Velmi špatné rozlišení - Windows 10
Dobrý den,
Mám problém s nově upgradovaným Windows 10.
Rozlišení, které vidím na monitoru vypadá opravdu dost špatně. Zkoušel jsem proklikat různá druhy rozlišení, ale nic to výrazně nezměnilo, nýbrž trochu zlepšilo.
Mám podezření, že by to mohl být problém s grafickou kartou (kompatibilita apod.).
Na Windows 7 vše běželo bez větších problémů.
Děkuji předem za všechny rady!
Mám problém s nově upgradovaným Windows 10.
Rozlišení, které vidím na monitoru vypadá opravdu dost špatně. Zkoušel jsem proklikat různá druhy rozlišení, ale nic to výrazně nezměnilo, nýbrž trochu zlepšilo.
Mám podezření, že by to mohl být problém s grafickou kartou (kompatibilita apod.).
Na Windows 7 vše běželo bez větších problémů.
Děkuji předem za všechny rady!
zacal bych ovladacema na grafickou kartu
-
chmeldas
- smartguru

- Zařízení: iPhone 6S/ Miix 2 8"
Jak už ti radili. Zkus nainstalovat nejnovější ovladače pro grafickou kartu. Mělo by to pomoct. Jaké jsi mel nastavené rozlišení na W7 a jaké ti to ukazuje teď? Možná se ti po upgradu rozhodilo zvětšení ovládacích prvků.
A jaký byste navrhli nejúčinnější způsob na kontrolu nejnovějších ovladačů na grafickou kartu?
Na W7 jsem měl 1024x768 tuším. Ale jakmile na W10 zadám toto rozlišení, tak počítač je téměř nepoužitelný (Ikony jsou hrozně velké, nevidím okraje plochy apod.) - proto zatím krizově používám rozlišení 1400x1050, ale i toto rozlišení je opravdu dost nekvalitní.
Na W7 jsem měl 1024x768 tuším. Ale jakmile na W10 zadám toto rozlišení, tak počítač je téměř nepoužitelný (Ikony jsou hrozně velké, nevidím okraje plochy apod.) - proto zatím krizově používám rozlišení 1400x1050, ale i toto rozlišení je opravdu dost nekvalitní.
-
Dragonerix
- smartguru

- Zařízení: Lumia 930
Re: Velmi špatné rozlišení - Windows 10
To máš ještě CRT monitor ne?
Nainstaluj novy ovladače ze stránek výrobce gpu. Buď http://www.amd.com" onclick="window.open(this.href);return false; nebo http://www.nvidia.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Rozhodně nastav maximální rozlišení co ti to povolí...take můžeš celkově zmenšit system nevím kde to ted přesně je, nejsem u pc ale tuším že u rozlišení někde, já tam měl původně 125% a když se to da na 100% vse je menši
Nainstaluj novy ovladače ze stránek výrobce gpu. Buď http://www.amd.com" onclick="window.open(this.href);return false; nebo http://www.nvidia.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Rozhodně nastav maximální rozlišení co ti to povolí...take můžeš celkově zmenšit system nevím kde to ted přesně je, nejsem u pc ale tuším že u rozlišení někde, já tam měl původně 125% a když se to da na 100% vse je menši
zellenak: Uveď typ monitoru a k čemu ten monitor připojuješ (typ PC se základními údaji, zejména o typu grafické karty). Pak ti může někdo teprve radit...
Jinak, jak už napsal Chmeldas - podívat se na: pravá myš na ploše - Nastavení zobrazení - Změnit velikost textu
A podívat se, co tam je nastavené...
Jinak, jak už napsal Chmeldas - podívat se na: pravá myš na ploše - Nastavení zobrazení - Změnit velikost textu
A podívat se, co tam je nastavené...
Přesně nevím, kde najít bližší údaje o monitoru, ale je to jakoby TV, která má i možnost připojení na PC (cca 1 rok stará). Na W7 vše běželo v naprostém pořádku. (EDIT: Teď jsem našel po zadání "dxdiag", že u typu monitoru je napsánoL: Generic Non-PnP Monitor)
Teď jsem pomocí programu GeForce Experience se snažil zjistit nové ovladače + typ GPU, ale program píše toto: "Omlouváme se, ale aplikace nemohla najít ovladač pro tento počítač"
Co jsem koukal už před tím na to nastavení zobrazení, tak tam by vše mělo být v pořádku.
PC:
Procesor AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4200+ 2.21 GHz
RAM 2GB
32 bit operační systém
Ale údaje o grafické kartě jsem nikde nenašel.
Teď jsem pomocí programu GeForce Experience se snažil zjistit nové ovladače + typ GPU, ale program píše toto: "Omlouváme se, ale aplikace nemohla najít ovladač pro tento počítač"
Co jsem koukal už před tím na to nastavení zobrazení, tak tam by vše mělo být v pořádku.
PC:
Procesor AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4200+ 2.21 GHz
RAM 2GB
32 bit operační systém
Ale údaje o grafické kartě jsem nikde nenašel.
-
chmeldas
- smartguru

- Zařízení: iPhone 6S/ Miix 2 8"
Otevři hledání a napiš "správce zařízení" bude tam položka grafické adaptéry. Tam by jsi měl grafiku najít.
-
kllr007
- smartguru

- Zařízení: OnePlus 3
Monitor - vzadu je urcite stitok s presnym typom.
Grafika - rozobrat PC a pozret co to je zac, pripadne skusti program GPU-Z,
Grafika - rozobrat PC a pozret co to je zac, pripadne skusti program GPU-Z,
-
Dragonerix
- smartguru

Člověku co neumí zjistit typ tv/monitoru i když je to tam napsaný bych neradil rozebrat pc :D
Jinak gforce experience ti ukáže typ...
Jinak gforce experience ti ukáže typ...
-
pogo8303
- smartmaniak

- Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite
stáhni si někdě PC CHIP nebo podobný program, ten ti vypíše typ grafické karty, nebo ještě lépe - tento počítač (počítač) - pravým tlačítkem - spravovat - správce zařízení - grafické adaptéry - zřejmě tam bude neznámý, nebo "základní" - pravé tlačítko, vlastnosti - záložka hardware - záložka podrobnosti - vlastnost ID Hardwaru - ten řádek s ID Hardwaru zkopirovat do google a uvidíš, co ti vyplivne, že máš za grafickou kartu... Pokud nemáš na ploše tento počítač, potom otevři nastavení, dej hledat "ikony" - vyjede ti volba změnit ikony na ploše - tam si počítač zaškrtni... No víc to asi nejde poradit.
EDIT:: a nebo počkat 2 - 3 restarty, on si dost možná ovladač vezme přes windows update - případně kouknout na aktualizace a vynutit je ručně - nastavení - vyhledat aktualizace
EDIT:: a nebo počkat 2 - 3 restarty, on si dost možná ovladač vezme přes windows update - případně kouknout na aktualizace a vynutit je ručně - nastavení - vyhledat aktualizace
Jo tak jsem to nějak vypátral.
Grafická karta: NVIDIA GeForce 6100 nForce 405
Monitor: Sencor SLE24F50T
Grafická karta: NVIDIA GeForce 6100 nForce 405
Monitor: Sencor SLE24F50T
TV má nativní rozlišení Full HD - 1920x1080. Takové rozlišení musí do TV jít z PC. Každé jiné nastavení rozlišení bude z principu máznuté. Karta kterou máš v PC by to měla umět. Otázka je, jestli s obecnými ovladači.
Nastav režim 1920x1080 v : pravá myš (stisk pravého tl.myši na ploše W10) - Nastavení zobrazení - Upřesňující nastavení - Rozlišení
Nastav režim 1920x1080 v : pravá myš (stisk pravého tl.myši na ploše W10) - Nastavení zobrazení - Upřesňující nastavení - Rozlišení
-
pogo8303
- smartmaniak

nforce 6100 obecně W10 nepodporuje - lze ale stáhnout a rozjet ovladače pro Vistu 64bit: http://www.nvidia.com/content/DriverDow ... pe=GeForce
EDIT: poslal jsem nejprve špatný odkaz - teď je to správně, tyto mám na nvidii vyzkoušené.
EDIT: poslal jsem nejprve špatný odkaz - teď je to správně, tyto mám na nvidii vyzkoušené.
Právě takové rozlišení vůbec tam na výběr není.
-
Dragonerix
- smartguru

Proc na vistu když oficiálně jsou az na w8.1?
zellenak:Jak radí pogo8303: zkusit ovladač z Vist nebo W8.1, pak by to mělo FHD nabídnout...
Mrkni se taky na nastavení TV, tam jsou taky různé formáty obrazu. Pokud tam máš auto, tak se přizpůsobí tomu co jsi nastavil v PC a pak s toho vyleze občas pěknej paskvil 
-
pogo8303
- smartmaniak

Dragonerix:: opět meleš nesmysly, na stránkách nvidie jsou nejposlednější verze, co jsem dával.
-
Dragonerix
- smartguru

Tak to si slepej http://www.nvidia.co.uk/download/driver ... 2832/en-uk" onclick="window.open(this.href);return false;