Windows 10 Mobile: Release preview

Všeobecná diskuze o nové verzi operačního systému Windows 10 Mobile
SmetyCZ
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Huawei P9 Lite 2017

Windows 10 Mobile Technical Preview

Post by SmetyCZ »

Normální by to být nemělo, mě to teda nedělalo.
Martina46
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 550

Post by Martina46 »

urobila som hard reset, neobnovila zo zalohy, ale problem nainstalovat nejake app mam stale, vcetne insider, pokusi sa stahovat, potom vypise chybu. stiahla som si napr chronos, ten bez problemov.

problem s farbou dlazdic sa vyriesil, mam pocit, ze je rychlejsi.
Liliseek
nováček
nováček
Zařízení: Microsoft Lumia 535 Single SIM

Post by Liliseek »

qwerty wrote:A nepomoze ten panel schovat este pred spustenim hry?
Taky nepomáhá :-( dělalo mi to na všech předchozích buildech. dokonce mi to chvílema přišlo, že je tan systém tedy ty buildy dělaný na mobil s větším displayem, ale po krajích mi nikdy nic nechybělo, jen ten spodek v místě lišty.
Liliseek
nováček
nováček

Post by Liliseek »

Martina46 wrote:urobila som hard reset, neobnovila zo zalohy, ale problem nainstalovat nejake app mam stale, vcetne insider, pokusi sa stahovat, potom vypise chybu. stiahla som si napr chronos, ten bez problemov.

problem s farbou dlazdic sa vyriesil, mam pocit, ze je rychlejsi.
Tohle mi to taky dělalo s těma aktualizacema, ale vyřešilo se to nějak samo, systém si nějak "sedl", nebo nevím za cca týden se mi vše postahovalo. Ale je pravda, že ten novej store je na stahování a aktualizace řekněme "zvláštní". V přechozích buildech jsem fungovala na hlavně původním store a ten aktualizace insideru nenabízel ale ten novej store je furt měl ale nestahoval :-)
relouth
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 640,Redmi Note 4 LTE

Post by relouth »

Včera som robil HR. Hodinu po ňom bol stav v store rovnaký,neatahovalo sa. Odrazu ale všetko stiahlo.
Martina46
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Martina46 »

tak este pockam :)

este detail, neviem najst, kde sa nastavuje zvuk sms..
k.ats
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: L930

Post by k.ats »

Zvuk SMS se nastavuje v nastavení - systém - oznámení a akce. Dole jsou pak různé aplikace pro které jdou změnit oznámení a notifikace. Pozor ale, mě se třeba stalo, že po obnově továrního nastavení jsem tam nic neměl a začalo se mi to postupně objevovat až po tom co mě ta notifikace na telefonu proběhla. Příklad: Až po příjetí SMS se mi tam objevila volba zprávy, ale před tím tam nebyla a nemohl jsem změnit volbu notifikace. To jen takový poznatek.
finchcz
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy A5 (2017), Lumia 920 (WP8.1)

Post by finchcz »

k.ats wrote:...Pozor ale, mě se třeba stalo, že po obnově továrního nastavení jsem tam nic neměl a začalo se mi to postupně objevovat až po tom co mě ta notifikace na telefonu proběhla. Příklad: Až po příjetí SMS se mi tam objevila volba zprávy, ale před tím tam nebyla a nemohl jsem změnit volbu notifikace. To jen takový poznatek.
takhle to funguje i ve WP 8.1...
Martina46
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Martina46 »

Aha, tak asi preto som to nevedela nájsť, vďaka.
Liliseek
nováček
nováček

Post by Liliseek »

Netuší někdo kdy bude cca nový build? :-)
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Microsoft Lumia 950

Post by Daniel Fibikar »

Nikde nic. Ani GabeAul zatím nehlasí, že by něco mělo být v užším profilu jako kandidát na nový insider build. Neutíká ani moc leaků, zjevně se MS teď soustředí spíše na desktop.
Liliseek
nováček
nováček

Post by Liliseek »

maxxz wrote:Nikde nic. Ani GabeAul zatím nehlasí, že by něco mělo být v užším profilu jako kandidát na nový insider build. Neutíká ani moc leaků, zjevně se MS teď soustředí spíše na desktop.
desktopová verze už šlape jak hodinky, je cítit, že je to opravdu finální verze, mě aspoň jede rychle, stabilně - bez problémů... Ale škoda, chtělo by to nový mobilní build tenhle už má tuším 14dní :-)
osso
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950 XL, Lumia 830, Lumia 640 LTE, Nexus 5x

Post by osso »

Liliseek wrote:Zdravím, Mám Microsoft Lumii 535, když přes insider stáhnu poslední uvolněný build W10M (dělali to i buildy dříve) a nainstaluji, tak mi "nefungují full screenové appky". Hra je na celou obazovku, ale doel je černej pásek do kterého můžu vysunout ovládací panel, ale i když je schovanej, stále tam mám černý pruh, obraz hry je jako by tam ten průh nebyl, takže kus obrazu chybí a dotyk je jakoby posunutý v těch hrách o ten kousek co zabírá ten černej pásek. Nejde to nějak oddělat, opakované vysunutí a zasunutí panelu nepomáhá, pásek je tam furt. A ta aplikace na hudbu mi ve W10M najde i hudební soubory aplikací a her, snaží se je přehrát, ale neporadí si s tím a když poslouchám hudbu do sluchátek na cestách, tak se celé přehrávání několikrát docela dlouho zasekne na právě přehrávání těch zvuků her... Musela jsem proto vrátit předevčírem na 8.1 a vše je v normě, ale chci W10M je mi takový sympatičtější (hlavně nastavení :-) ) Zkoušela jsem instalovat na dřívější build, na 8.1, na telefon po továrním nastavení jen s Insiderem a účtem microsoft, , i na telefon s instalovanýma hrama a aplikacema a vždy stejné dva problémy :-/
ano ten problem s pruhmi tam stale je ale bolo to ovela horsie :roll: predtym neslo ani odinstalovat alikaciu, podla mna je to preto lebo lumia 535 ma nestandartne rozlisenie displeja 960x540, takze este UI neni vyladeny, nezostava nic len cakat na dalsi build az to fixnu :-D
Liliseek
nováček
nováček

Post by Liliseek »

maxxz wrote:Nikde nic. Ani GabeAul zatím nehlasí, že by něco mělo být v užším profilu jako kandidát na nový insider build. Neutíká ani moc leaků, zjevně se MS teď soustředí spíše na desktop.
Ale dneska mi přišla aktualizace insideru, třeba se už něco chystá ;-)
Liliseek
nováček
nováček

Post by Liliseek »

osso wrote:ano ten problem s pruhmi tam stale je ale bolo to ovela horsie :roll: predtym neslo ani odinstalovat alikaciu, podla mna je to preto lebo lumia 535 ma nestandartne rozlisenie displeja 960x540, takze este UI neni vyladeny, nezostava nic len cakat na dalsi build az to fixnu :-D
Tak snad to v tom dalším konečně fixnou... Už včera bylo pozdě :-D
romčo
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Lenovo A7010, Lumia 920, iPad Air 2, Lenovo Tab3 B

Post by romčo »

SmetyCZ wrote:Tak u mě teda s Groove spokojenost maximální, appka je rychlá a už mi to neháže chyby u písniček.

Na míle před app Hudba ve WP8.1.

Máme teď trable s Outlook (dokonce jsem vyřešil, jak dát na plochu 2 dlaždice, aby každá fungovala samostatně...).

Má tendence automaticky synchronizovat všechny složky. U některých to funguje, u některých ne, což je první problém.

Druhý - teď mi to ukazuje, že poslední synchro proběhla před 1 dnem, ačkoli je nastavené stahování 1x za hodinu :-/
Mne Outlook išiel prvých 20 minút a potom mi dlaždica úplne zamrzla - nereagovala na dotyk. Na druhý deň používania mi prišli nejaké emaily o ktorých ma žiadne notifikácie neupozornili - až keď som otvoril Outlook našiel som nové emaily. Takéto veci ma dosť znechucujú, ja viem, že je to preview, ale takéto základné veci by mali fungovať...aspoň si myslím.
Mahtiel
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 4 Global

Post by Mahtiel »

Dobrý den, mám cca 2 měsíce Microsoft Lumii 535 a chtěla jsem nainstalovat Win 10 TP. Vybrala jsem přes Win Insider slow aktualizace. Chtěla jsem minulý týden nainstalovat Win 10 nebo případný mezikrok, který lze na některých mobilech. Ukazovalo mi to ovšem, že je problém s SD kartou, která už nějakou tu dobu ukazuje chyby. Zkoušela jsem SD kartu vyjmout, bezúspěšně, ukazovalo mi to nedostatek místa v telefonu. Pořídila jde si novou SD kartu, SD karta nová, v telefonu dostatek místa, stejně to ukazovalo několik různých chybových hlášek. Dneska už mi telefon aktualizaci nenabízí, Win Insider nekomunikuje a když jsem chtěla na odkazu se přihlásit do programu Win Insider, tak mi to akorát několikrát restarovalo bez výsledku mobil... Včera jsem po instalaci nové SD karty dělala hard reset a instalaci všech aplikací ze zálohy, může to nějak souviset? Ještě mne napadlo vrátit původní chybovou SD kartu, jestli by to nepomohlo... Díky moc za případnou radu :)
Radim Stehlík
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 640DS

Post by Radim Stehlík »

hele stejný problém s kartou to dnes napsalo kolegovi u 730.
mě to na 820 šlo v pohodě. řekl jsem mu ať zkusí vyndat kartu... uvidím s čím zítra přijde :-)
bigt
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nexus 5X, Nvidia Shield K1, Acer 1810TZ

Post by bigt »

Nahodil jsem W10M a hned první zklamání, po HR nejde stáhnout Lumia Panorama či Selfie, odemknutí telefonu při zámku obrazovky je strašně dlouhé, no zkrátka nic moc přátelé... Už je zpět 8.1
relouth
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 640,Redmi Note 4 LTE

Post by relouth »

toto bude este pruser :D mali urobit novy system a nie lepit nove veci na jadro od wp8
mozno je to rychle na 930ke,ale na inych telefonoch je to hrozne pomale
Post Reply

Return to “Windows 10 Mobile”