Windows 10 Public release: Všeobecná diskuze
Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze
Od první verze Windows 8 (od 18.1.2013) používám pouze ochranu zabudovanou ve W8 (nyní W8.1 a W10). Nikdy nebyl problém s nákazou. Je pravda, že MS ochrana (db virů) je aktualizována někdy i vícekrát za den, takže se o to asi dost starají. Doufám že to tak bude i u W10... 
-
veigy
- smartmaniak

- Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze
Jsem na tom stejně a nemam problém
podle mně víc funguje paranoia mezi lidma...
-
Wertigo
- smartguru

- Zařízení: Lumia 820,Lumia 830,Galaxy Tab 10.1
No ono taky hodně záleží na tom,jak se ten uživatel na webu chová.....tedy spíš kam leze
Určitě. Je v tom i jakási "setrvačnost" v používání externích ochran z dob XP, Vist a W7...veigy wrote:Jsem na tom stejně a nemam problémpodle mně víc funguje paranoia mezi lidma...
Je to tak. Bacha si samozřejmě dávám. Pokud potřebuji "lézt" na pochybné www, použiji virtuální PC...Wertigo wrote:No ono taky hodně záleží na tom,jak se ten uživatel na webu chová.....tedy spíš kam leze
Na Macu nemám žádný antivir a nikdy jsem žádnou nákazu neměla, na tabletu je Deffender a opět žádná nákaza. Nevidím důvod, proč si instalovat zpomalovač, stačí používat vlastní rozum a nekrást software 
Ono Mac z principu OS ani nakazit skoro nejde... 
-
pogo8303
- smartmaniak

- Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite
přesně tak, záleží, jak se chováš. Ze zkušenosti zdaleka největší množství nákaz co mi přijde pod ruku od běžných uživatelů jde právě přes MS antivir, následuje AVG, z free antivirů překvapivě avast docela poslední dobou hlídá, i když má spoustu falešných poplachů, z placených jednoznačně nejlepší ESET, nejhorší asi MCafee, tam nemám přesné srovnání s Nortonem. Nedělám reklamu, pouze konstatuji to, co mi projde pod rukama.
Co se týče ESETu, tak zatím čekám, až půjde 100% na W10 - na 10166 mi nefungovala HIPS, na 10240 jsem zatím nenahazoval, počkám až na finální, kde eset slíbil, že už bude plně kompatibilní.
Sandra:: pokud máš PC na kterém děláš jenom ty a chováš se s rozumem, tak většinou Defender stačí, ale v síti s více PC je kvalitní antivir + firewall nutnost - trojany a další malware je celkem sranda do doby, než někdo zaviruje komplet firmu, protože používají avg a samozřejmě nemají zálohy a k tomu je to známý bitlocker ("policejní" vir), který zašifruje nenávratně data
...
Co se týče ESETu, tak zatím čekám, až půjde 100% na W10 - na 10166 mi nefungovala HIPS, na 10240 jsem zatím nenahazoval, počkám až na finální, kde eset slíbil, že už bude plně kompatibilní.
Sandra:: pokud máš PC na kterém děláš jenom ty a chováš se s rozumem, tak většinou Defender stačí, ale v síti s více PC je kvalitní antivir + firewall nutnost - trojany a další malware je celkem sranda do doby, než někdo zaviruje komplet firmu, protože používají avg a samozřejmě nemají zálohy a k tomu je to známý bitlocker ("policejní" vir), který zašifruje nenávratně data
pogo8303: na firemní síti je kvalitní ochrana samozřejmě nutnost. Také mám nejlepší zkušenosti s ESETem...
Na firemní síť bych se asi připojila jedině z Macu a navíc s absolutně zakázaným sdílením a příchozí komunikací. Ale to naštěstí řešit nemusím
A abych pravdu řekla, jsem moc ráda, že nemusím řešit ani instalaci zbytečného balastu, za což antivir považuji 
V bezpečnosti je Mac hodně silný. PC s Win na exponovaných místech jsou bohužel (jak psal pogo8303) bez ochran vystavené velkému riziku. Samozřejmě další nebezpečí jsou experti, kteří do USB nebo mechanik nacpou cokoli... Pak už je namístě i ochrana na úrovni BIOSu... 
Neviete, kde je mozne stiahnut Win 10 10240RTM? Insider mi uz neponuka moznost stiahnutia.
Diky.
Diky.
-
M.BoBo
- smartguru

- Zařízení: iPhone XS, iPad 2018, Apple Watch 5
Taky bych se přimlouval za 10240 x64 Home na nějaký rychlý server, nejlépe MEGA, nebo WEBSHARE (kde si platím premium), díky!
-
finchcz
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy A5 (2017), Lumia 920 (WP8.1)
to je fakt takovy problem to hodit do googlu? iso 10240 x64 home se mi vali na disku uz minimalne tyden, lenosi 
edit// jeste jsem to mel v historii... https://mega.co.nz/#!QQ9yQIRT!2cViSoWDg ... ha8eV00er8
edit// jeste jsem to mel v historii... https://mega.co.nz/#!QQ9yQIRT!2cViSoWDg ... ha8eV00er8
-
kllr007
- smartguru

- Zařízení: OnePlus 3
Ja mam Home x64 odtialto - https://kat.cr/windows-10-rtm-build-102 ... .html#main" onclick="window.open(this.href);return false;
cakam ale na zajtra na original SK iso.
cakam ale na zajtra na original SK iso.
-
SmetyCZ
- smartmaniak

- Zařízení: Huawei P9 Lite 2017
Psalo se o tom, že lidi, co se regli do Insider programu a používají TP buildy, dostanou přednostní právo na stažení/instalaci.
Nikde mi však nevyběhl v systray ta nabídka jako se ukazovala uživatelům W7/8.1.
To je špatně nebo dobře?
Nikde mi však nevyběhl v systray ta nabídka jako se ukazovala uživatelům W7/8.1.
To je špatně nebo dobře?
-
veigy
- smartmaniak

- Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
To je v pořádku... Nejspíš už jsme RTM dostali v podobě 10249 :D
-
M.BoBo
- smartguru

- Zařízení: iPhone XS, iPad 2018, Apple Watch 5
Díky, tenhle jsem taky našel, ale není to cs verze..finchcz wrote:to je fakt takovy problem to hodit do googlu? iso 10240 x64 home se mi vali na disku uz minimalne tyden, lenosi
Tak, Windows 10 mam uz stiahnute, oficialne. Staci skontrolovat, ci mate na systemovej particii vytvoreny skryty adresar $Windows.~BT. Inak do testovania Windows 10 pre desktop som sa nezapojil, ani insider nemam nainstalovany. Uvidime, kedy to ponukne instalaciu.
Hej, vyzera, ze uz spustili moznost stahovania pre tych co mali rezerváciu, som cítal na viacerých weboch, že ludia už stahujú
-
Wertigo
- smartguru

- Zařízení: Lumia 820,Lumia 830,Galaxy Tab 10.1
Taky tam už tu složku mám (cca. 460mb) tak jsem zvědavý na zítřek. Mám rezervaci a jsem i v Insider programu....Krayzie wrote:Tak, Windows 10 mam uz stiahnute, oficialne. Staci skontrolovat, ci mate na systemovej particii vytvoreny skryty adresar $Windows.~BT. Inak do testovania Windows 10 pre desktop som sa nezapojil, ani insider nemam nainstalovany. Uvidime, kedy to ponukne instalaciu.