Windows 10 Mobile: Release preview

Všeobecná diskuze o nové verzi operačního systému Windows 10 Mobile
Sentinel65
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Honor 8

Windows 10 Mobile Technical Preview

Post by Sentinel65 »

Netusim, zatim jsem se do toho nepoustel :-D nejspis pockam na dalsi build.
hotovyrado

Post by hotovyrado »

SmetyCZ wrote:Já teda mastavení GS mám.
Máš pravdu, po aktualizaci aplikací je nastavení GS i s těmi rozšířenými volbami. Nicméně sada znaků v Síť+ nastavit nejde, což mi ale ani neva.... Co mi vadí, tak v aplikaci Pošta nejde nastavit sdružení při několika účtech, na druhou stranu je perfektní kalendář. O nějakém zrychlení (L920) bych asi nehovořil, v každém případě budu testovat dál, na L620 jsem se ale vrátil k Denimu, zde budu zkoušet až s (snad bude) možností nahrání Offline map na SD :-)

elka > minulé buildy taky byly ze startu rychlé, zpomaliy se časem, takže uvidíme.... V každém případě Denim je ale na L920 furt jasně rychlejší, nechám si W10M do konce týdne, pak uvidím....

EDIT... co mě vytáčí už nyní je pomalé načítání SMSek... někdy to trvá i 3 sec!!
SmetyCZ
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Huawei P9 Lite 2017

Post by SmetyCZ »

Koukám, že Sentinel bude rychlík :D

Jinak, co jsem zatím pozoroval - obligátní seems faster.

Po instalaci u mě tradiční oser, kdy jsem musel telefon párkrát restartovat, aby se mi dotáhly dlaždice. Navíc mi chyběl Hudba Groove (měl jsem jen klasickou app Hudba z WP8.1).

Po HR všechno relativně ok, ale v menu mám aplikaci @C:\data\Programs\WindowsApps\Microsoft.E a zbytek názvu nevim, je za okrajem displeje. Nejde to smazat, aktualizovat, nic.

Dám tomu ještě jeden HR a uvidíme.

Jinak mi přijde o dost rychlejší stahování ze Store.
pogo8303
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite

Post by pogo8303 »

na sadu znaků jsem zvědavej - v minulém buildu někdo měl, někdo neměl - já třeba i když používám úplnou, tak v nastavení omezenou možnost měl i přesto, že jsem po upgradu provedl HR. Večer se mi povedlo akorát tak udělat upgrade, na čistou WP8.1 (samozřejmě jsem stáhl cz klávesnici), teď se točí kola po HR, tak uvidíme.

SmetyCZ:: jj, po dvou stránkách řešení nového buildu si všiml, že vyšel :)
hotovyrado

Post by hotovyrado »

sadu znaků máš, pokud přejdeš z WP 8.1 a už neresetuješ, avšak po dalším HR se tahle volba ztratí (dlužno podotknout, že nastavení Glance zůstane)..... Co mě ale sejří více, je nemožnost stažení textových návrhů, a to u jakékoliv klávesnice. A to bude asi důvod, proč se k Denimu vrátím ihned i na L920, beztak bych to časem udělal, protože rychlost Denimu je zcela jinde...
elka_cz
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPhone 6S 64 GB

Post by elka_cz »

Jaký je ideální postup při přechodu z 10536? Plánuju to takhle:
  • udělat zálohu stávající verze
  • pomocí Windows Phone Recovery Tool vrátit 8.1
  • obnovit ze zálohy
  • počkat na aktualizaci aplikací
  • nainstalovat Windows Insider a nastavit fast
  • aktualizovat

Zapomněl jsem na něco, nebo byste něco vynechali?
hotovyrado

Post by hotovyrado »

elka > jinou možnost, než oklikou přes 8.1 ani nemáš, protože z předchozích verzí Desítek se na tohle sestavení nedostaneš :-)
SmetyCZ
smartmaniak
smartmaniak

Post by SmetyCZ »

Já mám i sadu znaků (a to nechci machrovat) - nastavení -> doplňky -> síť+

@Elka_cz - já osobně bych to neobnovoval ze zálohy (dělá to sem tam bordel i na stable 8.1...), po dotažení TP update bych ještě udělal HR, ale je to celkem na dlouho, no.
pogo8303
smartmaniak
smartmaniak

Post by pogo8303 »

hotovyrado wrote:sadu znaků máš, pokud přejdeš z WP 8.1 a už neresetuješ, avšak po dalším HR se tahle volba ztratí (dlužno podotknout, že nastavení Glance zůstane)..... Co mě ale sejří více, je nemožnost stažení textových návrhů, a to u jakékoliv klávesnice. A to bude asi důvod, proč se k Denimu vrátím ihned i na L920, beztak bych to časem udělal, protože rychlost Denimu je zcela jinde...
Stažení klávesnic je známá věc - vždycky to vyřeší během následujícího dne - u každého buildu, pokud ti i tak nic nepůjde stáhnout, tak klasika znovu potvrzení insider, stáhnout klávesnice, vyhledat aktualizace.
hotovyrado

Post by hotovyrado »

pogo8303 > díky, ale tohle do druhého dne nevydrží... pomalu se nenačítají jen SMS, ale i fotky.... připadám si jako 4 roky zpět s nějakým laciným androidím Číňanem.... Navíc třebaže v aktualizované aplikaci Fotky lze zvolit možnost na dlaždici "Oblíbené" tak z galerie žádnou fotku jako oblíbenou nenastavím - možnost tam chybí....

Kdepak, je to stále hodně nedodělané a pomalé, už do L920 tlačím WP8.1
pogo8303
smartmaniak
smartmaniak

Post by pogo8303 »

mě se třeba vždycky nový build usadí až cca. po dvou dnech - strašně dlouho dotahuje aplikace, pak už jede docela svižně, ale na 8.1 ještě nemá.
EDIT: tak i po HR mám možnost změny sady znaků
SmetyCZ
smartmaniak
smartmaniak

Post by SmetyCZ »

Jinak FB Beta dostává update na verzi 10, interaktivní notifikace atd..

(mě to teda update nenašlo)

http://wmpoweruser.com/facebook-beta-ap ... e-devices/" onclick="window.open(this.href);return false;
hotovyrado

Post by hotovyrado »

Podle všeho bude další už za týden, takže vyčkám s tím, že pokud už pak půjde migrovat kupředu bez návratu na WP8.1 tak to bude víc na pohodu... nicméně pokud budou kladné ohlasy, tak to tam z Denimu možná o víkendu zase nahodím, desítkovou zálohu mám :-)
mZ80
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 930

Post by mZ80 »

Nainstalována poslední TP W10 na Nokia 930 a :

reakce jsou mnohem rychlejší, zatím
lagování minimální, zatím
neproblikávají ikony na základní obrazovce
slovník a našeptávač ok
nelze spustit perfect tube, nevím proč
nepřeložené názvy v aplikaci telefon (History, Speed dial, Dial pad)
na zamykací obrazovce nelze zafixovat oznámení WhatsApp a Viber
hdcz
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia 950 Black

Post by hdcz »

Na lumia 925 :
Vsechny veci se ted jmenuji Windows - kalendar, mapy,kalkulacka, kamera, hlasovy zaznamnik..budiky..musi se dat aktualizace ze store..
Prijde mi to trosku zabrzdeny..slovnik do klavesnice neni zatim ke stazeni..pise ze se nezdarilo.
Na rychly prehled v info liste nejde nic dat na treti ikonu..pokazde to padne. GS ukazuje pocasi jen dole textove, viber i wp ukazuje po pridani do GS.
Ze store se to kousne ze nic nejde stahovat, musim dat vse pozastavit a pak vse spustit a uz to nacita dalsi, ale bude asi pretizene ted..
Meteoradar mi nechce ukazat zivou dlazdici na uvodni obrazovce...
---------------------------------------------------------------------------------
update: hra Subway surfer nefunguje..nove pise store co jde spustit na w10 a nejde z tech aplikaci comate nainstalovalo za celej cas WP....
hotovyrado

Post by hotovyrado »

Mě taky jde (šlo, už mám zase Denim) do Glance hodit notifikaci Viberu i WA... holt, a není to jen tento případ, se W10M chovají na každém typu (a možná i kusu) jinak :-(
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: ***

Post by JirkaTom »

hotovyrado: asi unáhlené závěry a domněnky...

Po instalaci W10M TP na Lumie se vše cca 5 hodin usazuje. Zejména:
- aktualizace systémových aplikací
- indexování multimediálních dat (fotky, videa, hudba atd...)
- další věci

Před touto dobou usuzovat na rychlost a odezvu systému nedává smysl.
Dále: buildy, které jsou dodávány, prakticky nemá smysl provozovat bez Obnovení továrního nastavení po instalaci W10M TP.
Zároveň je nutné neobnovovat data ze zálohy. Struktura dat systému se build od buildu mění, takže pro praktické posouzení přínosu nového buildu je nutné neobnovovat ze zálohy.

První dojmy na Lumii 520: nejde to nejhůř, proti minulému buildu o mnoho lepší, animace Hlavní obrazovky (zejména reakce na navigační "Šipka zpět") velmi dobrá. Stabilita zatím OK...
Závěry lze udělat po nějakém dnu...
hotovyrado

Post by hotovyrado »

JirkaTom > asimáš pravdu, o víkendu se k W10M vrátím a budu ignorovat i minulou desítkovou zálohu
steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus

Post by steelspace »

Oproti minulému sestavení:
- správně citlivé stahování notifikačního centra
- plynulá animace SplitView (výjezd hamburge menu)
- okmažité zobrazení informací na zamykací obrazovce
- mnoho drobných vylepšení vzhledu
- po změně barvy se tato nastaví u všech aplikací ihned
hdcz
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia 950 Black

Post by hdcz »

Nejaka rada na slovnik cz do psani? odebrat restart pridat nefunguje..zmenit na eng komplet a reset pridat taky ne :) ..ani slovenstina nejde..boha :) ale oproti predchozimu buildu mi uz jdou placene apky ..takze to zatim necham do nedele..jeste ten slovnik a subway surfer a muzu zit :)
Post Reply

Return to “Windows 10 Mobile”