Windows 10 Mobile: Release preview

Všeobecná diskuze o nové verzi operačního systému Windows 10 Mobile
joeslovakia
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: lumia 930, lumia 925

Windows 10 Mobile Technical Preview

Post by joeslovakia »

pre mna osobne by bolo lepsie ak by urobili W10M tak ze pri aktualizáciách sa nebude preinstalovavat cely OS ale len cisto aktualizacia. to by bol velky pokrok. proces by bol rychlejsi
wosa.w
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: 950XL DS

Post by wosa.w »

Tak to já se vsadím, ze to bude rozloženi dlaždic v režimu na šířku :)
hotovyrado

Post by hotovyrado »

joeslovakia wrote:pre mna osobne by bolo lepsie ak by urobili W10M tak ze pri aktualizáciách sa nebude preinstalovavat cely OS ale len cisto aktualizacia. to by bol velky pokrok. proces by bol rychlejsi
Však to taky tak bude až bude ostrá verze. Nikdo Tě nenutí stahovat tyhle testovací verze....
relouth
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 640,Redmi Note 4 LTE

Post by relouth »

http://www.mylumia.cz/Dnes-se-bude-dit- ... 0581-A_758" onclick="window.open(this.href);return false;
Radim Stehlík
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 640DS

Post by Radim Stehlík »

Doufám, že neoznámí, že nový Build vzali a hodili to do koše. A že už nikdy žádný nevydají. že to balí :-)

(přijde to jako vtipnej vtip jen mě?) :-D
Doufám že tu budou ještě dlouho.
Zaklinac
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Apple iPhone 7 Plus + Microsoft Lumia 950 XL

Post by Zaklinac »

Ďalšie špekulácie sú o tom, že by sa možno nový build mohol flashovať cez Recovery Tool. Bolo by to super, keďže by to trvalo asi tak 5 minút a nemusel by sa robiť HR.
spellshaper
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Lumia 930, Surface Pro 3

Post by spellshaper »

No to by dávalo smysl... navíc si myslím, že by byl i lépe "vyčištěný" než ty pochybné OTA, kde se vše děje na zařízení s omezeným místem. Doufám, že máš pravdu.
Radeczek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPhone 5s

Post by Radeczek »

Smyslem insider programu je mimo jiné i ověření postupu aktualizace, který bude dostupný pro běžné uživatele. Flashování přes Recovery Tool k tomu asi nepatří. Naopak, OTA aktualizace bez nutnosti HR je to, na co se musí nyní soustředit :)
Krayzie
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950, iPhone SE

Post by Krayzie »

No a keby ten recovery tool vedel este aj spravit komplet zalohu povodneho systemu s naslednou moznostou obnovenia, tak by to bolo uz uplne mega a nevahal by som W10M znovu vyskusat.
Sandra
smartstar
smartstar
Zařízení: iPhone SE

Post by Sandra »

Souhlasím s Radeczek. Absolutně odmítám při aktualizaci něco flashovat a podobně, chci tapnout na "Instalovat" a mít za chvíli bez problémů hotovo, stejně jako je to s iOS. Zrovna tak chci, aby mi po aktualizaci všechno fungovalo jako dřív. A chci i aby po factory resetu a obnovení ze zálohy bylo vše uvedeno do původního stavu. Doufám, že to MS konečně takhle udělá.
elka_cz
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPhone 6S 64 GB

Post by elka_cz »

Sandro, to by byl sen (hlavně to s tou zálohou). Mám ale obavy... iOS je jen jeden.
spellshaper
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by spellshaper »

Vy máte o iOS ale hodně zkreslené představy :lol: Několikrát jsem byl nucen zálohovat a obnovovat iPhone a nijak hladce to teda nešlo. Častokrát byl nutný iTunes, musela se dělat aktualizace na verzi OS, která se do zařízení nevešla a podobně...
elka_cz
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by elka_cz »

spellshaper wrote:Vy máte o iOS ale hodně zkreslené představy :lol:
Moje představy jsou založeny na reálném používání i-zařízení od první hliníkové verze - viz http://elka.cz/telefony/telefony" onclick="window.open(this.href);return false;
Sandra
smartstar
smartstar
Zařízení: iPhone SE

Post by Sandra »

elka_cz wrote:Sandro, to by byl sen (hlavně to s tou zálohou). Mám ale obavy... iOS je jen jeden.
Taky mám tu obavu, že záloha bude stále zbytečná.
spellshaper wrote:Vy máte o iOS ale hodně zkreslené představy :lol:
To nejsou zkreslené představy ale realita. Používám iOS od verze 1, ještě na první iPhone dovezeném z US a skončila jsem s iOS 8. A faktem je, že OTA aktualizace bez problémů funguje a záloha funguje tím stylem, že uděláš factory reset a za 10 minut máš zpátky prostředí ve stavu, v jakém jsi ho opustil. Pokud přecházíš z jednoho iPhonu na druhý, máš za 10 minut na novém ten původní včetně nastavení všech programů, save her atd. To není nic zkresleného, to jsou fakta.
spellshaper
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by spellshaper »

Já mám naprosto opačné zkušenosti... Nejprve nešla záloha a flash vůbec udělat, protože nebylo na zařízení místo, pak to chtělo iTunes, který nebyl dostatečně aktuální. Po záloze to zase nešlo obnovit, protože verze systému byla moc stará a aktualizovat nešla, protože bylo málo místa na zařízení a podobné srandy. A to ani nemluvím o tom, že připojit cizí telefon na cizí PC, aby tam člověk dostal nějaký obsah je v podstatě nemožné.
To že se iTunes samotný na Win asi 10x zaseknul, přihlašoval se 15minut a několikrát se musel restartovat o tom se ani nezmiňuji, to je realita iTunes pod Windows. Předpokládám, že to Apple dělá schválně, aby se prodávaly jeho MacBooky, protože moc hůře naprogramovaných "profi" programů jsem neviděl.

Je fajn, že vím to fungovalo, ale aktualizace iPhone není v žádném případě dokonalá a naopak ve firemním prostředí je často mnohem problémovější než s WP. To jen abych Vám trochu otevřel oči a demystifikoval ten "dokonalý" IPhone.
elka_cz
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by elka_cz »

Sandra wrote: Pokud přecházíš z jednoho iPhonu na druhý, máš za 10 minut na novém ten původní včetně nastavení všech programů, save her atd. To není nic zkresleného, to jsou fakta.
A navíc bez nějakých záseků, nebo potřeby dvou či tří HR ;-)
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2

Post by veigy »

Navíc Zaklinacova poznámka směřovala směrem, aby bylo možné nový Insider build nainstalovat přes WDR jako jedna z možností mimo OTA, ne jediný způsob....
elka_cz
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by elka_cz »

spellshaper wrote:ale aktualizace iPhone není v žádném případě dokonalá a naopak ve firemním prostředí je často mnohem problémovější než s WP. To jen abych Vám trochu otevřel oči a demystifikoval ten "dokonalý" IPhone.
To vypadá na flamewar :-) Neříkám, že iPhone (respektive iOS) je dokonalý. Jen ho srovnávám s WP a zálohováním. A tady z mých zkušeností opravdu dokonalý je.
spellshaper
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by spellshaper »

Já také srovnávám stejný proces a z mých zkušeností rozhodně dokonalý není a práce s WP telefony byla vždy jednodušší. Paradoxní je, že s IPhonem byl při aktualizaci nebo nahrávání obsahu vždy nějaký problém. Asi to pramení z toho, že Apple produkty běžně nepoužívám, ale nemělo by to být, jak vy říkáte "blbuvzodrné"?
elka_cz
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by elka_cz »

K čemu mi je jednodušší práce, když neobnovím to, co potřebuju? Ale nechme toho, nemá to smysl. Spíš se těšme, čím nás dneska odpoledne překvapí :-)
Post Reply

Return to “Windows 10 Mobile”