Windows 10 Mobile: Release preview

Všeobecná diskuze o nové verzi operačního systému Windows 10 Mobile
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Windows 10 Technical Preview for Phones

Post by htcjirka »

No Menty, je to s tebou horší než jsem myslel, gratuluji :tlem: V pondělí doporučuji toho očního, vidím, že jsem nebyl daleko od pravdy.
Menty
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 920, 820, 830, Galaxy A5

Post by Menty »

To, že ty to nevidíš, není problém mého oka :D Někdo vidí lépe, někdo vidí hůře, tak to je. Jak řikám, tvoje reakce mě nikdy nepřekvapí, ano všichni víme, že prostě nemáš s ničím problém, nemusíš nám to neustále opakovat, my to chápeme, nejsme ty :D

Ale to už je trochu offtopic, taky jdu na hokej, ty bezlagu.
SmetyCZ
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Huawei P9 Lite 2017

Post by SmetyCZ »

Je tohle... já si teda doteď myslím, že to je feature a ne bug. Aby člověk nelezl tak snadno do menu i při mm pohybu prstem do strany. Mám za to, že je to od WP8, v 7 to takhle nebylo. A fakt si myslím, že je to schválně :-)
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Menty: Jak vidíš, nevidí to tu nikdo, jsi v tom sám, mluv za sebe ;-) To, že nemám s níčím problém bude asi mezi klávesnicí a židlí a dodržování nějakých zásad a chování.
Nemohu za to, že jsou telefony, sw a údržba systému či vnímání věcí nad tvoje síly.
Luks
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy S7 Gold

Post by Luks »

SmetyCZ wrote:Je tohle... já si teda doteď myslím, že to je feature a ne bug. Aby člověk nelezl tak snadno do menu i při mm pohybu prstem do strany. Mám za to, že je to od WP8, v 7 to takhle nebylo. A fakt si myslím, že je to schválně :-)
+1 navíc je to věc,kterou normální člověk nemůže řešit :)
culis
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Galaxy S7

Post by culis »

Tady se musím zastat Mentyho, ten lag tam opravdu je. Vidím ho na své 925 a upřímně chlapi, je to vidět i v tom videu. Fakt to vypadá, že to vidět nechcete. ;-)

Vertikální posun dlaždic je prakticky okamžitý. Tady je ten rozdíl v reakci jasně viditelný. Jen je otázkou, jestli je to bug, nebo vlastnost. Když to totiž zkouším zopakovat několikrát za sebou, tak se ten lag zmenšuje, až je téměř nepostřehnutelný.
SmetyCZ
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Huawei P9 Lite 2017

Post by SmetyCZ »

Ale jo, já ho vidím. Jenom si prostě nemyslím, že to je bug.

Teď jsem si s tím teda hrál a připadá mi, že to zpoždění tam jenom je jenom když třeba sjedu k dlaždicím, co mám dole. Když začnu rolovat, tap -> posun se zastaví, tap do strany, je tam zpoždění. Pokud se vrátím zpět a chci zajet zase do menu, přesun je okamžitý.

Jak říkám, IMO jde o feature, aby člověk s gramlavejma prackama při chtěném posunu dolů nevyjel nechtěně do strany do menu.

Jestli je to bug, ok, ale zrovna tohle je jeden z těch nejmenších a nejmíň důležitejch.
Dragonerix
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 930

Re: Windows 10 Technical Preview for Phones

Post by Dragonerix »

Ted me tak napadá, nevím třeba to tu už je tak se předem omlouvám. Ale "každý" si stěžuje na hamburger menu v levo nahoře! Ale přitom to má app třeba právě taptalk a nikomu to nevadí a pochybuji že si na to někdo stěžoval když byl taptalk s burgrem novinkou :D me to v levo nahoře nějak nevadí/neomezuje. Telefon ovladam někdy jednou rukou někdy oběma třeba při psaní. Ano musím telefon v ruce posouvat když chci třeba stáhnout listu a nebo naopak zmacknout start.. Ale nevadí mi to je to součást dnešních phonu.
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2

Post by veigy »

U Tapatalku jde hamburger vytáhnout gestem, a tak by to IMO mělo být, stejně jako například Spotify....
Luks
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy S7 Gold

Post by Luks »

Tak jsem nevydržel a taky jsem nainstaloval desítky :)
Zobrazují se vám v kalendáři události z FB?Mě ne i když jsou zaškrtlé.
Freeloader
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia 8

Post by Freeloader »

je to uplna malickost, radsej mi povedzte ci Win 10 odstranilo iny "bug".. ked mate notification center dost plny a swipnete ho dole tak vam priblizne v rovine toho menu (kde mate wifi data bluetooth atd) sekne a potom pokracuje dalej, ze to nejde svizne swipnut dole..len v pripade ze mate to notifikacne centrum prazdne
veigy
smartmaniak
smartmaniak

Post by veigy »

Mě teda dost notifikační centrum buguje pri zavírání... Vypadá jakoby bylo otevřené, ale je zavřené a musim kliknout na domů, abych se pohnul dál...
veigy
smartmaniak
smartmaniak

Post by veigy »

Jinak si nemůžu vynachválit klávesnici a korekce ve W10, funguje to perfektně, dokonce to dokáže napovídat i nespisovná slova, nebo jim opravovat diakritiku :) Psaní tahem též funguje dobře... Jen tak dál!
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: ***

Post by JirkaTom »

Ještě k Buildu 2015:
I takovéto "momentky" bylo možné vidět:

Image
Dragonerix
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 930

Post by Dragonerix »

Co presne myslíš?
Wertigo
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 820,Lumia 830,Galaxy Tab 10.1

Post by Wertigo »

Ze na MS Buildu používá Apple :)
Radim Stehlík
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 640DS

Post by Radim Stehlík »

ano, taky jsem někde četl, že to bylo proto, aby bylo vidět, že lze ty appky portovat a že jak se budou chovat napříč OS..
Jinak taky bylo vidět, že většina novinářů jede na Surface 3 Pro (šťastní to kluci :-))
Menty
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Menty »

Freeloader wrote:je to uplna malickost, radsej mi povedzte ci Win 10 odstranilo iny "bug".. ked mate notification center dost plny a swipnete ho dole tak vam priblizne v rovine toho menu (kde mate wifi data bluetooth atd) sekne a potom pokracuje dalej, ze to nejde svizne swipnut dole..len v pripade ze mate to notifikacne centrum prazdne
Mně se občas stává to, že když chci swipnout dolu, tak mi od půlky vyjede zas nahoru. Nebývá to časté, ale občas se to děje, také když je notifikační centrum plnější.
l0lz
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 6S, Surface Pro 3, Lenovo A7000

Post by l0lz »

Bug to naozaj nie je, je to kvôli náhodnému dotyku. Skús to spraviť pomaly a zistíš že sa to tak "trhne". Keď sa stým hráš dlho tak to nerobí, ale skús swipnuť dole/hore a potom spraví to znovu.... niekedy tu riešite naozaj poriadne nezmysly
Menty
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Menty »

Je to úplně jedno, kvůli čemu to je. Pokud lištu stáhnu dolu, dám jí nahoru a pak zas dolu, tak už je to vpořádku. Ale vím přesně, o čem se tu mluví, možná to má mít co dočinění s tím, že se notifikace v liště jakoby "načítají". A nesmysly, tohle jsou přesně maličkosti, které by měly být v OS co nejlépe vylazené. Samozřejmě je zde pár zdejších borců, kteří samozřejmě nic nepozorují, ty to ale komentovat nemusí, protože jejich názor vždy známe.

Freeloader: Já jsem vypozoroval, že za to ale můžou nejspíš appky třetích stran, protože pokud máte notifikace SMS, telefonu apod, tak se mi to ještě nikdy nestalo, ale když k tomu přibydou ještě notifikace z Messengeru, Whatsapp apod, tak je občas možné to trhnutí, či poskočení zpět pozorovat.
Post Reply

Return to “Windows 10 Mobile”