Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Diskuzní fórum věnované smartphonům řady Lumia 640, 635, 630, 620, 530 a 520
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2

Re: Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Post by veigy »

Navigaci by mela utahnout i 1A nabijecka, ale 2A bude jistější... telefon si z nabijecky vezme tolik, kolik potrebuje...
kope
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia 7.1 4/64GB

Post by kope »

veigy wrote:... telefon si z nabijecky vezme tolik, kolik potrebuje...
Tímhle seš si jistej? Vycházím ze zkušeností s nabíjením modelářských LiPol - to, kdy vypnout nabíjení (a to je to, co podle mne myslíš ve své odpovědi) protože je plná kapacita, tak to si pořeší elektronika (ať už v nabíječce nebo ochranný obvod u baterky). Ale o to mi nejde - jde mi o to, jestli baterka "unese" proud, který do ní pustím a to je jiná písnička. To podle mne žádná elektronika nehlídá. Takže pokud je baterka určená k nabíjení max 1C (kde C je kapacita baterie) a já do ní začnu prát např. 25C, tak v lepším případě snížím její životnost, v horším se nafoukne a v nejhorším zahoří. A o tom je moje otázka - jaký je největší přípustný nabíjecí proud pro baterii v L640? Je to 1C (tj 2,5 A), 2C, 5C...
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2

Post by veigy »

Mělo by to tak být, telefon si ve 3/4 nabíjení sám začíná mírnit nabíjecí proud kůli ničení baterie.. V zásuvce máš taky 16A a strkáš do toho věci které žerou setinu této hodnoty...
spawny78
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 520, Lumia 640 DS

Post by spawny78 »

Dns mi vyskočila aktualizace telefonu, už druhá co ho mám. Aktualizoval už někdo teď? Mě stáhnout nejde, chyba 80070570, z odkazu jsem ji v seznamu nenašel.
relouth
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 640,Redmi Note 4 LTE

Post by relouth »

To bude ta, co opravuje zahriate sluchadlo ;) :D
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: ***

Post by JirkaTom »

kope wrote:
veigy wrote:... telefon si z nabijecky vezme tolik, kolik potrebuje...
Tímhle seš si jistej? Vycházím ze zkušeností s nabíjením modelářských LiPol - to, kdy vypnout nabíjení (a to je to, co podle mne myslíš ve své odpovědi) protože je plná kapacita, tak to si pořeší elektronika (ať už v nabíječce nebo ochranný obvod u baterky). Ale o to mi nejde - jde mi o to, jestli baterka "unese" proud, který do ní pustím a to je jiná písnička. To podle mne žádná elektronika nehlídá. Takže pokud je baterka určená k nabíjení max 1C (kde C je kapacita baterie) a já do ní začnu prát např. 25C, tak v lepším případě snížím její životnost, v horším se nafoukne a v nejhorším zahoří. A o tom je moje otázka - jaký je největší přípustný nabíjecí proud pro baterii v L640? Je to 1C (tj 2,5 A), 2C, 5C...
Napájecí napětí pro zařízení s USB konektorem je 5 V (voltů). Uvnitř mobilu je kromě jiných věcí také nabíjecí obvod, který ze zdroje 5V řídí proud, který jde do baterie.
Pokud připojíš mobil na zdroj (nabíječku) 5 V, který je schopný dodávat velký proud, např. 10 A (ampér), nemůže to baterii ublížit.
Proud do baterie si řídí elektronika uvnitř mobilu a ty to neovlivníš, ani nemůžeš ovlivnit. Takže připojit i velmi výkonnou nabíječku k mobilu nemůže mobilu ublížit. Samozřejmě platí, že napětí nabíječky musí být 5 V.

Jiná věc je směrem dolů. Pokud napojíš mobil na zdroj (nabíječku), která je schopná dodávat proud pouze např. 0,3 A , tak se nabíjení ani nemusí rozběhnout, protože tak malý nestačí "zásobit" stabilizátor nabíjení uvnitř mobilu dostatečným proudem. Většinou to ale je tak, že i taková nabíječka mobil nabije, ale za velmi dlouhý čas.

Takže ohrozit životnost baterie v mobilu "velkým proudem" uživatel nemůže. Životnost baterie může ohrozit zejména extrémním zatěžováním mobilu (např. hráči, navigace) a s tím spojeným častým velkým ohřevem baterie... (Sakra to je dlouhé, končím...)

EDIT: takže zkráceně řečeno, pravdu má veigy :) ;-)
imperator
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver

Post by imperator »

relouth : akorat mi dosla 640 DS - skusal som len narychlo camera beta - ziadne zadrhavanie
relouth
smartmaniak
smartmaniak

Post by relouth »

kaslem na 640..takto dodrbat perfektny telefon vie snad len MS..buduci tyzden kupim 830
imperator
smartmaniak
smartmaniak

Post by imperator »

skusil som aj microsoft fotoaparat a tiez ziadne sekanie...tocil som aj video... resp sem tam sekol ked som mal nastavenie na fotenie...a on sa snazil pocas toho stale zaostrovat ale ked som prepol na video tak bez problemov - pocas nabijania rychlonabijackou som dal updatovat cez 40 aplikacii a ziadne zahrievanie telefonu... a ci budem niekedy skusat zahrievanie na slnku tazko povedat bo to je pre mamu a ta tuka jedine v interieri moc vonku a na slnku to asi nie... :) takze to sa uz asi nedozviem... a v podstate sa mi to nechce ani skusat...
relouth
smartmaniak
smartmaniak

Post by relouth »

vypada to na globalnu vyrobnu vadu tohto modelu..zohnal som dalsieho cloveka s tou chybou
no neviem, ktory den som bol von co boli dost velke horucavy a prave to som vravel frajerke, ze aky je horuci displej a zda sa mi, ze to bolo v tom mieste pod logom. Ale teraz nvm ci je to sposobene slnkom, ktory na to prazi alebo prehrievanim...
uz som pisal aj do servisu,ci o tejto chybe vedia ..uvidim.este mam tydzen na prieskum...velmi nerad by som prisiel o ten telefon
imperator
smartmaniak
smartmaniak

Post by imperator »

neviem ale co som tak letmo prebrowsoval velke zahranicne fora nikde ani zmienka... co sa napr neda porovnat napr s displejom na 535 - kde na teba vyleti milion threadov a staznosti na displej :)

inak co treba...napr normalne budem prezerat explorer s telefonom na praziacom slnku hej ? a cely telefon bude "vlazny" len ta cast pod prednym logom Ms bude zhava ?
relouth
smartmaniak
smartmaniak

Post by relouth »

Staci mať zapnutý displej na slnku. Najlepšie niečo so svetlym pozadim. A displej nie je vlažný ale studený. Len ta čas hore sa asi po minúte zohreje.
tudor
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: Lumia 640 LTE

Post by tudor »

Ahoj chci se zeptat jake mate zkusenosti s vystupem na sluchatka protoze ja kdyz pripojim at sluchatka nebo repreaky tak zvuk je hrozne tichy a nekvalitni tak nevim jestli je to normalni nebo je to jenom u meho telefonu a zda je to duvod k reklamaci

Predem dekuji za rady
HOnzik084
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: LUmia 640 xl

Post by HOnzik084 »

Me se zas prehriva Lumia 640 XL a nahore vpravo mam zlutej flek :( myslite ze to opravi budouci aktualizace ?
relouth
smartmaniak
smartmaniak

Post by relouth »

Ak hreje chipset tak je to OK
intel810
nováček
nováček
Zařízení: nyní Lumia 640 DS LTE, snad to není velká chyba

Post by intel810 »

K tomu přehřívání, já do nedávna používal iPhone 5S, před tím 4S. Pětka na slunku hřála tak, že se na ní daly vejce téměř smažit. Nyní mám 640 DS LTE, a nezdá se mi, že by hřála nějak moc. Je studenější jak iPhone 5S. Ale teplejší jak 4S, ten byl studený jak psí čumák. Někteří z vás tady dělají z komára velblouda a šíří zbytečné fámy. Rozhodují se na základě své neznalosti a subjektivních pocitů.
relouth
smartmaniak
smartmaniak

Post by relouth »

Mam znalost, že na tom mieste nemá čo hriat. Alebo ma pouc,co to tam hreje.
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: ***

Post by JirkaTom »

Našel jsem snímek zadní části displeje Lumie 640. Ten snímek je výsek z části okolo loga MS, samozřejmě zezadu. V sekci vlevo uprostřed je vidět, že na flexu je buď rezistor (může to být i stabilizátor napětí) nebo kondenzátor - ta větší součástka pod velkou černou krychlí. Ta krychle je gumový distanční sloupek, aby displej neklepal.

Pokud ta součástka je rezistor nebo stabilizátor (odhaduji, že by přes něj mohlo jít celé napájení pro displej), je možné že pokud má displej svítit maximálním jasem (na slunci), může se ta součástka hodně ohřívat. To by mohlo způsobovat to zahřívání.
Opakuji: mohlo by, jsou to ale jen úvahy.... Pokud je to kondenzátor, tak je to něčím jiným.

Příspěvek brát jako reakci na předešlou diskuzi... :)

Image

EDIT: pro bližší určení by to chtělo lepší snímek
relouth
smartmaniak
smartmaniak

Post by relouth »

A to ma každý telefon takto riesene? Ves to musí mať spotrebu nie?
olgojc
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 640

Post by olgojc »

Tak jsem trochu laboroval s nastavením jasu a zjistil jsem, že když nastavím úroveň jasu střední a automatický jas zapnutý, tak se telefon nerozpálí. Maximálně je vlažný. Předtím se mi i při surfování a přehrávání filmu displej rozpálil. Bohužel jsem to neměl možnost vyzkoušet venku na slunci.
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 640/635/630/620/530 a 520”