Surface Pro 3
-
Radek Hulán
- smartstar

- Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800
Surface Pro 3
To se dá přece nastavit, jestli máš obraz na interní obrazovce i externí a je to 1:1, musí tam být stejné rozlišení. Ale pokud je uděláš nezávislé, nemá Surface problém utáhnout 2160x1440 interní LCD i externí 4K *současně*:

-
l0lz
- smartguru

- Zařízení: iPhone 6S, Surface Pro 3, Lenovo A7000
Surface Pro 3
Taktiež nemám problém ani s vyšším ani s nižším rozlíšením externej obrazovky. Všetko sa dá nastaviť u rozlíšenia. Raz som síce upravoval ostrosť obrazu priamo v nastaveniach monitoru, ale ... to je niečo iné
Surface Pro 3
No to tak úplně není. Ano, pokud bude mít externí monitor větší nebo ideálně shodné rozlišení jako nativní surfací, nebudu mít problém. Jenže s mým 1920x1200 musím přeškálovat vysoké rozlišení z malého displeje na velký displej s menším rozlišením. Výsledkem je neostrý obraz s obrovskými ikonami a občas problematickou velikostí v některých programech (které nepodporují škálování). Je to ale téma samo o sobě, na netu je spousta návodů, jak tuto kombinaci vyladit. Ideální to ale nebude nikdy.
-
Radek Hulán
- smartstar

- Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800
Surface Pro 3
Nemusíš nic škálovat. Každý monitor může mít své rozlišení, nezávislé, nativní. Stačí si to nastavit v ovládacích panelech. Fakt 
Surface Pro 3
Takže po celodenním nastavování mám pár dalších poznatků. Zkoušeno s externím monitorem Dell 1920x1200, v dokině s DP kabelem, zobrazení pouze na externím monitoru. Je potřeba aktualizovat všechny ovladače a zejména pak ovladače monitoru. Pak jsme dosáhli po restartu pěkného ostrého obrazu. Ale jen po restartu. Jakmile jsme přepnuli z externího monitoru na interní a zase zpět, byl obraz opět mázlý. Takže zatím nevyřešeno... Dost možná chyba někde v ovladačích.
Na obou Surface's po připojení do domény a nastavení konkrétního uživatele přestalo fungovat pravé tlačítko touchpadu. Je to komické, ale je to tak. Pod lokálním účtem pravé tlačítko funguje, takže je problém někde v nějakém nastavení v profilu. Prozatím tedy také nevyřešeno. Surface kupodivu nemá žádné sofistikované ovladače touchpadu, je zde normální MS Mouse HID. Dvojprstí klik naštěstí funguje.
Děkuji za dosavadní snahu a rady, doufám ale, že nepotřebuji vysvětlovat, jak připojit k notebooku dva monitory, snad jsem se to za těch pár let v oboru naučil
Ostatně když zkusíte vyhledat na netu "surface 3 pro fuzzy", získáte spoustu odkazů, ale žádné jednoduché řešení (kromě koupě LCD se stejným nebo vyšším rozlišením, než je nativní Surfací).
Na obou Surface's po připojení do domény a nastavení konkrétního uživatele přestalo fungovat pravé tlačítko touchpadu. Je to komické, ale je to tak. Pod lokálním účtem pravé tlačítko funguje, takže je problém někde v nějakém nastavení v profilu. Prozatím tedy také nevyřešeno. Surface kupodivu nemá žádné sofistikované ovladače touchpadu, je zde normální MS Mouse HID. Dvojprstí klik naštěstí funguje.
Děkuji za dosavadní snahu a rady, doufám ale, že nepotřebuji vysvětlovat, jak připojit k notebooku dva monitory, snad jsem se to za těch pár let v oboru naučil
Surface Pro 3
Zdravím chlapi, tak jsem vyšťoural, že na německém storu běží akce 140 éček z ceny dolu. Na lince sice chvíli nevěděli, ale když jsem je navedl na německý store, tak pak cenu potvrdili. Tedy ideální čas na koupi.
Stále každopádně váhám s pořízením kvůli velikosti displaye. Pracuji na noťasu 8 hodin denně a občas se probírám databází kontaktů, takže mám obavy, abych na 12 palcech nemhouřil pořád oči.
Nicméně mám stolní počítat, na jehož monitor bych mohl propojovat jako na rozšířenou plochu. Má rozlišení 1920x1080. Ale někteří tu píšou, že je to pak mázlé, když ho SP3 propojím. Jak to tedy je? Momentálně je ta uhlopříčka to jediné, co řeším. Cenu už jsem překousl
Co vůbec děláte na Surfacu? Dělá na tom někdo tabulky a podobné věci, které bych na něm dělal já?
Stále každopádně váhám s pořízením kvůli velikosti displaye. Pracuji na noťasu 8 hodin denně a občas se probírám databází kontaktů, takže mám obavy, abych na 12 palcech nemhouřil pořád oči.
Nicméně mám stolní počítat, na jehož monitor bych mohl propojovat jako na rozšířenou plochu. Má rozlišení 1920x1080. Ale někteří tu píšou, že je to pak mázlé, když ho SP3 propojím. Jak to tedy je? Momentálně je ta uhlopříčka to jediné, co řeším. Cenu už jsem překousl
Co vůbec děláte na Surfacu? Dělá na tom někdo tabulky a podobné věci, které bych na něm dělal já?
Surface Pro 3
A ještě dotaz, jaký by byl vlastně postup, když by vám surface spadl, poškodil se a tedy by nebylo možné ho reklamovat, ale pouze nechat opravit. Kam se v takové situaci obrátíte? Přeci jen je to drahé zařízení.
-
wallax
- častý přispěvatel

- Zařízení: HTC ONE M10, Surface Pro 3 i5 4/128
Re: Surface Pro 3
MS Store zastúpenie. rovnaká cesta ako keď si objednával. Akurát to nebude už riešiť to isté oddelenie ako pri nákupe.
-
spellshaper
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 930, Surface Pro 3
Surface Pro 3
Myslím, že při záručním i nezáručním servisu bude nejlepší kontaktovat support. Linka obchodu se už podle mě servisu netýká.
Odkaz dával Radek: https://myservice.surface.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Odkaz dával Radek: https://myservice.surface.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Surface Pro 3
A k tomu displayi 12 palců? Je to použitelné na delší denní práci? Úplně nechápu to "škálování". Používám denně software O2, tedy Siebel a další systémy u kterých mám obavy, že to na práci trochu malé...ach jo, kdyby si to tak mohl člověk někde osahat 
-
veigy
- smartmaniak

- Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Vyzkoušeno nemám, ale co se jedná o O2, tak tam je zázrak, když něco jede na W8 a o škálování snad nemůže být ani řeč....
ono ve finále jedu přes citrix, kde se pak ty programy spouštějí, takže to vlastně ani neběží u mě. Jen úplně nechápu to škálování. Když to vezmu vyloženě laicky (což je přesně to co potřebuji), tak pokud edituju excelovskou tabulku, tak to škálování dělá co? Fakt mi to prosím napiště jak pro de...aveigy wrote:Vyzkoušeno nemám, ale co se jedná o O2, tak tam je zázrak, když něco jede na W8 a o škálování snad nemůže být ani řeč....
-
veigy
- smartmaniak

Surface Pro 3
Tak citrix funguje, ale absolutně netuším, a už ani nemám jak vyzkoušet, jestli podporuje škálování... Škálování musí podporovat aplikace a znamená to vlastně to, že se celá aplikace zvětší o určitý počet procent, aby nebyla tak titěrná... pokud to nějaká neumí, tak je buď malá, nebo rozmazaná....
Surface Pro 3
Ok díky, teď už jsem trochu moudřejší. To znamená, že když mám na SP3 určité rozlišení a spustím aplikaci, která škálování umožňuje, třeba outlook, tak bude vypadat jakoby větší než kdyby to byl outlook, co škálování neumožnuje? Mě totiž příjde divné, že na pevně daném rozlišení může vypadat něco větší a něco menší. Spíš si to asi nedovedu představit.veigy wrote:Tak citrix funguje, ale absolutně netuším, a už ani nemám jak vyzkoušet, jestli podporuje škálování... Škálování musí podporovat aplikace a znamená to vlastně to, že se celá aplikace zvětší o určitý počet procent, aby nebyla tak titěrná... pokud to nějaká neumí, tak je buď malá, nebo rozmazaná....
-
veigy
- smartmaniak

Koneckonců si to vyzkousej... Na stávajícím PC si zvětši dpi a zkus jak bude co fungovat (nehledě na velikost)....
-
l0lz
- smartguru

- Zařízení: iPhone 6S, Surface Pro 3, Lenovo A7000
Surface Pro 3
Neviem či to tu už bolo spomenuté, ale ako čistíte type cover ?
Nerád by som ten semišový povrch zničil. Vďaka za rady
Zkusil jsem na svém PC zvednout snad srpávně to DPI a některé appky byly jakoby lehce rozmazané. Je to ono? To takhle bude i na surfacu v případě, že ten program nebude umět škálování??veigy wrote:Koneckonců si to vyzkousej... Na stávajícím PC si zvětši dpi a zkus jak bude co fungovat (nehledě na velikost)....
-
veigy
- smartmaniak

Surface Pro 3
Přesně tak, je to to samé...
Surface Pro 3
aha to není moc dobré, dá se to v případě potřeby nějak vypnout? Nebo vyřešit?
Surface Pro 3
No, záleží na tom, jestli chceš mít na externím monitoru rozšířenou plochu nebo chceš prostě zobrazení jen na externím monitoru (můj případ). Moje představa je, že příjdu do práce, strčím Surface do dokiny a pracuju na velkém monitoru (nutné dokoupit kabel DisplayPort<>miniDisplayPort). Když jdu domů, beru Surface a mám malý displej. Tak to dělám s normálním notebookem a plně mi to vyhovuje.
Problém je pěkně popsaný zde a v postatě je vzhledem k chybě ve Windows 8.1 zatím neřešitelný:
http://notebookblog.cz/ostatni/software ... ndows-8-1/" onclick="window.open(this.href);return false;
Nakonec jsem to se Surface vyřešil tak, že jsem nastavil rozlišení interního displeje na 1980x1200 (čili stejné, jako má můj externí monitor), zvětšení textu nastavil na 125 nebo 150% a vypnul škálování (zaškrtnutý checkbox Stejné rozlišení na všech displejích).
http://itmages.com/image/view/2296727/a812ea35" onclick="window.open(this.href);return false;
Ano, obraz na interním disleji je "o něco" horší, ale kdybych to nevěděl, nepoznám to. Je navíc trochu ořízlý (logicky), Surface má poměr stran 3:2, externí monitor 16:10. Hlavně je ale ostré zobrazení na externím monitoru, na který koukám normálně celý den.
Pokud mi budete říkat, že takto przním krásný displej s vysokým rozlišením, ano, máte pravdu. Ale není problém si rozlišení operativně změnit, pokud budu chtít déle pracovat přímo na tabletu, jsou to čtyři kliky myší, tedy prstem, resp. perem...
Problém je pěkně popsaný zde a v postatě je vzhledem k chybě ve Windows 8.1 zatím neřešitelný:
http://notebookblog.cz/ostatni/software ... ndows-8-1/" onclick="window.open(this.href);return false;
Nakonec jsem to se Surface vyřešil tak, že jsem nastavil rozlišení interního displeje na 1980x1200 (čili stejné, jako má můj externí monitor), zvětšení textu nastavil na 125 nebo 150% a vypnul škálování (zaškrtnutý checkbox Stejné rozlišení na všech displejích).
http://itmages.com/image/view/2296727/a812ea35" onclick="window.open(this.href);return false;
Ano, obraz na interním disleji je "o něco" horší, ale kdybych to nevěděl, nepoznám to. Je navíc trochu ořízlý (logicky), Surface má poměr stran 3:2, externí monitor 16:10. Hlavně je ale ostré zobrazení na externím monitoru, na který koukám normálně celý den.
Pokud mi budete říkat, že takto przním krásný displej s vysokým rozlišením, ano, máte pravdu. Ale není problém si rozlišení operativně změnit, pokud budu chtít déle pracovat přímo na tabletu, jsou to čtyři kliky myší, tedy prstem, resp. perem...