Nenačítají se videa na Youtube a některé aplikace

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Post Reply
Doslokchybe
nováček
nováček
Zařízení: 320

Post by Doslokchybe »

Asi před dvěma týdny se mi dlouhá videa na YT (např. 40-60 min) sekla v čase cca 13:30. Teď se mi vubec nenačtou! Objeví se jen rozmazaný obraz 1.sekundy a to je vše. Tohle se děje v Exploreru. V Mozille je situace nepatrně lepší - načte se tak 20 sekund a pak se to sekne. Nepomáhá restart. A taky mi poslední dobou (tak měsíc) nejdou spustit některé aplikace- např. Shazam, Iradio a přehrávač Niqi Music Player. Prostě když poklepu na jejich ikony,jskiby se to spustí, ale za mžik sekundy se to vrátí na plochu. A nepomáhá spustit tu splukacu trpeba 6x či 7x. Pomáhá jen restartovat telefon a to je nepohodlné. U toho Niqi playeru se mi taky stává, že hraje na pozadí, když chci něco změnit (např. skladbu), tak se do té aplikace taky nedostanu a musím restartovat telefon. Skladba(-y) ale přitom pořád hrají až do konce. Jinak Mám Nokia Lumia 1320 od 5.září. Mám i SD kartu 64 GB jestli je to duležité. Budu velmi šťastný, když mi někdo poradí. Já sám anu vzdáleně netuším, v čem je problém. Předem velmi děkuji.
SmetyCZ
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Huawei P9 Lite 2017

Post by SmetyCZ »

Jako první věc - jakou Mozillu pouštíš v mobilu?
Doslokchybe
nováček
nováček

Post by Doslokchybe »

Tak to nevím. Nikde tam není sekce "about", ktera je v každém pc programu. Myslím, ale že v září to byla nejnovější verze.
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iP 8+

Post by Petulinek »

Mám obavy, že je nakopnutý buď systém jako takový nebo SD karta.
Zkoušel jsi chování bez SD karty? Pokud ne, vypni telefon, vyndej SD a otestuj to bez ní.
Dragonerix
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 930

Re: Nenačítají se videa na Youtube a některé aplikace

Post by Dragonerix »

Na L735 mi to delalo to samé a casem se přidaly i vyfocene fotky... Koupe nove karty a pro jistotu formát v telefonu pomohl :)
Doslokchybe
nováček
nováček

Post by Doslokchybe »

Ano, karta SD mi blbla a blbne. Už tak měsíc po koupi mi to po každém spuštění mobilu píše "Karta SD nenalezena. Pokuste se najít řešení chyby" nebo něco takového. Přestože karta SD nebyla nalezena, její data však jsou načítány (např. mp3 na poslech, videosoubory .mp4, word dokumenty aj.), velmi pravděpodobně ale pracuje chybně a zní dost přesvědčivě, že může být příčinou těchto chyb v nadpise vlákna. S fotkami a videi mám taky trable (o nich jsem nepsal, štve mě to ale velmi). Samozřejmě jsem musel nastavit ukládání nově vytvořených fotek a videí na kartu SD. A stává se mi, že jenom přibližně 2. či 3. fotka(video) se skutečně uloží na kartu SD! Ty nevytvořené tvoří soubor o velikosti 0 kB.

Taky jsem někde v mobilu našel, že velikost cache je jen 424 kB. Říkal jsem si, že možná jsou ty problémy kvůli zaplněné cache memory. Tak jsem si nainstaloval snad jediný promazávač cache memory, který existuje - Cache Cleaner. Pracuje velmi pomalu a zvláštně a nejsem si jistý, jestli vůbec funguje. Možná, že uvolněnou cache paměť ihned naplní Google reklamou, kterou automaticky vytváří. A čtení YT videí v IE se zlepšilo! Předtím se načetlo 0 sekund, nyní tak 3-20 sekund a pak se to sekne! Velký pokrok! Mozilla se chová stejně jako IE - po cca 3-20 sekundách se sekne.

Dragonerix: Co myslíš tím "formát v telefonu"? Zformátování? Novou kartu SD se mi nechce kupovat.
Jumbo78
moderátor
moderátor
Zařízení: iPhone 7+ 256 GB

Post by Jumbo78 »

Myslel naformátovat tu kartu v telefonu...

Edit: ale když to nepomůže, je načase koupit kartu, než ti odejde úplně. Těch pár korun co stojí, se vyplatí obětovat
Dragonerix
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 930

Post by Dragonerix »

Nebo pokud je v zaruce reklamuj.. A ano myslel sem naformatovat v telefonu. Ale na 99% je to kartou už jen to ze po zapnutí tel hodí tu možnost s opravou co mi tenkrát spis nepomohla než pomohla :D
Doslokchybe
nováček
nováček

Post by Doslokchybe »

No, SD karta skutečně pracuje velmi špatně. Naformátuju ji. Ale když jsem ji vyndal, tak se činnost mobilu zlepšila jen nepatrně. Takže jen SD kartou to být nemůže. Teď momentálně má mobil velké problémy s nedostatkem paměti. Včera jsem zkoušel aplikaci Cache Cleaner, ta ale nepracuje (? anebo pracuje nějak divně?). Přeď hoďkou dělal mobil tohle: jak se po zapnutí objevuje nápis Nokia, tak tenhle nápis byl asi 5 minut! Pak se objevilo hlášení, že je málo místa v telefonu a že mám fotky a videa ukládat do SD karty (což mám nastaveno). Pak tak 2 minuty normálka a pak se mobil totálně kousl, že nefungovalo ani jedno tlačítko (ani HW ani na displeji). Tak po 5 minutách tlačítka zas fungovala, ale zbláznil se displej: obraz se rozmazal do dlouhých čar! Naštěstí šel restartovat. Po restartování teď běží normálně. Přestože takovéhle kousnutí mi udělal poprvé, fakt mě to s ním už přestává bavit a lituju, že jsem si koupil tenhle mobil. Měl jsem si koupit třeba Samsung. Ten by byl určitě v pohodě. Reklamovat se mi ho moc nechce, protože mám šedý dovoz z Polska (tzn. musel bych ho poslat do Polska?).
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”