HP iPAQ 614 Business Navigator
Tot otazka, jestlize jak ten Asus, tak iPAQ maji prakticky totozny HW vyjma GPS, pak musi asus vydrzet mene, jestlize ma pomerne o dost slabsi baterii...samozrejme by mohlo byt hur, ale zrovna na poli komunikatoru bych volil radeji co nejsilnejsi baterii...a asi i zkousnu tu mizernou GPS, stejne si asi do auta poridim klasickou...
Kapu: Nepoužívej zbytečně tak dlouhou citaci.
Kapu: Nepoužívej zbytečně tak dlouhou citaci.
Ipaq610 & TomTom
Odpoved od HP mi prijde prinejmensim podivna a neprikladal bych ji vubec vahu - nektere casti odpovedi potvrzuji absolutni neznalost produktu, ktery nemeli nikdy v ruce.
Mel jsem k dispozici vzorek z rijna 07:
1) TomTom 6.3 sel v pohode nainstalovat
2) TomTom v phode nasel interni GPS - standard NMEA - stejne jako dalsi aplikace - kuprikladu GPSinfo
3) problem jako takovy byl se signalem GPS - kdyz uz se chytl tak zobrazoval 3 - max 4 satelity --- porovnani s vedle stojicim SirfIII BT GPS -- nebe a dudy
4) bylo mozne vyuzivat GPS z vice aplikaci naraz pustenych
5) nedokazal jsem presne zjistit v cem byl problem zdlouhaveho az nemozneho fixu. Nekdy jsem chytil signal s vlozenou sim...nekdy bez ni. HP GPS quick fix - ktery si stahne z netu aktualni polohy satelitu - a je dostupny pro starsi ipaqy s integrovanym gps, neslo pouzit. Najezdil jsem s tim asi 500km po CZ a pokud chytal signal GPS tak TomTom fungoval bezchybne. Opravdu jediny problem toho vzorku bylo fixovat signal GPS. Nepomahalo ani navazani spojeni GPRS...proste v GPSinfo zobrazoval treba 2h v kuse pohybujici satelity --- spravne --- ale nedokazal to fixnout.
6) predinstalovany GoogleMaps ke svemu behu potrebuje datove spojeni ale to je pochopitelne...a tohle asi mate HP CZ support
Ve finalni verzi uz muze byt upravena sila signalu GPS pomoci jinak resene anteny nebo vymenou cipu nebo softwarove - viz zminovany Quick fix. Uvidime
Jinak jak jiz jsem zminoval na palmpc - vyborny smartphone --- prakticky nejlepsi na trhu s integrovanym GPS.
Ocekavam jeho oficialni uvedeni na trh.
Nejnovejsi termin dodavky do CZ byl posunut z 7.2 na 21.2.
Jakmile bude dostupny tak otestuji funkci GPS a pokud bude OK si jej poridim.
Mel jsem k dispozici vzorek z rijna 07:
1) TomTom 6.3 sel v pohode nainstalovat
2) TomTom v phode nasel interni GPS - standard NMEA - stejne jako dalsi aplikace - kuprikladu GPSinfo
3) problem jako takovy byl se signalem GPS - kdyz uz se chytl tak zobrazoval 3 - max 4 satelity --- porovnani s vedle stojicim SirfIII BT GPS -- nebe a dudy
4) bylo mozne vyuzivat GPS z vice aplikaci naraz pustenych
5) nedokazal jsem presne zjistit v cem byl problem zdlouhaveho az nemozneho fixu. Nekdy jsem chytil signal s vlozenou sim...nekdy bez ni. HP GPS quick fix - ktery si stahne z netu aktualni polohy satelitu - a je dostupny pro starsi ipaqy s integrovanym gps, neslo pouzit. Najezdil jsem s tim asi 500km po CZ a pokud chytal signal GPS tak TomTom fungoval bezchybne. Opravdu jediny problem toho vzorku bylo fixovat signal GPS. Nepomahalo ani navazani spojeni GPRS...proste v GPSinfo zobrazoval treba 2h v kuse pohybujici satelity --- spravne --- ale nedokazal to fixnout.
6) predinstalovany GoogleMaps ke svemu behu potrebuje datove spojeni ale to je pochopitelne...a tohle asi mate HP CZ support
Ve finalni verzi uz muze byt upravena sila signalu GPS pomoci jinak resene anteny nebo vymenou cipu nebo softwarove - viz zminovany Quick fix. Uvidime
Jinak jak jiz jsem zminoval na palmpc - vyborny smartphone --- prakticky nejlepsi na trhu s integrovanym GPS.
Ocekavam jeho oficialni uvedeni na trh.
Nejnovejsi termin dodavky do CZ byl posunut z 7.2 na 21.2.
Jakmile bude dostupny tak otestuji funkci GPS a pokud bude OK si jej poridim.
GPS...
podle vyjadreni lidi z HP (nejaka technicka podpora, p. Martinek) ma iPaq 614 cipset Qualcomm MSM6280 (radio chipset) a GPS (pry) SirfIII...podle tech obrazku z iGa (o par prispevku vyse) ale GPS uplne chybi (vykricnik), coz sice nic znamenat nemusi, ale...
-
jivo
- častý přispěvatel

- Zařízení: HTC Evo 3D GSM; HTC Dimond2 -Topaz:XDA Energy
Jsem zvedavej. Ta GPS mne tolik netrapi, preferuji externi a telefon pekne v pouzdre nebo na palubce, kde by pres pokovene a vyhrivane sklo stejne asi toho moc nechytil.
Ale v diskusi je zminka jen o 64MB RAM. Na shopu jsem cetl 128 ?
V diskusi je podpora jen SD, pokud nema SDHC, tak je na 2 veci.
Ale jinak me docela laka. Bohuzel, nenasel jsem zadneho dodovatele, kterej by ho mel a sloby ho alespon par minut testnout.
VZKAZ PRO ADMINA: muzem poprosit co nejdrive (vcera bylopozde
) alespon o malou recenzicku. Predpokladam, ze ho budete mit v ruce mezi prvnima.
Ale v diskusi je zminka jen o 64MB RAM. Na shopu jsem cetl 128 ?
V diskusi je podpora jen SD, pokud nema SDHC, tak je na 2 veci.
Ale jinak me docela laka. Bohuzel, nenasel jsem zadneho dodovatele, kterej by ho mel a sloby ho alespon par minut testnout.
VZKAZ PRO ADMINA: muzem poprosit co nejdrive (vcera bylopozde
-
Tomáš Kubec
- smartmaniak

- Zařízení: Lenovo P780
SDHC...
podpora SDHC je SW zalezitosti (pokud vyrobce nezmrvi pripojeni) a WM6 maji plnou podporu...
V soucasne dobe verim, ze GPS ma, ale pochybuji o StarSIRFIII, protoze tam je zmineny chipset Qualcomm a ten ma vlastni (pry ne moc dobry chip). Ja jsem nakonec koupil HTC TC. GPS, ac od stejne firmy, ale jiny model, ma hodne dobry (fix uvnitr meho pokoje). Mrzelo me, ze jsem prisel o klavesnici, ale nazor jsem zmenil. Ano, neda se na tom psat poslepu, ale dle meho to nepujde moc dobre ani tady. Psat ano, ale ovladani PPC si proste vyzaduje vice soustredeni nez u DP. Navic kdyz delam na dotykovem displeji, tak me ani nenapadne sahnout po tech par tlacitkach co tam mam. Proste jsem tak nejak psychycky naladen na ten obdelnik 2,8'', nevim:) A displej ma pro tento ucel TC urcite lepsi. Porovnani prace prstem na displeji zapustenem a v rovine vyzniva uplne jasne. Hlavne u kraju displeje je to nebe a dudy.
13.02.2007
V tento deň bude dostupné na Slovensku.
sirfIII vs gpsOne
Tohle zarizeni se mi taky libi. Nasel jsem link na porovnani sirfIII a (Qualcomm MSM6280) gpsOne, coz je mozna ta mrcha co je v 614. Vypada to dost tristne...
http://www.gpspassion.com/fr/articles.asp?id=175&page=6
http://www.gpspassion.com/fr/articles.asp?id=175&page=6
-
Diamant
- stálý přispěvatel

- Zařízení: HTC Touch HD2
Zase tak tragicky by som to nebral, lebo som mal Loox N560 (na Vianoce nás vykradli, tak ho už nemám) a ten mal GPS čip SiRF Star III a v porovnaní s externým GPS modulom s rovnakým čipom to bol ohromný rozdiel. Tak skôr asi pri zabudovaní do takého malého priestoru nejde osadiť anténu s dostatočným ziskom.
Tak to je otazka preferenci. Ono v tech externich BT neni zas tak o tolik vic mista a je treba si uvedomit, ze krome nutnosti tahat s sebou dalsi zarizeni (pokud ho nemate jen do auta) a inicializovat BT pred jeho pouzitim, je treba toto zarizeni i udrzovat nabite, coz me by hodne moc vadilo, protoze dnesni doba nuti cloveka starat se o milion zarizeni (kamera, fotak, notebook, mp3, telefon, pda, bt handsfree,...), takze nakonec nic nez all-in-one zarizeni v praxi stejne nejsem ochotny pouzivat. Ale je to take tim, ze GPS vyuziji jen obcas narazove. Pokud nekdo jezdi s navigaci denne, pak mu to asi tak otravne a hlavne zbytecne nabijet neprijde.
A co se tyce toho testu GPS chipu, me ty vysledky zas az nejak moc tristni neprisli. Pro nenarocneho uzivatele to bude na silnici stacit. Lamat chleba by se mohl v terenu (geocaching).
A co se tyce toho testu GPS chipu, me ty vysledky zas az nejak moc tristni neprisli. Pro nenarocneho uzivatele to bude na silnici stacit. Lamat chleba by se mohl v terenu (geocaching).
Myslím, že ten Qualcomm MSM6280 není tak jistej. Původně tam asi byl, ale kvůli problémům s navigací byl možná vyměněn za novější řadu MSM7xxx. Přece jenom na tu mašinu nasadili reklamu jako na business navigator a byla by docela ostuda, kdyby právě tahle funkce moc nefungovala a není moc možností, jak ten problém opravit. Vzhledem k tomu, že jim to trvalo půl roku mi přijde výměna chipsetu docela reálná. Navíc sem se dočetl, že hp úplně zrušilo model 610 pro ameriku, údajně kvůli právním problémům. A ty právní problémy by mohly být to, že broadcomm zažaloval qualcomm kvůli porušení jeho patentů právě u chipsetů řady MSM7xxx, vyhrál a vynutil si tak zákaz prodeje a podpory těchto chipsetů v usa.
Pokud by to byla pravda, tak by s gps neměl bejt problém. Je to možná trochu divoká teorie, ale nepřijde mi úplně nereálná.
Pokud by to byla pravda, tak by s gps neměl bejt problém. Je to možná trochu divoká teorie, ale nepřijde mi úplně nereálná.
-
jivo
- častý přispěvatel

- Zařízení: HTC Evo 3D GSM; HTC Dimond2 -Topaz:XDA Energy
Tak se mozna dockame. Na HP jsem dnes nasel i flash reklamu o rade 600
http://h41257.www4.hp.com/cda/mwec/disp ... __#ipaq610
Ale dle informaci na strance dostupny od podzimu 2007
Jiz pisi dotaz na hpmarket, tak se snad ozvou.
http://h41257.www4.hp.com/cda/mwec/disp ... __#ipaq610
Ale dle informaci na strance dostupny od podzimu 2007
Jiz pisi dotaz na hpmarket, tak se snad ozvou.