Chybí jazyk Čeština HTC One M8 for Windows Phone

Tipy, triky, neoficiální postupy a užitečné návody pro Windows Phone
Odpovědět
vaseks0001
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 218
Registrován: pon črc 06, 2009 14:08
Zařízení: HTC HD2

Chybí jazyk Čeština HTC One M8 for Windows Phone

Příspěvek od vaseks0001 » stř dub 22, 2015 19:36

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat. Zakoupil jsem HTC One m8 Windows Phone a nejde nastavit jazyk Čeština. Při úvodním výběru jazyku je pouze Angličtina a v nastavení v položce Jazyky je čeština ale asi jen na klávesnici. Lze nějakým způsobem aktivovat češtinu?? Určitě to jde jen je otázkou jak. Předem děkuji za infa

chmeldas
smartguru
smartguru
Příspěvky: 651
Registrován: pát zář 04, 2009 8:42
Zařízení: iPhone 6S/ Miix 2 8"
Bydliště: Německo a okolí Brna

Chybí jazyk Čeština HTC One M8 for Windows Phone

Příspěvek od chmeldas » stř dub 22, 2015 21:12

Zkus Settings/Language a podrž prst na čeština. Mělo by se ti rozbalit menu, vyber položku move up a po restartu by měl být telefon v českém jazyce.

Uživatelský avatar
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1499
Registrován: pon úno 12, 2007 10:54
Zařízení: Microsoft Lumia 950
Bydliště: Liberec

Re: Chybí jazyk Čeština HTC One M8 for Windows Phone

Příspěvek od Daniel Fibikar » stř dub 22, 2015 21:48

HTC nemá většinou všechny jazykove mutace, navíc je určeno pro US trh. Takže nelze.

vaseks0001
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 218
Registrován: pon črc 06, 2009 14:08
Zařízení: HTC HD2

Chybí jazyk Čeština HTC One M8 for Windows Phone

Příspěvek od vaseks0001 » čtv dub 23, 2015 14:13

chmeldas píše:Zkus Settings/Language a podrž prst na čeština. Mělo by se ti rozbalit menu, vyber položku move up a po restartu by měl být telefon v českém jazyce.
Přesně to jsem udělal a nic. Podle mě to nějak musí jít.Jen nevím jak. Pokusím se nahrát verizon rom. Mam att verzi

vaseks0001
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 218
Registrován: pon črc 06, 2009 14:08
Zařízení: HTC HD2

Chybí jazyk Čeština HTC One M8 for Windows Phone

Příspěvek od vaseks0001 » čtv dub 23, 2015 14:16

Microsoft sliboval češtinu v každé WP 8.1. Nevíte zda to jde třeba nastavit přes registry?

Uživatelský avatar
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1499
Registrován: pon úno 12, 2007 10:54
Zařízení: Microsoft Lumia 950
Bydliště: Liberec

Chybí jazyk Čeština HTC One M8 for Windows Phone

Příspěvek od Daniel Fibikar » čtv dub 23, 2015 15:58

Každé zařízení s WP nemá češtinu. HTC například v Windows Phone 8X třeba pro Vodafone Německo češtinu také nemá. Stejně tak HTC nemá v EU jazykový balíček pro US atd. atd.

U HTC nelze dohrát jazykovou sadu jinak než přehráním celé ROM s WP8.1, což vzhledem k tomu, že je tento produkt pouze pro US trh a nemá žádnou EU variantu s češtinou, je nemožné.

vaseks0001
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 218
Registrován: pon črc 06, 2009 14:08
Zařízení: HTC HD2

Chybí jazyk Čeština HTC One M8 for Windows Phone

Příspěvek od vaseks0001 » čtv dub 23, 2015 16:19

Aha aha děkuji teda za info. Mě zas ta angličtina moc nevadí ale je to nějaké divné

Uživatelský avatar
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1499
Registrován: pon úno 12, 2007 10:54
Zařízení: Microsoft Lumia 950
Bydliště: Liberec

Chybí jazyk Čeština HTC One M8 for Windows Phone

Příspěvek od Daniel Fibikar » čtv dub 23, 2015 16:28

Divné to naopak není vůbec. Telefon v EU nemá co dělat, neprodává se zde, nemá zde žádnou podporu servisní ani technickou.

Divné je, že se podivujete.

vaseks0001
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 218
Registrován: pon črc 06, 2009 14:08
Zařízení: HTC HD2

Chybí jazyk Čeština HTC One M8 for Windows Phone

Příspěvek od vaseks0001 » čtv dub 23, 2015 16:46

Divné to není, protože když se mi něco s HW stane, jsem schopny si to opravit. Krom SW. Navíc už jsem kupoval XX telefonu s US bez podpory a čeština všude byla

Uživatelský avatar
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1499
Registrován: pon úno 12, 2007 10:54
Zařízení: Microsoft Lumia 950
Bydliště: Liberec

Re: Chybí jazyk Čeština HTC One M8 for Windows Phone

Příspěvek od Daniel Fibikar » čtv dub 23, 2015 18:53

Hodně štěstí s opravou HTC One, promiň, ale pochybuju, ze si jej doma sám opravis. A ne opravdu není divne, ze zrovna HTC určené pro US nemá CZ lokalizaci.

vaseks0001
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 218
Registrován: pon črc 06, 2009 14:08
Zařízení: HTC HD2

Chybí jazyk Čeština HTC One M8 for Windows Phone

Příspěvek od vaseks0001 » čtv dub 23, 2015 20:51

Pochybuj, já se s tebou hádat nebudu. To že to neumíš ty neznamená že to nezvládne někdo jiný. Na tento telefon se dá sehnat kde jaký díl. Mě to divné nepřijde. Je sice pro US ale má frekvence, které se využívají i tady v ČR dokonce mi i funguje 4G. Aktualizace se dají řešit softem od MS. Já jsem se ptal zda někdo ví jak Češtinu odblokovat toť vše.

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1863
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

Chybí jazyk Čeština HTC One M8 for Windows Phone

Příspěvek od Petulinek » čtv dub 23, 2015 21:49

Tohle se mi nějak nezdá, už mi prošlo rukama několik přístrojů z USA ať už ATT nebo Verizon a vždy tam šla čeština nastavit. Je fakt, že vše byly Nokie

vaseks0001
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 218
Registrován: pon črc 06, 2009 14:08
Zařízení: HTC HD2

Chybí jazyk Čeština HTC One M8 for Windows Phone

Příspěvek od vaseks0001 » čtv dub 23, 2015 22:48

No právě také se mi to nějak nezdá. Proste cestina nejde aktivovat. Zítra pošlu screeny

vaseks0001
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 218
Registrován: pon črc 06, 2009 14:08
Zařízení: HTC HD2

Chybí jazyk Čeština HTC One M8 for Windows Phone

Příspěvek od vaseks0001 » pát dub 24, 2015 10:44

Petulinek píše:Tohle se mi nějak nezdá, už mi prošlo rukama několik přístrojů z USA ať už ATT nebo Verizon a vždy tam šla čeština nastavit. Je fakt, že vše byly Nokie
Tady posílám screny obrazovky. Vono ta čeština tam na výběr v nastavení je (zbytek dat se vždy stahuje přes update) Ještě mě napadlo, jestli mu nevadí, že je zaplá cortana.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Tweaky a návody“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů