Windows 10 Public release: Všeobecná diskuze
-
Dragonerix
- smartguru

- Zařízení: Lumia 930
Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze
Hele nedávno sem chtěl prejit na win 10 pomoci Windows update.. Nabizelo mi to 10130.. Ve slow byl pak 10162 kterej mi to nenabizelo a teď to nenabízí už vůbec nic.. Mam tam chybu já nebo to MS zrušil?
-
TomSoft
- stálý přispěvatel

- Zařízení: LUMIA 950 XL
Windows Insider bude pozastaven a nebude se nic aktuálně nabízet.
Připravuje se finální build 10240 RTM
viz ZDE: http://www.windowscentral.com/microsoft ... uilds-prep" onclick="window.open(this.href);return false;
Připravuje se finální build 10240 RTM
viz ZDE: http://www.windowscentral.com/microsoft ... uilds-prep" onclick="window.open(this.href);return false;
- jaroslavii
- smartguru

- Zařízení: Lumia 830
Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze
Tak jsem nevydržel a přeinstaloval jsem W8.1 a dal W10 10162 a musím napsat, že mi to připadá stejný. Jinak ikony, ale rychlost obdobná. Ve startu je tlačítko vypnout, to dali dobře, žádnej zázrak W10 není. Ale je zdarma, tak to nemusíme řešit.
Žádný zázrak není? Dovol abych oponovala. Už v testovací verzi je mnohem rychlejší než W8.1 (soudím tedy jen dle svého tabletu Asus T100TA, můj hlavní počítač je Mac). Na rozdíl od W8.1 zabírá komplet vše, co mám nainstalované, 13.4 GB, ve W8.1 mi TO SAMÉ zabíralo 22 GB (což je na 32 GB úložišti sakra patrné). Baterka vydrží asi o hodinu déle, což sice nehraje až takovou roli (T100TA s W8.1 vydrží 12 hodin práce na wifi/kancelář), takže jestli 12 nebo 13 hodin, to už fakt nehraje takovou roli. Ale když mi to dá vyšší výdrž na tabletu, bude jistě vyšší výdrž i na běžném notebooku a tam už to znatelné bude. Dále, i když to stále není žádný zázrak, tak je W10 lépe optimalizovaný na dotykový displej než W8.1 Je vlastně jen pár věcí, které mě zlobí, jedna z nich je nabídka Start, která když je roztažená, nezobrazuje nabídku k vypnutí, všechny programy atd, musí se to rozkliknout. A taky by mohlo být kontextové menu a křížek na zavření programu o dost větší, protože na dotykovém displeji se to stále špatně ovládá (stejné jako ve W8.1). Celkově je ale W10 o poznání lepší než W8.1.
Jinak tedy já mám momentálně poslední build 10166, novější před vydáním finální verze nebude a je to stabilní a spolehlivé, jsem spokojená. Ovšem Insider program byl momentálně pozastavený, takže aktualizovat zatím nemůžeš.
Jinak tedy já mám momentálně poslední build 10166, novější před vydáním finální verze nebude a je to stabilní a spolehlivé, jsem spokojená. Ovšem Insider program byl momentálně pozastavený, takže aktualizovat zatím nemůžeš.
-
TomSoft
- stálý přispěvatel

Já bych takové "odborníky" co píšou, že Win10 jsou v podstatě stejné jako Win 8.1 ani nijak nečetl a neřešil 
Mimochodem je k mání Windows 10 Build 10176 RTM RC
Mimochodem je k mání Windows 10 Build 10176 RTM RC
TomSoft: souhlasím, ani to nevyzkouší a hned soudí, to je ale celkem klasika českého národa. Mimochodem, je k mání i česká verze 32 bitová toho finálního buildu?
-
veigy
- smartmaniak

- Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Delší výdrž na baterii musím potvrdit, je to první win u kterého jsem si toho všimnul
celkově jsem z Buildem 10166 dost spokojený a na dovolené ho používám jako primární.
-
TomSoft
- stálý přispěvatel

Bohužel nee, teda tu jsem aspoň nikde neviděl (jen x64)
Ještě jsem ji teda nezkoušel. Zrovna dělám z ISO USB
Ale hned to vyzkouším. I když si myslím, že tam už nic zásadně nového nebude, jen opraveny další chyby.
Jen doufám, že už konečně opravili nastavení VPN, jinak jsem v prd... a nepřipojím se do práce na VPNku
Ještě jsem ji teda nezkoušel. Zrovna dělám z ISO USB
Ale hned to vyzkouším. I když si myslím, že tam už nic zásadně nového nebude, jen opraveny další chyby.
Jen doufám, že už konečně opravili nastavení VPN, jinak jsem v prd... a nepřipojím se do práce na VPNku
-
veigy
- smartmaniak

- Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Vlastně mi zlobí přehrávač videa, kde se třeba v půlce filmu začne sekat a musím to vypnout a raději zapnout vlc...
Já mám akorát problém, že mám nastaveno přihlašování pod heslem resp. PINem kdykoliv a přihlásím se takhle jen při prvním startu, po uspání a probuzení to po mě heslo nechce. Setkal jste se s tím někdo? Nebo je to problém jen u mě? Zatím to neřeším a čekám právě na finální verzi, jestli to tak bude i tam.
- jaroslavii
- smartguru

- Zařízení: Lumia 830
Je někde ten poslední build 10166 jako iso v češtině?
Prave mi naslo update "TH1 Professional 10240". To co je?
Podle čísla je to RTM verze.
-
Stevik
- smartguru

- Zařízení: Xiaomi Mi A1, L950XL, M5Card
Nojo, me taky.
Je vonku novy build, kandidat na RTM. Uz o tom pisu aj na Windowscentral. V okamihu, ked som to objavil, este nikde o tom nebola zmienka.
Zdá se, že Windows 10 Build 10176 RTM, který někteří pracně stahovali, je k ničemu...
Nejnovější build 10240 už budou skoro hotové W10...
QWERTY: díky za včasné upozornění
Nejnovější build 10240 už budou skoro hotové W10...
QWERTY: díky za včasné upozornění
Jsem jen zvědavý, co bude to překvapení, o kterém píšou na windowscentral - "least one fun surprise for Windows Insiders coming up"
Jen doplním link na text od kolegy 
- Microsoft dokončil práce na Windows 10: RTM verze je ke stažení v Insider programu

- Microsoft dokončil práce na Windows 10: RTM verze je ke stažení v Insider programu

V Edge bych uvítal možnost vlastního řazení Oblíbených položek taháním myši, tak jak to je v IE. I tak malé překvapení by bylo milé... 
-
TomSoft
- stálý přispěvatel

To jako myslíš mě?JirkaTom wrote:Zdá se, že Windows 10 Build 10176 RTM, který někteří pracně stahovali, je k ničemu...
Tahání myší přece v Edge v Oblíbených jde...