Microsoft Lumia 640 / 640 XL
Držel jsem ho v rukou a byl opřený o zábradlí balkonu. Jinak Vám děkuju za pochvalu. 
sak to ma setko 640/735/830 rovnaky HW
@relouth jasně ale je tam rozdíl např. co to nažloutlé video u L640tky?
Jinak tady video jak běží L640 na W10 v porovnaní s L930.
Jinak tady video jak běží L640 na W10 v porovnaní s L930.
bud ma 930 rychlu vnutornu pamat,alebo si tie app nacachovala uz predtym do ram
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
930 rychlejsi vnitrni pamet opravdu má, ještě tu někdo daval porovnani benchmarku s 8.1 a pamet u 930 mela nekolikanasobne rychlejsi cteni i zapis.Je to souhra vseho, rychlejsi pamet, vice ram, lepsi procesor.
podla antutu ma 930 skoro 2x vacsi read speed ako 640
No ani mne to co je ve videu nepřekvapuje-vždyť se porovnávají dva telefony, kde je dvojnásobný rozdíl v ceně. Spíš by mne překvapilo, kdyby vycházela z toho srovnání 640 lípsolaris wrote: Jinak tady video jak běží L640 na W10 v porovnaní s L930.
-
htcjirka
- smartmaniak

Jeste aby ne, 930 je HW i rychlostne po celkove strance uplne nekde jinde.relouth wrote:podla antutu ma 930 skoro 2x vacsi read speed ako 640
A to nie je dobre mať také portfolio. Všetky telefny sú v podstate low až 930 je naslapany. 830 mala mať aspoň 1,7 ghz a adreno320
-
htcjirka
- smartmaniak

Souhlas, 830 mela mit uplne jiny procesor jak pises.Vsechno je low jak jsi napsal a pak velky skok ala 930.
-
zhrbenyctenar
- nováček

- Zařízení: Lumia 820, Lumia 640
Chtěl bych tady říct své zkušenosti s Lumií 640. Mojí předchozí Lumii 820 se podruhé rozbil displej a tak sem si řekl, že koupím novou. Výměna displeje mě před rokem stála cca 2000 Kč, což sem už nechtěl znovu investovat a navíc display nešel nikde sehnat a musel sem dlouho čekat na opravu. Taky pomalu odcházel senzor u volání, občas taky zamrzala, ale jinak sem s ní byl 3 roky spokojený, foťák fotil luxusně, hlavně makro. Momentálně jde 820 sehnat za 4500 Kč, já ji před cca 3 lety kupoval za 5800 Kč. Tak jsem vyhlížel něco podobného ve stejné cenové relaci. Našel jsem 640 za 4600 Kč a u O2 měli zrovna slevu litr na každý telefon, tak sem do něj šel za 3600 Kč, což se mi zdálo jako super cena. Těšil jsem se na nový, stejně dobrý, možná o malinko lepší telefon už přímo od Microsoftu.
Lumia 640 (4 jádra 1,2GHz, 1GB ram) je proti 820 (2 jádra 1,5GHz, 1GB ram) kupodivu pomalejší, sice se 640ka snaží jak může, není to uplně nejhorší, ale dlaždice mají občas sekaný pohyb, náročnější hry které hraju, se taky v určitých pasážích sekají (frozen fall, dream league soccer), což je u mě obrovské zklamání.. jo, jde to hrát, ale.. :( Facebook to ale načte bleskurychle, stejně tak i některé jiné app. Další věcí je docela špatný reprák, navíc je umístěný zezadu, což nevyhovuje, kvůli tomu, že lehce přeslechnete budík. Foťák je proti 820 o dost horší, ikdyž mají oba 8 MPx. Chybí kvalitnější optika a taky hardwarové tl. foťáku. Display proti Amoledu chabý, ale je to samozřejmě subjektivní. Výdrž baterie je ale proti 820 o dost lepší, přitom je telefon o dost lehčí, za to chválím. Jinak sem se bál velikosti 5", ale musím říct, že tady udělali dobrou práci, telefon se dobře drží i ovládá a je o něco víc zbroušený než zakulacená 820, nikde nic nevže. Suma sumárum bych tento tel. doporučil spíš nějakému začátečníkovi, nebo nenáročnému uživateli. Až se Microsoft v srpnu vyprsí s nějakým lépe vybaveným founem, určitě po něm sáhnu, 640ku beru jako záložní do šuplíku.
Lumia 640 (4 jádra 1,2GHz, 1GB ram) je proti 820 (2 jádra 1,5GHz, 1GB ram) kupodivu pomalejší, sice se 640ka snaží jak může, není to uplně nejhorší, ale dlaždice mají občas sekaný pohyb, náročnější hry které hraju, se taky v určitých pasážích sekají (frozen fall, dream league soccer), což je u mě obrovské zklamání.. jo, jde to hrát, ale.. :( Facebook to ale načte bleskurychle, stejně tak i některé jiné app. Další věcí je docela špatný reprák, navíc je umístěný zezadu, což nevyhovuje, kvůli tomu, že lehce přeslechnete budík. Foťák je proti 820 o dost horší, ikdyž mají oba 8 MPx. Chybí kvalitnější optika a taky hardwarové tl. foťáku. Display proti Amoledu chabý, ale je to samozřejmě subjektivní. Výdrž baterie je ale proti 820 o dost lepší, přitom je telefon o dost lehčí, za to chválím. Jinak sem se bál velikosti 5", ale musím říct, že tady udělali dobrou práci, telefon se dobře drží i ovládá a je o něco víc zbroušený než zakulacená 820, nikde nic nevže. Suma sumárum bych tento tel. doporučil spíš nějakému začátečníkovi, nebo nenáročnému uživateli. Až se Microsoft v srpnu vyprsí s nějakým lépe vybaveným founem, určitě po něm sáhnu, 640ku beru jako záložní do šuplíku.
-
Killing joke
- nováček

- Zařízení: Lumia 920
Sestra si koupila telefon Lumia 640 LTE a je tam problém s videem.
Na svý Lumii 920 jsem byl zklamanej, že to nepřehraje žádný video, ale potom jsem objevil aplikaci MoliPlayer, která doteď přehrála všechno co jsem zkoušel (mkv není problém).
Problém je, že u tý nový Lumie 640 to nepřehraje nic (ani těch 10 různejch souborů (formátů) co jedou krásně na Lumii 920). Objeví se hláška s neočekávanou chybou a okno s videem se zavře.
Taky se konečně objevila aplikace VLC, ale tam to taky nepřehraje nic (pořád 0% a nic se neděje). Na mojí Lumii 920 je teda ale VLC taky nepoužitelný (seká se video).
Jedinou možností jsou tak dlouhatánský převody videí (trvá to dlouho i na SSD a i7-3770K @4,8GHz). Žádný filmy a videa tam extra potřeba nejsou, ale tak když už je to chytrej telefon, neměl by s tim přece bejt problém. Když to všechno jede na mojí starší Lumii 920, tak jsem čekal, že tady minimálně stejně dobře.
Je to problém všech 640ek nebo jenom tohohle kusu?
Díky za pomoc.
Na svý Lumii 920 jsem byl zklamanej, že to nepřehraje žádný video, ale potom jsem objevil aplikaci MoliPlayer, která doteď přehrála všechno co jsem zkoušel (mkv není problém).
Problém je, že u tý nový Lumie 640 to nepřehraje nic (ani těch 10 různejch souborů (formátů) co jedou krásně na Lumii 920). Objeví se hláška s neočekávanou chybou a okno s videem se zavře.
Taky se konečně objevila aplikace VLC, ale tam to taky nepřehraje nic (pořád 0% a nic se neděje). Na mojí Lumii 920 je teda ale VLC taky nepoužitelný (seká se video).
Jedinou možností jsou tak dlouhatánský převody videí (trvá to dlouho i na SSD a i7-3770K @4,8GHz). Žádný filmy a videa tam extra potřeba nejsou, ale tak když už je to chytrej telefon, neměl by s tim přece bejt problém. Když to všechno jede na mojí starší Lumii 920, tak jsem čekal, že tady minimálně stejně dobře.
Je to problém všech 640ek nebo jenom tohohle kusu?
Díky za pomoc.
-
Dragonerix
- smartguru

- Zařízení: Lumia 930
Re: Microsoft Lumia 640 / 640 XL
Pro rychlej převod zkus využívat také CUDA. Jinak to ze to nejde bych typnul na GDR2 co má 640ka jelikoz moliplayer na to zatím neměl aktualizaci proto to nejde.
-
kllr007
- smartguru

- Zařízení: OnePlus 3
Skus CCplayer
-
Killing joke
- nováček

Aplikace Video napíše, že se to nepodařilo přehrát. MoliPlayer vypíše neočekávanou chybu. VLC je furt na 0%.-Pavel- wrote:Není to hláška typu nelze tento typ souboru přehrát, nebo tak nějak ? Máš Update 2 ? Přehraje to, co si telefon natočí ?
Když převedu video do všemožnejch formátů podle spefifikací telefonu na microsoft.com, tak to stejně nepřehraju.
Udate 2 tam je.
To co telefon natočí to přehraje. Online videa kdyžtak taky.
Když kopíruju video do mobilu a nabídne to "Ano, převést a zkopírovat (doporučeno)" nebo "Ne, jen zkopírovat", tak to nejde ani při jednom.
Mam AMD, takže CUDA odpadá. Ale kdyby to nijak jinak nešlo, tak bych našel nějakej soft i pro AMD.Dragonerix wrote:Pro rychlej převod zkus využívat také CUDA. Jinak to ze to nejde bych typnul na GDR2 co má 640ka jelikoz moliplayer na to zatím neměl aktualizaci proto to nejde.
Bojim se toho, že když MoliPlayer koupim, tak to pak stejně nepůjde.
"Nelze přehrát, formát není podporván." Ale díky za tip, třeba by nebylo potřeba kupovat MoliPlayer.kllr007 wrote:Skus CCplayer
Měl jsem za to, že tam prostě prdnu nějakej extra přehrávač a schroupne to všechno.
-
Wertigo
- smartguru

- Zařízení: Lumia 820,Lumia 830,Galaxy Tab 10.1
Začal bych tím,v jakém je vlastně formatu to původní video?
-
Killing joke
- nováček

Původní je všechno možný, různý kodeky avi, mp4, mkv...ale nepřehraje to nic.
Teď už nepřehraju ani ty převedený videa.
Na mojí Lumii 920 přehraju všechno.
Teď už nepřehraju ani ty převedený videa.
Na mojí Lumii 920 přehraju všechno.
-
bery1970
- přispěvatel

- Zařízení: lumia 520,535 ex-nyní L640 LTE
v moliplayeru přehraju zatím úplně vše.
schválně jsem ted' zkusil jedno mkv- v moliplayeru ano/v základní app od ms ne.
schválně jsem ted' zkusil jedno mkv- v moliplayeru ano/v základní app od ms ne.
-
Killing joke
- nováček

To je jediný co mě napadá...tovární nastavení. Protože po zakoupení telefonu se stáhly cca 4 aktualizace (asi víc), takže tam dost možná ten parchant nebyl. Akorát jak už si to sestra vyšperkovala, tak se jí do toho moc nechce. Teda nikdy jsem Lumii neobnovoval a ono se toho asi dost zazálohuje, ale jelikož ty videa nějak nutně nepotřebuje, tak to je celkem jedno.
Tak jsem teď zkoušel přehrát videa pořízený mobilem a nejde to :D Jak jsem psal ten příspěvek, tak to prej šlo.
Takže zejtra zkusim obnovu do továrního nastavení.
/// Ale jak jsem se v tom novym hrabal, tak jsem si celkem jistej tim, že bylo nastavení roztříděný do skupin a já se divil co to je...to by právě měl bejt ten Update 2. Ale tak zkusit obnovu můžu.
Jak tam kdyžtak narvu starší verzi? Přes ten jejich prográmek nebo to je procedůra á la Android?
Jejich prográmkem myslim Nokia Software Recovery Tool nebo co jsem to viděl.
Tak kamarádovi funguje stejnej mobil naprosto bez problémů a to se stejnou aktualizací.
Tak jsem teď zkoušel přehrát videa pořízený mobilem a nejde to :D Jak jsem psal ten příspěvek, tak to prej šlo.
Takže zejtra zkusim obnovu do továrního nastavení.
/// Ale jak jsem se v tom novym hrabal, tak jsem si celkem jistej tim, že bylo nastavení roztříděný do skupin a já se divil co to je...to by právě měl bejt ten Update 2. Ale tak zkusit obnovu můžu.
Jak tam kdyžtak narvu starší verzi? Přes ten jejich prográmek nebo to je procedůra á la Android?
Jejich prográmkem myslim Nokia Software Recovery Tool nebo co jsem to viděl.
Tak kamarádovi funguje stejnej mobil naprosto bez problémů a to se stejnou aktualizací.