Nokia Lumia 830: Všeobecná diskuze
-
Vitezslav2
- smartguru

- Zařízení: Samsung Galaxy S7,iPhone 7
Mohl bych se zeptat tech kdo maji tu zkušenost,jaký jsou kvality fotek Lumie 735 v porovnání s Lumií 830?Díky za informaci
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Mám dotaz ohledně audia u 830. Jak je na tom s kvalitou přehrávání do sluchátek. Myslím tím lepší sluchátka. Zlepšilo se to např. oproti lumii 920, která má kvalitu poslechu hudby hodně mizernou? (vlastně je to jediná věc, která mne na 920 dost vadí, že se na tom muzika prakticky nedá poslouchat, když je člověk trochu náročnější)
Špičkově hraje iPhone, dobře hrála i má stará omnia7, ale lumie 520 / 920 co máme doma jsou bez dynamiky, zahuhlaný zvuk bez detailů a prostoru...
Pokud by byla 830 výrazně lepší, byl by to pro mne rozhodující faktor ke koupi.
Není třeba někdo z Pražanů ochoten se navečer nebo o víkendu sejít a dát mi poslechnout, jak to hraje?
Špičkově hraje iPhone, dobře hrála i má stará omnia7, ale lumie 520 / 920 co máme doma jsou bez dynamiky, zahuhlaný zvuk bez detailů a prostoru...
Není třeba někdo z Pražanů ochoten se navečer nebo o víkendu sejít a dát mi poslechnout, jak to hraje?
-
Wertigo
- smartguru

- Zařízení: Lumia 820,Lumia 830,Galaxy Tab 10.1
Re: Nokia Lumia 830: Všeobecná diskuze
Jestli mas ted cestu pres centrum,tak klidně. Nebo ještě zítra (4.2.2015) mám čas od sedmi večer až do rána.....
Tak jsem se těšil na zelený kryt na svou 830. Dnes mi přišel a hned jsem se naštval, nesedí tak precizně jako ten oranžový, se kterým jsem telefon kupoval. U toho zeleného jsou po stranách z určitého úhlu vidět mikromezírky... pár setin milimetru, jak přiléhá k rámečku. No jak už mi bylo řečeno, jsem magor, když řeším něco, co vlastně není vůbec vidět. 
- jaroslavii
- smartguru

- Zařízení: Lumia 830
Jo. Mě by to taky štvalo. Když už si koupím takový mobil, chci, aby to bylo perfektní. Je divné, jestli je to original, tak to nesedí.. Když to netěsní, je pravděpodobné, že se dovnitř dostane prach, a to není dobré.
-
imperator
- smartmaniak

- Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver
Marty04 : myslis original zadny kryt alebo nejake puzdro ? a original nokia ? ved to by mal byt ten isty kryt s akym kupis normalne telefon keby si si vyberal zelenu variantu nie ?
mam doma Lumiu 830, 920 a iPhone 6.. Mozem ti to subjektivne porovnavat..ale ten iPhone ma vystup skutocne niekde inde... sam som bol prekvapeny, ked som ho kupil..mimonaut wrote:Mám dotaz ohledně audia u 830. Jak je na tom s kvalitou přehrávání do sluchátek. Myslím tím lepší sluchátka. Zlepšilo se to např. oproti lumii 920, která má kvalitu poslechu hudby hodně mizernou? (vlastně je to jediná věc, která mne na 920 dost vadí, že se na tom muzika prakticky nedá poslouchat, když je člověk trochu náročnější)
Ano, je to zelený, originál Nokia. Prostě nesedne tak dobře jako ten oranžový.imperator wrote:Marty04 : myslis original zadny kryt alebo nejake puzdro ? a original nokia ? ved to by mal byt ten isty kryt s akym kupis normalne telefon keby si si vyberal zelenu variantu nie ?
830ka hraje na sluchátka dobře. Přijde mi směšné požadovat na nekvalitní mp3ky, které absolutně v dnešní době postrádají jakoukoli dynamiku požadovat excelentní zvukový výstup.CageJ wrote:mam doma Lumiu 830, 920 a iPhone 6.. Mozem ti to subjektivne porovnavat..ale ten iPhone ma vystup skutocne niekde inde... sam som bol prekvapeny, ked som ho kupil..mimonaut wrote:Mám dotaz ohledně audia u 830. Jak je na tom s kvalitou přehrávání do sluchátek. Myslím tím lepší sluchátka. Zlepšilo se to např. oproti lumii 920, která má kvalitu poslechu hudby hodně mizernou? (vlastně je to jediná věc, která mne na 920 dost vadí, že se na tom muzika prakticky nedá poslouchat, když je člověk trochu náročnější)
- mimonaut
- smartmaniak

Hm, tak to buď frajeříš, nebo neslyšíš, nebo jsi absolutní sluchař. Klonil bych se k první variantě. Mám spoustu kvalitních mp3, které s odpovídajícím HW hrají velmi, velmi dobře. Nemusím si honit triko FLACem, protože na ven je to zbytečné, kde je spousta ruchů a nenosím studiová sluchátka, ale vsadím boty, že kvalitní 320 MP3 na kvalitních přenosných sluchátkách na kvalitním přenosném přehrávači od FLACu nepoznáš ani ty.
Kdo slyšel třeba iPhone4 nebo obyčejný přehrávač od iAudio, nebo nějaký hifi přehrávač (iBasso nebo Fiio) s dejme tomu s Jays-V, klipsch s3 nebo sennheisery PX100 sdobře nakódovanou mp3, nemůže takové nesmysly jako ty napsat.
Kdo slyšel třeba iPhone4 nebo obyčejný přehrávač od iAudio, nebo nějaký hifi přehrávač (iBasso nebo Fiio) s dejme tomu s Jays-V, klipsch s3 nebo sennheisery PX100 sdobře nakódovanou mp3, nemůže takové nesmysly jako ty napsat.
Nejde jen o mp3, i bezztrátové soubory jsou v dnešní době výsměch, jelikož mastering současných písniček je něco tragického, kde se všechny zvuky tříští. 830 má slabší basy, ale je to spíš ku prospěchu. Na mém Sony Walkmanu, který strčí do kapsy i iPod, spousta nových písniček duní, že se to fakt nedá poslouchat.
- mimonaut
- smartmaniak

Jo takhle..
ale kdo říká, že poslouchám jen současné mp3?
za posledních deset let jsem si nashromáždil cca 100GB mp3 a něco je dobré, něco horší. To dá rozum. Taky záleží, co posloucháš. Můj záběr je hodně široký - od vážné hudby přes elektroniku až po metal.. A kvalitní nahrávky jsou i v dnešní době.
ale kdo říká, že poslouchám jen současné mp3?
za posledních deset let jsem si nashromáždil cca 100GB mp3 a něco je dobré, něco horší. To dá rozum. Taky záleží, co posloucháš. Můj záběr je hodně široký - od vážné hudby přes elektroniku až po metal.. A kvalitní nahrávky jsou i v dnešní době.
Jasný, taky mám široký záběr. Ale je fakt, že to kvalitní mám spíš jen různé japonské edice prvních CD z 80. let nebo instrumentální soundtracky. U nových alb se vždy děsím, jak to bude nahlas a jak moc komprese tam bude.
- jaroslavii
- smartguru

Take mam siroky zaber a dobry hudebni sluch a asi 90gb muziky. Jiste je, ze Lumia 830 ma mizernou podporu techto veci, co se tyce poslechu hudby, vcetne mizerneho reproduktoru. Jo, mp3 320kbps je jiz hure rozeznatelne, ale od cd se to pozna. Hlasitost si upravuji programem, abych to nemel prervane.
- jaroslavii
- smartguru

Tak mi dnes přišla L830 a fakt jsem překvapen, jak se zadejchává. Ten procesor i paměť jsou nedostačující. A to jsem povypínal na pozadí všechno co šlo. Pěkně to ošidili.
Jinak se mi telefon docela líbí.
-
Menty
- častý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 920, 820, 830, Galaxy A5
MP3 v jakékoliv kvalitě je od CD rozdíl jako prase. Možná OT trochu, ale je to tak.Jo, mp3 320kbps je jiz hure rozeznatelne, ale od cd se to pozna.
-
lasted
- přispěvatel

- Zařízení: EX L930 , OPX, 950xl, Nexus 6P 128gb
830 se zadejchava? jakto?? nejake divne ne? zkus tovarko... taky vybiram mezi 830, 930,1520.. a 830 je ve vedeni skrz cenu...
Tady jsou detaily, jak sedí ten nový zadní zelený kryt... je tu krásně vidět, jak je na pravé straně mezera.

-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Jsem detailista, takze tohle bych nerozchodil, takovou mezeru. 
- jaroslavii
- smartguru

Jde tam o to, že má až příliš velký displej a ta paměť 1GB s procesorem mají co dělat. Hned jak jsem ji dostal, přeinstaloval jsem ji v Recovery Tool na aktuální verzi. Lumie si většinou nějak sednou, ale musí se to zkusit jestli se aktualizace povede. Reset už dělat navíc nebudu, nastavil jsem si tam už dost věcí. Uvidíme, jak se zajede. Prostě je to znát, že hardware je slabší, ale třeba Glance screen je dobrej, to L930 nemá, jsem si toho vědom, že jsem musel něco obětovat, v tomto případě výkonnost.lasted wrote:830 se zadejchava? jakto?? nejake divne ne? zkus tovarko... taky vybiram mezi 830, 930,1520.. a 830 je ve vedeni skrz cenu...