1.Nadprůměrný zadní fotoaparát (tahle položka je nejdůležitější parametr) a dobrý přední a taky video na dobré úrovni a rychlost pořizování snímků. (ale 4K rozhodně využívat nebudu), hlavně kvalita fotek
2.Velikost max do 138mm (čím líp se bude nosit v kapse tím líp
3.velikost displeje 4.3 "- 5" při rozlišení HD až FHD a jeho KVALITA
4.Paměť 16 - 64 Gb a hlavně možnost rozšíření o paměťovou kartu
5.Cena do 10 000 kč
6.Kvalitní poslech hudby ( do sluchátek), přehrávač ať už MP3 nebo video ( i podpora titulků)
7.Baterie ( aby aspoň den vydržel ),Pozn: budu s ním dost fotit ale hlavně psát dost sms, poslech hudby, filmy
8.Dobrá hlasitost při hovorech ( v práci mám trochu rachot a potřebuji slyšet lidi co mi volají)
9.SMS (budu psát hodně zpráv denně a proto chci kvalitní prostředí a dobrou češtinu)
10.Signál, Wi-fi , možnost stránky ukládat offline (hodně využívám) a dobrý internetový prohlížeč (co nejsvižnější )
11.Výborný budík (hlavně ať jich může být víc a né jen jeden) (spolehlivost, denně mnohokrát využíván), poznámky ...
12. Co nejmíň náchylný na poškrábání displeje (i když nejspíš pro jistotu budu pořizovat ochranou folii)
13. Co nejmenší zahřívání přistroje (hlavně přehřívání při focení kdyby mi padala aplikace tak by mě asi trefilo
14. Materiál těla co se týče zpracování ( klidně i plast ten mi nijak nevadí )
15. Co se týká systému dávám přednost androidu ( ale klidně se dám přemluvit na jiný když to bude stát za to
Věci které nejsou tak primární a budou méně využívané : hraní náročných 3D her , GPS , facebook, twiter a další sociální sítě ( celkově na internetu budu požívat hlavně youtube, goole, seznam a tak podobně) , prkotiny ve stylu otisky prstů a tak podobně , možnost nahrávaní 4K naprosto využívat nebudu ....
Celkově jsem pro kompaktnější rozměry mobilu (bohužel málokterý kompaktní mobil má dobrý fotoaparát, proto max 138 mm), můj současný mobil je LG optimus L9 II a jeho největší slabinou je pro mě fotoaparát . Fotit budu hodně v práci, sportu a pak také dovolené pořizovat budu mi macro snímky.
Prosil bych vás tedy o doporučení vhodného telefonu, popřípadě napište v čem budu muset udělat kompromisy.
Předem děkuji za návrhy