Windows 10 Public release: Všeobecná diskuze

Diskuze věnovaná všemu, co se točí okolo systémů Windows 8.1 & Windows 10
Locked
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: ***

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Post by JirkaTom »

Od první verze Windows 8 (od 18.1.2013) používám pouze ochranu zabudovanou ve W8 (nyní W8.1 a W10). Nikdy nebyl problém s nákazou. Je pravda, že MS ochrana (db virů) je aktualizována někdy i vícekrát za den, takže se o to asi dost starají. Doufám že to tak bude i u W10... ;-)
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2

Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Post by veigy »

Jsem na tom stejně a nemam problém :) podle mně víc funguje paranoia mezi lidma...
Wertigo
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 820,Lumia 830,Galaxy Tab 10.1

Post by Wertigo »

No ono taky hodně záleží na tom,jak se ten uživatel na webu chová.....tedy spíš kam leze
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak

Post by JirkaTom »

veigy wrote:Jsem na tom stejně a nemam problém :) podle mně víc funguje paranoia mezi lidma...
Určitě. Je v tom i jakási "setrvačnost" v používání externích ochran z dob XP, Vist a W7... :)
Wertigo wrote:No ono taky hodně záleží na tom,jak se ten uživatel na webu chová.....tedy spíš kam leze
Je to tak. Bacha si samozřejmě dávám. Pokud potřebuji "lézt" na pochybné www, použiji virtuální PC...
Sandra
smartstar
smartstar
Zařízení: iPhone SE

Post by Sandra »

Na Macu nemám žádný antivir a nikdy jsem žádnou nákazu neměla, na tabletu je Deffender a opět žádná nákaza. Nevidím důvod, proč si instalovat zpomalovač, stačí používat vlastní rozum a nekrást software :-)
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak

Post by JirkaTom »

Ono Mac z principu OS ani nakazit skoro nejde... :)
pogo8303
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite

Post by pogo8303 »

přesně tak, záleží, jak se chováš. Ze zkušenosti zdaleka největší množství nákaz co mi přijde pod ruku od běžných uživatelů jde právě přes MS antivir, následuje AVG, z free antivirů překvapivě avast docela poslední dobou hlídá, i když má spoustu falešných poplachů, z placených jednoznačně nejlepší ESET, nejhorší asi MCafee, tam nemám přesné srovnání s Nortonem. Nedělám reklamu, pouze konstatuji to, co mi projde pod rukama.
Co se týče ESETu, tak zatím čekám, až půjde 100% na W10 - na 10166 mi nefungovala HIPS, na 10240 jsem zatím nenahazoval, počkám až na finální, kde eset slíbil, že už bude plně kompatibilní.

Sandra:: pokud máš PC na kterém děláš jenom ty a chováš se s rozumem, tak většinou Defender stačí, ale v síti s více PC je kvalitní antivir + firewall nutnost - trojany a další malware je celkem sranda do doby, než někdo zaviruje komplet firmu, protože používají avg a samozřejmě nemají zálohy a k tomu je to známý bitlocker ("policejní" vir), který zašifruje nenávratně data :)...
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak

Post by JirkaTom »

pogo8303: na firemní síti je kvalitní ochrana samozřejmě nutnost. Také mám nejlepší zkušenosti s ESETem...
Sandra
smartstar
smartstar
Zařízení: iPhone SE

Post by Sandra »

Na firemní síť bych se asi připojila jedině z Macu a navíc s absolutně zakázaným sdílením a příchozí komunikací. Ale to naštěstí řešit nemusím :-) A abych pravdu řekla, jsem moc ráda, že nemusím řešit ani instalaci zbytečného balastu, za což antivir považuji :-)
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak

Post by JirkaTom »

V bezpečnosti je Mac hodně silný. PC s Win na exponovaných místech jsou bohužel (jak psal pogo8303) bez ochran vystavené velkému riziku. Samozřejmě další nebezpečí jsou experti, kteří do USB nebo mechanik nacpou cokoli... Pak už je namístě i ochrana na úrovni BIOSu... ;-)
CageJ
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 520.820,920,830

Post by CageJ »

Neviete, kde je mozne stiahnut Win 10 10240RTM? Insider mi uz neponuka moznost stiahnutia.

Diky.
M.BoBo
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone XS, iPad 2018, Apple Watch 5

Post by M.BoBo »

Taky bych se přimlouval za 10240 x64 Home na nějaký rychlý server, nejlépe MEGA, nebo WEBSHARE (kde si platím premium), díky!
finchcz
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy A5 (2017), Lumia 920 (WP8.1)

Post by finchcz »

to je fakt takovy problem to hodit do googlu? iso 10240 x64 home se mi vali na disku uz minimalne tyden, lenosi :)

edit// jeste jsem to mel v historii... https://mega.co.nz/#!QQ9yQIRT!2cViSoWDg ... ha8eV00er8
kllr007
smartguru
smartguru
Zařízení: OnePlus 3

Post by kllr007 »

Ja mam Home x64 odtialto - https://kat.cr/windows-10-rtm-build-102 ... .html#main" onclick="window.open(this.href);return false;
cakam ale na zajtra na original SK iso.
SmetyCZ
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Huawei P9 Lite 2017

Post by SmetyCZ »

Psalo se o tom, že lidi, co se regli do Insider programu a používají TP buildy, dostanou přednostní právo na stažení/instalaci.

Nikde mi však nevyběhl v systray ta nabídka jako se ukazovala uživatelům W7/8.1.

To je špatně nebo dobře?
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2

Post by veigy »

To je v pořádku... Nejspíš už jsme RTM dostali v podobě 10249 :D
M.BoBo
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone XS, iPad 2018, Apple Watch 5

Post by M.BoBo »

finchcz wrote:to je fakt takovy problem to hodit do googlu? iso 10240 x64 home se mi vali na disku uz minimalne tyden, lenosi :)

edit// jeste jsem to mel v historii... https://mega.co.nz/#!QQ9yQIRT!2cViSoWDg ... ha8eV00er8
Díky, tenhle jsem taky našel, ale není to cs verze..
Krayzie
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950, iPhone SE

Post by Krayzie »

Tak, Windows 10 mam uz stiahnute, oficialne. Staci skontrolovat, ci mate na systemovej particii vytvoreny skryty adresar $Windows.~BT. Inak do testovania Windows 10 pre desktop som sa nezapojil, ani insider nemam nainstalovany. Uvidime, kedy to ponukne instalaciu.
myscho
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia 8

Post by myscho »

Hej, vyzera, ze uz spustili moznost stahovania pre tych co mali rezerváciu, som cítal na viacerých weboch, že ludia už stahujú
Wertigo
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 820,Lumia 830,Galaxy Tab 10.1

Post by Wertigo »

Krayzie wrote:Tak, Windows 10 mam uz stiahnute, oficialne. Staci skontrolovat, ci mate na systemovej particii vytvoreny skryty adresar $Windows.~BT. Inak do testovania Windows 10 pre desktop som sa nezapojil, ani insider nemam nainstalovany. Uvidime, kedy to ponukne instalaciu.
Taky tam už tu složku mám (cca. 460mb) tak jsem zvědavý na zítřek. Mám rezervaci a jsem i v Insider programu....
Locked

Return to “Windows 8.1 & Windows 10”