Windows 10 Mobile: Release preview
Windows 10 Technical Preview for Phones
maxxz: Pěkné video, jak se to prosím tě dělá (pokud know how není tajné), někdy by se to mohlo hodit...
jaroslavii: ofiko za měsíc bude, ale W10 pro PC. Na mobilní W10 si ještě dlouho počkáme.
jaroslavii: ofiko za měsíc bude, ale W10 pro PC. Na mobilní W10 si ještě dlouho počkáme.
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Kombinací Project My Screen App https://www.windowsphone.com/cs-cz/how- ... ignin=true a CamStudia,BandiCam a dalsi..
- Daniel Fibikar
- smartmaniak

- Zařízení: Microsoft Lumia 950
Re: Windows 10 Technical Preview for Phones
Přesně tak. Project my screen a BandiCam. Můžeš použít i Fraps např. A samozřejmě můžeš točit i zvuk.
Díky za informace.
maxxz: na W10M spouštíš jaký příkaz ? Na WP8 jsem to cca před rokem zkoušel - "Zobrazit mou obrazovku" a propojení kabelem USB. Na W10M ale nic takového nemůžu najít...
maxxz: na W10M spouštíš jaký příkaz ? Na WP8 jsem to cca před rokem zkoušel - "Zobrazit mou obrazovku" a propojení kabelem USB. Na W10M ale nic takového nemůžu najít...
-
veigy
- smartmaniak

- Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Nastavení -> systém -> displej -> připojit k bezdrátovému displeji
Alespoň předpokládám, na L920 nemám jak vyzkoušet :D
Alespoň předpokládám, na L920 nemám jak vyzkoušet :D
-
SmetyCZ
- smartmaniak

- Zařízení: Huawei P9 Lite 2017
Build jsem zatím nahodil na záložní L820. Všechno celkem ok, až na Store beta, kterej je neskutečně pomalej a dělají mu problémy updaty aplikací, stahovala se mi aktualizace glance screen. Telefon jsem omylem restartoval, když jsem chtěl najít aktualizace aplikací, tak to nic nenašlo a jsem bez glance screenu, v nastavení nikde není.
Teď zkusím ještě jeden HR, uvidíme.
Taková drbonost, co potěší - když má člověk v kalendáři nějakou blízkou událost, tak při vypínání telefonu to zahlásí - Nezapomeňte - a označení události, milé.
Teď zkusím ještě jeden HR, uvidíme.
Taková drbonost, co potěší - když má člověk v kalendáři nějakou blízkou událost, tak při vypínání telefonu to zahlásí - Nezapomeňte - a označení události, milé.
Díky, je to tak výrazné, že jsem to přehlédl...veigy wrote:Nastavení -> systém -> displej -> připojit k bezdrátovému displeji
Já jsem o GS taky přišel. A to zajímavým způsobem: v Doplňcích byl v menu, tak jsem na příkaz klikl a v nastavení GS jsem dal "Vypnuto" - a od té doby příkaz zmizel z menu Doplňky... (L1320)SmetyCZ wrote:Build jsem zatím nahodil na záložní L820. Všechno celkem ok, až na Store beta, kterej je neskutečně pomalej a dělají mu problémy updaty aplikací, stahovala se mi aktualizace glance screen. Telefon jsem omylem restartoval, když jsem chtěl najít aktualizace aplikací, tak to nic nenašlo a jsem bez glance screenu, v nastavení nikde není......
EDIT: asi vývojáři nechtějí, aby se s tím manipulovalo. Zkrátka - je to Preview...
-
SmetyCZ
- smartmaniak

Co se týče bodu 3 - UK region je správně? Nemyslel si US?JirkaTom wrote:Poznatky instalace W10MTP - poslední build na Lumii 1320 (obdoba u ostatních Lumií).
Instalováno na WP8.1, kde byl udělán HR a nainstalován jazykový balíček cz. Bez obnovy ze zálohy. Poté instalace W10M a pak 3 pokusné testy (vše bez obnovy ze zálohy):
1. bez HR
2. HR a nastaven region a jazyk cz
3. HR a ponechán implicitní region a jazyk UK a až po všech aktualizacích změněn region a jazyk na cz
Až bod 3 přinesl uspokojivý výsledek bez velkého dodatečného "šolichání".
Poznatky:
1. všechny app běží bez problémů, nic nepadá
2. posun obrazovku dolů do poloviny (reachability) funguje
3. u L1320 jsou čtyři řady středních dlaždic
4. Outlook pošta - notifikace se zvukem bezproblémové
5. swype a nápověda klávesnice cz - v pohodě
6. OneDrive bezproblémové
7. App Fotky - už solidní použitelnost
8. trošku "neposlušné" stahování roletky notifikací
9. na L1320 svižný chod se solidními animacemi HS
10. Při svislém posuvu obrazovky je to přece jen o dost pomalejší, než WP8.1 - např. některé app (6tag, Instagram Beta) při svislém posunu "cukají" s obrazem. Jev je ale podstatně méně rušivý, než v předešlém buildu
11. Edge - na Smart Manii špatně "poslouchá" na dotyk, ostatní weby dobré. Ale stále ani náhodou to zatím nemá na IE...
Pro nadšence doporučení instalace na hlavní mobil: ANO
Díky
-
SmetyCZ
- smartmaniak

Ehm, tak tohle se úplně nepovedlo.
Dal jsem HR, ponechal UK region + jazyk.
Po zadání hesla k wifi jsem dal další, telefon nechtěl údaje k MS Accountu, žádný nastavení, žádný "instaluji aplikace", nic.
Po chvíli to skočilo rovnou na plochu, kde mám 2 dlaždice. Skype a Search. V listu aplikací mám jenom aplikace od písmen F, H a S. Když chci do nastavení přes rolovací lištu, mám si aplikace Nastavení stáhnout ze Store. Tak díky, no
Nic, jestli se to po restartu nějak zázračně neopraví, holt downgrade...
Ještě mě napadlo - před HR jsem vyndal paměťovku, to by snad vadit nemělo, ne?
Po zadání hesla k wifi jsem dal další, telefon nechtěl údaje k MS Accountu, žádný nastavení, žádný "instaluji aplikace", nic.
Po chvíli to skočilo rovnou na plochu, kde mám 2 dlaždice. Skype a Search. V listu aplikací mám jenom aplikace od písmen F, H a S. Když chci do nastavení přes rolovací lištu, mám si aplikace Nastavení stáhnout ze Store. Tak díky, no
Slovníky doinstalovány bez problému. Běh podstatně svižnější, baterka v pohodě, HR a čistou instalaci rozhodně doporučujimaxxz wrote:Ano, nedoinstaluješ si pak klávesnice. Fakt super [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH].
Ano, implicitně to UK po HR nabízí a to jsem ponechal. S tou SD těžko říct, ale HR by si to měl ošetřit.SmetyCZ wrote:Ehm, tak tohle se úplně nepovedlo.
- Zaklinac
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Apple iPhone 7 Plus + Microsoft Lumia 950 XL
Presne toto sa mi stalo pri minulom builde a HR. Jediné riešenie je flash na 8.1.SmetyCZ wrote:Ehm, tak tohle se úplně nepovedlo.
-
SmetyCZ
- smartmaniak

Implicitně jsem měl po HR český region a český jazyk, divné.
@Zaklinac - po restartu telefonu mi normálně naběhl konec "instalace systému", kde jsem nastavoval reklamní ID atd. Nechápu
@Zaklinac - po restartu telefonu mi normálně naběhl konec "instalace systému", kde jsem nastavoval reklamní ID atd. Nechápu
- Zaklinac
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Apple iPhone 7 Plus + Microsoft Lumia 950 XL
Ja som také šťastie nemal :D
-
pogo8303
- smartmaniak

- Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite
Tak po pár dnech na nejnovějším buildu - s klidem doporučím na denní používání na L830, pokud nepotřebujete nutně GPS.
Nalezl jsem tyto bugy:
- GPS - stále mi nefunguje korektně - v Here mapách to docela jde, tam se trefí na silnici, ale např. v MapFactoru jedu pořád po polích a loukách
- Budíky - budí v pohodě, fungují, akorát si můžete nastavit odložení o 20 minut a stejně budí po 10ti minutách
- Kamera - defaultní aplikace je docela trhaná, ale naštěstí se dá použíta Lumia Camera Classic
- Outlook Pošta - stále u mě přetrvává bug z minulého buildu, že když chci dát stáhnout obrázky mailu, chvíli se tváří, že pracuje, nic neudělá a když potom dám šipku doprava Outlook padne.
- Edge - rychlý, ani mi tolik nepadá, jen problém se zobrazením určitých stránek - např. mobilní FB, rajče.
Nalezl jsem tyto bugy:
- GPS - stále mi nefunguje korektně - v Here mapách to docela jde, tam se trefí na silnici, ale např. v MapFactoru jedu pořád po polích a loukách
- Budíky - budí v pohodě, fungují, akorát si můžete nastavit odložení o 20 minut a stejně budí po 10ti minutách
- Kamera - defaultní aplikace je docela trhaná, ale naštěstí se dá použíta Lumia Camera Classic
- Outlook Pošta - stále u mě přetrvává bug z minulého buildu, že když chci dát stáhnout obrázky mailu, chvíli se tváří, že pracuje, nic neudělá a když potom dám šipku doprava Outlook padne.
- Edge - rychlý, ani mi tolik nepadá, jen problém se zobrazením určitých stránek - např. mobilní FB, rajče.
- Daniel Fibikar
- smartmaniak

- Zařízení: Microsoft Lumia 950
Tak to je asi specifický GPS bug u L830. Na mé L930 chytá signál GPS naprosto přesně. Testoval jsem to o víkendu když jsem byl v lese na mapy.cz (bez datového připojení, nebylo pokrytí) a přesnost na jedničku.
-
pogo8303
- smartmaniak

- Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite
Ve WP 8.1 to bylo všechno v pohodě, asi to znovu hodím na feedback.
-
Dragonerix
- smartguru

- Zařízení: Lumia 930
Hmm a nelitaly ste po lesích spolu? A teď dotaz... Když si tam hodim tento build.. Vydržím s tím na dovoleny? Nebo raději nemam riskovat a nechat W8.1?
-
veigy
- smartmaniak

- Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Doporučuji neriskovat, dovolena za hledáni nabíječky a trhani mobilu nestojí ;)