rok ao sa to bude vyvijat. ja Onerive extremne nepouzivam ale aj napriek tomu mam tam 10GB takze nebol som nadseny.

kludne ma rozkus ale mas az prilis subjektivny nazor
Kusat urcite nebudem tu sa diskutuje... subjektivny no.. sam mam 2 lumie... v rodine v pocte 5...celkovo som ich vystriedal asi 6... na macbooku air mam windows 10 a aktivne pouzivam... subjektivny by bol mozno od cloveka na linuxe so samsungom star za 100eur vo vacku

ja neviem ani o ziadnom marketingu v USA - na samsung to nema
opat ja hovorim o tom ze vsetko co vyprodukoval sa rovna priemeru...
no a za dizajn a system odpovedia predaje ale necakam ani percento nahor... v tomto je na tom ovela lepsia desktopova 10tka a to aj mozno preto ze viacmenej preskinovali 8.1 takze sa to tam dalo uhrat... tuto im to bohuzial nevyslo...
onedrive opat z pozicie neexistujuceho trzneho podielu... podrazit na 2nasobok konkurencie a orezat co slubil a vyhovorit sa na nejakeho trolla co si ulozil 75 TB dat...
ja neviem ale ked sa chcem vyhrabat zo sraciek potrebujem byt fakt ale ze nadpriemer...ja chapem ze ti staci cinska nabijacka aj kablik...aj mne staci... ale ked chcem uputat...vyrobim dizajnovu nabijacku...pridam sluchadla o ktorych sa bude pisat ze su jedny z najlepsie hrajucich atd atd... rozumies o co mi ide ?
mne osobne je to viacmenej sumafuk... ale kazdy "ochranca a obranca W10M" a ti ktorim v podstate vsetko staci akoze ze to vobec ide... nahrava MS v tom ze sa dalej snazit ani nejak nebude

microsoft ma 115 000 programatorov... neuvolnil ani jedno percento na W10M nakolko by to bolo 1000 koderov... niekde som cital ze cely WP team nema viac ako 50... kde je ten prechod koderov z desktopoveho windows ? nikde...
hotovyrado

Post by hotovyrado »

sedmičková řada je lowend... fajn, pětková a šestková jsou pak hračky... tohle nemá smysl.....
joeslovakia
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by joeslovakia »

sam mam windows 10 ma PC a booku a doteraz som s nim problemy nemal. dokonca tlaciaren ktora nechcela ist pod win7 tak pod win10 ide. takze nieco predsa s tym systémom robili. preskinovana win8? hmm to by som nepovedal. wn10 je skratka rekcia ludi na win8 a Microsoft chcel zachovat smer vivoju akym sla win8 tak urobil nico co ide smerom osmicky ale podoba sa to aj na sedmicku. po dizajnovej stranke mi aj osmicka aj desiatka vyhovuje. prostredie je take insie. ci uz modernejsie to kazdy nech posudi sam. dizajn sa mi paci. no a teraz k tej nabijacke. novu nabijacku som v ruke nemal. ale ta ktoru som mal k lumii 930 mi pripada lepsie dizajnovo spracovana ako ked som kupoval samsungovu nabijacku k tambletu. ano samsungovu pretoze mala vystup 2ampere a android tablet bol nenazraty. stylove sluchadka s kvalitnym zvukom? to by dopadlo. sluchadka su vemi specificka zalezitost (dizajn, kvalita vizualna, kvalita materialova, funkcna kvalita). ak chces kvalitny zvuk tak uz musis pouzit aj kvalitne materialy a spravny dizajn. a to b vyslo dost draho. nebudes predsa nosit vizualne supacke slucadka aj ked maju dobry zvuk. a zas dizajnovka nema zmysel ked zvuk nebude kvalitny. toto niektory výrobcovia vedia a preto tento trh nechavaju vyrobcom slúchadiel a kazdy si vyberie podla vlasneho vyberu. jedinu vec by ohol spravit ak byy robil ediecie tlefonov. ze tieto s takymi sluchadkamia ale tato edicia s týmito. vtedy by boli ceny ine a malo by to zmysle. ale som skor v tom realista. radsej nic ako nieco co bude sta v sufliku
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak

Post by JirkaTom »

imperator wrote:.......niekde som cital ze cely WP team nema viac ako 50... kde je ten prechod koderov z desktopoveho windows ? nikde...
Někdy mi připadá, že to programují dvě až tři skupiny programátorů, které si občas vzájemně (asi) nechtěně přepíšou kusy kódu OS nebo i celé aplikace... a jednou se to vypustí (build) od jedné skupiny, jindy od jiné... 8-) ;-)
Post Reply

Return to “Windows 10 Mobile”