Nokia Lumia 830: Všeobecná diskuze
A máš zjišťování polohy zapnuté trvale nebo ho zapínáš jen když je třeba?
-
faoltiarna
- častý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 535
Vypnute, zapla jsem v liste a spustila mapy, a hned to naskocilo.
-
faoltiarna
- častý přispěvatel

Tak beru zpět, spravne me to hodilo, když jsem mela zapnuta data. Ted jsem je vypnula a zkusila gps jen tak, a hodila me taky o x ulic jinam. Ale reklamovat se mi kvůli tomu nechce :( nespravi to naka aktualizace? Nechce se mi reklamovat druhy telefon za dva měsíce, ale v zahraničí pak bude gps naprd, když nebudou data.
Update: Při druhém spuštění map už se to chytlo normálně, takže je asi vážně třeba mít gps zapnutou déle, aby se chytla hned. Budu to ještě zkoumat a testovat.
Update: Při druhém spuštění map už se to chytlo normálně, takže je asi vážně třeba mít gps zapnutou déle, aby se chytla hned. Budu to ještě zkoumat a testovat.
- jaroslavii
- smartguru

- Zařízení: Lumia 830
Zapinam polohu, kdyz ji potrebuji, jinak ji mam vypnutou. Cekal bych, ze v novem telefonu pujde tohle hladce. Meli by s tou kvalitou neco udelat.
Pokud je poloha vypnutá, tak při spuštění bude přesné určení polohy trvat delší dobu než si telefon najde vhodný satelit, ke kterému se připojí. Pokud necháte zjišťování polohy zapnuté neustále, tak vám přesnou polohu najde do pár sekund i offline.
-
pogo8303
- smartmaniak

- Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite
Jak píše marty04, pokud se poloha nechá vypnuta a pak se zapne a chcete něco hned dělat, někdy to trvá déle, než fixne satelity - když zapnu po delší době navigon, co mam v autě, taky mu trvá 10 minut, než chytne satelity, takže to opravdu není chyba L830... Zapínat polohu když je potřeba - proč? Má to nějaký jiný důvod, než ten, že tady potom na každý stránce jaroslavii nadáváš, ze ti nejde gps? Dneska to opravdu nesežere baterku, v tom jsou ty nový mobily lepší, např. 
Vypínat GPS?Proboha proč?A co tahkle vypínat data,displej,nebo celý telefon?Nechápu uvažování některých lidí...
Je celkem dost známá věc,že když se GPS vypne,trvá po zapnutí fixace polohy mnohem delší dobu. Proboha,lidi,používejte občas to co máte na ramenou uprostřed...
Je celkem dost známá věc,že když se GPS vypne,trvá po zapnutí fixace polohy mnohem delší dobu. Proboha,lidi,používejte občas to co máte na ramenou uprostřed...
-
faoltiarna
- častý přispěvatel

Tak já GPS většinou nechávám zapnutou, ale třeba data vypínám, protože mi užírají baterku, když je nevyužívám.
- jaroslavii
- smartguru

Presne. Stale zapnune gps zere baterii. A to, ze to nejde hned kvuli satelitu, to jsou jen reci, nic jineho. U L820 to slo do 5 vterin vzdycky. Je to telefonem, L830 je odflaklej kram.
-
faoltiarna
- častý přispěvatel

A jak máte osazený displej? Mě to celé dobře lícuje, ale levý horní roh nemá hladký přechod k rámečku, je tam drobný skok... Nic viditelného, je to nepatrné, a reklamovat kvůli tomu nebudu, ale vím že třeba u L930 to bývá taky (3 rohy sedí, jeden je trochu výš).
- jaroslavii
- smartguru

Osazeni vysky displeje mam, zda se, dobre, jen strana dole ma vetsi mezeru az je videt prosvitani svetla od spodnich osvetlenych tlacitek, trochu je pak videt i kousek zaklad.desky, ty tistene spoje. Pri pozornem podivani je to videt. Zadni kryt nesedi tak jako u mnoha jinych. Mam italskou verzi. Tohle vsechno uz meli mit podchycene driv, nez to pusti do vyroby. Jsou to veci, ktere jsou videt na prvni pohled.
-
faoltiarna
- častý přispěvatel

Tak tohle zase nemám já :D Tak to ten jeden rožek nevidím jako problém, pokud se to časem neodlepí. Zadní kryt mi sedí dobře, podle všeho mám asi CZ verzi.
S tím s tebou souhlasím, je to odfláknuté 830. Gps nešla, po čtvrté reklamaci nová základní deska a to samé. Mám ještě 820 a ta nabíhá během chvilky a kdekoliv i v budově.jaroslavii wrote:Presne. Stale zapnune gps zere baterii. A to, ze to nejde hned kvuli satelitu, to jsou jen reci, nic jineho. U L820 to slo do 5 vterin vzdycky. Je to telefonem, L830 je odflaklej kram.
To je telefonem. 830 se prostě ten GPS modul nepoved.faoltiarna wrote:Tak beru zpět, spravne me to hodilo, když jsem mela zapnuta data. Ted jsem je vypnula a zkusila gps jen tak, a hodila me taky o x ulic jinam. Ale reklamovat se mi kvůli tomu nechce :( nespravi to naka aktualizace? Nechce se mi reklamovat druhy telefon za dva měsíce, ale v zahraničí pak bude gps naprd, když nebudou data.
Ty seš nějakej chytrej, asi používáš hlavu.Petulinek wrote:Vypínat GPS?Proboha proč?A co tahkle vypínat data,displej,nebo celý telefon?Nechápu uvažování některých lidí...
-
Dragonerix
- smartguru

- Zařízení: Lumia 930
Re: Nokia Lumia 830: Všeobecná diskuze
Nechat neustále zapnute GPS v dobe nevyužívání, baterii vůbec nežere a jestli 1% za den tak ať.
Přesně. Tady dělají jako by to žralo 15% za den.
- jaroslavii
- smartguru

To bych se divil, kdyby to zralo jen 1% denne..
Lumia 830 má pěkný vzhled, dobré funkce a většinu vychytávek. Škoda že se nepovedl ten modul GPS. Opravy se asi nedočkáme. GPS musí fungovat i bez Dat a Wifi a naběhnout v co nejkratší době i když není zapnuta pořád. Timto ztrácí Nokie výhodu navigace , která je díky teto GPS nefunkční. U ostatních Nokii navigace bez problému, zkoušeno na 920,620,735 a 930.a co tak čtu diskuse tak se tato závada objevuje pouze u Lumia 830, je to škoda. Těším jak bude vypadat Microsoft Lumia 640, Bude mít 5,0" HD displej s Clearblack, Glance screen, 2500mAh, výměnná a tlačítka přímo na displeji. No uvidím
-
marcelino
- přispěvatel

- Zařízení: Nokia E5, Lumia 830, Galaxy Tab 3
To je skutočne také tragické s tým GPS modulom? Je to všeobecný problém, alebo problém kus od kusu. Googlil som a nevyzerá, že by to bol nejaký globálny problém....