Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Diskuzní fórum věnované smartphonům řady Lumia 640, 635, 630, 620, 530 a 520
imperator
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver

Post by imperator »

hm... no... takze som vosiel do profilov jasu...a teda ked si dam napr manualne nizky jas - tak vtedy tam mam 3 posuvniky...to znamena - ze si mozem nastavit minimalny a maximalny "nizky jas" - to chapem ked to mam na manual...a zaroven pokial mam nastavene na automatiku...tak ak automatika vyhodnoti ze je osvetlenie minimalne - tak zvoli taky jas aky som zvolil na posuvniku nizky... samozrejme aj so strednym a vysokym to takto funguje...ale potom ako funguje v naslednosti na to este to ze si zapinam jas ako automaticky vtedy ked ho mam nastaveny nizky stredny vysoky...
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

To jsi pochopil uplne spatne.To co si nastavis v tom manualnim rezimu - nizky, stredni, vysoky nema pak nasledne vůbec nic spolecneho s tou automatikou.
Tam je pak jen jedna cara, kde musíš zajit do uplne tmy, nastavit, vylezt z nastaveni, pak jit do normálního osvetleni, opet vlezt do nastaveni a nastavit si to podle sebe atd atd.
olgojc
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 640

Post by olgojc »

Já jsem to pochopil tak, že automatika se pohybuje v rozmezí, které je dané posuvníky nízký, střední a vysoký. Ale třeba se pletu.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Jas automatiky (podle okoli) se nastavuje zvlast.S nastavenim při manualu nizky, stredni, vysoky nemá nic spolecneho.
Je to oddelene, je to super funkce.
relouth
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 640,Redmi Note 4 LTE

Post by relouth »

je to tak ako pise jirka..
na automatiku mozes nastavit len podla okoliteho osvetlenia
ten jeden posuvnik bude 3x iny..podla toho v akom svetle si

to co tam nastavujes v manuale..je len to,co aj v manuale dostanes..tj,podla toho ako to tam nastavis,tak to budes mat,ak budes prepinat manualne jas
olgojc
nováček
nováček

Post by olgojc »

Tak mi teda vysvětlete, proč ten telefon najednou nehřeje, když je nastavená automatika a pod ní střední jas. Když tam byl vysoký, tak se to hřálo. Už tomu nějak nerozumím, takhle to vypadá, že si ten mobil dělá, co chce.
qwerty
smartguru
smartguru
Zařízení: L950, XRN5

Post by qwerty »

Žiadny telefón sa nemá prečo zahrievať kvôli nastaveniu jasu. Ak ti to robí, patrí do servisu.
olgojc
nováček
nováček

Post by olgojc »

qwerty: Nevím, jestli jsi četl diskusi pár stránek dozadu, ale v servisu to bylo. Závada se neprojevila. A nejsem sám, zahřívá se více lidem.
relouth
smartmaniak
smartmaniak

Post by relouth »

neviem preco ti to tak funguje

teraz som pomocou lampy navodil najvysyi jas na automatike a ta cast, co sa na slnku poriadne hriala,je len mierne vlazna..cize nie je to az tak hrozne..to ze to bolo velmi horuce, bolo aj kvoli slnku,ktore cierny displej rozpalilo..
bolo to v tej casti samozrejme najhorucejsie

znizil som najvyssi jas automatiky ma minimum a uvidim..mam este tyzden..potom ho mozno vratim

podla mna to zahrievanie ma kazda 640ka..akurat si to malo ludi vsimlo

cudujem sa aj,ze 640 tu ma dost ludi na fore..ale este sa k tomu nikto nevyjadril..(nepotvrdil,ani nevyvrati)
imperator
smartmaniak
smartmaniak

Post by imperator »

nepisalo sa tu niekedy tak ze ked chcete mat "auto brightness" nizsi tak treba nastavit nizky jas a potom prepnut na auto ak vysoky tak dat vysoky a prepnut na auto ?

ja tak pozorujem ze to u mna nerobi nic...ale... skusal som teda ako to je...a zda ze sa stale pohybujeme akokeby v istom pevnom intervale...

nastavil som si pre nizky jas totalne minimum...skoro az tma je to
ak prepnem na auto...displej svieti viac aj ked som v jase nastavil minimum...
zasvietim svetlo...pozriem na jas a tam je tak na stred...ak stiahnem jas pri velkom svetle tiez na minimum
potom nie je rozdiel medzi auto v tme a medzi uplne nizkym...ak ale nastavim pri vacsom svetle jas dalej (ten posuvnik) potom aj v tme bude akokeby posunuty dalej hoc v tme je uplne na zaciatku... to znamena - ze natiahnutim posuvnika v najvacsom svetle do stredu napr...posuniem interval minima v tme...hoc je uplne na zaciatku...dufam ze ste pochopili :D :D :D

vo vysledku to znamena...ze ked si date v tme posuvnik na najtmavsie...a v najvacsom svetle na najsvetlejsie...tak to bude presne niekde v strede...ak chcete mat najvacsiu tmu musite stiahnut posuvnik v najvacsom svetle...a ak chcete mat najvyssi jas na svetle musite natiahnut posuvnik v uplne tme na max. (overit sa to da ze si natiahnete na minimum v manuali a na max na najvyssom a potom zistite rozdiel medzi auto a manual...o kolko sa stmavi atd...)

takze nic take ako ste tu pisali ze v slnku natiahnem na max tak mam max...nemam...mam vypocitane podla toho...kde mam posuvnik v uplnej tme...
relouth
smartmaniak
smartmaniak

Post by relouth »

ten posuvnik mas jeden,alebo tri ? bo aby si nerobil 2 rozne veci
imperator
smartmaniak
smartmaniak

Post by imperator »

posuvnik mam jeden ked mam na auto... o tych troch som pisal len preto... aby si videl aky je najnizsi jas tak ho dosiahnes ze das na nizky a posuvnik na najnizsii... aby si potom lahko prepinal medzi auto a nizkym a videl ten rozdiel...a to ten ze ti nepomoze ak si stiahnes na jednom posuvniku na auto v tme na total minimum...lebo sa da ist este nizsie...a to tak ze na auto v maximalnom svetle das na jednom posuvniku tiez minimum...a samozrejme aj naopak ak chces mat maximum na najvacsom svetle... ale nemozes mat na najvacsom svetle najvacsi jas a v uplnej tme najmensi... proste ten interval sa pohybuje tak akoby si chcel orezat 25 sekundovu pesnicku na 16 sekund...stale ti bude niekde chybat :D
imperator
smartmaniak
smartmaniak

Post by imperator »

inak kde je problem ze na glance sa nezobrazuje kalendar resp podrobny stav oznamenia ? len notifikacie a cas ? je nejake oficialne stanovisko k tomu ? bude nejaky update alebo ako ?

EDIT : http://www.microsoft.com/en-in/mobile/s ... c=FA144017" onclick="window.open(this.href);return false;
problem asi nie je nikde...len takto MS opat oddelil nizsiu triedu od napr 830tky...kde mam pekne aj datum aj udalost z kalendara...no nevadi...
relouth
smartmaniak
smartmaniak

Post by relouth »

Mne to nevadi,naopak
relouth
smartmaniak
smartmaniak

Post by relouth »

ake su vlastne bonusy pre tento fon ? viem ze office 365..to ma nezaujima

je tam aj nejaky bonus na onedrive,alebo este nieco ine ?

popripade kde to aktivujem..

dalsia otazka,uz som sa to tu pytal..ako zablokujem "hard reset" ?
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2

Re: Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Post by veigy »

K O365 dostaneš 1TB na OD...
imperator
smartmaniak
smartmaniak

Post by imperator »

Relouth ak ta o365 nezaujima mozes mi poslsť aktivačny kod ja to využijem (teda jeden kod mam so svojej 640tky) ale zišlo by sa aj pre oca
relouth
smartmaniak
smartmaniak

Post by relouth »

Kde ten kód najdem ? Dam to znamemu
Pôjde to aj človeku,co nemá lumiu?
imperator
smartmaniak
smartmaniak

Post by imperator »

Stiahni si appku office 365 darček - ta overí či mas telefon ktory to splna - kod ti posle na mail aj postupom ako si to aktivovat na svoje outlook konto - takze ano moze hociktobs outlook kontom.
relouth
smartmaniak
smartmaniak

Post by relouth »

Hodina mesačné cez skype. To znamená každý mesiac ten rok? Da sa s tým volať aj na sk mobil?
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 640/635/630/620/530 a 520”