Windows 10 Mobile: Release preview

Všeobecná diskuze o nové verzi operačního systému Windows 10 Mobile
TomSoft
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: LUMIA 950 XL

Windows 10 Technical Preview for Phones

Post by TomSoft »

Proboha lidi... co čekáte od technické verze OS?
Že nejdou nastavit vlastní zvuky na SMS?
Že nejde otevřít PDF soubor? (ale jde)
Že nejde otevřít DOC? (ale jde)
Možná někdo čeká od technického náhledu 99% funkční systém, ale to prostě asi nejde :)
Osobně vidím velký skok oproti minulému buildu, aspoň co se týče L930ky. Ta byla na seznam kompatibilních zařízení přidána až jako poslední a podle toho to taky vypadá. Něco, co jiným funguje, tady na L930 funguje jinak.
Každopádně jsem zvědav, co přinese další build.
Základní aplikace nějak fungují včetně One Drive, tak jsem spokojen :)
Store(BETA) je k ničemu
Odinstalace aplikací je taky na prd, ale v této fázi eje toho více na prd :)
Baterku to žere nevídaným způsobem, to jo, ale ono na L930 to zas tak slavné není...
Ono když to přepnete po HR do angličtiny a USA region, chovají se aplikace i OS o něco lépe.
Rozhodně by se toto mělo testovat vždy s čistým OS, bez nějakých obnov ze záloh, které navíc obsahují data jiného OS a třeba i nekompatibilní aplikace. Rozhodně po aktualizaci ihned HR.
U mě dobrý ;)
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: ***

Post by JirkaTom »

Antuch wrote:může mi někdo říct, co to je za verzi OS 10.0.12634.0???
To jsem instaloval na L1320. Je to nejnovější build (lépe řečeno nejnovější update ;-) ). V tom číslování před a po instalaci mají v MS zmatek. ;-) (Ale může to souviset s vnitřní distribucí buildů v MS... a z jejich hlediska to mají dobře, aby se v tom vyznali...)
Po instalaci je to verze 10.0.10136.0 :)
ferrinho
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 1320

Post by ferrinho »

Lidi potřebuju informaci, na Lumia 1320 v build 10080 jsem měl 4 sloupce dláždic, na 10136 mám ale pouze 3 sloupce...prosím od někoho s 1320 jeho zkušenost zda jsou opět 3 sloupce nebo je to jen u mě nějaká chyba a celý aktualizační proces udělat znova (rád bych zase 4 sloupce) :D
Radeczek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPhone 5s

Post by Radeczek »

Máš v nastavení úvodní obrazovky povoleno zobrazení více dlaždic?
ferrinho
nováček
nováček

Post by ferrinho »

Radeczek wrote:Máš v nastavení úvodní obrazovky povoleno zobrazení více dlaždic?
to mě napadlo jako první a mám, i jsem dělal HR pro jistotu a nic
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak

Post by JirkaTom »

ferrinho wrote:Lidi potřebuju informaci, na Lumia 1320 v build 10080 jsem měl 4 sloupce dláždic, na 10136 mám ale pouze 3 sloupce...prosím od někoho s 1320 jeho zkušenost zda jsou opět 3 sloupce nebo je to jen u mě nějaká chyba a celý aktualizační proces udělat znova (rád bych zase 4 sloupce) :D
Jsou tam 3...
Teď mi právě doběhla obnova ze zálohy u L1320.
ferrinho
nováček
nováček

Post by ferrinho »

JirkaTom wrote:
ferrinho wrote:Lidi potřebuju informaci, na Lumia 1320 v build 10080 jsem měl 4 sloupce dláždic, na 10136 mám ale pouze 3 sloupce...prosím od někoho s 1320 jeho zkušenost zda jsou opět 3 sloupce nebo je to jen u mě nějaká chyba a celý aktualizační proces udělat znova (rád bych zase 4 sloupce) :D
Jsou tam 3...
Teď mi právě doběhla obnova ze zálohy.
tak to doufám, že je jen chyba tohoto buildu, 4 sloupce jsou daleko lepši. Snad zase v budoucnu...no nic děkuju za odpověď
kalmia
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 930 Black

Post by kalmia »

TomSoft wrote:Že nejdou nastavit vlastní zvuky na SMS?
To mi nevadí, ale zatím nejdou zvuky žádné.
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak

Post by JirkaTom »

Stručně: Na Lumia 1320 po HR a obnově dat ze zálohy - katastrofa. Vše se obnovilo, kromě "detailu": rozmístění dlaždic na obrazovku... ;-) . Po cca 1 hod testování zjišťuji: je to nepoužitelné (i na pokusný chod).
Ještě zkusím HR bez obnovy ze zálohy a pak uvidím, zda to na L1320 nechám...
Zaklinac
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Apple iPhone 7 Plus + Microsoft Lumia 950 XL

Post by Zaklinac »

Ja si tento nový build neskutočne užívam, ide parádne, úplne stabilne a rýchlo. Zdá sa mi, že aj aplikácie sa spúšťajú podstatne rýchlejšie ako u 8.1. Celé to vyzerá omnoho modernejšie ako 8.1. Ja by som vôbec neodporúčal HR, prinieslo mi to iba problémy.
amentma
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Galaxy S8, iPhone 7, zvysky Lumie, ...

Post by amentma »

Zaklinac ty niečo beres? :) nie, nie je to dobre, nie je to ani dostatocne. Je to celé zle... Ani nemá cenu písať co všetko nejde a čo vyzera otrasne. Všetko...
Mirdyn
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Huawei P30 lite

Post by Mirdyn »

Po kliknutí na "All settings" v roletce mi to napíše že mám najít tuto app v obchodě. Jak se jinak dostanu do nastavení?
kalmia
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 930 Black

Post by kalmia »

amentma wrote:Zaklinac ty niečo beres? :) nie, nie je to dobre, nie je to ani dostatocne. Je to celé zle... Ani nemá cenu písať co všetko nejde a čo vyzera otrasne. Všetko...
Vypadá to, že záleží především na tom, jestli instaluji TP na čistý nebo mnoha aplikacemi zaplácaný OS. Aspoň u mě to tak bylo. Když jsem nedočkavě instaloval na DENIM s několika desítkami aplikací, výsledek byl hrůza. Po HR jsem se už ani nedostal na základní obrazovku. Takže jsem použil WPRT, nainstaloval CYAN (bez obnovení zálohy), stáhl ze Store Insider a hned jsem natáhl TP. Výsledek se dostavil - za celý den desítky ani jednou nezanrzly, nespadly a postupně instaluji pro mě nejdůležitější aplikace (zatím všechny běží normálně). Takže zatím jedinou vadou na kráse jsou mnou již dříve zmíněné "němé" SMS a maily. :grin:
Zaklinac
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Apple iPhone 7 Plus + Microsoft Lumia 950 XL

Post by Zaklinac »

amentma wrote:Zaklinac ty niečo beres? :) nie, nie je to dobre, nie je to ani dostatocne. Je to celé zle... Ani nemá cenu písať co všetko nejde a čo vyzera otrasne. Všetko...
Prečo by som mal? Mne ten build ide naozaj parádne. Ako píšem vyššie, inštalácia sa podarila až na druhý pokus, ale teraz som z neho skutočne nadšený :)
Menty
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 920, 820, 830, Galaxy A5

Post by Menty »

Já v tom mam jasno - desítky mi do Lumie pomocí OTA nesmí. Až vyjdou, ručně zazálohuju všechno, co půjde (kopírováním apod.), přes Recovery Tool nahraju desítky, soubory nakopíruju zpět a účty ručně znova přihlásím. Takhle jsem to udělal i s Cyanem a běžel daleko líp, než když se mi tam natáhl pomocí OTA, kdy probíhala pak asi půl roku migrace dat.
Sandra
smartstar
smartstar
Zařízení: iPhone SE

Post by Sandra »

Až bude finální verze, bude jistě i OTA fungovat dobře. Na L520 jsem přešla přes OTA z 8.0 na 8.1 DP a následně final a z Black přes Cyan na Denim a fungovalo to bez problémů.
Na L1020 jsem při koupi měla Black, přes program pro PC jsem nahrála Cyan a přes OTA následně Denim a opět bez problémů.
A když jsem měla iPhone, šlo to z iOS 4.3.3 až po 7 a nikdy jsem nedělala factory reset, fungovalo všechno spolehlivě.
Ziegelfeld
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: NOKIA Lumia 930

Re: Windows 10 Technical Preview for Phones

Post by Ziegelfeld »

Aj vam ide zvuk pri klavesnici na vytacanie? neda sa to vypnut?
Menty
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 920, 820, 830, Galaxy A5

Post by Menty »

Sandra wrote:Až bude finální verze, bude jistě i OTA fungovat dobře. Na L520 jsem přešla přes OTA z 8.0 na 8.1 DP a následně final a z Black přes Cyan na Denim a fungovalo to bez problémů.
Na L1020 jsem při koupi měla Black, přes program pro PC jsem nahrála Cyan a přes OTA následně Denim a opět bez problémů.
A když jsem měla iPhone, šlo to z iOS 4.3.3 až po 7 a nikdy jsem nedělala factory reset, fungovalo všechno spolehlivě.
Já bohužel takovou zkušenost nemám. Tedy, když jsem používal ještě Omnii 7, tak až do 7.8 vpohodě. Na iPadu Mini...no jako jde to ještě, ale dře to po pár OTA, vím, že umí být rychlejší, takže asi se blížím k resetu. U Lumie s Denimem momentálně mi telefon šlapal určitě rychleji, když jsem přehrál software, měl jsem tam pár chyb, které nejspíš vznikly vinou OTA. Takže já určitě na desítky půjdu přes Recovery Tool.
Sandra
smartstar
smartstar
Zařízení: iPhone SE

Post by Sandra »

Windows 10 ještě nejsou zdaleka final, takže teď soudit je brzo. Já každopádně pustím aktualizaci opět přes OTA a dám pak kdyžtak vědět, jak se to u mě chová.
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak

Post by JirkaTom »

Dnešní aktualizace systémových app v Store Beta řadu z nich dost vylepšilo. Například Fotky.

Na Lumii 1320 jsem W10 nenechal. Důvody - zejména špatné dotykové ovládání ve Spartanovi a absence IE. O podpoře velkých displejů zatím nemůže být řeč... Jenom konstatuji, je to preview...
Post Reply

Return to “Windows 10 Mobile”