Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Diskuzní fórum věnované smartphonům řady Lumia 640, 635, 630, 620, 530 a 520
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2

Post by veigy »

Clitorysnik:

Musíš tuhle diskusi brát trošku s nadhledem, málokdo totiž telefon na fóru pochválí, zato každej sem napíše nějakej problém ;)

1. V této cenové kategorii je RAM 1GB úplně v pořádku, pokud bys chtěl 2GB budeš muset sáhnout hlouběji do kapsy...
2. Velikostní rozdíl ti nikdo neporadí, to si musíš osahat sám...
3. Pro mě je srozumitelné v podstatě všechno, takže nemohu hodnotit.. ale obecně se WP bere jako jednoduchý systém.... Když píšeš, že testuješ desítky, tak doporučuju stáhnout nejnovější sestavení (10074), ale to jen tak na okraj ;)
4. W10 bude na všech telefonech, takže to bych neřešil... ale continuum se nejspíš nedočká žádný současný model, protože to potřebuje HW podporu..
5. LTE je o dost rychlejší než 64/32 kbps, ale jak to má konkrétně Mobil.CZ netuším...
7. Jde přes bezdrátový protokol Mirecast
8. Ano aplikace budou fungovat normálně, bez toho by to nešlo
9. Ve WP je hlavní obrazovka, kterou si každý nastaví podle sebe... Když po obrazovce přejedeš prstem, dostaneš se do seznamu aplikací (jakési menu)
10. 1TB a O365 budou zdarma na rok, pak to bude chtít zaplatit... nicméně na OneDrive ti zůstane základních 30GB...

Doporučuju si zajít někam osahat celkově WP telefon, abys věděl do čeho jdeš... Popřípadě si ho koupit online a 14 dnů si ponechat možnost vrácení zařízení bez udání důvodu :)
bery1970
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: lumia 520,535 ex-nyní L640 LTE

Post by bery1970 »

s přimhouřeným okem ta snížená rychlost použitelná je.načíst text je více méně ok, záleží kolik je na stránce obrázků.
Clitorysnik
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 640 LTE

Post by Clitorysnik »

veigy:

Desítky na notebooku si chci stáhnout, ale nemam teď k tomu silný internet. Musí počkat, až budu doma.
Ano, vím, že LTE je rychlejší, ale u mobil.cz je po vyčerpání objemu dat snížena rychlost právě na těch 64/32kbs. To ale nevadí, když člověk chce, tak si přikoupí a jede na LTE.
Office mají být prý do mobilních zařízení menších než 10´zdarma, ne? V pohodě pak připojim monitor, klávesnici...

Ano, musím také vyměnit svou simku, aby podporovala LTE, takže si to v tom obchodě vyzkouším, jestli budou mít zrovna tu Lumii. Pokud ne, stačí telefon s WP.
Děkuji za vyplnění dotazníku :D

bery1970:

Tak obrázky nastavím na nejnižší kvalitu, nebo je vypnu. Budu používat weby s mobilním zobrazením... jako třeba m.smartmania.cz apod...
Mohl bys krátce L640 popsat? Dojmy, první pocity atd? :D
veigy
smartmaniak
smartmaniak

Re: Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Post by veigy »

Ono office 365 co dostaneš k L640 je pro PC a ne pro mobil :D
Clitorysnik
nováček
nováček

Post by Clitorysnik »

Jo takhle. Takže dostaneš jakýsi voucher, kod k aktivaci jednoročního předplatné. Já mám ještě doma nosiče Office 2003 a 2007. :D Ale tak za vyzkoušení po dobu jednoho roku nic nedam.
Taky mi můžeš napsat první dojmy, pocity z prvního Windows Phone, z Lumie... Jestli přechod z iOS, Androidu byl složitý... :D
l0lz
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 6S, Surface Pro 3, Lenovo A7000

Post by l0lz »

na lumiu 640 som dostal Office 360 (PC,Tablet,mobil) tak je to písané, inak potom je tam ešte 1TB onedrive a 60 minut na skype
bery1970
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: lumia 520,535 ex-nyní L640 LTE

Post by bery1970 »

simku od mobil.cz měnit nemusíš ta podporuje lte.
co se týče pocitu s telefonem. před tím jsem měl 535, kterou jsem po 3 měsících prodal, v mém případě hlavně kvůli dlouhé fixaci polohy gps. 535 měla problém hlavně se špatným dotykem což nebyl tak úplně můj případ, ale oba tyto telefony 535 i 640 mi někdy přijdou stejné v takové nejisté reakci, jakoby občas mírně přimrznul a byl zaskočen, že po něm něco chci.
nemyslím tím, že to je nějak významně tragické, ale stará 520 jela plynuleji. snad je to jen softwarový problémek.
dále zadní kryt je mizerný- je tenký a měkký, zámky jsou na středu místo v rozích, takže se dost hýbe. ovšem většina lidí používá nějaký obal včetně mně, takže tím se to eliminuje.
aby to nevypadalo, že je to nějakej šunt. v podstatě jen občas nestandardní reakce (myslím že je to nevychytaným
gdr 2, čili opravitelné), a pak ten kryt. jinak je telefon v ostatních směrech super.
kope
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia 7.1 4/64GB

Post by kope »

Clitorysnik wrote: 2) 640 nebo 640 XL?
Chtěl bych v tom prohlížet internet, pročíst pár dokumentů... Je ale rozdíl 0,7 palce až brutální? XL zase má lepší foťák...
Měl jsem v ruce obě dvě, rozdíl při prohlížení mi nepřišel nijak výrazný, rozdíl v komfortu (nošení, obsluha...) naopak ano, proto jsem volil 640. Navíc pro těch pár "pohotovostních" fotek mi foťák v 640 bohatě stačí, takže tenhle parametr jsem moc do úvahy nebral.
Clitorysnik wrote: 3) Přecházím vlastně ze Symbianu. Bude pro mě Windows Phone srozumitelný? Sedmičky stále mám, Osmičky jsem si zamiloval, ale nyní testuju Desítky (9926), kde jsem si zapl Metro prostředí z 8.1.
Přecházel jsem taky ze symbianu (N5230). Ze začátku jsem některé věci hledal, ale člověk si velmi rychle zvykne.
Clitorysnik wrote: 6) Bude mi Lumia pracovat s programem Nokia Suite a provede synchronizaci?
Myslím, že nebude pracovat napřímo s Nokia Suite. Ale pokud ti jde o přenos dat, sms, kontaktů, kalendáře... ze starého (symbianového) telefonu na Lumii, tak to přes Nokia Suite uděláš - ze starého telefonu přes Suite zazálohuješ na One Drive a Lumia se ti přes něj sesynchronizuje. Jediné, co nezvládne jsou opakované události v kalendáři (narozeniny, svátky, atd)
Clitorysnik wrote: 9) Je ve Windows Phone 8.1 nějaké hlavní menu? Nebo tu si každý sám poskládá právě na domovské stránce?
Hlavní menu si uděláš podle svého na domovské stránce-tam si dáš všechno, co často používáš, podobné aplikace si sdružíš do jedné dlaždice a pod
kope
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia 7.1 4/64GB

Post by kope »

Mám dotaz k synchronizaci mailů-je možné v L640 někde nastavit, aby se maily synchronizovaly pouze tehdy, když je telefon připojený k wi-fi? Vím, že se dá zakázat přenos dat na pozadí, ale to není přesně ono, protože potom se nesignalizují příchozí zprávy WhatsUp, jde mi jen o mail.
osso
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950 XL, Lumia 830, Lumia 640 LTE, Nexus 5x

Post by osso »

cafte skusal som nainstalovat na 640-ku apku office 365 gift ale ze vraj neni pre moj telefon, je to obmedzene na nejaky region alebo je problem ze to je CV_NL verzia z volneho predaja :?: :roll:
Daff_Cz
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy S7 Edge, black

Post by Daff_Cz »

Já mám za to, ze to jen pro CZ region... ;)
lout
nováček
nováček

Post by lout »

Chtel sem se zeptat mam nove 640 lte a nemuzu nikde najit kde zapnout Reset Protection podle Microsoftu by to melo na mem telefonu fungovat ale v kolonce find my phone takova moznost neni a na strance https://account.microsoft.com/resetprotection" onclick="window.open(this.href);return false; kdyz zadam udaje to napise ze je Reset Protection Off :(
Dale me zajima jestli se da nastavit automaticke odemknuti kdyz je telefon pripojeny na specifickou wifi nebo zparovany z bluetoot to je dobra vec na lollipopu nemusite porat odemykat telefon kdyz ste treba doma a naopak se zamkne pri kradezi kdyz se vzdali od bluetooth naramku hodinek atd..
A posledni vec da se nekde v praze koupit original zadni kryt ?
pogo8303
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite

Post by pogo8303 »

máš verzi systému 8.10.15127.138?
lout
nováček
nováček

Post by lout »

Ano mam.
kalion
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: LG G3

Post by kalion »

Tahle fci nemám ani já. Ma dojem,že to ti psalo dost lidí. Třeba to souvisí s lokací.
solaris
nováček
nováček
Zařízení: Nokia

Post by solaris »

Jak je to s přehříváním, má někdo problém? Co váha a rámečky kolem displeje? Neví někdo kdy bude i modrá verze? Měla být začátkem května a stále nic :(
veigy
smartmaniak
smartmaniak

Post by veigy »

Modrou mají ve Vodafonu údajně....
olgojc
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 640

Post by olgojc »

Solaris: Kvůli přehřívání jsem dneska reklamoval L640. Stačilo 10-15 minut surfování a displej se rozpálil tak, že se nedal přiložit k uchu. Jinak váha v pohodě, rámečky mi nevadí, ač se tvrdí, že jsou velké. Modrý originál kryt budu nejspíš objednávat, až mi z obchodu zavolají cenu. Měl jsem v ruce oranžový a to je fakt síla, s tím bych do práce nemohl :-)
DirtyKing
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Microsoft Lumia 640 DS Black

Post by DirtyKing »

Tak uz jsem mel chut s tim trisknout, kvuli prohybani zadniho krytu. Nakonec jsem to vypodlozil papirkama a je to v pohode, konecne ... :-D
solaris
nováček
nováček
Zařízení: Nokia

Post by solaris »

@veigy Jo díky, modrá verze je zde otázné je zda to není jenom fotka.
@olgojc doufám že reklamace bude v poho, a je to jenom vada kusu a ne série :/
@DirtyKing jj staré dobré časy, když se do pod kryt Nokií dávali push-upky :)

Počkáme na další várku 640tky, ta by měla dorazit do ČR kolem 25 května, zda tam nebude i modrá verze. Myslím, že stejně v této ceně nic jiného pod Windows není. Windows jsem zatím jenom občas zkusil a dlouhodobě nepoužíval, doufám že to nebude šlápnutí vedle :)
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 640/635/630/620/530 a 520”