Windows 10 Public release: Všeobecná diskuze

Diskuze věnovaná všemu, co se točí okolo systémů Windows 8.1 & Windows 10
Zamčeno
Dragonerix
smartguru
smartguru
Příspěvky: 771
Registrován: úte pro 23, 2014 9:37
Zařízení: Lumia 930

Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Dragonerix » ned srp 09, 2015 15:19

Ale ale mysli zvuk startu pc nikoliv startu os.. Ten pc umí přehrát zvuk i bez hdd tedy bez os a zapíná se v biosu

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3219
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od veigy » ned srp 09, 2015 16:08

Dyť to píšu, chápej psanej text.... Zdaleka ne každý PC umí přehrát zvuk během POST....

Uživatelský avatar
robsol
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 493
Registrován: ned lis 29, 2009 15:26
Zařízení: Samsung S7, iPhone 6s, Lumia 950
Bydliště: Liberecko

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od robsol » pon srp 10, 2015 8:22

tak jsem se dnes dlouze bavil s aktivační linkou Microsoft. Výsledek je, že mi Win10 neaktivují. Nutí mě si koupit buď novou licenci nebo celé to opět (bez zaručeného výsledku) reinstalovat na windows 8.1 a pak znovu upgrade na win 10. Což ale znamená min. 1 den instalací a nastavování a nemusí se to zase povést :-(.

Super, práce :-(. Fakt nevím co s tím teď dál.

Uživatelský avatar
Tade
smartguru
smartguru
Příspěvky: 604
Registrován: sob bře 09, 2013 11:14
Zařízení: Lumia 950
Bydliště: Trutnov

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Tade » pon srp 10, 2015 8:47

Upirátit aktivátor. Údajně jsou již funkční :D Nemyslím to nijak zle, ber to jako možnost.

Dragonerix
smartguru
smartguru
Příspěvky: 771
Registrován: úte pro 23, 2014 9:37
Zařízení: Lumia 930

Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Dragonerix » pon srp 10, 2015 8:50

Ještě můžeš vytvořit novej oddíl, pokud mas místo a nainstalovat to tam a pak aktivovat a doufat ze se aktivuje i původní. Pak už jen smažeš vytvořený oddíl a sloučíš :)

Uživatelský avatar
robsol
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 493
Registrován: ned lis 29, 2009 15:26
Zařízení: Samsung S7, iPhone 6s, Lumia 950
Bydliště: Liberecko

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od robsol » pon srp 10, 2015 10:16

je nutné mít před reinstalací win 8.1 zapnutý v biosu ten Secure boot?

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3219
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od veigy » pon srp 10, 2015 10:18

Není... Je to jen dodatečná ochrana...

Uživatelský avatar
robsol
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 493
Registrován: ned lis 29, 2009 15:26
Zařízení: Samsung S7, iPhone 6s, Lumia 950
Bydliště: Liberecko

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od robsol » pon srp 10, 2015 10:26

stáhl jsem si Win 8.1. na USB flashku s tím, že to přeinstaluju, ale při vybrání EFI USB v boot menu to hodí nějakou chybu nastartuje se tam zpět WIN10

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3219
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od veigy » pon srp 10, 2015 10:30

Věštecká koule hadr... Něco to píše, můžete mi poradit?..... Bože, tak alespoň napiš, co to píše ne? Jak si vytvářel tu flesku?

Uživatelský avatar
robsol
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 493
Registrován: ned lis 29, 2009 15:26
Zařízení: Samsung S7, iPhone 6s, Lumia 950
Bydliště: Liberecko

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od robsol » pon srp 10, 2015 10:47

no já bych to klidně i napsal. ale problikne to velmi rychle a jediné čeho jsem si stačil všimnout je mračící se smajlík a pak poměrně dlouhý text. Flashku jsem vytvářel přes MediaCreationTool od MS

Uživatelský avatar
robsol
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 493
Registrován: ned lis 29, 2009 15:26
Zařízení: Samsung S7, iPhone 6s, Lumia 950
Bydliště: Liberecko

Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od robsol » pon srp 10, 2015 11:44

Tak stačilo vypnout ten secure boot v biosu a už to zatím instaluje

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3219
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od veigy » pon srp 10, 2015 14:54

http://microsoft-news.com/microsoft-has ... on-issues/" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
robsol
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 493
Registrován: ned lis 29, 2009 15:26
Zařízení: Samsung S7, iPhone 6s, Lumia 950
Bydliště: Liberecko

Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od robsol » pon srp 10, 2015 16:01

tak jsem nevydržel a udělal jsem novou instalaci přes Win8.1 a pak následně upgrade na Win10. Už je vše funkční a aktivované. Díky všem za pomoc zde

Stevik
smartguru
smartguru
Příspěvky: 768
Registrován: ned črc 22, 2007 23:40
Zařízení: Xiaomi Mi A1, L950XL, M5Card
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Stevik » pon srp 10, 2015 18:58

Nevi nekdo, jak vypnout kontrolu kompatibility pri instalaci aplikace? Mam problem s Corelem X3. Pokud se dela jen upgrade z 8.1 tak, jiz nainstalovany funguje OK. Ale po ciste instalaci ani nejde nainstalovat, protoze Win hlasi, ze je nekompatibilni. Nechce se mi kupovat X7, kdyz mi moje X3 uplne staci.

EDIT: Uz to mam a funguje to:
http://www.windowsten.info/showthread.p ... -Assistant" onclick="window.open(this.href);return false;
Snad to taky nekomu pomuze.

Uživatelský avatar
kalmia
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 476
Registrován: úte pro 28, 2010 18:26
Zařízení: Nokia Lumia 930 Black

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od kalmia » úte srp 11, 2015 12:22

Díky, mně to pomohlo. Ještě kdybych tak věděl, které další pro mě zbytečné služby mohu bez následků zakázat. Neví to někdo? Dík.

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3219
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od veigy » úte srp 11, 2015 12:37

Docela zajímavý článek plný tweaků W10 :) osobně jsem využil tak 2 příkazy, ale možná se to někomu bude hodit...

http://www.dasm.cz/clanek/jak-z-windows ... ovy-system" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
myscho
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 402
Registrován: pát pro 13, 2013 9:31
Zařízení: Nokia 8
Bydliště: Kolta

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od myscho » úte srp 11, 2015 16:37

Inak nepoznate dovod preco je zlozka podla usera v C:\Users tak divne pomenovana, nekompletne a nie je to podla mena z MS uctu, hlavne ked ta zlozka zdiela rovnake data z Osobnym priecinkom

Uživatelský avatar
kllr007
smartguru
smartguru
Příspěvky: 692
Registrován: úte zář 11, 2012 12:54
Zařízení: OnePlus 3
Bydliště: Žilina (SR)

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od kllr007 » úte srp 11, 2015 17:10

Ja tam mam rovnake meno ako mam meno v MS Acc. (Meno Priezvisko)

Uživatelský avatar
myscho
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 402
Registrován: pát pro 13, 2013 9:31
Zařízení: Nokia 8
Bydliště: Kolta

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od myscho » úte srp 11, 2015 17:22

Aj ja som cakal, ze tam budem mat meno a priezvisko z MS uctu (rovnako ako Osobny priecinok), ale namiesto toho tam mam skrateny nick "Mysch", ktory ani neviem odkial zobralo. To iste mam aj na notasi a MS ucet mam na oboch ten isty...

Uživatelský avatar
Liliseek
nováček
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: pon črc 20, 2015 16:17
Zařízení: Microsoft Lumia 535 Single SIM
Bydliště: Šumpersko
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Liliseek » úte srp 11, 2015 21:39

Hele, update z legalnich W7pro na W10 konci po restaru chybovou hláškou na monitoru, po restartu který si vyvolá uminena chyba se obnovuje původní W7 a po obnovení další chyba... Muze někdo poradit. Fotky prihodim. První obrázek je první zmíněná chyba -uvádí rozlišení, které je v PC nastavené...

[img]http://images.tapatalk-cdn.com/15/08/11 ... 24027e.jpg[/img][img]http://images.tapatalk-cdn.com/15/08/11 ... 912657.jpg[/img]

Zamčeno

Zpět na „Windows 8.1 & Windows 10“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů