Lumie po letech používání - zkušenosti
Menty: Několik poznámek k tvému "zdánlivě objektivnímu" příspěvku:
1. OTA aktualizace na Lumii 920 - vzhledem ke stáří L920 tento mobil zřejmě má nějaké problémy s OTA aktualizacemi - soudě podle ohlasů na fórech. U novějších Lumiíí ale s OTA žádný problém není. Sám za sebe a L1320 - všechny aktualizace OTA a bez jakýchkoli problémů, na L1020 to samé... Rozhodně to není tak, že se Lumie špatně aktualizují pomocí OTA. Je to možná problém některých starších kousků...
Neuvedl jsi u L920 nejlepší věc - kvalitní fotoaparát s velkou světelností...
2. Situace kolem aplikací na WP se za poslední rok hodně změnila a nedá se říct, že je jich nedostatek. Dlaždice je velmi dobré řešení MS, jak udělat uživatelsky přívětivou plochu mobilu. Protože je Messenger podle tebe hrůza, nelze zevšeobecnit na konstatování že je to tak je se všemi aplikacemi.
3. HW současných Lumií se příliš neliší od HW obou zbývajících platforem. Na každém HW lze něco najít, jak pro WP, tak pro IOS a Android...
V žádném případě ovšem nelze WP8.1 označit za nedodělek a nestabilní systém. Opak je pravdou a už vůbec nelze srovnávat starší verze WP (resp.VM) s nejnovějším WP8.1. Ten pokrok je o jednu generaci OS...
1. OTA aktualizace na Lumii 920 - vzhledem ke stáří L920 tento mobil zřejmě má nějaké problémy s OTA aktualizacemi - soudě podle ohlasů na fórech. U novějších Lumiíí ale s OTA žádný problém není. Sám za sebe a L1320 - všechny aktualizace OTA a bez jakýchkoli problémů, na L1020 to samé... Rozhodně to není tak, že se Lumie špatně aktualizují pomocí OTA. Je to možná problém některých starších kousků...
Neuvedl jsi u L920 nejlepší věc - kvalitní fotoaparát s velkou světelností...
2. Situace kolem aplikací na WP se za poslední rok hodně změnila a nedá se říct, že je jich nedostatek. Dlaždice je velmi dobré řešení MS, jak udělat uživatelsky přívětivou plochu mobilu. Protože je Messenger podle tebe hrůza, nelze zevšeobecnit na konstatování že je to tak je se všemi aplikacemi.
3. HW současných Lumií se příliš neliší od HW obou zbývajících platforem. Na každém HW lze něco najít, jak pro WP, tak pro IOS a Android...
V žádném případě ovšem nelze WP8.1 označit za nedodělek a nestabilní systém. Opak je pravdou a už vůbec nelze srovnávat starší verze WP (resp.VM) s nejnovějším WP8.1. Ten pokrok je o jednu generaci OS...
co ma spolocne fotak s OS ?
messenger je nahodou celkom fajjn oproti tomu ci byval..
za nefunkcne notifikacie moze system,aspon men to blbne lken vtedy,ked mam siet na automatike a ked mi prepina na narodny roaming
inak spoko..na 512ram fone to slape velmi dobre
messenger je nahodou celkom fajjn oproti tomu ci byval..
za nefunkcne notifikacie moze system,aspon men to blbne lken vtedy,ked mam siet na automatike a ked mi prepina na narodny roaming
inak spoko..na 512ram fone to slape velmi dobre
No když uvádí u L920 jenom negativa a problémy, mohl napsat i nějaké kladné vlastnosti... 
Myslis,ze je dolezite napisat,ze fotak casom nedegradoval ? 
-
Menty
- častý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 920, 820, 830, Galaxy A5
On se ale ptal na A a B. Všichni jste mu zde napsali A, tak jsem k tomu jenom doplnil B. Říct někomu jenom to dobré není řešení problému, já mam radši když vím hlavně to, co by mi případně mohlo dělat problémy.
Situace apps kolem WP se možná změnila, ale ne tak výrazně k lepšímu. Jestli je to třeba mlaďas a bude chtít používat facebooky, messengery, snapchaty a instagramy, tak tam opravdu WP ve srovnání s konkurencí hodně kulhá na obě nohy. WP situace aplikací se lepší, ale pořád na konkurenci nemá.
To, že OTA dělá problémy víme, proto jsem taky napsal, že není vůbec problém do telefonu software nahrát, aby fungoval korektně.
L920 má spousta dobrých vlastností a osobně mi zatím žádné jiné zařízení s WP nestojí za přechod. Ideální velikost displeje, jeho dobré rozlišení při dané úhlopříčce, velká paměť a tak dále. Fotoaparát je dobrý jenom pokud má člověk čas se trochu pohrabat v nastavení, na automatiku je to těžkej průměr, možná i podprůměr (to ale obecně Lumie automatiku moc neumí), což je ale škoda, protože ne vždycky se v tom má čas člověk hrabat.
Lumie budou dále podporovány, na druhou stranu bych asi počkal na nová zařízení a nekupoval současnou Lumii s tím, že dostane upgrade na novější systém, kde se nějaké neduhy třeba zase vyřeší. Nedělal bych to kvuli zastaralému použitému hardwaru, na který se v Microsoftu prostě umí vymluvit. Co se ale výhodnosti koupě týče, můžu L920 jen doporučit. V současné době sice hodně stará už, ale za málo peněz docela dost muziky, pořád se nemá za co stydět a upgrade do budoucna je pro mě jenom bonus, který snad vyřeší problémy nedotaženého 8.1.
A mimochodem, můj příspěvek není rádoby objektivní, je to můj názor a je čistě subjektivní.
Situace apps kolem WP se možná změnila, ale ne tak výrazně k lepšímu. Jestli je to třeba mlaďas a bude chtít používat facebooky, messengery, snapchaty a instagramy, tak tam opravdu WP ve srovnání s konkurencí hodně kulhá na obě nohy. WP situace aplikací se lepší, ale pořád na konkurenci nemá.
To, že OTA dělá problémy víme, proto jsem taky napsal, že není vůbec problém do telefonu software nahrát, aby fungoval korektně.
L920 má spousta dobrých vlastností a osobně mi zatím žádné jiné zařízení s WP nestojí za přechod. Ideální velikost displeje, jeho dobré rozlišení při dané úhlopříčce, velká paměť a tak dále. Fotoaparát je dobrý jenom pokud má člověk čas se trochu pohrabat v nastavení, na automatiku je to těžkej průměr, možná i podprůměr (to ale obecně Lumie automatiku moc neumí), což je ale škoda, protože ne vždycky se v tom má čas člověk hrabat.
Lumie budou dále podporovány, na druhou stranu bych asi počkal na nová zařízení a nekupoval současnou Lumii s tím, že dostane upgrade na novější systém, kde se nějaké neduhy třeba zase vyřeší. Nedělal bych to kvuli zastaralému použitému hardwaru, na který se v Microsoftu prostě umí vymluvit. Co se ale výhodnosti koupě týče, můžu L920 jen doporučit. V současné době sice hodně stará už, ale za málo peněz docela dost muziky, pořád se nemá za co stydět a upgrade do budoucna je pro mě jenom bonus, který snad vyřeší problémy nedotaženého 8.1.
A mimochodem, můj příspěvek není rádoby objektivní, je to můj názor a je čistě subjektivní.
Nenapsal jsem "rádoby objektivní" ale "zdánlivě objektivní" a nebylo to myšleno nějak osobně...
Na podobné příspěvky reaguji proto, aby to nevyznělo, že s Lumiemi čekají uživatele jen problémy. Podrobně vyjmenovávat negativa a pozitiva samozřejmě nemá smysl, to asi ani tvůrce tématu nechtěl. Ale ono opravdu k WP8.1 a současným Lumiím moc negativního napsat nejde...
Samozřejmě, masa uživatelů, pro které mobil = (facebook + messenger + snapchat) asi používá Android, ale je to dané tím že MS (resp.Nokia) v tomto směru zaspal, ne že by současné aplikace na WP byly dramaticky horší...
Instagram vypichuji, instagramová aplikace 6tag od Rudy Huyna je lepší než aplikace na IOSu a Androidu...
Na podobné příspěvky reaguji proto, aby to nevyznělo, že s Lumiemi čekají uživatele jen problémy. Podrobně vyjmenovávat negativa a pozitiva samozřejmě nemá smysl, to asi ani tvůrce tématu nechtěl. Ale ono opravdu k WP8.1 a současným Lumiím moc negativního napsat nejde...
Samozřejmě, masa uživatelů, pro které mobil = (facebook + messenger + snapchat) asi používá Android, ale je to dané tím že MS (resp.Nokia) v tomto směru zaspal, ne že by současné aplikace na WP byly dramaticky horší...
Instagram vypichuji, instagramová aplikace 6tag od Rudy Huyna je lepší než aplikace na IOSu a Androidu...
-
Dragonerix
- smartguru

- Zařízení: Lumia 930
Re: Lumie po letech používání - zkušenosti
Heh dobre napsáno 
-
finchcz
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy A5 (2017), Lumia 920 (WP8.1)
jinak teda za me... telefon s WP pouzivam rok a 4 mesice a i kdyz je tu neco, co me vytaci do bela, tak bych momentalne za android nebo iOS (tam je to jasny kvuli cene, nedam za spotrebni zbozi vic jak 10k) nemenil, konkretne po par dnech bez restartu nekonecny napis "Obnovovani" pri preskakovani mezi aplikacemi, tady vzhlizim k win10, ze to poresi...
aplikace jako banking, jizdni rady atd. bez problemu, alespon pro me. na androidu jsem pouzival cg transit, okamzite po nakupu tohoto telefonu jsem ho zacal pouzivat i na WP. komercka ma skvelou aplikaci, nevim jak ostatni banky. skype mozna obcas neni nejrychlejsi, ale pouzivat se rozhodne da...
libi se mi takova ta obecna sviznost a jemnost prochazeni systemem/menu atd.
jinak pro me byl i padny duvod ke koupi, coz ale nesouvisi primo s OS, kvalitni zvukovy zaznam u porizenych videi. snad v tom budou Lumie i pod taktovkou Ms pokracovat...
aplikace jako banking, jizdni rady atd. bez problemu, alespon pro me. na androidu jsem pouzival cg transit, okamzite po nakupu tohoto telefonu jsem ho zacal pouzivat i na WP. komercka ma skvelou aplikaci, nevim jak ostatni banky. skype mozna obcas neni nejrychlejsi, ale pouzivat se rozhodne da...
libi se mi takova ta obecna sviznost a jemnost prochazeni systemem/menu atd.
jinak pro me byl i padny duvod ke koupi, coz ale nesouvisi primo s OS, kvalitni zvukovy zaznam u porizenych videi. snad v tom budou Lumie i pod taktovkou Ms pokracovat...
Sakra, nepromazal to někdo až moc ?
-
tslany
- smartmaniak

- Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Smazal jsem offtopic od egeeho plus na ně navazující reakce, pokud bylo něco navíc, tak jsem ten příspěvek upravil. Pokud jsem někomu něco smazal omylem (jako že se mi asi tak 5x zavřel v IEčku tab, bezdůvodně, tak je to možné), tak se omlouvám.
-
veigy
- smartmaniak

- Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
1. Přepínač mobilních dat v oznamovacím centru je
2. Čárka na klávesnici je zobrazena, pokud je v systemu pouze CZ klavesnice, jinak se dá donastavit
3. Slovník se v GDR 1 o dost zlepšil
4. Hudební přehrávač všechny vyjmenované funkce již umí
5. Kalendář agendu má
6. Spořič baterie je o dost přehlednější, než na WP8
Stačí?
2. Čárka na klávesnici je zobrazena, pokud je v systemu pouze CZ klavesnice, jinak se dá donastavit
3. Slovník se v GDR 1 o dost zlepšil
4. Hudební přehrávač všechny vyjmenované funkce již umí
5. Kalendář agendu má
6. Spořič baterie je o dost přehlednější, než na WP8
Stačí?
-
Mizlerek007
- přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy S6 Edge+
ještě bych doplnil, více méně všechny banky udělali app na internetové bankovnictví, jízdní řády jsou snad od WP7, snad každá aplikacé má svůj ekvivalent na WP, notifikace facebooku fungují pokud máš dobrou sít 3G, H+, LTE, na E skočí jak kdy, ale není to telefonem ale signálem, v messengeru nevidím problém, ve FB ani twitteru taktéž ne..živé dlaždice jsou živé pouze když to výrobce app umožní, takže takové ty kecy o mrtvejch dlaždicích jsou mimo mísu když lidi čekaj že se jim tam bude všechno točit, pto ovládání a přehlednost bych řekl že dlaždice jsou mnohem lepší, kecy o tom že chybí v action centru vypnutí polohy a dat ? osobně je to přežitek droidích tel, protože to musej pořád vypínat aby jim tel alespon den vydržel nabitý...
jinak WP mám od verze 7, mezitím jsem dal vždycky šanci droidu, SGS2, SGS3, SGS4, LG flex, a vždy jsem se vrátil radostně k WP...
jinak jediné chyby ve spomalení a to né takovém jako na androidu má za příčinu OTA aktualizace, ale po aktualizaci a následném obnovení do továrního nastavení je vše ok, záloha se nahraje a pokračuje se tam kde se skončilo ;)
jinak WP mám od verze 7, mezitím jsem dal vždycky šanci droidu, SGS2, SGS3, SGS4, LG flex, a vždy jsem se vrátil radostně k WP...
jinak jediné chyby ve spomalení a to né takovém jako na androidu má za příčinu OTA aktualizace, ale po aktualizaci a následném obnovení do továrního nastavení je vše ok, záloha se nahraje a pokračuje se tam kde se skončilo ;)
-
Mizlerek007
- přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy S6 Edge+
Lumie, mají tapetu v dlaždicích od W10 pod nimi, zvuky jdou měnit, na SMS, Mail, vyzvánění, budík atd ;) ale každýmu sedne něco jinýho... já po N8 přešel na Lumii 900 byl jsem nadšenej, vše bylo přehledné, ale vadilo mi že byla potřeba ZUNE kvuli exportu obrazku hudby atd... takže po 2měsících jsem šel na SGS2, ten šel za měsíc pryč a místo něj SGS3 a to bylo snad ještě horší než SGS2, měl jsem na zkoušku cca 14dní Note2 a to bylo obdobný... jo je prima se v tom systému hrabat, měnit rom, hnát se za něčím, ale potřeboval jsem použitelnej tel, to mě android prostě nenabídnul, takže jsem přešel na Lumii 920 a at si každej říká co chce, žádnej droid jí v tu dobu nemohl konkurovat, rychlost, kvalita atd, po prodeji jsem zkusil SGS4 kvuli tomu že nebyla k dostání 1320 kterou jsem chtěl na zkoušku abych nedal 13tis za 1520 a nezjistil že se sni nedá pracovat... SGS4 nebyla nejhorší, ale semtam restart, zamrznutí, zasekaný systém, takže po 1320 mám 1520 a dukud nevydá Microsoft nástupce 1520 tak už u ní zustanu... přehlednost WP je tisíckrát lepší než androidu a mám sčím srovnávat... mám doma dva tablety jeden Droid 4.4 druhy Windows a najít něco na drojdu :D to je kovbojka :D
-
zlieva
- častý přispěvatel

- Zařízení: NOKIA LUMIA 620/ LUMIA 920 Black/ LUMIA 950 SS
egee, všimol som si, že ty zrejme nerozumieš napísanému textu, neodpovedáš na jasne položenú otázku a píšeš o veciach, na ktoré nebola položená otázka. Dotyčný sa jasne pýtal na praktické skúsenosti po dlhodobom používaní konkrétneho systému a to výlučne majiteľov tohoto systému. Nepýtal sa ktorý systém je lepší ani ktorý systém ma aké zastúpenie, to si napokon vie určite aj sám vyhľadať.
-
JuaNex
- častý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy S4
Osobne nemam skusenosti s WM ale co ho mala svagrina par rokov tak ho nechvalila (nejake HTC) a ked vysla Xperia Z1 compact tak si ju kupila - nevie si ju vynachvalit. Maju aj tablet s Win 8.1 (ma ASUS T100TA) a vravela ze radsej by chcela s Androidom ako mam ja (mam ASUS TF300TG). Nespecifikovala mi preco, aj ked mne osobne by vyhovoval aj taky aj taky [emoji2] .
Kolegina nedavno presla z nejakej Lumie na Samsung Galaxy S5 mini a rovnako je nadsena a spokojna.
Osobne by sa Win musel poriadne zmenit aby som do neho siel. A v sucasnosti by som sa velmi bal stability a funkcnosti aplikacii. Vyuzivam viacero komunikacnych aplikacii (podla ludi v kontaktoch) a velmi casto aj bezny fb. Na androide sa mi paci ako aplikacie dokazu spolupracovat. Nikdy som s Androidom nemal funkcne problemy, presiel som nan s iOS ktory som mal 4 roky a najskor som sa bal toho co o nom ludia popisali, ale pri pouzivani som si uvedomil ze ludia toho nataraju. Veci ako menenie ROM nerobim, telefon mam na pouzivanie, nie na testovanie (na to su vyvojari).
Teraz po 2 rokoch pouzivania Galaxy S4 poskulujem po S6 len pre moralnu zastaralost S4. Mam rad nove hracky.
Kolegina nedavno presla z nejakej Lumie na Samsung Galaxy S5 mini a rovnako je nadsena a spokojna.
Osobne by sa Win musel poriadne zmenit aby som do neho siel. A v sucasnosti by som sa velmi bal stability a funkcnosti aplikacii. Vyuzivam viacero komunikacnych aplikacii (podla ludi v kontaktoch) a velmi casto aj bezny fb. Na androide sa mi paci ako aplikacie dokazu spolupracovat. Nikdy som s Androidom nemal funkcne problemy, presiel som nan s iOS ktory som mal 4 roky a najskor som sa bal toho co o nom ludia popisali, ale pri pouzivani som si uvedomil ze ludia toho nataraju. Veci ako menenie ROM nerobim, telefon mam na pouzivanie, nie na testovanie (na to su vyvojari).
Teraz po 2 rokoch pouzivania Galaxy S4 poskulujem po S6 len pre moralnu zastaralost S4. Mam rad nove hracky.
-
iljusin66
- častý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 950 -> Samsung S7
JuaNex: Nespletl sis téma? Co sem proboha motáš WM, Windows 8.1, Android a ještě ke všemu švagrovou a kolegyni?
Tak já nemám dlouholetou zkušenost,jen pár hodin,objednal jsem si na zkoušku Lumii 640 a můžu říct,je to zatím děs.U androidu,když jsem přišel,hned jsem tak nějak věděl,ale tady je to tak nějak jinak...nevím nevím...
-
iljusin66
- častý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 950 -> Samsung S7
rikardo: další odpověď mimo mísu, ale hlavně, že se svěříš.
Svěřit se prý očišťuje...zkus to...zkušenosti to jsou,někomu stačí míň...dohadovat se nechci a nebudu...
-
imperator
- smartmaniak

- Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver
"Lumie po letech používání"
odpoved : "Tak já nemám dlouholetou zkušenost,jen pár hodin"
asi ako kupil som si korcule...ale oproti bicyklu...otras...neviem na nich chodit a na bicykli som vedel ist aj z kopca po lese
odpoved : "Tak já nemám dlouholetou zkušenost,jen pár hodin"
asi ako kupil som si korcule...ale oproti bicyklu...otras...neviem na nich chodit a na bicykli som vedel ist aj z kopca po lese