Windows 10 Mobile: Release preview

Všeobecná diskuze o nové verzi operačního systému Windows 10 Mobile
relouth
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 640,Redmi Note 4 LTE

Windows 10 Mobile Technical Preview

Post by relouth »

ransot wrote:nemyslel som tym store ale celkovo system akotaky.
aspon mi nepadaju apky ak som nahodou tydzen nerestartoval telefon..co sa mi vo wp stavalo aj po 3 dnoch..
resuming..bum..apka umreta..a zapnut ju hned ? nemozne..
hotovyrado

Post by hotovyrado »

relouth > vzhledem k tomu, že v W10M je možnost mít jen ten nový Store a jinou možnost (starý osmičkový) nemáš, řekl bych že tohle je otázka systému... a to není jen o Store...

Ve WP8.1 Ti padaly aplikace? To mi teda povídej.... Lumii 620 mám dva roky a za tu dobu mi krom raných verzí UC Browseru nespadlo nikdy nic, v Lumii 920 ani to....
ransot
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 950, Moto G5 plus

Post by ransot »

hotovyrado: pisal som nieco v podobnom zmysle ako ty,no hned som bol oznaceny ze pisem kraviny a bullshit , no je to na kazdom co mu viac sedi.
relouth
smartmaniak
smartmaniak

Post by relouth »

ja som mal 3 telefony s wp..vzorne som sa o ne staral..ale pouzival som to velmi vela..malo som tam sicve len par zakladnych app..ale tie proste frkali..

posledna 640 bola s uplne najnovsim WP hned od kupy..a robila to presne rovnako ako tie ostatne..

robi to kazdemu,staci si precitat staznosti na webe a youtube..

inak..vcera mi frejerka ukazala iphone 5c a ja som sa musel hanbit,ako to tam ide vsetko rychlo a ihned
hotovyrado

Post by hotovyrado »

Chápu entuziasmus při zkoušení nového systému, ale zachovávám si chladnou hlavu a racionální náhled, podle něhož je rozhodně stále lepší volba WP 8.1
relouth
smartmaniak
smartmaniak

Post by relouth »

si ank mongol

pisem ti realne skusenosti a ty mi pises,ze to nie je mozne..
tak sa tu kludne stazujte a placte a ostante si na tom skamenelom wp
ransot
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 950, Moto G5 plus

Post by ransot »

ok ;-)
hotovyrado

Post by hotovyrado »

relouth wrote:si ank mongol

pisem ti realne skusenosti a ty mi pises,ze to nie je mozne..
tak sa tu kludne stazujte a placte a ostante si na tom skamenelom wp
Sorry, ale svou dikcí a subjektivním pocitem jež vydáváš za dogma se ale jako "mongol" prezentuješ jen Ty, ruku na srdce...
relouth
smartmaniak
smartmaniak

Post by relouth »

:D ja fakt nema cas sa tu handrkovat s nejakymi dementmi..ty tu pises ako ze co? ved pises len svoje dojmy rovnako..

prefackat vas..cisty trolling
imperator
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver

Post by imperator »

S rychlosti ios sa neda wp8.1 a w10m vobec porovnavat - to je proste fakt na dalsich x rokov - pokial je to pre niekoho dolezite wp a androidu by sa mal vyhnut velkym oblukom
l0lz
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 6S, Surface Pro 3, Lenovo A7000

Post by l0lz »

Neviem čo stymi telefónmy robite, ale mne na WP8.1 padla možno jedna app za 2 mesiace a na W10M tiež nič, okrem nastaveni, kde jedna položka hoci kedy spôsobi pad aplikacie
l0lz
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 6S, Surface Pro 3, Lenovo A7000

Post by l0lz »

relouth wrote:
inak..vcera mi frejerka ukazala iphone 5c a ja som sa musel hanbit,ako to tam ide vsetko rychlo a ihned
Tak ip5c ma trochu iny soc ako L640 že ?
relouth
smartmaniak
smartmaniak

Post by relouth »

co je na tom soc rychlesjie mi povedz este
imperator
smartmaniak
smartmaniak

Post by imperator »

relouth : je to takto :)

640 je 1,2 ghz x 4 jadra
iphone je dualcore - vykon v multicore je zhruba rovnaky... to znamena ze ze ak su app alebo veci v systeme napisane tak na jedno max dva jadra alebo nevedia tie 4 vyzuit tak prakticky dostavas na ip5c (resp ip5) dvojnasobnu rychlost
dalej ma neporovnatelne rychlejsiu NAND a ram...
Gpu ma tiez o kus dalej ale to by na rychlost a nacitanie nemalo mat vplyv..
a nezabudat na cely OS + app ktore su rapidne lepsie optimalizovane a nativne...

takze suma sumarum - bud rad ze WP lieta tak ako lieta ;)

EDIT : zas berme to tak ze hoc sa uz 5c nejak nepredava tak iphone 5 a 5c v novom je mozne zohnat za 2-3 nasobnu cenu napr lumie 640 - takze porovnavajte k tomu radsej 930tku ktora stoji cca rovnako a to tych 320 eur - ta mozno neponukne aj tak taku rychlost ale celkovo ma dost dobre parametre oproti 5c / 5
relouth
smartmaniak
smartmaniak

Post by relouth »

je to mozno o HW..sice som nevidel porovnanie rychlosti vnutornych ulozisk tychto dvoch telefonov..ale hlavne si myslim,ze je to velka vdaka OS a dobre urobneych app

ak mne nacitava skype 5 sekund a ona to ma ihned..tak je to v riti..halvne ze je to ms apka :???:

inak odkial mas ze apple a6 je rovnako rychly v multicore ako snadragon 400 ?
imperator
smartmaniak
smartmaniak

Post by imperator »

u iphonu sa rychlost nand da zmerat tusim viacerimi nastrojmi robia to casto na anandtechu ale pre WP prakticky ziadny bench na NAND nie je - zda sa mi ze pri jednom benchmarku vyvojar pisal ze tam je obmedzenie systemu ze sa akokeby priamo nezapisuje a necita ale ide to dajme tomu cez nejaku aplikacnu vrstvu takze to nehadze dobre vysledky... ale nechcem az tak tliachat do vetra kazdopadne na anandtechu rychlosti NANDu pre WP chybaju... predpokladam ale ze ku S400 tam proste zazrak nebude... podla mna staci porovnat adekvatne Androidove devices so S400 - ono ani snapdragon 808 nie je vyhra v 950tke - stale podporuje iba eMMC 5.0 a nie UFS 2.0 - ked si zoberiem ze galaxy S6 ma UFS 2.0 a iphone 6s je este o nieco rychlejsi... tak opat o 5 rokov budes porovnavat lumiu a povies ze oproti iphonu 6s to je nebe a dudy :D :D :D

a tie cisla teda

https://browser.primatelabs.com/ios-benchmarks" onclick="window.open(this.href);return false;

Qualcomm MSM8226 Snapdragon 400 1190 MHz (4 cores)
1119

iPhone 5c
Apple A6 1300 MHz (2 cores)
1234

nie je to bohvieco napriec platformami... v skutnocnosti moze byt ten ci onen pomalsi alebo rychlejsi ale mna uz konkretne nezaujima ako to je - ak tomu pomoze system budiz... kazdopadne je tam super pozriet si vykon na jednojadro a vykon na multicore... u snapdragonov mas vykon na jednojadro tragicky... no a ked OS nenavrhuju specialne na viacjadier (co nenavrhuju lebo stale tu mame podporu na dvojjadrove telefony) tak to potom vo vysledku spolieha na vykon prvych dvoch jadier a potom to tak aj vyzera...

zabudol som k skypu... je to vlastne najhorsia app na WP a na ios je mile daleko...tam uz bola este ani WP nebol na svete :) brutalne lieta aj na ip5s a to uz je stary telefon... rovnako aj fb messenger... tu rychlost na 6s - radsej nechcem ani vidiet... ked budu porovnavat rychlost app s 950tkou tak to bude zase prepadak :) :)

to ze cesta viacjadier nie je nic moc pochopil aj qualcomm a preto SD820 bude 4 jadro (po 6 a 8 jadrach) a vykon vyzera byt na urovni ip 6s - aj ked vykon multicore by mal byt tak 4x 2140 - cca 10% - to uz by v multicore konecne niekto alebo nieco ip6s prekonal... kazdopadne dolezity a zaujimavy je vykon na jednojadro...to bude snad prvy krat co sa niekomu v novsom cipsete podarilo priniest vykon na jednojadro ako v iphone
tuto je tak o polovicu nizsi... pravdpodobne tam moze byt aktivny nejaky throttling ako u sd810 bo by sa prehrieval alebo tak... uvidime neskor ked vyjde zatial je to taky preview no

http://static.digit.in/default/f90d2fcb ... a4a08.jpeg" onclick="window.open(this.href);return false;

SD 820 - multicore 4762

iPhone 6s
Apple A9 1849 MHz (2 cores)
4341

aj ked tu sa uz bavime skor o vykone s rezervou do buducna nez o realnom vyuziti...

PS : u 640/730/830 atd a teda u SD400 je gpu adreno 305 rovnako ako u lumie 520 - ktora bude mat o 4 mesiace 3 roky od vydania... cize prvy MS lowend s 800x480 s WP 8.0 :)
relouth
smartmaniak
smartmaniak

Post by relouth »

Viem,tá gpu stíha v pohode :)
FloydPink
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 630

Post by FloydPink »

Nestalo se vam, ze by vam uplne spadl outlook? Uz mi nejde ani spustit, a kdyz se to semtam podari, tak jakokdyby chybi ucty.
wp_ss_20151118_0003.png
(21.48 KiB) Downloaded 704 times
Radim Stehlík
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 640DS

Post by Radim Stehlík »

úplně spadnout ne, ale přestalo mi jít smazat email, když jsem v něm. Musím do složky a tam ho swipem, nebo hromadným označením smazat.
A nejdou mi sloučit šechny účty do jedné doručené složky.

čekám na vydání nového Buildu, pak udělám zpátky 8.1 a 10 na čisto.
Teď to mám nějaký zblblý - nejde mi v nastavení upravit zvuk, nejde mi vypnout vibrace tlačítek, fungují mi Here aplikace (myslím že by neměly, v předchozím jsem je už neměl)
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: ***

Post by JirkaTom »

G.Aul před 28 minutami na Twitteru: "Sunny with a chance of build". Může to někdo smysluplně dekódovat (=přeložit) ?
Post Reply

Return to “Windows 10 Mobile”