To kde sa vyslovene nezhodujeme, je ten search box. Pride mi tam totiz uplne zbytocny a radsej by som ho vyvolaval lupou. Casto hladam len podla pociatocnych pismen a zavadza mi tam. A pokial nie je ten search box aktivny hned po otvoreni appky (aj so zobrazenou klavesnicou), tak ani funkcne ani ergonomicky k nicomu neprispieva (musim extra tapnut, ci uz na lupu alebo do search boxu). Podobna stupidita je aj na WP8, kedy ked stlacim HW lupu, tak musim este tapnut aj do search boxu, namiesto toho, aby ten search box bol automaticky aktivny aj s klavesnicou.
Windows 10 Mobile: Release preview
Windows 10 Mobile Technical Preview
maxxz: Ocividne si pleties dojmy s pojmami
Ja niekde tvrdim, ze kazda aplikacia musi mat presne ties iste prvky bez ohladu na pouzitie? Ja tvrdim, ze tie prvky musia minimalne v ramci systemu vyzerat rovnako. To znamena, ze nedam do jednej appky pozadie spodnej listy sede a do druhej cierne. Ze nedam do jednej appky prvok kde mam text+ikonu, tlacidla centrovane do stredu a na sedom pozadi a do druhej iba text, tlacidla roztiahnute po sirke a na ciernom pozadi. Bud vyberiem jedno alebo druhe (a po tom, ako aj do nastaveni, aj ked nie vsetkych, dali ikony, tak logicky vyberiem prvu moznost). Ze nedam do vacsiny appiek lupu dole do spodnej listy a do jednej appky do vrchnej listy (vid onedrive na WP8). Tieto veci totiz nemaju s funkcnostou appky nic spolocne.
To kde sa vyslovene nezhodujeme, je ten search box. Pride mi tam totiz uplne zbytocny a radsej by som ho vyvolaval lupou. Casto hladam len podla pociatocnych pismen a zavadza mi tam. A pokial nie je ten search box aktivny hned po otvoreni appky (aj so zobrazenou klavesnicou), tak ani funkcne ani ergonomicky k nicomu neprispieva (musim extra tapnut, ci uz na lupu alebo do search boxu). Podobna stupidita je aj na WP8, kedy ked stlacim HW lupu, tak musim este tapnut aj do search boxu, namiesto toho, aby ten search box bol automaticky aktivny aj s klavesnicou.
-
kllr007
- smartguru

- Zařízení: OnePlus 3
Ja ho nechcem hodnotit ale chc co najlepsiu funkcnost. Preto sa pytam ci po update spravit zasa HR.Martin.K wrote:I když se někdy názory různí (zejména s ohledem na funkčnost konkrétních aplikaci), jednoznačně doporučuji HR. Pouze čistý systém je možné objektivně hodnotit.
Mam dat SLOW ci FAST ? je FAST dostatocne stabilny ?
- Daniel Fibikar
- smartmaniak

- Zařízení: Microsoft Lumia 950
Krayzie:
Asi se shodneme na tom, že mám rozdílný názor na dannou věc, nechce se mi to stebou asi dále rozebírat. Hodnotit design je předčasné, nějaké úpravy ještě proběhnou, nicméně jediný rozdíl co vidím já je černé pozadí pivotu a navigačního panelu v lidé, což očekávám MS doladí. Jinak vypadají všechny aplikace přesně jak mají, tedy dle Windows 10 Design language a konzistentní jsou, toť můj názor.
Asi se shodneme na tom, že mám rozdílný názor na dannou věc, nechce se mi to stebou asi dále rozebírat. Hodnotit design je předčasné, nějaké úpravy ještě proběhnou, nicméně jediný rozdíl co vidím já je černé pozadí pivotu a navigačního panelu v lidé, což očekávám MS doladí. Jinak vypadají všechny aplikace přesně jak mají, tedy dle Windows 10 Design language a konzistentní jsou, toť můj názor.
-
imperator
- smartmaniak

- Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver
tak mozno u nas je bing okliesteny ale v inych regionoch si mozes zvolit dole to kukatko, alebo bing localities ci ako sa to vola a to hladanie podla hudby tusim... + na bing pozadi si mozes kliknut na informacie na tie stvorceky co ti povie viac ohladom toho bing pozadia... takze hned po kliknuti lupy mat klavesnicu by bolo asi len custom riesenie pre teba... - ja osobne viac pouzijem kukatko nez samotny search napriklad (kedze SK region ma len to kukatko)Krayzie wrote:Podobna stupidita je aj na WP8, kedy ked stlacim HW lupu, tak musim este tapnut aj do search boxu, namiesto toho, aby ten search box bol automaticky aktivny aj s klavesnicou.

Ano, HR doporučuji udělat. Vzhledem k tomu, že (z mého pohledu) je každá nová verze lepší, než předchozí a 10536.1004 je velmi slušná, pak FAST.kllr007 wrote:Ja ho nechcem hodnotit ale chc co najlepsiu funkcnost. Preto sa pytam ci po update spravit zasa HR.Martin.K wrote:I když se někdy názory různí (zejména s ohledem na funkčnost konkrétních aplikaci), jednoznačně doporučuji HR. Pouze čistý systém je možné objektivně hodnotit.
Mam dat SLOW ci FAST ? je FAST dostatocne stabilny ?
-
kllr007
- smartguru

Ok dal som fast a uz sa aktualizuje.
Potom po navehnuti mam dat rovno HR alebo mam spustit insider appku a ofhlasit sa z aktualizacii ?
Potom po navehnuti mam dat rovno HR alebo mam spustit insider appku a ofhlasit sa z aktualizacii ?
kllr007: že nemáš obavu z použitelnosti vzhledem ke zkušenostem zde prezentovaným? Osobně se na W10M také těším, hlavně kvůli pár novým funkcím, které mi chybí a které tam snad budou, ale tuhle betu bych si nenainstalovala, potřebuji plně funkční telefon a to s touto verzí není možné. A navíc mě ani nebaví to všechno nastavovat
Ale dej pak každopádně vědět, jak ti to funguje a jestli je možné konečně nastavit při focení jen jedno rozlišení a to to největší a jen do JPG nebo jen do DNG. Díky.
-
kllr007
- smartguru

No kedze sa mi 1020 teraz vratila, medzitym som zohnal zalozny fon tak si mozem s nou dovolit experimentovat. Tiez by sa mi do toho nechcelo ak by osm mal telefon nastaveny a zauzivany, avsak je po HR tak ci tak tak tych par dni na test si dovolit mozem.
jasne dam vediet, sam som zvedavy ci pojde DNG ak hej to mi staci :D
jasne dam vediet, sam som zvedavy ci pojde DNG ak hej to mi staci :D
Mě by stačil i JPG
Ale aspoň jedna taková možnost by byla prima. Opravdu nechápu, proč se s velkou fotkou ukládá naprosto zbytečně ještě malá...
-
kllr007
- smartguru

Tak ono zasa zbytocne to nieje, velakrat sa mi stalo ze som nieco odfotil a poslal cez skype, a to posielat DNG neviem neviem :D
Kazdopadne moznost volby :
JPEG 5
JPEG 5 + JPEG 38 /pre pripadne zmenenie kompozicie/
Jpeg 5 + 38DNG
Tieto mne osobne uplne stacia, uvidime ake budu vo W10, akurat presli koliecka, uz je "Migracia dat". Ked to nabehne spravim HR (aj ked stale neviem ci sa mam najskor odhlasit z insidera alebo nie) a budem testovat par dni.
JPEG 5
Jpeg 5 + 38DNG
Tieto mne osobne uplne stacia, uvidime ake budu vo W10, akurat presli koliecka, uz je "Migracia dat". Ked to nabehne spravim HR (aj ked stale neviem ci sa mam najskor odhlasit z insidera alebo nie) a budem testovat par dni.
Asi ano, ovela castejsie totiz pouzivam vyhladavanie ako scanner a je to o drzku:imperator wrote:... takze hned po kliknuti lupy mat klavesnicu by bolo asi len custom riesenie pre teba...
1. tap na lupu umiestnenu dole
2. tap na search box umiestneny hore (pri pohybe a ovladani jednou rukou dost o drzku)
3. pisanie na klavesnici umiestnenej v spodnej casti
Radsej by som tapol na lupu a v pripade, ze potrebujem nieco ine ako hladanie, tak by som tapol na back. Nemusel by som totiz prehmatavat z dola hore a spat.
Ale asi som divny, kedze mi vadia veci, ktore ostatni vobec neriesia. Ja zase neriesim snapchat, hry, hudobny prehravac, video prehravac a dalsie 3.14coviny, ktore riesia ostatni.
Ale dost, aj ked si myslim, ze tieto veci do vlakna o W10M patria, nebudem to tu uz dalej riesit, kedze to vela ludi nezaujima.
- Daniel Fibikar
- smartmaniak

Ta malá fotka je totiž "kvalitnější". Má menší rozlišení, nicméně využívá tzv. oversamplingu. Mrkni sem pro více info http://www.digineff.cz/clanek/nokia/pur ... ersampling" onclick="window.open(this.href);return false;
To mě právě nestačí, já bych chtěla možnost volby JPEG 5, JPEG 38, DNG 38, JPEG 5 + JPEG 38, JPEG 5 + DNG 38, JPEG 38 + DNG 38. A za sebe můžu říct, že bych využívala pouze druhou možnost, tedy JPEG 38 a v případě, že bych chtěla něco jo kvalitně, tak asi tu poslední možnostkllr007 wrote:Tak ono zasa zbytocne to nieje, velakrat sa mi stalo ze som nieco odfotil a poslal cez skype, a to posielat DNG neviem neviem :D
JPEG 5
Jpeg 5 + 38DNG
Juknu, díky za odkaz.maxxz wrote:Ta malá fotka je totiž "kvalitnější". Má menší rozlišení, nicméně využívá tzv. oversamplingu. Mrkni sem pro více info http://www.digineff.cz/clanek/nokia/pur ... ersampling" onclick="window.open(this.href);return false;
-
kllr007
- smartguru

Tak fon nabehol avsak nemam tam lumiu cameru, a windowsacka robi len JPEG v 32?Mpix (7700x4300). Takisto nemam aplikaciu Spávy (pre SMS :D )
Uz sa robi HR uvidime co z toho vznikne :D
Uz sa robi HR uvidime co z toho vznikne :D
- Daniel Fibikar
- smartmaniak

Poznatka k novému sestavení a Lumia 1020:
Takže asi tak k Lumia Camera.We also wanted to talk a little bit about Lumia 1020 camera features on Windows 10. Owners of the Lumia 1020 love using their phone’s amazing camera to capture high-fidelity photos and videos. If you recently upgraded your Lumia 1020 to a Windows 10 Insider Preview build, you might have been disappointed that your camera wasn’t working like you expect. Many of the Lumia 1020’s camera features, like 41MP capture and DNG files, only work with the Lumia Camera app. While the app works with Windows 10 Mobile, it won’t be available for download from the Store until later this fall.
To get all your Lumia 1020 camera features back, you need the Lumia Camera app installed on your phone. The easy solution is to wait until the app is available in the Store. If you don’t want to wait, you need to use the Windows Phone Recovery Tool to return to Windows Phone 8.1 in order to get the app back.
-
kllr007
- smartguru

Takze ak tomu spravne chapem - ak chcem DNG, musim pockat kym bude v store alebo kaslat na W10 a vratit sa spet na 8...
Hmm tazka dilema, mozno to ten mesiac/dva vydrzim aj bez DNG, uvidime ako natom bude zvysok OS. Hlavne ma trapi chybajuca SMS app
Inac tu ma Lumiu cameru aj pr iW10 http://allaboutwindowsphone.com/feature ... _for_W.php" onclick="window.open(this.href);return false;
//edit jasne to az na novom builde nejde, uz chapem. No uvidime ak ma bude OS srat pojdem spet tak ci tak. AK nie tak to par mesiacov preckam aj s JPEG
Hmm tazka dilema, mozno to ten mesiac/dva vydrzim aj bez DNG, uvidime ako natom bude zvysok OS. Hlavne ma trapi chybajuca SMS app
Inac tu ma Lumiu cameru aj pr iW10 http://allaboutwindowsphone.com/feature ... _for_W.php" onclick="window.open(this.href);return false;
//edit jasne to az na novom builde nejde, uz chapem. No uvidime ak ma bude OS srat pojdem spet tak ci tak. AK nie tak to par mesiacov preckam aj s JPEG
-
veigy
- smartmaniak

- Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
SMS app normálně doinstaluješ ze store... 32Mpix je to asi kvůli tomu, že máš zapnutý formát 16:9, který má jiné rozlišení...
-
kllr007
- smartguru

skusim, kuknem store.
To rozlisenie mi je samozrejme jasne.
Vie mi niekto povedat ako sideloadnem andorid apps ak maju aj .obb ? nejedna sa o warez, su volne dostupne (Fallout shelter a Heartstone) len netusim ako to nahodit :D
To rozlisenie mi je samozrejme jasne.
Vie mi niekto povedat ako sideloadnem andorid apps ak maju aj .obb ? nejedna sa o warez, su volne dostupne (Fallout shelter a Heartstone) len netusim ako to nahodit :D
Re: Windows 10 Mobile Technical Preview
Mas foliu? Blbne ti proximity senzor.Ziegelfeld wrote:Stáva sa niekomu L930 ze nevie zlozit hovor lebo sa mu nerosvieti displej ked da mobil od ucha? HR som nerobil.