Nokia Lumia 830: Všeobecná diskuze

Diskuze věnovaná chytrým telefonům Lumia 720, 730, 800, 820 a 830
Bacon
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 830

Post by Bacon »

Ahoj kluci,

včera jsem konečně po dlouhé době bez WP pořídil L830 a během noci jsem si všiml, že mám na WPCentral hojně popisovaný problém s necitlivými tlačítky, konkrétně Search. Někdy funguje cca v 7 z 10 pokusů, jindy to mačkám, hladím, nevím co všechno a stejně nic.

Vzhledem k tomu, že mám telefon 1 den uvažuji, co dál. Kdyby to byl šunt za 2 tisíce, tak nad tím mávnu rukou... ale vážně mi vadí, že má Microsoft / Nokia neustále nějaké konstrukční problémy, pořád dokola.

Je to původně CV IT z Maxshopu, dal jsem si tam CV CZ. Co byste mi poradili? Vrátit během 14 dnů? Reklamovat? Nechat být?
Dragonerix
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 930

Re: Nokia Lumia 830: Všeobecná diskuze

Post by Dragonerix »

Vrátit a vzít jinou
jaroslavii
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 830

Post by jaroslavii »

Přesně. Využít možnost vrácení do 14 dnů a vzít jinou. A nebo vzít jiný telefon. Nechápu Nokii potažmo Microsoft, že nechají padat kvalitu. To spoustu zákazníků příště odradí, včetně mě a už se k nim nevrátí.
Dragonerix
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 930

Post by Dragonerix »

Jinak s tou zárukou a omezenou zárukou to je děsná kravina. Když se dává mobil na opravu pouze lumie není potřeba dodávat záruční list, jelikož to řeší přes imei a je jedno kde byl kupovanej či kde se reklamuje když je to z EU v EU.
jaroslavii
smartguru
smartguru

Post by jaroslavii »

-Pavel- wrote:
jaroslavii wrote:Přesně. Využít možnost vrácení do 14 dnů a vzít jinou. A nebo vzít jiný telefon. Nechápu Nokii potažmo Microsoft, že nechají padat kvalitu. To spoustu zákazníků příště odradí, včetně mě a už se k nim nevrátí.
Souhlasím, od Lumia 920 je to všechno spíchnuté horkou jehlou. Od Lumia po Microsoft. Bude kvalitní systém a krabičky budou stát za prd. Je mi z toho smutno. :-(
Možná Windows někdy bude kvalitní systém, ale ani tento nyní kvalitní není, stabilita už není příkladná. U mě kvalitní systém je ten, aby mi nic nechybělo, třeba kodeky nebo plno jiných věcí a stabilita a rychlost byla příkladná, pak je to kvalitní systém. Takže dnes to není asi žádný, možná až dovyladí Android, bude to opravdu kvalitní všestranný systém, blíží se k tomu. Zatím je stále problém s bezpečností a časovým zahlcováním, musí být čistič a občas laguje.
Krayzie
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950, iPhone SE

Post by Krayzie »

Presne tak, po stranke kvality zariadeni a stability OS bola uplne prva varka zariadeni s WP7 prikladna. Zial, kazdou dalsou varkou zariadeni a dalsou verziou OS to bolo len horsie a horsie.

Nastastie pre MS zatial neexistuje OS, ktory by mi po stranke UI a UX vyhovoval viac ako WP.
Bobr
přispěvatel
přispěvatel

Post by Bobr »

Tvrdím že Lumia 830 má pěkný desing ale je zatím nejporuchovější a nevychytaný mobil co se týká Nokii
faoltiarna
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 535

Post by faoltiarna »

No vzhledem k tomu, ze jsem mela i L535, tak bych řekla, ze 830 je na tom o chlup lip, ale porad nevím, zda do ni jít. Chci zůstat u WP ale myslím, ze kvalitnější jsou ted telefony s androidem, ale ten mi silene nevyhovuje.
eXtenZ
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: iPhone 5S

Post by eXtenZ »

Vážne budete písať, že L830 je najporuchovejší, pretože tu na fóre majú 3 ľudia problém ?(možno 4, 5) Ďalších tisíc ľudí si nesťažuje, tak láskavo si uvedomte, že ste natrafili na zlý kus ;)
relouth
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 640,Redmi Note 4 LTE

Post by relouth »

Priatelka uvazuje o kupé. Som zvedavy
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

Bobr: a kolik jsi jich měl porouchaných, že tohle tvrdíš?
Když se podíváš do diskuse o JAKÉMKOLIV telefonu, vždycky najdeš ty, kterým něco nefunguje.. Ti kterým funguje, nemají tolik důvodů do diskusí psát..
pogo8303
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite

Post by pogo8303 »

Radami notorických stěžovatelů (sorry) jsem se neřídil a L830 mám už objednanou. Pokud bude závada, tak holt bude, jako u jakékoliv jiné značky - nemám rád Nokii, nedám dopustit na Sony a paradoxně musím říct, že pro mě není jiný vhodnější přístroj než L830 a zatím moje nejporuchovější zařízení bylo s Win(6.1 - Sony X1i), takže já určitě nejsem žádnej zaslepenej příznivce jedný značky :)
jaroslavii
smartguru
smartguru

Post by jaroslavii »

Ted jsou sedivky za dobry ceny, chybu jsi neudelal. Pokud si nekdo stezuje, tak si asi nevymysli.. Proste se nejaky kus nepovede. Jen je jich mozna vic, nez je zdravo.
Bobr
přispěvatel
přispěvatel

Post by Bobr »

eXtenZ wrote:Vážne budete písať, že L830 je najporuchovejší, pretože tu na fóre majú 3 ľudia problém ?(možno 4, 5) Ďalších tisíc ľudí si nesťažuje, tak láskavo si uvedomte, že ste natrafili na zlý kus ;)
Máš pravdu, ale já trefil na stejnou závadu hnedna dvou 830 za sebou, tak nevím.
relouth
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 640,Redmi Note 4 LTE

Post by relouth »

Už to tu riesis dosť strán do zadu. Pripadas mi ako niekto najaty škodiť ms. Fakt už to tu nemusis dokola omielat.
Bobr
přispěvatel
přispěvatel

Post by Bobr »

relouth wrote:Už to tu riesis dosť strán do zadu. Pripadas mi ako niekto najaty škodiť ms. Fakt už to tu nemusis dokola omielat.
Ok, Nechci škodit MS já mám Nokie vždy a mám je dodnes , ale dřívější Nokie byly dokonalejší, tak nevím co je škodit MS, když některé nové Lumie mluví za vše :)
Bacon
přispěvatel
přispěvatel

Post by Bacon »

OK, díky kluci, radíte vrátit. To jim ale v eshopu vážně nebude divné, že vracím a hned objednávám jiný? :D Jasně, zdravý rozum tak velí, ale ani tam nesedí roboti, takže jistě tuší, oč jde.

Obávám se vlastně jen 3 věcí: že mi pošlou ten stejný (:D), že mi naúčtují nějaké nesmyslné stržení ceny (něco si můžou najít vždy) a že ten nový bude ještě horší (když vidím, jaké problémy mají ostatní).

Jen pro pogo, nejsem notorický stěžovatel, ale bezmála 7 tisíc Kč pro mě není zase tak málo, abych mávl rukou nad tak vážnými vadami.
kllr007
smartguru
smartguru
Zařízení: OnePlus 3

Post by kllr007 »

Objednaj novy, ked dojde skontorluj. Ten lepsi si nechaj horsi vrat bez udania dovodu do 14 dni mas nato pravo (+ mozes udat ze ma vyrobnu vadu tiez som takto vracal 930 s vystuplnym rohom na displeji a ospravedlnili sa mi a nebol problem)
pogo8303
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite

Post by pogo8303 »

Bacon: OT: notoričtí stěžovatelé jsou pro mě ti, kteří si stěžují vždy a na všechno. 7 tisíc rozhodně není málo ani pro mě.

Otázka vrácení , opravy - těžko říct, co je výhodnější - reklamovat a doufat, že Ti vyměněj displej, nebo vrátit v rámci 14dnů a doufat, že nebude jiná nebo ta samá závada? Jsem asi divnej, ale já bych zvolil opravu, pokud je všechno ostatní bez problémů :)
Bacon
přispěvatel
přispěvatel

Post by Bacon »

Asi to vidím podobně jako pogo8303, jinak je telefon víceméně bezvadný, s novým kusem riskuji mnohem horší problémy, než je nefunkční málo používané tlačítko.
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 720/730/800/820 a 830”