Nokia Lumia 930: Všeobecná diskuse

Diskuzní fórum věnované smartphonům Nokia Lumia 930, 925, 920 a 900.
karel55555
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 930, Samsung Galaxy S9

Post by karel55555 »

Ahoj, máme tam dost stejných app, ale já už jsem včera přešel na WP10, mám nainstalované skoro vše co jsem měl na WP8.1,je ještě hodně brzy na nějaké závěry, ale dneska ráno byl telefon v pohodě. K.
Sinpa
smartstar
smartstar
Zařízení: Galaxy S8 @ Lumia 950

Post by Sinpa »

Tak telefon jsem 24.10. ráno našel mrtvej v nabíječce.
25. předán k prodejci (Datart) k reklamaci, ten jej odeslal do Arvata kde jsem zakázku průběžně sledoval.
Dnes tam najdu tohle:
Image Image Image ImageImageImage

To si dělají srandu, ne?
Telefon tam byl před měsícem na reklamaci, dostal nový kryt + displej = telefon je jako nový.
Technik při převzetí napsal "opticky OK".
Image

A teď to hodlají vrátit bez záruky s mechanickým poškozením!
Jediný kdo to mohl poškodit jsou oni, do 930 se přece nedá dostat, tak aby to nebylo poznat.
Datart se mi ještě neozval, vidím jen vyjádření z servisu, ale kam to směřuje je mi jasné...
Nějaké rady, vyjádření?
Sinpa
smartstar
smartstar

Re: Nokia Lumia 930: Všeobecná diskuse

Post by Sinpa »

Nikdo žádný komentář? Zkoušel jsem ještě podat stížnost přímo na stránkách MS na zamítnutí záruky. Ty údajně věc přezkoumali a zjistili zamítnutí záruky z důvodu mechanického poškození a v souladu s podmínkami Omezené záruky výrobce. Pořád ale nechápu co nějaké selhání elektronického dílu má s tím společného. Mám origo nabíječku od telefonu + DT910 a tedy jen original příslušenství. Telefon je z venku jak novy, dovnitr se bez poskozeni nedostanu, ale chyba je prý moje vina. Muzu byt rad ze mi to nechytlo u hlavy, nebo v kapse. Krom toho to není jediná vyhořelá Nokie za poslední mesic.
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2

Post by veigy »

Jako počkal bych na vyjádření Datartu. Pokud by s tím měli problém, udělej tam bordel, chtěj po nich vysvětlení (které ti oni neposkytnou, protože to dělal servis, maximálně ti řeknou nějaký kecy). Řekni jim, že je jasně v protokolu napsáno, že telefon je opticky OK (to že to podrobněji nespecifikovali je jejich problém), takže odmítáš jakoukoliv vinu na tý vadě...
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Telefon tam byl před měsícem na reklamaci, dostal nový kryt + displej = telefon je jako nový.
Technik při převzetí napsal "opticky OK".
Tak u tohoto bych mel velkou "zilu" na hlave a byl hodne sprosty a neprijemny.Jednoznacne tam něco bud dojebalo Arvato, při předchozí oprave, (ani bych se nedivil, delaji tam velci amateri a prasata) nebo je to selhani pristroje/elektroniky.
Telefon je z venku jak novy, dovnitr se bez poskozeni nedostanu
To pravda není.Do 930 se da dostat, pokud clovek vi a umi, aniz by to bylo poznat.

Dej vedet jak jsi dopadnul a boj nevzdej.Pokud dobře vidim, "zahoreni" je i dole u procesoru, tam to pravdepodobne zacaly vznikat první problémy..Drzim ti palce.
Sinpa
smartstar
smartstar

Post by Sinpa »

Ještě jsem psal psal stížnost na ztrátu záruky přímo na MS.
http://www.microsoft.com/cs-cz/mobily/p ... /email-us/" onclick="window.open(this.href);return false;

Odpověď:
Vážený pane ....,
děkujeme, že jste kontaktoval reklamační oddělení Microsoft Mobile.
Tímto Vám oznamujeme, že jsme na základě Vaší stížnosti k uvedenému IMEI: 3....5 provedli šetření ? uvádíme následující: Záruční oprava byla odmítnutá z důvodu mechanického poškození a v souladu s podmínkami Omezené záruka výrobce, se kterými se můžete seznámit v tomto odkazu: http://www.microsoft.com/cs-cz/mobily/p ... a-vyrobce/" onclick="window.open(this.href);return false;
Microsoft prezentuje stanovené zásady používání výrobku v Pokynech k obsluze. Údržba a provoz zařízení v podmínkách odlišných než jsou popsány v Pokynech k obsluze a záručních podmínek může mít za následek vznik poškození, na něž se záruka nevztahuje, včetně mechanického poškození, které může vzniknout v důsledku vystavení jakékoliv části zařízení vyššímu namáhání nad úroveň pevnosti použitých materiálů. To může způsobit latentní anebo kritické poškození komponentů.
S pozdravem a přáním hezkého zbytku dne,
Tereza Husáriková
Microsoft Mobile

Datart ještě nemá telefon zpět, tak čekám.
k.ats
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: L930

Post by k.ats »

Tý jo, tak to můžu být ještě rád, že mi reklamaci uznali. I když taky zvláštně. Funkční tlefon L1020 prohlásili za nefunkční a swapli mě ho úplně za jiný typ mobilu, právě za L930. Taky na to čekám co mi přijde a co mi k tomu řeknou. Tobě hlavně přeji pevné nervy, protože kdyby mi tohle udělali s telefonem za 10k,- tak to by mě asi ranilo. Samozřejmě se to chce bránit, ale kde? Když vlítneš do datartu a začneš tam dělat scény a dusno, tak si asi moc nepomůžeš, protože oni za to nemůžou. Jestli se s nimi zkusit domluvit v klidu, třeba s tím mají zkušenosti a poradí ti. Případně se obrátit na ČOI, vážně nevím co bych v tvé situaci dělal. Snad se ti to podaří nějak dořešit. Držím pěsti.
robsol
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung S7, iPhone 6s, Lumia 950

Post by robsol »

U naprosto nové Lumia 930 se mi děje to, že se jakoby "roztřese obraz" a začne to různě poskakovat po displeji, V tu chvíli nejde telefon používat dotykově a pomůže jen tvrdý restart, ale bohužel jen na chvíli. Zkoušel jsem to celé přehrát znovu v nástroji Windows Recovery Tool, ale bohužel nepomohlo. Dělá to vcelku již po zapnutí v naprosto čisté podobě.

Lze s tím něco podniknout nebo jen to zralé na reklamaci? :-(.
Kaizr
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 930

Post by Kaizr »

Reklamoval bych to
TagCee
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 930 Orange + lumia 550 black

Post by TagCee »

Ahoj, mám menší dotaz ohledně reklamace. Občas mám problém s dotykem v horní části obrazovky nejčastěji v pravo, ale jen když telefon leží na stole. Když ho držím v ruce tak reaguje v pořádku. Dále odemčení dvojím poklepáním když telefon leží často ho odemknu až na 3-4 pokus , ale v ruce na poprvé:-/ A nevím jak kdo ale dost často mě padá internet explorer( upřímně mě to docela štve) Nějak se ty závady začínají objevovat...
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Tez reklamace, ohledne toho dotyku, chyba v uzemneni dotykovky.Dostanes zcela novy displej, který je vcetne ramu.
TagCee
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 930 Orange + lumia 550 black

Post by TagCee »

Děkuji hned zítra s tím skočím. Snad to dopadne dobře . Dám vědět jak to dopadlo:-)
Sinpa
smartstar
smartstar

Post by Sinpa »

Hlavně aby te to nedopadlo stejne jak mě. Reklamoval jsem to samé...
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Ne kazdou reklamaci "pomrví" ;-)
robsol
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by robsol »

Když jsem ten telefon kupoval na kamenné prodejně v sobotu a odnesu jim to hned v pondělí zpět tak asi nemám nárok na výměnu nebo vrácení peněz co? To je super koupit nový a hned čekat 3 týdny na vyřízení reklamace :-(
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2

Post by veigy »

Pokud sis ho objednal přes internet a jen vyzvedl na kamenné, tak 14 dní máš, pokud ne, tak to můžeš uhrát na smutný oči...
kllr007
smartguru
smartguru
Zařízení: OnePlus 3

Post by kllr007 »

Ak si ho neobjednal cez net s dorucenim na pobocku tak nie.
Je to cisto vola predajcu, niektore takuto sluzbu poskytuju (datart napriklad) ale vacsina nie. Mozes skusit s tym ze ti nesadla farba :smile: a uvidis.
robsol
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by robsol »

tak vyměněno na místě za nový kus. super. Jen je to jina barva, ale vem to čert. Stejně jen přetrpím dobu než bude L950 a pak výměna [SMILING FACE WITH SMILING EYES].
macula
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 930, Asus VivoTab RT

Post by macula »

Ahoj, stále hledám nějaké řešení na problém se signálem, při zapnutém 4G. Máme tady u nás horší pokrytí a přijde mi, že při přecházení mezi LTE a EDGE se to někde nějak kousne a již se není možné dovolat. Doufal jsem, že to třeba vyřeší Windows 10 Mobile, ale chová se to furt stejně.

Podobný problém mám i s wifi. Pravidelně se pohybuji mezi cca 3 různými sítěmi. Přecházení mezi nimi je na čas OK, ale po nějaké době se již telefon k wifi nepřipojí. Nepomůže vypnout a zapnout wifi, ale musím vypnout a zapnout celý telefon.

Nevíte někdo co s tím, nebo to mám rovnou reklamovat? Telefon mám od O2.

Lumia 930
Windows 10 Mobile
Build 10.0.10581.0
Firmware 02540.00019.14522.26003
Hardware 2.0.0.3

Předem děkuji za pomoc.
Daff_Cz
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy S7 Edge, black

Post by Daff_Cz »

A když jsi měl oficiální WP 8.1 tak to dělalo taky?
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 930/925/920 a 900”