Windows 10 Mobile: Release preview

Všeobecná diskuze o nové verzi operačního systému Windows 10 Mobile
pogo8303
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite

Windows 10 Mobile Technical Preview

Post by pogo8303 »

Lestry: 10166 je sice na mobilu oproti 10149 skok dopředu, ale není ještě ve fázi RTM a dlouho nebude - je tam spoustu nedodělků a bugů, který sice nebrání většině uživatelů běžnému používání, ale takovýhle systém by jako finální MS vydal jen, kdyby chtěl W10 pro mobily pohřbít. 29. června rozhodně nepředstaví hotový W10M.
Radeczek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPhone 5s

Post by Radeczek »

pogo8303 wrote:29. června rozhodně nepředstaví hotový W10M.
Já si myslím, že do 29.června by to měl stihnout zcela bez problémů. :)
Lestry
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 1320

Post by Lestry »

berieš mi ilúzie :tlem: ale je tu aj fakt že z 10149 prešli rovno na 10166 za pomerne krátky čas a druhá vec je to ... predstavovať telefón ktorý je vytvorený pre Win10 a na koniec ho vytasiť s Win8.1?! prípadne s nedopracovanou Win10? ... nemyslím si ... podľa mňa v Microsofte majú preto horúco lebo to chcú stihnúť čo najskôr :roll:
Sandra
smartstar
smartstar
Zařízení: iPhone SE

Post by Sandra »

Června???
qwerty
smartguru
smartguru
Zařízení: L950, XRN5

Post by qwerty »

uz davnejsie povedali ze v Septembri, tak to bude v Septembri. To je vlastne len o mesiac-dva neskor...
Daff_Cz
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy S7 Edge, black

Re: Windows 10 Mobile Technical Preview

Post by Daff_Cz »

Tak jsem si řekl, ze taky zkusím W10 a tak jsem je nainstaloval na moji nepouzivanou NL630, vše se nainstalovalo, dal jsem to ještě obnovit do továrního nastavení a to se mi zaseklo na těsně před koncem, na obrazovce "Téměř hotovo" aktivace vašeho telefonu, mačkám na tlačítko další, to sice reaguje, ale nic se neděje... Trvá to v tomhle kroku nějak dlouho nebo to je chyba jen u mě?
buracek73
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: Lumia 925

Post by buracek73 »

František Šafr wrote:Po několika dnech hlásím návrat k WP 8.1. Build jako takový funguje dobře, ale při každém hovoru mi přestal reagovat displej (když jsem dal telefon k uchu). To je pro mě bohužel citelný problém. Uvidíme příště.

Stejný problém mám i já na 925 od ranných verzí wp10 zkusil jsem jednu z prvních a velká spotřeba baterky a hlavně umrtvení dotekového displeje donutila k návratu na 8.1.Nyní jsem neodolal a zkusil poslední verzi TP baterka dobrý, ale problém s dotykáčem po přijetí hovoru stále trvá także opět návrat k Denimu :-) :-)

osso
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950 XL, Lumia 830, Lumia 640 LTE, Nexus 5x

Post by osso »

na 535 posledny build je ok uz to nerestartuje samo odseba ako na 10149, zatim celkom v pohode aj baterka drzi skoro ako na 8.1, obcasne problemy s ui u niektorych aplikacii ako tapatalk a here drive, ale inak v pohode na pouzivanie ok
Sedo444
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 950DS, L1020, ASUS VivoTab

Post by Sedo444 »

takže test od včerajšej noci do teraz ukázal, že je to o dosť lepší build ako 149. No aj tak sa našli nejaké chybičky.

Najprv klady:

- neprehrieva sa toľko
- výdrž batérie je ok min. rozdiel od 8.1
- animácie pri otváraní a prepínaním obrazoviek už vyzerá dosť slušne
- čistejšia grafika ikony
- dohodenie niektorých funkcií do (oznámenia a akcie)
- konečne mi funguje klávesnica aj pre SK región :D

zápory ktoré stále pretrvávajú

- nokia účet sa nevie aktualizovať stále vyhadzuje chybu (0x803D8001) rovnaký problém aj s app Správy+
- chýba lumia camera
- niekedy pomalé reakcie alebo opätovné klikanie na spustenie app
- nie celkom dobre vyladené app pošta a onenote ale keďže sa jedná o testovaciu verziu je to ospravedlniteľné
- nedá sa zmeniť pozadie cez nastavenia

celkový dojem je veľmi dobrý používam MT ako primárny a žiadne obmedzujúce chyby to nie sú takže už len nech je koniec júla a príde konečne oficiálny build.. :D
kllr007
smartguru
smartguru
Zařízení: OnePlus 3

Post by kllr007 »

Oficialny build v july urcite nebude. Sustreduju sa na launch pre PC, potom zacnu makat na mobiloch cakam ze mozno september - november. Pre stavajuce zariadenia aj tak cakam az niekedy v januar ako update.

Len aby to bolo ako u 830 ktora mal pri launchi slubene funckie ktore este cyan nepodporoval a kym dosiel update na denim tak to trvalo :D takze u MS clovek nikdy neviem mozno nativne W10 fony ani tak nativne 10 mat nebudu :D
Lestry
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 1320

Post by Lestry »

kllr007 wrote:Oficialny build v july urcite nebude. Sustreduju sa na launch pre PC, potom zacnu makat na mobiloch cakam ze mozno september - november. Pre stavajuce zariadenia aj tak cakam az niekedy v januar ako update.

Len aby to bolo ako u 830 ktora mal pri launchi slubene funckie ktore este cyan nepodporoval a kym dosiel update na denim tak to trvalo :D takze u MS clovek nikdy neviem mozno nativne W10 fony ani tak nativne 10 mat nebudu :D

tak potom je blbosť od microsoftu predstavenie nového telefónu stavaného pre Win10 už teraz v septembri v Berlíne ... budú ho predstavovať s Win8.1 :tlem: pokiaľ viem tak Insider program pre pc je už pozastavený tým pádom si myslím že verzia pre pc je už hotová a čaká na vydanie toho 29.júla :roll: v každom prípade nechajme sa prekvapiť :)
pogo8303
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite

Post by pogo8303 »

Radeczek wrote:
pogo8303 wrote:29. června rozhodně nepředstaví hotový W10M.
Já si myslím, že do 29.června by to měl stihnout zcela bez problémů. :)
:tlem: Sorry, do 29. června to samozřejmě stihnou :)

Jinak, po dnešní aktualizaci Outlook pošty už mi nepadá po stahování obrázků a následném mačkání šipky doprava - je super, že se to postupně mění k lepšímu.
osso
smartguru
smartguru

Post by osso »

kllr007 wrote:Oficialny build v july urcite nebude. Sustreduju sa na launch pre PC, potom zacnu makat na mobiloch cakam ze mozno september - november. Pre stavajuce zariadenia aj tak cakam az niekedy v januar ako update.

nokia ucet som odistaloval a je klud aj tak je nanic :grin:
AIKON
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Apple iPhone 6s Plus 64GB Space Gray

Post by AIKON »

Jak se ti povedlo ho odinstalovat?
osso
smartguru
smartguru

Post by osso »

chod do settings > storage >phone apps and games a tam to vies odisntalovat kedze vo w10m to uz neni systemova aplikacia
Dragonerix
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 930

Post by Dragonerix »

Tak od včera mám 10166 na L930 a zatím naprosto v pohodě a bez jediného problému funguje vše včetně vecí co lidi píší že nejde jako třeba lumia camera a jde i beta HR jsem nedělal mám i klávesnici v CZ a funguje i na šířku... zatím testuji ale sem naprosto spokojenej :)

EDIT: tak přeci jen... jak se zapíná odesílání fotek na OneDrive? když to na OneDrive zapnu a vypnu tu app tak to tam je zase vypnutý

Jinak ty kulatý náhledy lidí je děs :D ale líbí se mi to ovládání displeje na polovinu :)

EDIT 2: tak už to funguje :) stačilo se přihlásit na galerii :D (pecka už konečně stahuje i DNG)
AIKON
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Apple iPhone 6s Plus 64GB Space Gray

Post by AIKON »

OSSO díky - a nevíš ještě jak odinstalovat aplikaci mapy a počasí?
Massik
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 950 DS

Post by Massik »

Dragonerix: Chodí ti synchronizace kalendáře a emailu? Jedou ti notifikace mailu se zvukem? Bez toho je ten telefon alespoň pro mě k nepoužití. Díky
blanicky
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 820

Post by blanicky »

Visí vám někomu Skype? Nejde odinstalovat ani aktualizovat, pořád chyba. Messenger mi nejde přihlásit - píše že jsem bez připojení na internet :D
Dragonerix
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 930

Post by Dragonerix »

Massik wrote:Dragonerix: Chodí ti synchronizace kalendáře a emailu? Jedou ti notifikace mailu se zvukem? Bez toho je ten telefon alespoň pro mě k nepoužití. Díky
Ano synchronizace jede a emaily v oznamovacím centru mám také zda byl zvuk sem nepostřehnul neměl sem mobil u sebe.. až budu u pc pošlu si email a budu poslouchat :)
Post Reply

Return to “Windows 10 Mobile”