Pomoc s výběrem

Potřebujete poradit s výběrem chytrého telefonu, tabletu nebo příslušenství? Pak jste tu správně!
Post Reply
peroxid
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: samsung 7562

Pomoc s výběrem

Post by peroxid »

Dobrý den, potřeboval bych poradit s výběrem nového zařízení. Jsem z toho úplně zmatený :) mám tady na výběr několik telefonů htc one m7, samsung galaxy S4, sony M4 aqua, sony Z1, sony Z1 (compact). Každý telefon je v něčem dobrý ,ale nemůžu přijít který je TOP. Děkuji za rady.
Blooddrunk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPhone :P

Re: Pomoc s výběrem

Post by Blooddrunk »

Abych ti mohl lépe poradit, tak specifikuj požadavky.
Jak kvalitní foťák, budeš na telefonu hrát hry? Nebo na co ho budeš hlavně používat a co od něj očekáváš?
peroxid
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek

Pomoc s výběrem

Post by peroxid »

Foťák by stačil průměrný nejsem nějaký profesionální fotograf. Telefon budu používat na GPS,internet občas nějaký film,hra. Jinak bych ocenil lepší výdrž baterie a hlavně kompabilitní HW ,aby se nesekal. Ta odolnost od Sony je jenom preventivní. Já osobně bych to asi viděl na SONY Z1 ,ale nechám si poradit
M.BoBo
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone XS, iPad 2018, Apple Watch 5

Pomoc s výběrem

Post by M.BoBo »

Co LG G2? Výdrž top, displej super, HW dostačující (Snapdragon 800+2GB RAM)..
Nebo SGS 4 LTE A (se Snapdragonem 800)?
Do Z1 bych nešel, když už sony tak aspoň Z2;)
peroxid
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek

Pomoc s výběrem

Post by peroxid »

Proč bys nešel do Z1?
M.BoBo
smartguru
smartguru

Pomoc s výběrem

Post by M.BoBo »

Nelíbí se mi jeho displej, určitě si ho někde naživo vyzkoušej a porovnej s ostatníma, třeba s G2, která má perfektní IPS, nebo ostatními. Pokud však přechzíš z nějakého strašího telefonu, nebo lowendu, tak se ti bude ale líbit..

Fotoaparát není pro tebe priorita, ale také nefotí kdovíjak extra (stejně jako HTC ONE). Ve foťáku vede z tvého výběru Samsung, ale do něj bych šel jen ve variantě LTE-A, kterou například prodával Vodafone a má o hodně výkonnější HW než původní S4.
Blooddrunk
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Blooddrunk »

Nejlepší odladěnost a fotky bude dělat Sony Z1 a potom z1c. Tyto dva telefony nemají ve tvém výčtu konkurenci. V GPS nebude zastávat ani jeden telefon. Samsung určitě nefotí nejlépe, zda se to díky jen díky Amoledu, který má přestřelené. Z1 má TFT displej, ale není to taková hrůza. Z1c už pak má IPS, které je na tom podstatně lépe. LG také není špatné, ale ve tvém výčtu chybí.
GreenArrow
Ban
Ban
Zařízení: iPhone 6

Pomoc s výběrem

Post by GreenArrow »

To určitě ne, Z1 je na fotky tragédie, G2 dělá daleko lepší. Já bych asi volil S4 LTE-A z těchto vyjmenovaných. U Z1C je zase problém, že se dávají dva typy displejů, kde jeden je špatný a jeden ten vychvalovaný dobrý, těžko vědět, který kupuješ...
Možná by bylo dobré uvést maximální cenovku, požadavky na systém a tak. Ono v téhle kategorii by nemusela být špatná volba i třeba Lumie 830/930. I u té 830ky určitě nebudeš mít problémy s odladěností a pokud není podmínkou android a WP store bude dostačovat, je to asi nejlepší volba do budoucna.
Blooddrunk
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Blooddrunk »

Chápete, že on napsal telefony, ze kterých máme vybírat, protože si je může vzít nejspíše levněji k tarifu nebo tak něco? A ano G2 fotí o něco lépe, ale až tak markantní rozdíl to není.
GreenArrow
Ban
Ban

Pomoc s výběrem

Post by GreenArrow »

Ne nechápeme, má to napsat, já věšteckou kouli nemám.
M.BoBo
smartguru
smartguru

Pomoc s výběrem

Post by M.BoBo »

Cleric: co bys doporučil ty?
Vzhledem k nastrelu telefonu bude mít limit cca 9tis, a v této cenové hladině je určitě nejlepší LG G2 (eventuelně 32GB). Pokud by se muselo vybírat z jeho seznamu, tak S4 LTE-A. Určitě ne Sony (Z1)..
Blooddrunk
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Blooddrunk »

Pokud by měl cenový limit a nebyl by vázán operátorem, tak G2 jasná volba. Nicméně Samsung S4 určitě nebude lepší jak Z1. Odladěnosti a plynulosti se Samsung Sony nemůže rovnat. Foťák je lepší také u Z1. Jediná slabina Z1 je ten displej, kterej se dá ale IMHO přežít.
GreenArrow
Ban
Ban

Pomoc s výběrem

Post by GreenArrow »

A on dneska snad nějakej operátor dává slevu k tarifu? Hraješ si tady na génia a při tom víš úplný hov*no. A jestli si telefon bere na splátky(což je dnešní "sleva" od operátorů) tak si ho na splátky může vzít kdekoliv, třeba i od alzy a nemusí se omezovat nabídkou operátora
Blooddrunk
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Blooddrunk »

Myslím, že největší chybou tohoto tématu je to, že zakladatel tématu není schopen se vyjádřit...
Cleric
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Apple iPhone 7 128 GB

Post by Cleric »

Ač pozdě ale přeci. Pokud by byla možnost tak LG G2 32GB VERZI. Jinak bych se zkusil podívat po Sony Xperia Z2, ta by se teoreticky mohla dát taky sehnat za tento nebo podobný peníz.
Post Reply

Return to “Jaké zařízení si mám koupit?”